Pembongkaran rahsia puding DINASOUR Alisha.. hihii

Jika u all masih ingat, dalam entry PUDING BUAH, yang saya buat sebelum ni.. saya ada buat puding guna acuan bentuk dinasour untuk Alisha kan.. Kalau dah lupa, tengok gambar dekat bawah ni... (",)


U all nak tahu tak, acuan tu bukannya acuan untuk buat puding tau... hahahhahahha... Rasa nak gelak awai2 sebelum u all gelakkan saya... muahahhahahha.... Yang sebenar2nya... acuan dinasour tu adalah...


Tadaaaaa.... MAINAN yang orang main pasir tepi pantai tu... muahahhahhhahhahha.. Bila dah terlebih kreatif, inilah jadinya... ahhahhahhah... Actually, saya beli set mainan ni untuk alisha main pasir time pergi Pulau Pangkor hari tu.. Saya ni duk imagine mesti alisha suka.. sekali alisha takut nak pergi main sebabnya alisha takutkan OMBAK yang tengah mengganas tu... hihii.. Opssttt bukan alisha je takut, saya pun takut... Ombak kuat yang amat.. (",)

So, mainan tu tersimpan elok je lah dalam umah ni.. tak guna.. sekadar alisha buat main masak2 dalam rumah je, tu yang saya ambik guna tu.. hihii Eh, tapi kan u all, actually, dekat mana yer nak beli acuan yang cantik2 yang bermacam2 bentuk ni?.. Teringin nak beli tapi tak tahu nak cari dekat mana.. hihi

P/s : Hari ni saya pergi Klinik Ibu & Anak.. so, akan terjah u all lambat sikit yer.. (",)

P/s : BE ke 23 (Nestle Milo Cans) telah singgah di Blog GA.. Blog Utama still takda BE... (^_^)


{ 51 comments.. read them below or add one }

~emi~ ~emi~ October 09, 2012
Haha...tak kisah la acuan ape pun, asal jadi bentuk dinosour nye..
Mrs Lurve Mrs Lurve October 09, 2012
hahahaha...ingat memg acuan tuk puding, rasanya kalo dkt kedai brg2 wat kek/ice cream ada jual kot
Myra Jay Myra Jay October 09, 2012
Hheee, memang kreatip :)

Acuan ada je kat kedai barang2 buat kek, macam2 jenis ada ;)
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa October 09, 2012
ahahaha!!mmg kreatif..tetiba dtg idea nk korek mainan bdk2 2 org ni..mana tau boleh dibuat acuan tuk puding x,eheheh!!!
nini nini October 09, 2012
comel.....mesti dia suka nak makan...=D
izan mama mia izan mama mia October 09, 2012
itulah..saya ingat pun nak beli juga..seronok tgk anak suka kan..
Haryati Faizal Haryati Faizal October 09, 2012
kahkahkah...kretip jugak ye...ina..
PinkUmmi PinkUmmi October 09, 2012
cbe cri kat kedai kek...mcm2 bntuk bkas puding ade jual....

kak ina nih memg terlebih kretip la...
ShimaSalleh ShimaSalleh October 09, 2012
Kalau kat kedai jual bahan kek selalunya ada cuma corak tu mugkin terhad sikit la...
Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 09, 2012
saya ms baca entry aritu ada terfikir benda ni, tak sangka betul lak acuan mainan kanak-kanak yg digunakan..haha, mmg bijak...
pinky pinky October 09, 2012
hahaha...kreatif....syg nk mkn nanti...=)
Mira Adzlia Mira Adzlia October 09, 2012
kak ina mmg bijak...hihi...multipurpose gak ek bende cenggini..hihi
Aju Mohit Aju Mohit October 09, 2012
hihiii terbongkar sudah rahsia itu, tahniah atas kekreatifan ibu alisha hehehe
mama aryan mama aryan October 09, 2012
bagus2..itu la namanya kreatif
mama aryan mama aryan October 09, 2012
bagus2..itu la namanya kreatif
Naz Naz October 09, 2012
tersangat kreatif ibu Alisha ni
Riena Haiqal Riena Haiqal October 09, 2012
hahahahah rupanya guna mainan Alisha.. anak saya puna da mainan utk kat pasir ni.. kreatif la mama Alisha ni..
lynn kamarul lynn kamarul October 09, 2012
ok la tu ina. kreatif + alisha pun mesti suka kan. wahhh mama dia ni sgt pandai menakel hati alisha
fiza fiza October 09, 2012
Kahkahkah..gelak2 saya tgk ^_^...lawak tau. Tak per lah, kretif.
Tihara Tihara October 09, 2012
memang kretif..ni kalau budak yg ramai2 mesti berebut nk yg bentuk ni :)
Cik Nur Cik Nur October 09, 2012
hehehe...kreatif betul ibu alisha ni.hee.. :)

