Melatih Anak Menjadi GENIUS


Hujung minggu baru ni kami keluar.. so, singgah MPH jap.. Memang kami suka masuk MPH.. kalau ada buku yang berkenan bolehlah beli.. (",) Nak jadi cerita, saya terbekenanlah dengan buku MELATIH ANAK MENJADI GENIUS.... Kalau sebelum ni saya beli buku ANAK ANDA GENIUS..

Untuk pengetahuan u all, saya memang suka baca buku2 macam ni... tapi jangan pikir saya boleh habis baca sehari sebab saya kalau baca buku, mesti mulalah mata tu mengantuk.. adeh... hehehe.. Buku baru ni, saya baru je start baca, tu pun duk sibuk dengan alisha.. nak 'baca' jugak...heheh

Saya ni bukan apa u all... anak baru nak masuk 2.. bukannya pandai lagi pun dalam bab2 mendidik anak2 ni... TAPI saya mempunyai cita2 nak bagi anak saya pandai macam anak orang lain jugak.. yela, anak orang lain.. kecik2 dah pergi school.. anak saya duk berkepit bawah ketiak saya lagi.. heheh... so, at least saya nak buktikan sesuatu yang walaupun anak saya tak pergi school.. just ibu yang jaga.. tapi boleh jugak pandai macam anak2 yang lain.. Thats y saya perlu tambah ilmu macamana nak didik anak... (",)

Ohya, harga buku ni RM15

P/s : Pandai yang saya maksudkan, pandai seiring usia dia lah.. (",)


{ 42 comments.. read them below or add one }

ieyda ieyda October 08, 2012
ieyda pun ada ternamapak gak buku nie...tp tu lah bila fikir nk bc,tkut nnti dibuatnya pekasam lama2 lam almari..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 08, 2012
wah mcm nak grab satu la kak ina..berapa rm kak ina beli ni?
Kesuma Angsana Kesuma Angsana October 08, 2012
bagus ni, nnti share2lah tips ye
dEdEQ dE wIshEs dEdEQ dE wIshEs October 08, 2012
ALHAMDULILLAH .. BUKU NI BERGUNE KAN .. SEMOGE DPT DIDIK ANAK AKAK JADI ORG YG GENIUS SEIRING USIA .. AMIN
syawalsimpsons syawalsimpsons October 08, 2012
baguih buku ni....nak cari jugak la..
Haryati Faizal Haryati Faizal October 08, 2012
samalah ina...klu bley nak didik anak sendiri, spy dia berjaya kelak...

