Kamu memang ANAK & KAKAK yang baik sayang.....

Ni entry auto publish tau.. Nanti balik Chemor, susah sikit awai2 ni nak online sebab busy bertungku la.. berurut la.. macam2 lagi lah... Ada masa baru saya update lagi... TERAMAT BANYAK cerita yang saya nak coretkan dekat sini... Tapi kali ni nak cerita pasal Alisha dulu... (",)

Ohya, ni saya nak cerita pasal semalam tau.. kiranya hari pertama saya & adik dia balik rumah selepas keluar dari wad... Alisha memang sangat2 sayangkan adik dia.. harap2 untuk selama2nya lah kan... (",) 

U all tahu tak, adik alisha sampai tak boleh menangis walau sedikit pasti Alisha akan cepat2 panggil saya cakap "Baby nangis.. susu.. sian" kiranya dia bagitahu saya yang adik dia tu menangis... suruh saya bagi susu.. kesian... bayanglah, kalau saya lambat, alisha ni akan panggil saya sampai saya pergi dekat adik dia... kalau tak, dia pulak yang nak menangis... pasal kesian... heheheee

Ada satu kejadian, saya ni menyusu adik alisha sambil baring dalam bilik.. Alisha dekat luar.. Tiba2 adik alisha menangis... Si Alisha ni cepat2 masuk bilik tengok saya ni samada tersedar or tak yang adik dia menangis.. maybe alisha ingat saya tidur kot... bila dia nampak saya terjaga & menyusu adik dia.. terus dia keluar semula... hihii

Kuku adik alisha ni panjang.. lepas tu alisha cakap dekat saya... "kuku,... panjang"... duduk kalut suruh saya potong... selagi tak potong selagi tu dia duk sebut... hihii... Risau sangat muka adik dia tu tercalar... (",)

Kalau sebelum ni, Alisha tak bagi saya berehatkan.. suruh saya berjaga sampai pagi melayan dia... tapi tidak lagi semalam... dia sangat2 baik... Langsung tak kacau saya... sebaliknya kacau abah dia.. muahahahaaa... Alisha betoi2 bagi saya rehat & jaga adik dia je.. hihii.. Sungguh tak sangka.. saya pikir Alisha akan berkepit jugak dengan saya walaupun saya baru lepas bersalin.. hihii.. KAMU MEMANG BAIK ALISHA!!  KAMU BETOI2 MEMBUKTIKAN YANG KAMU DAH BETOI2 READY JADI KAKAK (^_^)

Harap2 sikap Alisha ni berkekalan... (^_^)

P/S : Saya akan guna panggilan "Adik Alisha" selagi belum ada nama...


Kamu memang ANAK & KAKAK yang baik sayang.....

{ 84 comments.. read them below or add one }

Kakzakie Kakzakie October 24, 2012
Terharu kakak dengan tingkah-laku Alisha. Moga begitulah sampai bila-bila...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 24, 2012
baca entry ni rasa sebak bukan sbb sedih tp sbb terharu dgn sikap alisha.....alisha kak yg baik n penyayang.....Insyaallah sikap alisha akan berterusan mcm tu
Deqla manjew Deqla manjew October 24, 2012
tentu la dia suka..dah ada geng..dan tentu la dia syg..tu kan adiknya... :)
ayut ayut October 24, 2012
Alisha mmg kakak yg bek..!good girl ^____^
syawalsimpsons syawalsimpsons October 24, 2012
seronoknyer ada ruang untuk ina N adik alisha..sebab alisha paham..baguih la alisha ni...
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha October 24, 2012
wah...baik betul alisha..mmg die dh ready nk jadi kakak yg baik...:)
NoEn NoEn October 24, 2012
good girl la alisha
mmg terserlah dia sgt syg adik dia
lizz lizz October 24, 2012
baiknyer alisha...dah jadik kakak mestila sayangkan adik kan alisha
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse October 24, 2012
sejuknya hati dpt anak sebaik alisha... :) Adik alisha jd baik mcm kakak alisha tau...kakak baik! :)
umialya umialya October 24, 2012
Alhamdulillah Alisha kakak yg baik...
mama aryan mama aryan October 24, 2012
alhamdulillah..tahniah ina ye dgn kelahiran anak kedua..
utk alisha juga..semoga terus menjadi kakak yg baik..
ieda ieda October 24, 2012
ekekek memang alisya memahami
syukurr sgt2 ..
memang dia bagi chance kat mama dia .. rehat cukup2 dik dan selamat berpantang dari akak ;)
SumeSakan SumeSakan October 24, 2012
wahhh btol2 kaka prihatin nih...sayang btol ngan adik ye alisha...tertunggu pict adik alisha nih...moga berkekalan sayang adik tau alisha...hehehehe
iietamalek iietamalek October 24, 2012
wh..bagus la alisha..

