Sambungan cerita Alisha free diapers di hari kedua (03/10/2012)

Petang semalam, bukan main beria lagi saya cerita dekat u all pasal hari kedua Alisha free diapers di siang hari... padahal time tu, siang hari pun belum habis lagi.. muahhahah.. Maklumlah, pengalaman pertama... excited bukan main.. walaupun kene cuci tempat yang Alisha terkucil, tak kisah sebab rasa seronok mengatasi segalanya.. muahahhahha

Nak sambung sikit semalam punya cerita... Kan lepas2 kencing yang ke 8 & ke 9, Alisha dah pandai inform kan.. maksudnya, alisha tak terkencing dalam seluarlah kan... U all nak tahu tak, lepas tu kan, ada kejadian yang alisha terkencing jugak... tapi sekali or dua kali kot.. dah lupa... (",) Tapi no hal lah... normallah kan.. baru belajar lah katakan...

Yang syoknya, ada sekali tu, dia bagitahu saya nak kencing.. so, saya cepat2 angkat dia masuk tandas.. bila dah sampai tandas.. dia cakap "pat.. pat... ambik..." @ "cepat.. cepat.. ambik".. U all tahu dia suruh ambik apa... dia suruh ambik BABY TRAINER TOILET SEAT (sebelum tu., dia bawak seat tu pergi ke depan tv)... saya pun cepat2 pergi ambik... hihi... Sanggup si budak kecik ni tahan air kencing walaupun dah sampai dalam tandas semata2 nak guna jugak seat dia tu... hehehhehhe


Lagi satu pulak, alisha tengah menangis tau u all.. dalam2 dia tengah menangis tue, tiba2 dia berlari ke arah tandas & cakap "cing.. cing..."... hahahhahh.. Saya pun terus la ikut belakang dia pergi ke tandas... hihi.. Lepas tu, saya terus bagi Alisha mandi malam & start pakai pampers... (",)

So, kesimpulannya, saya rasa sangat seronok sebab alisha sedikit sebanyak dah berjaya control dari terkucil.. Harap2 alisha akan berjaya sebelum saya bersalin.. Yela, nanti kalau saya berpantang, tak larat lah nak mengemop tempat dia terkucil tu... ada lagi sebulan tempoh untuk alisha belajar free diapers di siang hari... Alisha budak yang cepat belajar & faham apa saya cakap... Harap2 berjaya... (",)


Sambungan cerita Alisha free diapers di hari kedua (03/10/2012)

{ 27 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine October 04, 2012
amin..semoga alisha berjaya....done libresse & bubbles & bites
ayut ayut October 04, 2012
all the best to alisha!caiyokkk...hihihi.nnt payah ibu alisha nak tlg klu dh dpt adik :)
ShimaSalleh ShimaSalleh October 04, 2012
insyaallah. mmg kena sabar nak mengajar ni. Benda baru. hihii.. Good luck Alisha!
rieda_ffya rieda_ffya October 04, 2012
mesti best kan na..yerla duk umah n ngan diaorg n sabar je basuh tempat alisha terkucil..pdhal tgh pegnent lg..kalo sy mesti da bsiing n silap aribulan kene pukul lgi..mklum le..kita blk keje da le letih..dia lak wat hal..lgpun sy ni krg sabar skit..camne na bole hadapi erk..
Riena Haiqal Riena Haiqal October 04, 2012
hehehehehe.. suka nya bila Alisha dah pandai dah nak kawal kencing dia supaya tak terkencing kat mana2.. hehehehehe.. good girl Alisha.. (^_^)
mamavogue mamavogue October 04, 2012
Waahh..!
Cayalah Alisha..!
Aunty yakin Alisha bole..

Hakim pun dah tunjuk tanda2 dia rimas pakai pampers tapi belum ada masa untuk ajar dia gi toilet lagi..
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna October 04, 2012
comellah alisha ni..chaiyok chaiyok..insya allah..usaha tangga kejayaan..kena sabar je la..
Si Matatajam Si Matatajam October 04, 2012
Bagus Alisha ni..cepat dia blajaq sesuatu...bertuah Ina....
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 04, 2012
semoga alisha berjaya...chaiyok2..alisha mesti boleh punya kan alisha anak yg bijak...
iietamalek iietamalek October 04, 2012
wah..bagusnyerr alisha...alhamdulillah
eza miza eza miza October 04, 2012
wahh bestnya... Adi hakimi takmau gtau lagi.. Huhu
syawalsimpsons syawalsimpsons October 04, 2012
hari2 sue baca pasai perkembangan alisha...seronok je bila ada anak yang sebijak alisha tu kan....suke tgk gelagat die
Saleha Saleha October 04, 2012
GUD LUCK Alisya.. wah nnti bleh berjimat dah kan takyah beli pampers..
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ October 04, 2012
hehe..tebayang2 gelagat alisya..
sal ya sal ya October 04, 2012
dia akan belajar ina. tapi akan ada jugak la dia sesekali terkucil. normallah tu kot. kena sabar je la nanti.
Haryati Faizal Haryati Faizal October 04, 2012
hihi...takpe mula2 mang camtu... dia tak pandai lg...lm2 ok la tu kan alisha...
Nida Mohd Nida Mohd October 04, 2012
caiyok..caiyok Alisha..u can do it..:)
ieda ieda October 04, 2012
lama2 dia akan ok .. percayalah ;)
eita eita October 04, 2012
alisha dah makin leh biasa kan diri..
PinkUmmi PinkUmmi October 05, 2012
alahai pandainya alisha...bagus2...aina je tak reti lg..skang ngah ajar die...kalo nak berak die memg buang dlm toilet...
nur anis nur anis October 05, 2012
insyaallah....semoga berjaya kak..:)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 05, 2012
teringat masa nak potty trAInee merah dulu.mmg kena banyakkkk sabar dear..tulah hasilnya mcm alisha..cerdik dan pandai..dah namapun toilet trainee tuh untuk dier.mmglah dia nak guna.hehe
shidaR shidaR October 06, 2012
insyallah kak..dgn usaha budak sbijak alisha mst blh punya hehee :D
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 06, 2012
heheh..kena sentiasa byk bersabar..
pandai alisha ni..

gogo chaiyokk :)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 10, 2012
insyaAllah.. Alisha msti leh wat nnti.. ^_^
9n0L4 9n0L4 October 30, 2012
rasenye mcm dh bagitahu kot, dulu mase kecik, saye pun ade tandas duduk tu. hehe.