cuba akak cari dekat kedai jual barang2 buat kek..mesti ade.. :)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI October 09, 2012
ok gak tu kan..leh pelbgai guna namanya.
shahdiana shahdiana October 09, 2012
sangat kreatif...suka puding camtu...
Dylla Abas Dylla Abas October 09, 2012
hahahaha...mmg t'lebih kreatif...tp bagus kan..tak la bazir beli permainan tu >_<
fieda fieda October 09, 2012
tu la ina...kalau dpt acuan comel2 gini lagi suka budak2 ni nk mkn..kak fieda pun tak tau nk beli kat mana...
syawalsimpsons syawalsimpsons October 09, 2012
mmg kreatif ni...ada tapak sulaiman kat umah sue...sue pon nak try gak la nanti
ros_reeza ros_reeza October 09, 2012
hihi.. kreatif sangat ye, guna mainan jadi acuan.. hikhik..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 09, 2012
lahhh dah tahudah mana nak dapat..kena g carik kat kedai menan.hahaha kreatif lah awak i sukeeee..hehe

patutlah g ibu n anak check up..nnt update ek..dah nak bersalin dahkan?hehe tak sabar nak tgk bby..

ina tadi nurul ada msg ttg iklan blog..berminat nak letak.ada banner tapi ingat nak promot kelambu nurul=)letak gambar kelambu..

kalu nak letak mcm mana harganya?kat blog kak fiedapun nurul ada letak
aimi adilah aimi adilah October 09, 2012
ahahaha kreatif btll =)
Nida Mohd Nida Mohd October 09, 2012
budak-budak mmg suka kalo yg bentuk2 comel camtu..br teruja nk makan kot..imaginasi bdk2 ni mcm2..
Mama Adam Mama Adam October 09, 2012
rasanya, mcm selalu tgk. kt bakery supplier la. tapi, x besar la. comel2 je. yang ini nampak mcm besar
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 09, 2012
heheh...ade je idea akak ni..pelik2 pun,menajdi..
xpasti kat mana nk cari.. huhuh..

semoga bby dan akak sihat2 selalu..begitu jugak ngan kakak alisha

tahniah!
Si Matatajam Si Matatajam October 09, 2012
Kreatif betoi la Ibu Alisha ni...dua dalam satu la kan..
nazirah (^_^) nazirah (^_^) October 09, 2012
haha...saya dok fikir nak tanya mana aka dapat acuan comel tu...tapi tak tertanya...akhirnya tahu juga...bocor rahsia...memang kreatif...hikhik
azizah :) azizah :) October 09, 2012
hahaha kretif kak.. mmg tak di sangka guna benda ni..hahahhaa
Deq's Qienz Deq's Qienz October 09, 2012
Kiutnya..mst alisha lg suka mkn bila tomey2 gini..slh satu yg mnarik selera budak nihh.
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 10, 2012
kat kdai jual alatan kek ade byk jual mcm2 jnis acuan.. try la Ina tgk sane, hehe...
shidaR shidaR October 10, 2012
kak try cr kat kedai2 cake or kedai2 buat kuih myb adela..shida pon xsure heheee..comel je dinosor tu :)

kak alisha takut x mkn puding dinosor tu heheeee..
caliph shuriken caliph shuriken October 10, 2012
terjawab sudah rahsia puding dinosaur, hikk..

pasni bole try wt karipap dinosaur plak kn ^^
sal ya sal ya October 10, 2012
kalau dalam katalog biasa jugak tgk.
Izan Ishak Izan Ishak October 10, 2012
ahaha... boleh tahan kretip ibu alisha ni. k.izan pun terfikir pasal bentuk dinasor bila tgk entri puding tu smlm. akhirnya rahsia terbongkar eh~
anitadiana anitadiana October 10, 2012
kreatifnya mak nya...bagus juga ne ina...tapi kat rumah kak ita tak jalan sangat puding ne...kalu kuih pedas tu jalan sikit mcm karipap...
rostina76 rostina76 October 10, 2012
salam intan berlian....hahaha!!!gelak dulu, pandaiiinye mama Alisha ni. secara jujur....MMG KREATIF & COMEY je jelly tu
ayut ayut October 10, 2012
cetak bentuk2 ni tak sure pulak..klu kdai mainan byk kot..klu utk msak tak tahu pulak.heee....

Azi Azi October 10, 2012
kreatif betul intan ni... hihihi,,,
Deqla manjew Deqla manjew October 11, 2012
hahahaa... menan pun boleh jadi acuan...menjadik lak tu...terbaik la intan ni!
Nora Karim Nora Karim October 15, 2012
hahahah kelakar pulak... :p
9n0L4 9n0L4 October 31, 2012
haha. acuan pasir jadi acuan puding ehhhh. kelassss ina. ;)