yati lagi bekerja, so masa ngan anak hanya mlm ari keje ngan weekend je, amat2 terhad...
Mrs Velentine Mrs Velentine October 08, 2012
sya pernah baca buku yg lebih kurang mcm ni..tp biasalah buku ilmiah ni mmg buat ngantuk..hehehe.library sya pun byk buku
SumeSakan SumeSakan October 08, 2012
wah bagus nih....alah sama je ina...anak saya wlupun dari setahun dah masuk taska...perkembangan dia lebihh kurang sama je ngan abang zikri dia yg kat kmapung tuh...rasanya abang dia tuh banyak belajar lg...zikir...alif ba ta...1, 2, 3 suma dah lepas...yg si sara nih main aje kerja nya...hihihhiih
Mira Adzlia Mira Adzlia October 08, 2012
lpas nih alisha jd budak genius..hihi
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna October 08, 2012
setiap anak genius dengan ability diorang yang tersendiri..just macam mana kita nak make dia realize kebolehan dia..dan bukan semestinya tak score dlm exam tu maksudnya tak genius kan..hehe..:D
mama aryan mama aryan October 08, 2012
dapat mengajar anak sendiri lg bagus,akak ni terpaksa la hantar taska sbb akak bekerja..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 08, 2012
haha kak ina wani ni dh rabun gamaknya buku tu rega berapa...td rasa mcm xnampak hrga tu yg tanya muahahaha :p
nita nita October 08, 2012
saya nak pergi carilah buku tu, hehehe samalah dengan saya teringin anak jadi pandai..thanks ina coz sudi share info
pinky pinky October 08, 2012
insyaAllah...Alisha mesti jd anak yg pandai bl besar esok...
Riena Haiqal Riena Haiqal October 08, 2012
betul tu.. kena didik anak seawal usia mereka ni la kan.. seiring dengan usia mereka la..
PinkUmmi PinkUmmi October 08, 2012
bagus buku nih...nk cri jugak la nti...
ayut ayut October 08, 2012
:) tak mustahil.pasti blh buktikan...tp mmg ibubapa sekarang kena lbih lg crik ilmu sbb bdak2 skrg dh mkin advance kan kak ina ...
Cikgu Ma Cikgu Ma October 08, 2012
usaha kak...berkat didikan ibu, insyallah anak bijak juga ^^
rieda_ffya rieda_ffya October 08, 2012
tajuk nampak best..bole la nanti erk na..so da bape kerat na bace ni?
eza miza eza miza October 08, 2012
menarik...boleh try cari jugak.. hehe
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha October 08, 2012
xde anak lagi.xnakbeli.hahaha XD
KhaiZa KhaiZa October 08, 2012
erm... bagus azam tuh.. teruskan ea.
Cik Nur Cik Nur October 08, 2012
insyaALLAH akak boleh buktikan..
lagipun alisha mmg budak bijak...
Ema Blog Ema Blog October 08, 2012
boleh cari jugalah buku ni..
Zie Zie October 08, 2012
bagus baca buku macam nih
Si Matatajam Si Matatajam October 08, 2012
Apa isi kandungan buku tu Ina..Buat review skit bleh tak.
zachflazz zachflazz October 08, 2012
semoga kelak alisha menjadi generasi yang jenius, juga adiknya.
Mama Adam Mama Adam October 08, 2012
nak cari la.... saya pun suka beli buku. baca lom tentu!
ieda ieda October 08, 2012
betul dah tuu cara ina ;)
C'Jai C'Jai October 08, 2012
Boleh jadikan panduan dalam medidik dan membentuk anak menjadi bijak ye...
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY October 09, 2012
insyaallah moga alisha menjadi seorang anak yg genius berkat didikan ibu lg genius rasanya nnti..
shidaR shidaR October 09, 2012
insyallah kak ina..berkat usaha pasti ade hasilnya nnt :)
sal ya sal ya October 09, 2012
yup... budak2 jgn paksa. belum tentu dia pandai masa kecik dia akan pandai sampai ke besar. kita la yang kena asah semua tu kan.
fiza fiza October 09, 2012
Nak cari buku ni gak lah.
nur anis nur anis October 09, 2012
bagus buku macam ni...sebagai panduan untuk ibu0ibu kan...:)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 09, 2012
nak jugak buku2.tadi masa rehat g mph tapi tak sempatlah nurul nak terjah buku..kalau bleh mmg nak carik buku2 mcm nie..nurul tak suka sangat baca novel..buku2 cenggini nurul suka..

and buku ttg agama n mendidik anak cara rasulullah n mendidik akhlak anak n akhlak kita jugak..tapi masa pendek sangat tak sempat nak beli..

ina tahu tak kalau g mph kat mana nak tuju tuk buku2 yang nurul nak sbb takde masalah nak carik tempat..nak terus g n jupe buku2 yang mcmnie
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 10, 2012
bgusnye Ina bc buku2 camnie.. ^_^
ptt le Ina byk je ilmu n share kat blog nie, hehe..
Masya Masya October 10, 2012
terima kasih ina kongsikan buku ni.. sy pun nak beli jugaklah... maklumlah didikkan yg terbaik bermula dr rumahkan..
Nora Karim Nora Karim October 15, 2012
ina, nanti update pasal buku tu yea.. :D
9n0L4 9n0L4 October 31, 2012
nnt share la isi nye ye. tapi versi ina la. hee. ;)