Dinner celebrate my birthday (^_^)

Birthday akhir bulan 2 tapi akhir bulan 3 baru sempat g celebrate.. dinner 4 beranak.. hihii.. Bukan pe, time betoi2 birthdate saya tu, my dear outstation.. pastu g umah adik saya plak.. tu yang tertunda sampai akhir bulan 3 tu... (",) tak kisah la.. janji my dear belanja.. hihiii


So, tempat yang menjadi pilihan kami adalah PUNCAK MUTIARA CAFE.. Ini antara port yang jadi kegemaran kami sebab ada kambing!! hihii.. Tapi dah lama tak pergi sebab dah jumpa port yang jual kambing jugak dekat sungai petani (",)


Air lemon suam & Air bandung cincau suam


Air kelapa pandan sebijik.. rm5++ kalau tak silap..


Banana split... RM 9.80.. Ohya, yang ni sedap tau... dekat bawah sekali dia letak fruit cocktail pastu ditindih dengan 3 scoop aiskrim berlainan perisa pastu coklat cair pastu whiping cream  + coklat tabur + biskut + pisang + payung... (",)


Nasi untuk kami suami isteri... NASI BERIANI PEHA KAMBING... RM22++ sepinggan.. memang sodap!!


Nak bagi peminat kambing terliur... so, kasi zoom lagi.. hihi


Untuk Alisha, kami order satay ayam 5 cucuk... ni pun tak habis sebab alisha asyik nak berjalan je.. mentang2la tempat tu luas yang amat..


Total keseluruhan RM74++... Kalau u all teringin jugak, try la tau... Tempat ni memang cantik!! Normally kalau untuk celebrate sesuatu tarikh yang istimewa, saya lebih suka ajak my dear pergi makan ke tempat yang "cun"... Senang cakap, time2 celebrate camgini, takda nak berkira sangat pasal duit tu kan.... (",)

{ 36 comments.. read them below or add one }

Sally Yatiey Sally Yatiey April 04, 2013
Sedapppppnya tengok gambar makanan! ;) hee.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha April 04, 2013
alahai.lamanya xmakan daging kambing :(
syawalsimpsons syawalsimpsons April 04, 2013
tak penah sampai sini..nnt blk kedah nak G la..
hajar hajar April 04, 2013
happy b/day ye... smg dikurniakan kesihatan yg baik & murah rezeki..

Deqla Manjew Deqla Manjew April 04, 2013
wahh..syoknyeee... gmbo besar2 tala ke makanan jek..mmg tergugat nafsu mkn ku..kohkoh...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana April 04, 2013
nampak cam best, cuma KA x makan kambing hehehe
Masya Masya April 04, 2013
sesekali makan kat luarkan mesti tempat yg best² hahahahaha... wah² banana split tu bikin terliur...
AyueJean AJ AyueJean AJ April 04, 2013
Beriani peha kambing......
Best tu...
Si Matatajam Si Matatajam April 04, 2013
Celebrate sthn sekali tak payah nak berkira sgt la kan..apa la salahnya.. Tak menahan tgk banana split tu..
Ibu Lala Ibu Lala April 04, 2013
Wah sedapnye. X kisah la celebrate bila pun janji celebrate kan.
CeqGu CeqGu April 04, 2013
amboii bikin ahkak meleleh di petang hari...epi besday dear!
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY April 04, 2013
betul sesekali berbelanja besar utk hari2 penting apa slhnye..

mmg nmpk sedap la briyani kambing tu w/pun k.eija ni bkn la penggemar tegar kambing sgt, tp kalau kambing bakar tu minat pulak..heheh..
emma emma April 04, 2013
ohhh bile la leh smpi sini agknye ;)
azizah :) azizah :) April 04, 2013
kambing! lamanya tak makan...
Aju Mohit Aju Mohit April 04, 2013
wow weee terliur tgk kmbing tu ina, akak mmg hantu kambing ;), happy belated birthday ye
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim April 04, 2013
Takpe lwt janji celebrate ank beranak
eita eita April 04, 2013
lebih teruja tengok sate..
huhuhu
iietamalek iietamalek April 04, 2013
mmg terliur sungguh..
Cinta Misteri Cinta Misteri April 04, 2013
Hepi belated birthday intan...

CiM suka kambing....tak ajk pown...hehehe
jaakechik jaakechik April 04, 2013
heppy belated beday kak ina! waahh sakan celebrate ya... hihi.. nasib baik jaa x suka makan kambing, kalo x sumpah terliur... ermm banana split tu jaa terliur gak..hehe.. menggoda iman!
Cik Nur™ Cik Nur™ April 04, 2013
sedapnya nampak nasi beriani tu....
Nur dari dulu takut nak mkn kambing, bukan takut apa..taku berbau..hihi
Izan Ishak Izan Ishak April 05, 2013
aduhhh.. terliur betul tgk banana split tuh!
n O e s u h a i m i n O e s u h a i m i April 05, 2013
x makan kambing...banana split..x tahan tengok..
Syeeda Syeeda April 05, 2013
memang sedap kan kak..hii yg saya suka sebab tmpat dia privasi gitu.. tenang..hii
Chinta Safia Chinta Safia April 05, 2013
salam perkenalan...saya follow di sini yer..sedapnyer tengok..
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey April 06, 2013
Harga sgt berpatutan.. Makanan pun nmpk sdp.. Privasi yg penting nk2 ble celebrate anibeseri
Puan Kutu Puan Kutu April 06, 2013
kt area mana nie?kami klu makan luar asik tmpt yg sama jer.sbb kt sp nier taktau mana tmpt makan yg best.klu tunjuk ke en suami msti beliau suka.hantu kambing beliau tu..:)
deno deno April 06, 2013
terliur deno tengok makanan yg best2 ni^^
lynndamya lynndamya April 09, 2013
arhhh rase nk mengamuk tgk makanan sedap time kebuluran nih, aishh lambat lg lak nak lunch...wuwuwu perut dah menyanyi~
Myra Jay Myra Jay April 09, 2013
myra seniri tak penah makan kat situ.. huhuu
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ April 09, 2013
salam kak ina..
uuiiii..nasi kambing! klu dekat mmg dah ajak hubby ke sanan sbb dia penggemar daging kambing... nyum3..banana slplit tu menggoda la haihhh.. :p
Nora Karim Nora Karim April 13, 2013
eh betul2... kalau nak celebrate something... tak boleh berkira sangat pasal duit... tutup mata je... hehe
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra April 14, 2013
cerita pasal kambing, g kem gunung jerai hari tu lec masak sup daging kambing, meratah sakan la..hhihi