Resepi minum petang yang meleleh... muahahha

Saya ni macam biasalah u all... sentiasa je lapar... Tak sedar2 berat tu dah melampau2 naiknya... dah kene warning tapi tak reti2 jugak lagi.. adehhhh.... Hebat betoi penangan mengandung kali ni.. hihii... Petang semalam kan, saya lapar, bukaklah peti ais, tengok apa yang boleh dimakan or dimasak.. sekali tengok ada sosej & keju... roti pun ada... terus terpikir nak buat roti gulung sosej berkeju... cewahhh... hihiii


Nampak tak, keju yang meleleh keluar dari roti tu.... nyumm nyummm enak di makan panas2.. hihii


Tengoklah roti yang saya dah potong tu... nampak keju yang sedang cair dekat sosej tu tak.. ada terliur... hihii... sedap u all... hihii... Saya makan cicah dengan cili sos.. (^_^)

Cara nak buat sangat senang... 

1) Rebus sosej & toskan.. 
2) Tepung gandum + tepung jagung + garam + air + telur = kacau & simpan tepi
3) Leperkan kepingan roti gardenia.. supaya goreng nanti tak serap banyak minyak... saya guna gelas je.. 
4) Ambik roti yang leper tadi letak kepingan keju + sosej.. gulung.. lepas tu celup dalam adunan tepung yang kita bancuh tadi... bahagian hujung roti tu, lekatkan dengan bancuhan tepung tu jugak yer... Dah siap, terus goreng... (",)

Duk terbayang2 pulak roti ni.. petang ni nak buat lagi lah.. hehheh.. Tapi petang ni nak buat versi lain pulak.. dekat dalam roti tu, nak letak bawang + salad + keju kisar sebab kepingan keju dah habis.. hihii


{ 71 comments.. read them below or add one }

Mrs Lurve Mrs Lurve October 01, 2012
bila letak keju, trus nmpk mcm yumyyyyyy
Ctie Anis Nisa Ctie Anis Nisa October 01, 2012
wahhh..sedapppp..cicah sos msti sedap ni..
ayut ayut October 01, 2012
tu dia...makanan terhidang.hihi.alisha mkn brape,ibu alisha mkn brape ni?hahahaha :p
Mrs JemariSuri@mama QiSha Mrs JemariSuri@mama QiSha October 01, 2012
sedapnye..tp js x suka keju...huhu
Falsya Falsya October 01, 2012
adeh, dh la tgh ujan kat luar nie..tgk cheese yg meleleh2 tuh terus meleleh2 gak nie..hehehe
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha October 01, 2012
u sengaja je liurkn i ye?...benci tau.
hahaha...eca kt uma pakcik skrg...klu kt uma sewa,konfirm g beli bahan tau :P
Haryati Faizal Haryati Faizal October 01, 2012
erm...sedap, yati suke gak... keju2 ni...
Saleha Saleha October 01, 2012
orang peknen memang sokmo lapor, sara nok mengunyah sokmo
Masya Masya October 01, 2012
mata mengantuk bestnya kalau ade kudapan gini ...

sedap² suke.. cheese tu yg buat sedapp...
kak tini (umialya) kak tini (umialya) October 01, 2012
naper le umah akak jauh, jika tak hari2 makan sedap
Cik Nur Cik Nur October 01, 2012
uu..mmg meleleh la kak..terliur nur tgk ni.. :)
Puan Kutu Puan Kutu October 01, 2012
sosej ni peberet sy n aiman..klu buat gini mmg peberet sy,cuma aiman tak berapa suka chess.hehe

nmpk sedap..aduh terliur la plak!
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ October 01, 2012
tak baik tau tayang2 makanan tpi xbagi..dosaa... hehehe
NoEn NoEn October 01, 2012
ok...sangat meleleh...
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: October 01, 2012
ya allah....sedap nyer!!!!!
teratak hati teratak hati October 01, 2012
Sedapnya..biase letak sosej ngan sos je..tk pernah letak keju..blh la try ni..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 01, 2012
sedap hokay...sj tau kak ina ni bg wani tingin hahahaha

