Sedap tak terkata.. (^_^)

Minggu lepas saya dapat bungkusan dari Umialya.. Jangan tak tahu, bungkusan yang berisi "air tangan" dari Umialya sendiri yer.. hehhe... Ni first time tau saya dapat makanan dari hasil tangan member blogger.. Normally dapat barang... (",)


Inilah yang saya dapat.. SAMBAL HITAM BELIMBING BULUH kalau tak silap saya... ingat2 lupa pulak nama dia.. hihii.. Pertama kali saya makan & rasa sangat2 teruja sebab sedap sungguh!!! Saya siap meratah lagi... ahhahha... Terharu sangat2 saya rasa.. yela, sanggup umialya ni buatkan untuk saya & Kak Fieda.. Katanya nak bagi yang lain dari lain... (",)


Selain tu, umialya pun bagi jugak 3 sacket KOPI BARLI 5 IN 1... Kopi barli ni pun sedap jugak u all... Bukak je bungkusan, alisha lah yang paling excited.. beria suruh saya bancuh... hihii.. 


Tengoklah tu, beria tersengih lepas dapat minum kopi barli tu..hihii.. Kalau u all perasan, dalam gambar tu alisha tengah pegang gelas kan... time tu dia pegang sebab saya nak ambik rasa sikit tapi dia tak bagi.. tu yang dia cepat2 pegang.. hehehhe.. Tapi last2 dia bagi jugak.. saja nak mengusik ibu dia.. hihiii

Ohya, kopi barli ni sesuai jugak untuk sesiapa yang nak BERDIET tau.. selain tu ia jugak sebagai ANTI KANSER, MENGUATKAN MINDA, MELANCARKAN PENCERNAAN, MENJAGA BUAH PINGGANG, MENYEJUKKAN BADAN & MENGHINDARKAN DARI KENCING KOTOR... Jika u all berminat, bolehlah beli dengan Umialya... Rasa dia memang sedap... U all bayanglah, dapat 3 sacket, 2 sacket dah alisha minum.. tinggal satu sacket saya sorok... ahhahhahah.. Nampak tak betapa sedapnya sampai 2 sacket alisha minum.. hihii

P/s : Terima kasih kak tini @ umialya.. (",)


{ 54 comments.. read them below or add one }

Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 09, 2012
sambal belimbing buluh? tak pernah dgr pun ni... ina tyakan resepi masuk dlm blog ye...teringin nk blja, kat kg saya banyak buah ni... amboi, alisha pandai minum kopi ye....tau mana yg sedap..
Mira Adzlia Mira Adzlia October 09, 2012
sedap la nmpk smbal itu..huhu
kak tini (umialya) kak tini (umialya) October 09, 2012
Ina berpakat ngan Fieda ya kuarkn entri yang sama?

Alisha tunggu ya, auntie poskan susu kambing lak..
ieyda ieyda October 09, 2012
1st time dgr smbal nie....
xpenah mkn pun...
Aju Mohit Aju Mohit October 09, 2012
emm baru komen entri yang sama di blog fieda tadi ;), air barli ni mmg elok utk kesihatan kan ina, tersenyum lebar alisha ;)
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah October 09, 2012
sedap nye.. terima kasih info ini.. :-)
ayut ayut October 09, 2012
mmg lain dr yg lain ni dpt yer.tak pernah nmpk yg smbal itam tu :)
Mrs Velentine Mrs Velentine October 09, 2012
wah sambal tue nampak sedap dear..bestnye awak kan
Nurul Husna Nurul Husna October 09, 2012
Nampak sedap sambal hiatm tu...tp x pedas ke akak ratah2 tu? hehe
Kakzakie Kakzakie October 09, 2012
Pandai intan promo buat kakak teringin. Sambal belimbing tu kakak nak cari resepi sebab rumah kg kakak banyak belimbing tau..

ps: Alisha sengih cutelah. Tengok bulu mata dia lentikkan..
fiza fiza October 09, 2012
Wah...murah rejeki. Umialya...saya nak jugak...ekekeke...
Riena Haiqal Riena Haiqal October 09, 2012
wah nampak sedap pulak Sambal hitam Belimbing buluh tu.. hehehehehe..Alisha suka ye minum air tu..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 09, 2012
baiknyer kak tini...td ada baca kt blog kak fieda juga hehe...wani xpnh mkn pn sambal belimbing ni..belimbing buluh kt rumah melambak la ada hehehehe....