tolong mama jagekan adik yer..

hehe
Norzie hany Norzie hany October 24, 2012
Sayangnya alisha kat adik dia ye ina.
sal ya sal ya October 24, 2012
kakak yg baik insyaAllah...
fieda fieda October 24, 2012
olololo..swettnyer alisha..memahami betul ye..
Tihara Tihara October 24, 2012
as salam,

alhamdulillah, insya Allah alisha dah makin membesar sbg kakak :)
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ October 24, 2012
Bagus alisha! Dah sedia nak jadi kakak dah..kakak yang sangat penyayang..sweetnye kamoo..ciom sket!♥
Cik Nur Cik Nur October 24, 2012
Bagus Alisha... sayang adik smpai bila2 ye sayang.. :)

Nanti letak pic alisha dengan adik dia ye.. :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 24, 2012
gud gurl alisha..mmg kakak yg baik :)

selamat berpantang kak :)
Mrs Velentine Mrs Velentine October 24, 2012
sayang kakak alisha...mmmuahh
S! M4T4 C0KL4T S! M4T4 C0KL4T October 24, 2012
mmg good girl lah kakak alisha kan2..
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P October 24, 2012
tahniah kak, selamat berpantang. Alisha pandai jaga adik, dah ada geng!
Cikgu Ma Cikgu Ma October 24, 2012
x sabar nak tengok baby baru.. ^_^
Mrs Lurve Mrs Lurve October 24, 2012
xtau nak ckp apa dgn reaksi alisha...speechless..bagus btl alisha..
rieda_ffya rieda_ffya October 24, 2012
moga alisha jd kakak yg baik n best tau..
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY October 24, 2012
Good Girl la alisha..
Insyaallah dia akan syg adik dia sampai bila2..
emma emma October 24, 2012
Bagusnye Alisha.. dapat bayangkan camne keadaan Alisha mase tu ^_^
Si Matatajam Si Matatajam October 24, 2012
Baiknya Alisha..mmg betoi la dia dah ready menggalas tanggungjawab seorang kakak ni..
fiza fiza October 24, 2012
Bagusnya alisha. Cepat matang.
Izan Ishak Izan Ishak October 24, 2012
alahai alisha... kami mmg anak n kakak yg sangat baik n memahami. cepat sgt matang berbanding usia~
ShimaSalleh ShimaSalleh October 24, 2012
Pantang betul2 ye Ina :)
Take care
QasehnyaRania QasehnyaRania October 24, 2012
Insyaallah alisya akn jd kakak yg baik dan penyayang..amin
Papa Mifz Papa Mifz October 24, 2012
oh dah bersalin yer...tahniah!! semoga semuo nyer baik2 ajer...amin...
Shasha Yacob Shasha Yacob October 24, 2012
awlololo, sayangnya dia dengan adik dia, ini mesti kes mesra adik beradik kan. hihi
PinkUmmi PinkUmmi October 24, 2012
alahai...sweetnye alisha..memg die seorg kakak yg bertanggungjawab...
Haryati Faizal Haryati Faizal October 24, 2012
bagusnya alisha, sgt2 prihatin ye...
misshannajr misshannajr October 24, 2012
sweetnya..semoga alisha akn terus jd anak yang baik...akakkkkkk!!! tahniah :)
Aju Mohit Aju Mohit October 24, 2012
pandainya alisha sayang adik ye, hehe nasib baik tak jeles ye ina
Mama Adam Mama Adam October 24, 2012
Hihihi.. Sweet nya. X sangka kan. Budak kecik pun prihatin!
the malay male the malay male October 24, 2012
kakak dgn adik takmo gaduh2 k ..huhu
Mira Adzlia Mira Adzlia October 24, 2012
alisha mmg ank yg baik ^_^
eita eita October 24, 2012
bagus betol alisha ni...
Nora Karim Nora Karim October 25, 2012
ala lo lo... comei la alisha...
Deq's Qienz Deq's Qienz October 25, 2012
bagusnya alisha..bagi anty bb alisha buleh tak??kak ina pntang mna??maaf skg sy guna bhs kak ina coz br tau yg k. ina lbh tua dr sya.hihii
Ema Blog Ema Blog October 25, 2012
good kakak..jaga adik baik-baik yer..
Sally Yatiey Sally Yatiey October 25, 2012
Alisha kakak yang baik.. Hee
Senang ada anak macam alisha ni..
inazamri inazamri October 25, 2012
semoga alisha terus menjd anak dan kakak yg baik.Selamat hari raya aidiladha.Akak akan bertolak balik ke Kedah pukul 4ptg ni.
Riena Haiqal Riena Haiqal October 25, 2012
