Cara untuk beli mesin basuh murah

Sebelum ni saya bagitahu u all yang my dear beli MESIN BASUH AUTOMATIK PANASONIC 7KG DENGAN HARGA RM465 kan... So, kat sini saya nak share dengan u all, camne my dear boleh dapat murah... tapi ia hanya untuk pemegang KAD KREDIT MAYBANK (KAD KREDIT BANK LAIN SAYA TAK PASTI LA PLAK).. Lagi satu my dear beli dekat kedai WAH LEE CHAIN STORE (KEDAI ELEKTRONIK LAIN SAYA TAK PASTI LA PULAK)


My dear dapat murah sebab my dear REDEEM POINT KREDIT CARD MAYBAK..! Actually, my dear tak pernah tahu pun pasal ni.. tapi time nak bayar tu, orang dekat kedai tu sendiri yang bagitahu.. katanya ramai yang tak tahu pasal ni.. lagipun pasal ni, dorang tak kecoh2.. So, kalau u all nak beli, JANGAN SEGAN SILU TANYA KEDAI TU SAMADA BOLEH REDEEM OR TAK!

Orang dekat kedai tu kan cakap, ada yang bila check point dia, sampai RM ribu.. tak pasal2 beli barang tak payah bayar.. hihii


Harga asal RM690 ditolak dengan RM225 hasil dari redeem 45000 point, so, my dear hanya bayar RM465..!! Jimat RM225.. banyak gak tu kan.. hihii... Ohya, mesin basuh rosak tengah2 bulan.. so, paham2 je la yer.. kenelah guna kredit kad... dapat gaji baru bayar! (^_^)

Kalau u all ada kredit kad maybank & tempat u all tu ada Wah Lee Chain Store.. kalau nak beli barang, silalah tukar point yer (",).. Untuk kredit kad bank lain + kedai lain, saya tak pasti boleh or tak.. tapi tak salah jika tanya kan.. kalau boleh, u all gak untung.. (",)

{ 34 comments.. read them below or add one }

Si Matatajam Si Matatajam April 25, 2013
Kat Langkawi takda wah Lee Chain tu..hu hu
Mrs Velentine Mrs Velentine April 25, 2013
oh patutlah murah....untung juga pakai kad kredit..kalau kena dengan keadaannya kan kak
Deqla Manjew Deqla Manjew April 25, 2013
wahhh... mmg jimat byk tu.. mujur tokey kedai bgtau... ;)
Mimi Azirah Mimi Azirah April 25, 2013
sy takde kad kredit maybank..sy de kad debit je
Tihara Tihara April 25, 2013
bagus pulak bank kepala rimau nih.. :)
emma emma April 25, 2013
oooo...ptt la dkt entry kak ina ari tu ade label kredit kad :-)

umi alya umi alya April 25, 2013
oooooooooooooo gitu, akak xder kad kredit, masih belum berani nak gunakannya, takut salah guna, hancur..
maria firdz maria firdz April 25, 2013
Xde kad kredit... Huhu.. Tpi sy beli pkej dgn pernama...
Fiza Rahman Fiza Rahman April 25, 2013
Wah...banyak discount nya tu.
DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA April 25, 2013
owh..cm tu rupanya..ingatkan bodek tokey kedai tu..hihi
AyueJean AJ AyueJean AJ April 25, 2013
Aah betul kak....
Mr.JR pakai cc Amex dari Maybank ni, rasanya dia ada cakap bende yang sama...
Shima Salleh Shima Salleh April 25, 2013
oo guna kredit card
Hihihi shima n suami xde kredit card seumur hidup ni sbb kami suka bayo cash hihihihi
CtAyue CtAyue April 25, 2013
oo gitu citernya..hehe.. tp sy atau hubby takde credit card..hihik..
Masya Masya April 25, 2013
memang berbaloi².. saya takda kad kredit kikikikiki
Cik Nur™ Cik Nur™ April 25, 2013
ohhh..redem point ye,,,
bagus jugak...boleh jimat bykkk
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ April 25, 2013
salam k.ina..
ooo..giteww kekdahnye..
cma xde kredit kad..debit kad ade la..huuuu
jaakechik jaakechik April 25, 2013
jaa takde kad kredit takleh nak redeem laa... huwaa.... point maybank2u tu ada la... tp x byk pong huhu...
Shida Radzuan Shida Radzuan April 26, 2013
mmg untung byk ni kak :)
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim April 26, 2013
dulu hubby guna masterkad skang nurul n hubby takder kad kredit.malas wat hutang.tapi sebenarnya kalau pandai n berhemah guna,banyak faedahnya nak2 dalam beli barangan letrik yang ratusan n ribuan rm
Haryati Faizal Haryati Faizal April 26, 2013
erm... bagus jugak... tak penah tau pun...
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra April 26, 2013
akak, hubbay saya guna, hari tu redeem dapat bag laptop jenama giordano, beg dia ringan sangat, x terasa galas laptop yg berat tu, klu beg biasa mau sakit2 bahu..huhu
azizah :) azizah :) April 26, 2013
wahh untung sangat ni kak!! rezeeki rezeki..
QasehnyaRania QasehnyaRania April 27, 2013
baik orang tu inform kan..
jimat byk tu ;)
Nora Karim Nora Karim April 27, 2013
wah.. bagus ni... jimat banyak tu... bagus kedai tu dia inform... rasanya mungkin banyak kedai yang tahu.. tapi mereka pun nak untung kot?
Puan Kutu Puan Kutu April 28, 2013
berbaloi la sbb boleh redeem point.dptla jimat byk..yg jimat tu boleh beli kamera baru.hehe..

Myra Jay Myra Jay May 03, 2013
Mya ada plan nak apply kad kredit gak, untuk guna saat2 terdesak macam ni la.. tp smpai sekarang tak ter'apply' hehee
AnonymousAnonymous December 24, 2014
saya guna je kredit kad kt mana2 tmpt yg ad sediakan utk kredit kad..xkira la baru masuk gaji ke x hehe sbb nk kumpul point tu la!!