Kejayaan yang berganda2... (^_^)

Sebagai seorang ibu.. saya rasa sangat bertuah ada anak macam Alisha.. Bukan apa u all.. seperti yang u all tahu, hari ni hari ketiga saya melatih alisha tanpa pampers di siang hari kan... Baru 3 hari je pun u all, tapi alisha cepat tunjuk yang dia dah betoi2 ready nak jadi kakak.. nak memudahkan kerja ibu dia bila ada adik nanti.. (",)

Untuk pengetahuan u all, setakat pukul 3:30 petang ni, Alisha BELUM LAGI TERKUCIL DALAM SELUAR TAPI YANG LAGI BUAT SAYA SERONOK YANG AMAT SEBAB BUAT PERTAMA KALINYA ALISHA BERJAYA BUANG AIR BESAR DALAM TANDAS!!... Dengan kata lain, BUKAN JE KETIKA NAK KENCING ALISHA AKAN INFORM SAYA TAPI JUGAK BILA DIA NAK BUANG AIR BESAR!!... Wahhh.... seronoknya saya rasa... hihiiii

Kalau sebelum ni, saya pernah bagitahu u all yang saya nak ajar alisha buang air besar dalam tandas kan.. tapi alisha pulak bila duk atas tandas duduk tu, dia boleh goyang2 kaki sambil gelak2 lagi.. adehhh... ditambah pulak saya ni yang time tu tak berapa nak rajin... so, tak berjayalah kan..

TAPI untuk kali ni, tidak lagi sebab saya memang mempunyai semangat yang berkobar2 untuk ajar alisha.. hihii.. Thats y bila berjaya, saya rasa seronok sangat... hehheh.. (",) Sebelum ni, tak pernah pulak terpikir nak ajar buang air kecil & air besar sekaligus... tapi bila alisha sendiri yang bagitahu saya dia nak buang air besar.. tiba2 baru si ibu ni terpikir... ahhahhah.. Alisha lagi advanced dari saya.. muahhahah

 P/s : Sedang berusaha terjah rumah u all slow2.. tenet masih tenat (",)


Kejayaan yang berganda2... (^_^)

{ 43 comments.. read them below or add one }

Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 04, 2012
tahniah buat ibu dan alisha..bagus2..
Masya Masya October 04, 2012
alhamdulillah.. oklah tu...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 04, 2012
Yeaaayyyy alisha gud girl....seronok tgk perkembangan alisha ni...bagus alisha ni cpt belajar
shahfieq daniel shahfieq daniel October 04, 2012
lepas ni alisha dah pandai la mintak mainan tok dia...hahaha
Tihara Tihara October 04, 2012
ALHAMDULILLAH MUDAH URUSAN NAK DAPAT ADIK YE ALISHA...TENET TENAT JUGAK KE..SAME ARR :)
Riena Haiqal Riena Haiqal October 04, 2012
Alhamdulillah.. Alisha dah berjaya dah.. teruskan usaha ye Alisha.
nita nita October 04, 2012
hahaha.. seronok betul dengar kisah alisha ni..
memang bertuah dapat anak yang baik cam alisha ni.. ^_^
Cik Nur Cik Nur October 04, 2012
pandainyaaa..! cerdik sungguh ank akak ni.. :)
Mrs Velentine Mrs Velentine October 04, 2012
good luck dear..nampaknya perkembangan yg baik
Mama Adam Mama Adam October 04, 2012
wahhhh!!! tahniah!

jimat tau xyah beli pampers :)
sal ya sal ya October 04, 2012
memang bangga kalau anak-anak dah pandai cakap nak kencing dgn buang air besar ni. improvement.
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ October 04, 2012
kan dah kata..alisya memang bijak..hehe
Si Matatajam Si Matatajam October 04, 2012
Wah Tahniah!!! Perkembangan yg Bagus tu...
lizz lizz October 04, 2012
mesti heppi sangat biler anak kita berjaya buat sesuatu kan... nak train anak memang mencabar...yang penting kiter kena bersabar...heppi untuk alisha
QasehnyaRania QasehnyaRania October 04, 2012
alhamdulillah..

member su dulu, siang dia biarkan anak dia tanpa pampers tp siap2 pesan nak `sssss` n `uk..uk`
gtau..
alhamdulillah..dia bleh ikut..
skrg laju je buka sluaq masuk blik air..(lelaki)
bulan 1 tahun dpn baru nk masuk 3 tahun..
Haryati Faizal Haryati Faizal October 04, 2012
tahniah! alisha...

jimat sket duit tuk beli pampers kan ina...
Nida Mohd Nida Mohd October 04, 2012
wah bagusnya..sy ni blm berjaya lg train Adam buang air besar kat tandas..dia mmg xboleh meneran kalo kat tandas duduk tu..huhu
CtAyue CtAyue October 04, 2012
tahniah utk alisha..semoga alisha berjaya..
CikMai CikMai October 04, 2012
hihi....akak belikan la dia hadiah sikit tnda akak appreciate dia budak bijak :)
aimi adilah aimi adilah October 04, 2012
semoga akak berjaya =)

hihihhi alsha mmg ank yg baik xdpt dinafikan lagi
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat October 04, 2012
berjaya jugak alisha membiasakan dirinya...
ieda ieda October 04, 2012
alhamdulillah dia dah semakin bijak .. senang ati rasanya kan dik ;)
eita eita October 04, 2012
nanti alisha leh gi sendiri je kat bilik air...
Mira Adzlia Mira Adzlia October 04, 2012
ada kemajuan..hihi..xlme lg alisha pndi sndri la nk buang air
Cikgu Ma Cikgu Ma October 04, 2012
kdg2 semua tu ilham dari Allah..naluri alisha bakal menjadi kakak ^_^
Kesuma Angsana Kesuma Angsana October 04, 2012
gud girl alisha! tahniah utk mama yag sabar melayan kerenah anak
maya amir maya amir October 04, 2012
budak kecik ni sebenarnya bijak..kite takleh nak expect / under estimate die kan.. tetibe jek, die dah pandai buat itu & ini..hehhe.. congrats alisha:)
PinkUmmi PinkUmmi October 05, 2012
bagus alisha..keep it up
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI October 05, 2012
alhmadulillah kalau bgitu kak =)
Mrs Lurve Mrs Lurve October 05, 2012
perkembangan yg bagus utk alisha, tahniah
C'Jai C'Jai October 05, 2012
wah..Alisha semakin matang...
Ema Blog Ema Blog October 05, 2012
yeahh, berjaya juga..
ayut ayut October 05, 2012
bgus2x...blh dh sng ati ckit bile ad adik nnt...good girl la alisha ;)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 05, 2012
tahniah...good gurl alisha..nntkn selalu kna ingatkn dia..nk tencing tak..hehe..biasakn tak pki pempers dia lg suka sbnrnya sbb pempesni buat pns punggungjew.hihihi
shidaR shidaR October 06, 2012
wahhh cntik la tu kak..lama2 dia blh biasakn nnt insyallah..cuma kena lbh biasakan hehee..
azizah :) azizah :) October 06, 2012
yeyy! alisha gud girl! cik jijah tahu dah...
Myra Jay Myra Jay October 08, 2012
Pandai Alisha, tapi rasanya gegirl lagi cepat belajar dari boy kot kan, sebab Firas taknak free Drypers, dia sendiri akan ambik pampers suruh pakaikan..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 10, 2012
Alisha pndai pun coz ibu die pndai ajar, hehe.. ^_^
9n0L4 9n0L4 October 30, 2012
nnt die ajar adek die pulak kot. hehe. senang kije ibu die. ;)