Update lagi pasal perkembangan Alisha tanpa pampers (^_^)

Last saya update pasal alisha adalah pada hari yang ke tiga dia tanpa pampers... Hari ni dah seminggulah alisha tanpa pampers di siang hari... (",) So, hari ni saya update secara randomlah apa yang berlaku dalam tempoh 4 hari terakhir ni pulak yer... hihii

Ada satu hari tu, alisha boleh terlena tanpa pakai pampers tau.. saya ni cepat2lah pergi ambik kain lapik bawah punggung dia tu kan.. tapi yang surprisenya, alisha TAK TERKUCIL pun u all... padahal alisha tidur tu adalah lebih kurang sejam lebih... hihii

Lagi satu pulak, alisha ni dah pakai pampers tau u all.. tidur malam la kiranya kan.. tapi boleh pulak pukul 3:15 pagi, dia ajak saya masuk tandas sebab dia nak kencing... hahah.. mentang2 dah biasa bagitahu, sampai time pakai pampers pun sibuk jugak nak bagitahu.. hihii.. Ohya, time ni alisha belum tidur lagi yer... pukul 3 lebih pagi.. adehhhh... seperti yang saya cerita dekat u all di entry sebelum ni..

Pendek kata dalam tempoh 4 hari terakhir ni, alisha takda lagi terkucil dalam seluar, kecuali semalam.. sebabnya semalam dekat sini hujan tau.. sejuk agaknya, tanpa sedar dia dah terkucil.. lepas tu cepat2 bagitahu saya... ehhehhe


Update lagi pasal perkembangan Alisha tanpa pampers (^_^)

{ 53 comments.. read them below or add one }

Riena Haiqal Riena Haiqal October 08, 2012
Alhamdulillah Alisha dah semakin pandai dah. (^_^) bijak
Mira Adzlia Mira Adzlia October 08, 2012
yey!!alisha bjaya..hihi
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha October 08, 2012
xpe xpe.nnti boleh je tu dia inform akak..usaha alisha!
ShimaSalleh ShimaSalleh October 08, 2012
syabas alisha... abg aqil kena pakai pampes malam sebab dia mmg kencing byk waktu mlm, pampes pon leh basah lencun huhuhuhu...
syawalsimpsons syawalsimpsons October 08, 2012
dah pandai tahan, ok la tu
Hilmirda Daud Hilmirda Daud October 08, 2012
Tak lama lagi Alisha dah boleh tak pakai pampers lah kan..
dEdEQ dE wIshEs dEdEQ dE wIshEs October 08, 2012
HEHEHE .. PERKEMBANGAN YG MEMUASKAN HATI KAN AKAK .. BGUSNYE ALISHA
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 08, 2012
wah bagus alisha..proud of u..lepas ni alisha mesti dh blh free dypers hehe....

p/s:owh ingat wani yg rabun rupanya kak ina bru update hahahhaa
Cik Nur Cik Nur October 08, 2012
perkembangan yg positiff..hebatlah alisha....
UniMeOw UniMeOw October 08, 2012
bagus anak mama!!hehe..
UniMeOw UniMeOw October 08, 2012
bagus anak mama!!hehe..
Ema Blog Ema Blog October 08, 2012
yeahh, dah berjaya alisha..
Zie Zie October 08, 2012
Bagus tu, dia dah rasa bersalah bila nak terkucil sebab tu dia bagitau...

pastu bila hujan last2 terkucil jugak yer.. tak pa nanti biasalah tu...
LYAfrina LYAfrina October 08, 2012
waa..bgusnyer alisha...
ina nmpknyer..alisha dh blh kot slow2ajr mlm pon x pkai pampers..sbb dia blh bgun j tgh malam bla nk kncing tu..

asya kalo tang mlm... mmg x lps lagi..aritu dh try..tp bila tdo..lena.. terkucil je... mujur alas getah masa dia baby dulu +kain
Mrs Velentine Mrs Velentine October 08, 2012
nampaknya dia dh biasa buang air kat tandas,,,done nuff..
Si Matatajam Si Matatajam October 08, 2012
Dia dah biasa la tu Ina...Khalish pun kadang2 dua tiga pagi baru nak tidoq..hmmm mmg lebam la mata ibu dia ni..hi hi..
maya amir maya amir October 08, 2012
alhamdulillah..yeay!!! gimme 5 alisha:))
zachflazz zachflazz October 08, 2012
tahniah, alisha, kau semakin dewasa dan pintar ya Nak. semoga semakin mandiri ya, sebentar lagi kan punya adik, hendaknya dapat mengasuh adik dengan baik.
Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 08, 2012
Usaha ina bebaloi ni..tak payah risau lagi.. Nati kalau dh bsalin mudah nk handle kakak dan adik..taklah ina penat sgt nati.
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail October 08, 2012
tahniah untuk adik comelku!! :D
Haryati Faizal Haryati Faizal October 08, 2012
ok lah tu, dia dah tau dh bila masa dia nak kencing n bgtau kat ina...
eita eita October 08, 2012
satu perkembangan yg sangat bagus
ieda ieda October 08, 2012
haa dah bagus tuu
dia dah boleh rasa nak kencing dan bila kejutkan tuu kira lepas nie boleh try x pakai pampers mlm ..