baiknya kakak Alisha ye.. siap bgtau adik dia nak apa.. hehehehehe.. comel sangat.. semoga terus jadi akak yang baik ye Alisha
Shasha Yacob Shasha Yacob October 26, 2012
tengok balik post ni, syang sgt dia dekat adiknya ni. hihi
Shasha Yacob Shasha Yacob October 26, 2012
tengok balik post ni, syang sgt dia dekat adiknya ni. hihi
azizah :) azizah :) October 26, 2012
alisha memang kakak yang boleh menjaga keluarganya.. Alhamdulilah...untung kak ina nanti bila alisha dah besar...
Noraziha Noraziha October 27, 2012
Syahdu je baca. Mmg kakak yg baik sgt..kakak yg boleh diharap
Deq's Qienz Deq's Qienz October 27, 2012
Xdak adiah apapon kak..cuma kasi sbg tnda pkenalan jew..hihii..hope alisha suke klip rmbut tuh..alhmdulillah mujur dpt..hinggatkn xsmpy dah..chemor ktna perak ek?? Sori ketinggaln sikit.
Deq's Qienz Deq's Qienz October 27, 2012
Kak nanti kasi add kt chemor tuh ya..nk kasi sesuatu kt org baru ;)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 27, 2012
bgus la Alisha nie..
msti die hepi dpt adik.. ^_^
caliph shuriken caliph shuriken October 27, 2012
bgus laa cmtu, alisha mmg ready jadi kakak ^^
Si Matatajam Si Matatajam October 28, 2012
Salam Aidil Adha buat Ina sekeluarga..
KasihDariLaut KasihDariLaut October 28, 2012
comelnya Alisha.. semoa menjadi anak yang baik ye..
eita eita October 28, 2012
singgah sini..
sambil tu klik milo next game untuk baby alisha
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM October 29, 2012
Baguslah Alisha mcm tu...sure dia excited sbb dah jadi kakak kan...:)
fieda fieda October 29, 2012
Hai alisha tgh buat aape ye..tgh jaga baby ye...jgn kasi baby nangis ye kakak...
Masya Masya October 29, 2012
bgsnya alisha.. x mau ganggu ibu dia..
Mrs Velentine Mrs Velentine October 29, 2012
salam aidiladha dear..baca sini http://msvelentine.blogspot.com/2012/10/update-senarai-penghuni-bloglist-paling.html
Cinta Misteri Cinta Misteri October 29, 2012
Alaa sweetnya Alisya. Btw, congratulation yea. Kakak CiM pun dh slamat melahirkn. Lom smpt tengok lg ni
lynn kamarul lynn kamarul October 30, 2012
insya Allah ina, sy percaya alisha akan jd lebih matang bila dah ada adik ni.. gud gurl la alisha ni... =)
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin October 30, 2012
wah caringnya Alisha pada adiknya, seronoknya dpt anak yg memahami macam Alisha ni kan.Senyuk je.Bagus Alisha,jaga adik elok2 ye.Jadilah seorang kakak yg baik ye.Kak Ina,jaga diri elok2 ye.Jangan xcukup tdo ye :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 30, 2012
wah dasyat sungguh sifat kekakakkan alishya..si merah2 takderlah mcm alishya..huhu cuma skarang baru nampaklah sifat kakak tapi kadang dia jeles.semua perasaan adakat dia.hahaha
shidaR shidaR October 31, 2012
tahniah alisah dah buktikn dia adalah kakak..moga alisha cepat mmbesar dan bntu kak ina jg adik alisha nnt :)
anitadiana anitadiana October 31, 2012
pandainya alisha..kak ita pun dah latih arisya semenjak mengandung ne..sayang cium perut nne..sayang beby...bila nampak beby org lain..dan beby jiran dia sayang sangat..harap arisya sama mcm alisha..
Dylla Abas Dylla Abas October 31, 2012
bertuah dpt anak yg baik mcm alisha ni kan..alhamdulillah..moga2 dia kekal menjadi anak yg baik n kakak yg penyanyang :)
Myra Jay Myra Jay October 31, 2012
Alhamdulillah, sejuk hati kakak
Alisha dah semakin matang :)
Moga dia menjadi anak yang solehah dan kakak yang baik :D
teratak hati teratak hati November 03, 2012
Bagusnya alisha..dia tk de smpai demam ek dpt adik..selalu dengar kwn2 yg dh brsalin anak kedua,anak pertama demam..tp biasanya anak lelaki la dgar camtu..hehe..
9n0L4 9n0L4 November 08, 2012
ank ppuan ni besenye cpt matured kan. ina pun selalu ckp dan pesan kat die yg baik baik. mesti penuh dlm otak ni tu. :)