Saya terkurung dalam bilik mandi...

U all tahu tak, anak kesayangan saya tu, dah pandai kunci pintu bilik mandi rupanya... Saya baru tahu selepas terkena... heheh,... Semalam, saya mandi kan, tengah2 mandi tu, saya dengarlah si Alisha ni duk main pintu bilik mandi.. Saya buat tak tahu je lah.. tak terpikir langsung yang alisha mampu kunci pintu bilik mandi tu...

Sekali, apabila saya nak keluar dari bilik mandi, terkejut saya, rupenya pintu dah terkunci.. Alahaiii... Saya pun apa lagi.. jerit2 panggil my dear + ketuk2 pintu bilik mandi tu.. Bila my dear bukak, terus tanya saya siapa yang kunci.. Lepas tu saya cakaplah, sape lagi kalau bukan Alisha... Yang si Alisha ni pulak, bila my dear bukak pintu bilik mandi tu, dia boleh gelak dekat saya... hahahhha...

Inilah anak2.. masih belum paham.. yang dia tau, gelak, ketawa... hihii... My dear cakaplah, Nasib abang ada dekat rumah, kalau takda macamana... tu la u all, saya pun terpikir camtu.. kalau time tu my dear takda, habislah saya... yela, dalam toilet bukan ada telefon.. silap haribulan, Alisha yang duduk dekat luar bilik ni pulak yang menangis... hihiii

Untuk keselamatan, lepas ni, saya akan ajar Alisha cara nak buka semula pintu tandas yang dah terkunci... (",)

P/s : Sorry belum habis terjah u all dari semalam sebab tenet saya tenat tak habis2 lagi ni... adehhh


Saya terkurung dalam bilik mandi...

{ 60 comments.. read them below or add one }

cik kiera cik kiera October 12, 2012
kesian kak intan ,, kiera pernah terkena . masa kecik dulu . ajak sepupu teman g tandas . tandas kat luar .. tup-2 dea tinggalkn kiera keseorangan dengan pintu terkunci dri dlm ,apalgy , menangis lha . naseb bek wan dan ibu ada kt dapur .. huhuhu ...
Cikgu Ma Cikgu Ma October 12, 2012
mcm2 kes kak anak2 main kunci pintu ni..lepas ni kena hati2 kak ^_^
ieyda ieyda October 12, 2012
nasib baik xde apa2....ingt tau, jgn tgglkan ank2 dlm bilik mandi sorg2 bahaya...
CtAyue CtAyue October 12, 2012
hehe.. pandai alisha melawak dgn ibu dia..
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna October 12, 2012
scary nya intan..boleh pengsan kalau terperangkap lama2 dalam tu..da ajar alisha cara bukak ni nanti dia tau la kan..
azizah :) azizah :) October 12, 2012
haah kak bahaya tu.. dia pandai kunci tapi buka tk pandai..kalau akak sorang2 memang naya lah...takkan nak tendang pintu kot kan...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 12, 2012
nasib husband k.ina ada kt umah time tu...klu xder mau panick gak tu nak pulak alisha pandai kunci jer nk buka balik xtau....haru gak tuh....mmg kna ajar alisha cara buka kunci la kan