zaman akak dulu , akak kunci jam utk kejutkan anak2 kencing , selalunya 3 jam sekali ;)
Qasey Honey Qasey Honey October 08, 2012
tahniah...xpe tu pmulaan yg baik...xkn tetiba terus jd ok kan..pelan2 yer..lama2 sok dh biase nti tnpa pampers...chayokkk Alisha
caliph shuriken caliph shuriken October 08, 2012
bgus laa smakin positif ^^
C'Jai C'Jai October 08, 2012
Bagus Alisha..cepat belajar budak nya..
Anum Shukri Anum Shukri October 09, 2012
wahh..hebat..dah belajar tak pakai pampers..
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY October 09, 2012
mmg masa mula2 jerk rasa perit nak ajar anak x pakai pampers lama2 ok la,ok sgt ler ni alisha dlm tempoh masa seminggu ni cepat belajar nak ke toilet..
shidaR shidaR October 09, 2012
insyallah kak ina..mst bjaya train alisha nnt hehee...alishaa caiiyokk2!!
fieda fieda October 09, 2012
makin pandai dah kakak ni..
fieda fieda October 09, 2012
ina...best tu ina..tgk tulis cite alisha jer pun dh boleh capai 700 uv..tak sangka kan..insyaallah taun depan mesti naik 1000 tu..ntah2 tak sempat sampai taun depan..bulan depan kot..insyaallah...kalau time ada be mmg syok ina kalau uv tggi..nanti mesti ada be melekat kat sini..

done wv
sal ya sal ya October 09, 2012
okay dah tu. seminggu dua lagi okay la.
adyna adyna October 09, 2012
amni pun dlm proses tp akak biar mood dia..bile dia ckp nak cing dia nk g toilet walhal dia pakai pampers..slow2 ..alisha sebab dia nak dpt adik dia cepat matang ;)
ayut ayut October 09, 2012
pkul 3 alisha tak tido lg...fuhhh..letih nk meneman yer..
pasni alisha dh tahu la klu nk g toilet..dpt agk dh..hihihi..good girl,dear :)
fiza fiza October 09, 2012
Yeay...tahniah alisha. tahniah utk ina juga. Saya pon nak latih qahirah, tapi kena tunggu weekend.
lizz lizz October 09, 2012
alisha dah pandai dah...dulu anak saya qaysara seminggu baru dier ok dalam seminggu tu tak yah cakap la merata dia kencing lelamer biler train betul2 baru ok...
nur anis nur anis October 09, 2012
tahniah kak..alisha makin pandai..:)
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ October 09, 2012
wah bagusnye! nieza pon tengah nak train rania mcm tu.. nak slow-slow train... siang tak pakai... malam je pakai dulu..skang dah pandai bgtau dah kencing tapi bulan sebelum tapi selepas...huwaaa
dak-eiza dak-eiza October 09, 2012
bijaknye dia..
tahniah alisha dan ibunye
anak saya pon tak berjaya lagi free-dypers
PinkUmmi PinkUmmi October 09, 2012
Alhamdulillah....tahniah Alisha...nak praktikkan kat Aina pulak..
lynn kamarul lynn kamarul October 09, 2012
tahniah ina =) alisha mmg gud gurl
Tihara Tihara October 09, 2012
nanti dah dapat adik, tak lah letih sangat kan ina :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 09, 2012
mcm merahkan kalau mcm nurul bz nurul pakaikan pempes tapi kalau jenjalan atau ada kenduri kat luarlah..tapikan dia g kat nurul tanya mummy pakaikan kak yah pempes tak?nak kencingnie.hahaha

nnt alishapun mcmtu..sbb dia dah tahu rasa dah..tapi merah tido kemain lena sampai kadang terkencing.tak bagun.isyk tuh cabaran lagilah tuh.huhu
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 09, 2012
blh pulak gerak akak bangun mlm2 nk terkucil hihih...

bijak :)
anitadiana anitadiana October 10, 2012
ok lah tu ina..kak ita nak ajar arisya time kak ita bersalin bulan satu nanti..ne pakai pempes saiz l semalm suruh buka ,dia tak selesa kot..agak besar sikit....
Masya Masya October 10, 2012
oklah tu... alisha dah makin paham dah bsr ni...
Nora Karim Nora Karim October 15, 2012
wah.. bagus.. bagus... akak tak sempat lagi nak tulis entri pasal alisya akak dah berjaya tak berpampers...
9n0L4 9n0L4 October 31, 2012
wahhhh. alisha dah pandai sgt dah kontrol kencing die. bagus nye. ;)