done klik2 :)
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna October 01, 2012
rajinnya intan buat minum petang.. untung alisha macam ni..
yusrina yusrina October 01, 2012
hai... singgah sekejap blog awak. Menu yang membuatkan saya mengidam huhu....
nita nita October 01, 2012
urmmm... tadi kite tak gi lunch, aduh makin lapar la pulak.. huhu :(
tak sabar nak balik ni, nak buat jugak la.. (^_^)
PinkUmmi PinkUmmi October 01, 2012
kak sedapnye resepi nih.....meleleh air liur tgk....
ummiarissa ummiarissa October 01, 2012
apa2 je makanan ada keju mesti sedap...memang sedap...
Si Matatajam Si Matatajam October 01, 2012
Sedapnya Kalau Ada keju..meleleh ayaq lioq tu..
fiza fiza October 01, 2012
Arghhhh...apsal ramai blogger tunjuk gambo makanan erk. Sana sini dijamu mata dgn makanan.

Saya aritu 1st time buat. Hari ni nak repeat lagi. Nak buat yg ada cheese plak. Mcm saya sosej tu saya goreng tanpa minyak. Hurmmmm...terbayang² dah nih. Minggu sosej roll lah gamaknya...kahkahkah...
inazamri inazamri October 01, 2012
kita yg tengok ni pun meleleh tau ptg2 camni.Takleh jadi ni..kena beli gak sosej ngan keju balik jap gi.Buat sarapan pg esok pun cantik ni.tq bg idea kat akak nk buat esk.best2.
mama aryan mama aryan October 01, 2012
buatakak lapar jee..dah la kat s.alam ni hujan..bertambah2 lapar nih..hihi
Nida Mohd Nida Mohd October 01, 2012
yang meleleh tu buat daku terliur..
lizz lizz October 01, 2012
nyum2 sedap...idea bagus ni menu untuk uwais n qaysara ...
ShimaSalleh ShimaSalleh October 01, 2012
waduh! waduh!
ptg2 ni minum kopi je.. stok makanan lambat lagi nak beli hihi
Hajat dihati nak keluar beli kuih tp dak tecik tak izinkan... asyik nk menenen aje sampai tersenguk-sengguk tertidur kikik
~emi~ ~emi~ October 01, 2012
Bestnyerrr! saya peminat setia sosej & keju..
Papa Mifz Papa Mifz October 01, 2012
siap ado keju...wah...
Everything's Everythings Everything's Everythings October 01, 2012
Wahhh nmpk sgt menyelerakan ;9
nk cuba juga lah resepi ni xD
mrs mell mrs mell October 01, 2012
adehh... ni yg wat uji keimanan ni.. sy pun da kene bebel ngan doc ni.. makan xhengat2.. penangan preggy ni.. kihkih..
Bazilah (^0^) Bazilah (^0^) October 01, 2012
melimpah-limpah keju tuh. menariklaaaaaa nyummm nyummmm
Norzie hany Norzie hany October 01, 2012
Sedapnya Ina...bubuh keju tu yang buat akak terliur.
ieda ieda October 01, 2012
wah silap hb nie ..
tgk lak dah malam2 nie ..
huwaaaaaaaa ;))
Cikgu Ma Cikgu Ma October 01, 2012
memang terliur kak...laparnya tengok.,..
Karukord Jagau's Karukord Jagau's October 01, 2012
asek dpt tgk gambo je nih...waaaa....sedapnyaaa :)
SumeSakan SumeSakan October 01, 2012
wah meleleh you...leh try nih....heheheehhe
izan mama mia izan mama mia October 01, 2012
rajin ina masak...saya dulu,..mengandung..mmg jarang ke dapur..ntah laa...pembawaan bdk kot...err...copy resepi nnt yer...
eita eita October 01, 2012
dah lama tak makan macam ni..
pos lah sikit sini..
hujan ..lapor
zachflazz zachflazz October 01, 2012
bisakah itu makanan terkirim kesini, Intan? saya sudah berliur menatapnya.
sherotpetot sherotpetot October 01, 2012
Nak skinny jeans worth RM150, jom join contest
http://bawalbiru.blogspot.com/2012/10/tag-like-contest.html
Azi Azi October 01, 2012
aduh sedapnya nmpk.. terliur...
Izan Ishak Izan Ishak October 01, 2012
kak izan yg tgk entri ni pun lapar trus jadinya!
C'Jai C'Jai October 02, 2012
hamboih lapar perut tengok..
LYAfrina LYAfrina October 02, 2012
sedapnyer tgk keju2 meleleh tu
Crew Fathi Crew Fathi October 02, 2012
wohaaa... sedap gilaa... Aishhh.. Nakkkk!!
sal ya sal ya October 02, 2012
akak biasanya goreng roti tu macam tu je. kalau rajin sikit celup dalam telur.
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- October 02, 2012
akak letak keju ?? wah tak terfikir pon sbelum neh ! msti best .. mee nak try lah resepi neh .. thanks kak .. mee neh ngandung ke tak mmg always mkn byk . HAHAHAHAHA
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat October 02, 2012
aduh....tengok pun meleleh...air liur...mesti sedap nie.....
Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 02, 2012
Wah sedap tu..hai ina, masih lagi tunggu ari ye? Makan byk2 sblm mula pantang ni..
QasehnyaRania QasehnyaRania October 02, 2012
sedap..su selalu golek dengan serbuk roti..;)
dah lama tak buat sejak2 kene migrain doc tak bagi sangat mkn cheese,coklat n kopi.. huhu
Riena Haiqal Riena Haiqal October 02, 2012
aduhai sedapnya keju... nyum nyum nyummmmmm.. (^_^)
dak-eiza dak-eiza October 02, 2012
wahhhh...sedapnye!!!
Teros lapau perot :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 02, 2012
tak aciiii nak buat jugak.tpi kalau guna cheese yang serbuknyer acitak?hehehe...rasanya esok sarapan nak buatlah..nnt nurul up entri kalau jadi n dan buat esok..aim this week nak buat sarapan takmo makan kat cafe...hehe
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan October 02, 2012
baca entry ni, terus perut nyanyi2 mintak makanan. hehe
Sally Yatiey Sally Yatiey October 02, 2012
Wahhh..sedappppp ni. Hee
Myra Jay Myra Jay October 02, 2012
Sedap dan mudah kan..