done VW
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey October 12, 2012
hehe.. nakalnye Alisha.. nasib husband kak ina ada.. :)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI October 12, 2012
dia nak gurau tu pasal dia gelak..hihi.
kak tini (umialya) kak tini (umialya) October 12, 2012
akakpn pnah terkurung dek alya, sib baik dia reti buka semula selepas dipanggil
izan mama mia izan mama mia October 12, 2012
betol tu kalau tak ada org lain kat rumah camana?..alisha cepat belajar camana nak bua kunci tuu..jgn kurung ibu lagi tau..cian ibu..hihihihi
shidaR shidaR October 12, 2012
heheee..mst dia tgk kaka ngn abg buka tutp kunci tu bahay sguh..takut gak kan bila xde org kat rumah sape nk bukakn..
pinky pinky October 12, 2012
hehehe...pandai Alisha ni tau.... hati2 intan nanti terkunci lg ms xde sesapa parah ni....
DuNia KeBaHaGiaaNKu....... DuNia KeBaHaGiaaNKu....... October 12, 2012
kelakar alisha tue.....hahaha..tp bonda pernah jadi jgk...hehehe mau menangis aiman dkt luar....dahler tgh mandi siap2 nak balik raya masa tue....ayah dok kemas beg di bawah..nasib baik ler rmh bonda tingkat 3 jerk...menjerit jgkler bonda....hahahaha....janji selamat...tp bukan aiman yg kuncikan tp pintu toilet bonda mmg dah rosak tp xnak tukar...hahahahaha...ok part yg paling best bila alisha ketawa....ok mmg bonda suka....hahahahhaha
Encik H Encik H October 12, 2012
padan muka..lalala~ (komen dulu bila baca tajuk)
Mrs Lurve Mrs Lurve October 12, 2012
hahaha pandai pulak dia, bahaya nie, bukan apa takut dia masuk bilik, pastu terkunci dan xtau nak buka pulak
Mrs Lurve Mrs Lurve October 12, 2012
hahaha pandai pulak dia, bahaya nie, bukan apa takut dia masuk bilik, pastu terkunci dan xtau nak buka pulak
Encik H Encik H October 12, 2012
owh..kena kunci dengan anak rupanya..hahaha..kesian jugak tu..kena kalau suami tengah keje, pukul 5.30 ptg la baru boleh keluar..kehkeh

p/s: budak2 kan, memang cepat belajar..:D
muhammad asyraf muhammad asyraf October 12, 2012
erk..bahaya tandas bleh kunci dari luar ni..
Nurul Husna Nurul Husna October 12, 2012
ish...bahaya gak tu kak...nasib baik leh kuar..hehe
Tihara Tihara October 12, 2012
haah, nanti ajar dia..karang jenuh tgu cik abam balik baru lepas keluar :)
Hilmirda Daud Hilmirda Daud October 12, 2012
Amy pun kena macam tu masa Irfan kecik.. kat rumah tak de org lain pulak tu nasib baik irfan berjaya buka kan. Lama jugaklah kat dlm tu
Mrs Velentine Mrs Velentine October 12, 2012
wah awak kena ajar alisha ni..takut nnt dia terkunci lagi..sekarang awak pun nak dekat dh kan due
Bazilah (^0^) Bazilah (^0^) October 12, 2012
heheh die nk gurau tuh tp x tahu nk bukak cemane plak :D
Bui Junaidi Bui Junaidi October 12, 2012
HIHI..LUCU SI ALISHA NI..TP BAHAYA JUGAK,KALAU XDA ASBEN,MACAM MANA TU..^_^
Uni Uni October 12, 2012
ni kunci yg selak dr luar pintu tu ke?
Mrs Velentine Mrs Velentine October 12, 2012
awak kena ajar alisha ni takut nnt dia terkejut time awak dgn dia berdua jer..sebab awak ni kan dh sarat
PinkUmmi PinkUmmi October 12, 2012
hehehe...klaka la alisha nih die bleh gelak2 plak tgk ibu die terkurung dlm bilik mandi
Naz Naz October 12, 2012
xda jln melainkan pecahkan pintu bilik air tu..
Masya Masya October 12, 2012
saya pun pernah terkena, puncanya amir nak ikut sy masuk bilik air bile sy ckp ibu nak buang air.. x pasal² di kuncinya sy dalam blk air tau.. terjerit²lah panggil suami kat luar huhuhuhuhu....
akilla ibrahim akilla ibrahim October 12, 2012
alisha ni pandai betul dia..ada je keletah dia.bahaya gak dia buat macam tu.memang kena ajar dia cara nak buka pintu camne.
emma emma October 12, 2012
BETUL TU! Nasib baik hsbnd Intan ade kt rumah. Klo x brp lame la gaknye kene tunggu dlm blk air tu.
Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 12, 2012

