Air ANGGUR FRESH yang super duper best..!!

Semalam my dear makan anggur tau.. pastu my dear cakap suruh saya buat air anggur.. Saya pun tanya lah my dear, nak buat camne... my dear cakap tak tahu... tu diaaa... ingat ke my dear tahu camne nak buat... ni kes nak suruh saya pandai2 mereka cipta la ni.. hihii


Dengan ilmu yang secoet ni.. terus saya mereka cipta air anggur fresh yang memang sangat sedap..!! 


Bukan susah pun nak buat.. ANGGUR (saya campur anggur hijau + hitam) + susu cair + susu pekat + air masak + ketulan ais = blend.. SIAP.!!


Ohya, susu pekat tu, lebih kurang sesudu je saya letak.. sekadar nak rasa manis2 hujung lidah je.. (^_^)


Air anggur fresh untuk alisha.. siap ada whipping cream lagi.. hihi


Memang sangat2 sedap..!!! Bila air ni mengalir dekat tekak kita ni... Ya Allah... nyaman sungguh rasa... lebih2 lagi dengan cuaca panas camgini... Rasa air ni, masam ada manis pun ada.. kiranya seimbanglah.. dicampur pulak dengan rasa lemak2 susu tu... adehhhh.... dan2 rasa nak minum lagi... tapi dah habis la plak....

{ 38 comments.. read them below or add one }

Mimi Azirah Mimi Azirah April 03, 2013
sedapnye kak ina...nak sket
Tihara Tihara April 03, 2013
sodapnya alisha minum tu :)
kinchnaf kinchnaf April 03, 2013
Urmmm...sedappnye.. boleh la try nanti..nice info.. ;)
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P April 03, 2013
adoilah...sedap betul nampak nya tu
Mama Adam Mama Adam April 03, 2013
Nak!!! Menggoda ngan whipping cream tu
Mimi Azirah Mimi Azirah April 03, 2013
kak ina email akak sy dah terima ye :)
DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA April 03, 2013
Yummy! sedapnye..nanti nak try buat la
Aju Mohit Aju Mohit April 03, 2013
rajinnya mummy dia wat eksperimen ye, hehehe nak try gak ni
Mrs Velentine Mrs Velentine April 03, 2013
Ya Allah sedapnya..pandai kak ina
Riedaffya ibrahim Riedaffya ibrahim April 03, 2013
wah...sedp ni..bole amik resepi ina nih?
AyueJean AJ AyueJean AJ April 03, 2013
Macam yugort la ni ye kak?
Haryati Faizal Haryati Faizal April 03, 2013
sedapnye ina... amboi alisha... comot mulut2...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana April 03, 2013
suka makn buah anggur hehehe
umi alya umi alya April 03, 2013
bulih masuk prgm master chef gamaknya
seharum kasturi seharum kasturi April 03, 2013
assalamualaikum ... thanks kongsi resepi ... bila ada anggur nanti nak gak cuba ...
seharum kasturi seharum kasturi April 03, 2013
assalamualaikum ... thanks kongsi resepi ... bila ada anggur nanti nak gak cuba ...
azizah :) azizah :) April 03, 2013
wahh jijah pulak terliur..sedapnyaaaaaaa!
Cik Nur™ Cik Nur™ April 04, 2013
warna dia pun nampak menarik.. :)
nampak alisha minum pun dah tahu sedap.. :)
Aisy Nasiha Aisy Nasiha April 04, 2013
bijak idea ina ni.... akak nak try jugalah... tapi anggur takde, nak kena beli dulu.... nak ....
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI April 04, 2013
buat yui rasa teringin..huhu
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY April 04, 2013
sedapnye, nnti boleh la try buat pulak..
Fiza Rahman Fiza Rahman April 04, 2013
Sedapnya. Bley try nih.
Yuni Aisyah Yuni Aisyah April 04, 2013
wow..!!bestnyer..rasa nak cuba lak..hehe..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief April 04, 2013
sedap sungguh tgk,,nyaman tekak kalau dpt gak ni
QasehnyaRania QasehnyaRania April 04, 2013
ada anggur boleh try..

"alisha minum sorang2 ye.."
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim April 04, 2013
eh ina minum ais dah ker?tak pantang lagi?tapi mmg skang cuaca panas kat luar..anggur2 bleng ngan biji atau mmg anngur takder biji?
Deqla Manjew Deqla Manjew April 04, 2013
nmpk menyelerakan alisha minum... ada misai la pulak..
jaakechik jaakechik April 04, 2013
wahhh boleh tiru ni, nampak macam sedap jer.. jaa x penah buat lagi tu... heee!
Izan Ishak Izan Ishak April 05, 2013
wahhh...ini dah kira cam smoothies anggur pulak ni. nak2 terus minum gitu... slurrppppp gitu!
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey April 06, 2013
Anggur memang best :) wahh.. Siap whipping cream. Alamak bru ingt td ada something nk beli. Whipping cream!!!!!! Bc ni bru ingt. Adoiiii
Puan Kutu Puan Kutu April 06, 2013
tgok yg ada whiping cream tu terliur mak!