Bila Alisha rajin study...

Alisha ni seperti yang saya pernah bagitahu sebelum ni, hari2 dia akan cari pen & buku kan.. Kalau tak belajar menulis, dia akan mahirkan lagi aktiviti menconteng dia tu... hihii.. Kalau alisha datang mood rajin nak belajar menulis, tak payah saya suruh tapi dia yang akan ambik buku & suruh saya ajar...


Ni je lah buku belajar yang alisha ada... yang lain, buku jenis yang story.. nak kene belajar membaca.. :-) Kalau u all nak tahu, alisha akan merengek kalau saya berhenti mengajar dia bila time dia rajin.. alaaa, maksud saya, macam dalam gambar atas ni... saya ajar alisha menulis sambil saya pegang tangan dia.. bila saya dah tak pegang tangan dia.. dah stop ajar.. mulalah merengek sebab dia nak belajar lagi... hihii

Bagus jugak kan ajar anak2 menulis ikut garisan camni.. sebab saya perasan, alisha ni masa mula2 ajar, saya yang pegang + gerakkan tangan dia ikut garisan tu, tapi lama2 dia pulak yang gerakkan tangan dia sendiri ikut garisan tu sambil tangan saya pegang tangan dia... (",)


Alisha ni, bukan setakat belajar ikut garisan putus2 tu.. tapi dia jugak conteng buku ni.. hihiii.. Dahla ni je buku belajar menulis yang dia ada.. yang lain, semua jenis story.. (",) Nampaknya lepas ni kene beli lagi buku camni untuk dia...

P/s : Adik Alisha masih belum ada nama... belum dapat persetujuan big boss.. hihii.. Apa2 pun, hari Jumaat mesti dah kena ada nama sebab my dear nak pergi daftar.. (",)


{ 57 comments.. read them below or add one }

lynn kamarul lynn kamarul October 30, 2012
lepas ni alisha dah boleh pegi skool =) hehe jgn conteng dinding rumah lagi tau
lynn kamarul lynn kamarul October 30, 2012
lepas ni alisha dah boleh pegi skool =) hehe jgn conteng dinding rumah lagi tau
mama aryan mama aryan October 30, 2012
ok la..rajin si alisha ni belajar, nti mesti pandai belajar nih
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin October 30, 2012
wah Alisha suka menconteng skrg ni ye. Umur mcm Alisha ni mmg byk bnda bru yg nk dibuatkan
fieda fieda October 30, 2012
pandai dan rajin ye alisha..nanti blh ajar adik plk..
fieda fieda October 30, 2012
klik2 baskin robbins..
Mrs Velentine Mrs Velentine October 30, 2012
bagus lah alisha nak belajar..sebab budak2 kalau mood belajar dia dtg mmg rajin betul 2 drg
maya amir maya amir October 30, 2012
inaaaa...sorry lmbt wish congrats... minggu lps mmg tak sempat langsung nak bw, sume entry kat blog, sume auto-published:)..congrats dear... belum ade nama ye? ok, nanti announce nama baby ye:)
Mrs Lurve Mrs Lurve October 30, 2012
cepatny alisha dh belajar buat seme nie, mesti dia cepat pick up bila sekolah nti
Joanna Yunus Joanna Yunus October 30, 2012
nanti ina akan dapat bezakan antara alisha dan adik dia pulak....

macam awak tu jarak dekat senang akak ni beza 6 tahun tapi dapat beza, Qayyum dia lebih suka menulis dari melukis.... seawal umur 3 tahun dia dah pandai menulis tapi tak cantik le tanpa pengawasan akak, dan sumaiyyah pulak lebih suka melukis dan mewarna seawal 3 tahun dia dah pandai mewarna dengan cantik cara umur 3 tahun le....
ieda ieda October 30, 2012
alorh2 rajin alisya ..
yelah dik .. budak2 kan .. even zahrien pun .. cuma beza dia boleh tulis sendiri lah .. cuma ya tuhan penyakit M tuu lebih besar ekeke ..

x per .. janji alisya nak belajar dan rajin , tu dah memadai ;)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 30, 2012
Salam & pagi kak ina..
Hihi..rajin belajar kakak Alisha ni..
Ibu kene beli buku byk2 lg la ni nnti.. :)

Adik Alisha dah ade nama ke?
X sbr nk tauu… :)
Asep Haryono Asep Haryono October 30, 2012
Tahnia Alisha yang sudah mulai study ya. Semoga semakin cemerlang dan sukses selalu ya. Salam dari uncle di Indonesia hiheiheiheiheiheiheie
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI October 30, 2012
lama2 dah leh garis sndiri =)
rieda_ffya rieda_ffya October 30, 2012
rajin si alisha...bagus le kalo dia rajin nak menulis..patut digalakkan..
Riena Haiqal Riena Haiqal October 30, 2012
jadi anak yang rajin dan pintar ya Alisha... (^_^)
Riena Haiqal Riena Haiqal October 30, 2012
ops lupa pulak.. tak sabar nak tau apa lah nama adik alisha yang comel tu ye... (^_^) cepat la..
izan mama mia izan mama mia October 30, 2012
eloklah alisha rajin,...mia memula elok jer..lama2..habis jadi belacan buka dia..hihihi...