Dulu mas abulan posa Myra buat jual roti ni, tp tak letak keju la :)
syiela syiela October 02, 2012
nyum..nyum blh try juga nanti
ros_reeza ros_reeza October 02, 2012
Sedapnya nampak.. selalu buat jugak ni, tapi tak penah letak keju pun sebab mak Ros tak makan keju ....
Ema Blog Ema Blog October 02, 2012
akak ni jenis tak makan keju dan cheese..tp kalau akak buat yg hilang semestinya sosej..si kakak tu hantu sosej.
fieda fieda October 03, 2012
ina..sodapnyer..lama dh tak buat..kak fieda buat just celup tepung jer..ina buat bestlah siap letak tepung lagi..
shidaR shidaR October 03, 2012
mmg melelh kak hehee hadoiii nk try la juga hehee ^_^
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 04, 2012
*tgk sambil lap air liur meleleh*
nyam3... ^^_
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 10, 2012
roti sosej ngan cheese? msti try nie, hihi~.. ^_^

thanks Ina coz share resipi nie..
9n0L4 9n0L4 October 22, 2012
sedapppnyeeeeee. kalau celup tu mmg lekat ehhhh. huhu.
AnonymousAnonymous February 20, 2013
Barang dah beli dah...sat lg blh lah mulakan operasi membuatnya...harap2 menjadilah...kecuq dah nie...