la, mujur terjadi masa suami ada ye... alisha tgh meneroka ni mcm2 dia nk cuba...
nur anis nur anis October 12, 2012
sekali sekala sakat mak dia..hehe
dya bunga dya bunga October 12, 2012
nakalnya alisya..dh keluar blh gelak2 pulak..haha
ayut ayut October 12, 2012
hihihi..alisha ni...nakal yer..men2kn ibu pulak.nnt kak ina ajar boleh la nnt alisha bukak blik :)
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ October 12, 2012
Hehehe..kalau la hubby intan xde kat situ camane la gamaknye ye.. bebudak ni tau main jer...
>.<
UmmiAbi UmmiAbi October 12, 2012
Alisha..Alisha..macam2..ntahla...rasa comel plak bila alisha gelak...Ummi gelak bleh??hehehe
Tp yela...lau jd kt ummi,ummi pun menggelabah..Memang kne ajar kan cmner nak buka kunci tu..Bahayala..Huhu..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 12, 2012
Alisha saje2 nk kenekan ibu dia ni.. hihih..

btl tu kak,kena ajar pulak cara nk unlock pintu tu..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana October 12, 2012
hehe pernah terkena juga KA mcm ni
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat October 12, 2012
kikiki kelakarlah...toilet rumah cr tak ada lock dari luar...so tak dapatlah budak2 nie main..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha October 12, 2012
cakap kat alisha,"best ye mainkan ibu?".hahaha XD
sal ya sal ya October 12, 2012
next time kena bawak hp dlm bilik air. incase la kan dia terlupa cara nak bukak pintu tu.
Mama Adam Mama Adam October 12, 2012
hihihi.... nasib baik. kalo x, macam mana. risau gak anak dok sorang kt dlm bilik. yang emak pulak, kot pengsan dlm bilik air... risau jugak la utk mak dan anak
C'Jai C'Jai October 12, 2012
wah..Alisha dah pandai menyakat ibu dia..heheeee
misshannajr misshannajr October 13, 2012
oh bahaya la...anak sedara saya pulak kunci bilik air dr dalam..pastu tak reti nak bukak..dah la kunci lupa dah letak mana haha..nasib la dapat buka
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 13, 2012
ade kunci eh kat luar toilet tue? hehe.. tue la, baik ajar Alisha utk bkak kunci gak.. >_<
Si Matatajam Si Matatajam October 13, 2012
Ha ha! m pun pernah terkena ngan Khalish..masa tu tak dak sesapa kat my umah kecuali Khalish.,Nasib baik at last dia bukak juga.,kalau tak, terkurung la M kat dalam bilik ayaq sampai malam..
Cik Nur Cik Nur October 13, 2012
bahaya juga ye kalau mcm ni, lepas ni kena ajar alisha cepat2.. takut dia buat lagi...
Mohd Shafwan Mohd Shafwan October 13, 2012
tumpang lalu..hehe
http://shafw4n.blogspot.com/p/bloggers.html
Haryati Faizal Haryati Faizal October 13, 2012
hihi...sian kat mama alisha...sib baik papa alisha ada kan...
Myra Jay Myra Jay October 14, 2012
Hheee, Alisha dah pandai kurung ibunya ;)


Selalu Firas kami akan kurung dalam bilik air klau ngamuk2 :)
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa October 14, 2012
lucu pla..nakal bah alisha ni..saja nak manja2 ngn mama dia..nsb ada hero dtg ..superman..haha
Nora Karim Nora Karim October 15, 2012
hahahah kelakar pulak... nasib baik bukan nak terbesalin lagi... kalau tak... haru...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 17, 2012
so pasnie nak g toilet kenalah bawak hp.hahahaha.takutlah sib lah ada ur hubby kalau dok mau nak bersalin dlm toilet2 kan naya?tapi insyaallah Allah permudahkan
9n0L4 9n0L4 November 03, 2012
haha. kne letak hp extra la lps ni dlm blk air. :)