done libresse
lizz lizz October 09, 2012
tak penah tahu ader sambal dari belimbing buluh..alisha minum kopi best ker? auntie nak sikit...
nur anis nur anis October 09, 2012
selalu dengar pasal sambal hitam belimbing buluh tu..tapi tak pernah rasa lagi..
kak tini (umialya) kak tini (umialya) October 09, 2012
Insya Allah nnt akak wat entrinya mengenai cara2 nak buat sambal ini, senang sangat...
syawalsimpsons syawalsimpsons October 09, 2012
wahh...baru baca blog kak fieda..pon sama sambal belimbing ni...sedap tak...nampak sedap tu..sue tak pnh try..
nita nita October 09, 2012
tertarik pulak kite dengan promotion ni.. rasa nak cuba jer.. ^_^
Ema Blog Ema Blog October 09, 2012
sama yang fieda dapatkan..
Falsya Falsya October 09, 2012
Sweet la alisha bile senyum..suke bebenor dpt minum air kopi barli yeee..hehe
mama_umar_maryam mama_umar_maryam October 09, 2012
zt mmg suke barli suam..klu badan tgh panas mmg sedap sgt air tu. xpnh tgk sambal tu ina :)
Saya Disini Saya Disini October 09, 2012
xpernh mkn smbal tu..rasa apa ye
fieda fieda October 09, 2012
hihihi..sama la pulok entry kita kan..mmg tak sangka..ingat nok buat sbtu baru ni tp malas nk upload gambor..mlm tadi baru upload dan terus wat autopublish..hihi..tp mmg sedap kan ina sambal ni..rasa mcm nok lagi la..........
fieda fieda October 09, 2012
ina...kak fieda percaya tu la rezeki yg Allah kasi kat ina sempena nak dapat baby baru ni..alhamdulillah kan ina..bermakna blog ina tgk tu wlpn tak ping mana2 tp fofuler tau..hihihi..done kotex.
teratak hati teratak hati October 09, 2012
Oh sambal tu kami pnggil sambal hitam je..hehe..pakai belimbing buluh yg direbus smpai hitam..kat pahang mmg biasa la sambal ni..mmg sedap...
izan mama mia izan mama mia October 09, 2012
baru tau ada resepi belimbing tuu..mmg tak pernah tau..apatah lg rasa..
maya amir maya amir October 09, 2012
sambal hitammmmm..suke sgt.. die buat order tak eh?
Mrs Lurve Mrs Lurve October 09, 2012
sambal hitam tue, sy xpernah tau pun ada huhuhuhuhu...barli memg peberet
Myra Jay Myra Jay October 09, 2012
Pandai Alisha menyakat Ibu dia ye :D

Tak penah dengar nama kopi barli ni :D
Haryati Faizal Haryati Faizal October 09, 2012
alisha...aunty nk rs sket bley? hihi, cam sedap je....
PinkUmmi PinkUmmi October 09, 2012
kak ina apa rase erk sambal itam belimbing buluh tuh???sedap ke??first time dnga nih
ShimaSalleh ShimaSalleh October 09, 2012
Tak pernah rasa sambal hitam belimbimg buluh...
Happy je Alisha.. mmg sedap la tuh!
mama aryan mama aryan October 09, 2012
sedap sambal hitam tu..
lynn kamarul lynn kamarul October 09, 2012
both pertama kali lihat dan dengar... hehe bab diet tu sy suka. nak cari kat mana eh kopi barli tu 5 in 1 tu
Tihara Tihara October 09, 2012
seapnye alisha minum air tu yer :)
Cik Nur Cik Nur October 09, 2012
pernah gak minum kopi barley tu..mmg sedap.. :)

tgk alisha pun suka..:)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI October 09, 2012
alhamdulillah murah rezeki akk.
shahdiana shahdiana October 09, 2012
best-best dapat hadiah...rasa macam teringin jugak tengok sambal tu...hehehe
ros_reeza ros_reeza October 09, 2012
oo Alisha suak minum kopi ye :)

banyak kelebihan kopi tu ye.. nanti nak try jugak ni :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 09, 2012
nampak itam kaler sambal2 mesti mmg sedap gila kan?huh siblah tak ngandung..hehehe..tulah tadipun kak fieda dah buat entry
zul power zul power October 09, 2012
sambal hitam mmg la sangat sedap...belimbing buluh direbus sehingga jadi hitam..sambal ni tahan lama..biasa kalau nk ke makkah org bw bekal sambal ni untuk nk makan waktu kat mina atau padang arafah..
Mama Adam Mama Adam October 09, 2012
diet? susahnya nk tahan nafsu makan :p
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 09, 2012
xpernah rase kedua2 ni.. hihi.sedap ke kak? alahai... mesti sedap..sampai alisha minum 2 peket... :p
Si Matatajam Si Matatajam October 09, 2012
Tadi ada baca pasal kopi ngan sambal hitam ni kat blog kak Fieda..murah rezeki Ina yek...Alisha pun suka minum,kiranya sedap la tu..
azizah :) azizah :) October 09, 2012
comeynya alisha gelak... hehe

murahnya rezeki akak kak.. Alhamdulilah..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 10, 2012
wah.. 1st time dgr name sambal tue, hehe... sronok aa dpt mknan dr kwn blogger..
shidaR shidaR October 10, 2012
wahh dua2 shida xpenah dgr hehee..terasa diri ini jakun kejap hehee ^_^
tgk gaya kak cerita dr entri pn dah tau sedap dia mcm mna heheee :D
caliph shuriken caliph shuriken October 10, 2012
mula2 tgk ingat kuih, rupa2nya sambal.. kali pertama sy tgk sambal cmtu ^^
sal ya sal ya October 10, 2012
memang sedap la tu kalau dua sachet alisha je yg minum.
anitadiana anitadiana October 10, 2012
kak ita pernah makan 1 kali aje..kawan org pahang satu opis bagi..memang sedap tapi bila dia cerita ,mcm susah aje nak bauat..
Nora Karim Nora Karim October 15, 2012
sambal hitam belimbing buluh ni.. mmg fav kat kuantan... bila tgk gmbr tu... teringat pulak kat kuantan... memang sedap sambal tu...
9n0L4 9n0L4 October 31, 2012
mcm org besar si alisha ni tahu minum 3 in 1. huhu.
QasehnyaRania QasehnyaRania November 17, 2012
wow ..menarik la..
tak penah ghasa la sambal belimbng tu ;D