nt nk kena tukar laa header baru,..letak gambar adik alisha juga..kan ina..
QasehnyaRania QasehnyaRania October 30, 2012
ok la tu..pelan2 belajar kan..
selamat hari raya ina ;)
bb sihat ;)
Mummy Akmar Mummy Akmar October 30, 2012
Alahai rajinnya anak awak. Tak sabar nak anak sendiri tu pandai menulis. Conteng memang dah mahir dah..
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna October 30, 2012
bagus buku camni kan..tapi parents memang kena monitor jugak supaya budak tak bosan..
ayut ayut October 30, 2012
bdk2x klu tgh smangat gitu la...haha..kite ni kdg2x mlas nk layan..same je mcm ank sdara ayut tu :)
zaidah zaidah October 30, 2012
adik alisha nak tulis jugak.....
syiela syiela October 30, 2012
rajinbetul alisha ni
Cik Nani Noraini Cik Nani Noraini October 30, 2012
semoga alisha jadi anak yg solehah dan jadi contoh utk adik2.. :)
SumeSakan SumeSakan October 30, 2012
wahhh lamanya pilih nama...hehehehe...x pe x pe cari nama yg baik2..insyaallah....

wah rajin benau alisha ye nak belajar..lepas ni ibu kena beli buku exercise banyak2....asah bakat alisha...ekekeke
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha October 30, 2012
boleh hadiahkn alisha buku lepas ne.hehehe
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 30, 2012
rajin nya alishya..takper sementara dia semangat teruskan jer mengajar=)

nurul anak2 nurul mmg semua nama tunggu lahir sbb nak tgk nama yang sesuai ngan sifat kita nampak n fizikal=)
PinkUmmi PinkUmmi October 30, 2012
saya macam anak saya la kak ina...dpt buku abis die conteng2 hahaha
Deq's Qienz Deq's Qienz October 30, 2012
insyallah nt pndy la dia tulis kalo slalu diajar..hihii
iEdA iEdA October 30, 2012
dr kecik alisha dah rajin... :)
deno deno October 30, 2012
alisya budak pandai dan rajin! boleh jadi contoh kat adik2 nanti :)
Fai CeritaCinta Fai CeritaCinta October 30, 2012
alisha memang good girl (>___<)
Tihara Tihara October 30, 2012
as salam

bagusnya alisha memang minta dengan buku yea, padahal dia kecik lagi..bagus sangat :)
Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 30, 2012
alisha ni baik la.. kalau naim, mesti dia tak nak saya ajar menulis sambil pegang tangan dia.... nak buat sendiiri semuanya...last2 lain jadinya
Nora Karim Nora Karim October 30, 2012
bagusnya alisha ni... alisya akak setakat ni pandai tulis O je... heheh
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 30, 2012
pandainyer alisha...rajin budak ni...bagus la kak ina kan dia mau belajar mcm tu hehe
Cik Nur Cik Nur October 30, 2012
pandainya alisha.... rajin pula tu..lepas ni boleh ajar adik.. :)
eita eita October 30, 2012
conteng pun satu proses beljar jugak
Azi Azi October 30, 2012
anak sy xsmpi berapa hari buku beli dh koyak.. alisha ni bagusla xkoyakkan buku sebaliknya rajin belajar...
shidaR shidaR October 31, 2012
pndai alisha :)
kak nama ape kak adik alsha heheee :)
sal ya sal ya October 31, 2012
Alya pun sama. suka belajar dgn laptop dia. tapi bab coloring dgn melukis sgt la pandainya.
anitadiana anitadiana October 31, 2012
rajinnya..arisya conteng dan koyak selalu lah...
Dylla Abas Dylla Abas October 31, 2012
bagus Alisha ni..dah standby utk tunjukkn contoh yg baik utk adik dia :)
Masya Masya October 31, 2012
hihihihi hebat m,enulis pakai pen terus ...
Myra Jay Myra Jay October 31, 2012
Lepas ni, sure Alisha nak mengajar adik dia pulak ;)
Si Matatajam Si Matatajam October 31, 2012
Bagus buku2 camtu..Khalish pun M belikan buku camtu untuk dia buat exercise
azizah :) azizah :) October 31, 2012
insyaAllah alisha akan jadi anak yang pintar di sekolah nanti...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat November 07, 2012
Good girl...dah boleh hantar sekolah nie...
9n0L4 9n0L4 November 08, 2012
kalau mcm ni gaye, umur 4 tahun dah boleh hntr gi skolah ni. :)