Kamu memang ANAK & KAKAK yang baik sayang.....

Ni entry auto publish tau.. Nanti balik Chemor, susah sikit awai2 ni nak online sebab busy bertungku la.. berurut la.. macam2 lagi lah... Ada masa baru saya update lagi... TERAMAT BANYAK cerita yang saya nak coretkan dekat sini... Tapi kali ni nak cerita pasal Alisha dulu... (",)

Ohya, ni saya nak cerita pasal semalam tau.. kiranya hari pertama saya & adik dia balik rumah selepas keluar dari wad... Alisha memang sangat2 sayangkan adik dia.. harap2 untuk selama2nya lah kan... (",) 

U all tahu tak, adik alisha sampai tak boleh menangis walau sedikit pasti Alisha akan cepat2 panggil saya cakap "Baby nangis.. susu.. sian" kiranya dia bagitahu saya yang adik dia tu menangis... suruh saya bagi susu.. kesian... bayanglah, kalau saya lambat, alisha ni akan panggil saya sampai saya pergi dekat adik dia... kalau tak, dia pulak yang nak menangis... pasal kesian... heheheee

Ada satu kejadian, saya ni menyusu adik alisha sambil baring dalam bilik.. Alisha dekat luar.. Tiba2 adik alisha menangis... Si Alisha ni cepat2 masuk bilik tengok saya ni samada tersedar or tak yang adik dia menangis.. maybe alisha ingat saya tidur kot... bila dia nampak saya terjaga & menyusu adik dia.. terus dia keluar semula... hihii

Kuku adik alisha ni panjang.. lepas tu alisha cakap dekat saya... "kuku,... panjang"... duduk kalut suruh saya potong... selagi tak potong selagi tu dia duk sebut... hihii... Risau sangat muka adik dia tu tercalar... (",)

Kalau sebelum ni, Alisha tak bagi saya berehatkan.. suruh saya berjaga sampai pagi melayan dia... tapi tidak lagi semalam... dia sangat2 baik... Langsung tak kacau saya... sebaliknya kacau abah dia.. muahahahaaa... Alisha betoi2 bagi saya rehat & jaga adik dia je.. hihii.. Sungguh tak sangka.. saya pikir Alisha akan berkepit jugak dengan saya walaupun saya baru lepas bersalin.. hihii.. KAMU MEMANG BAIK ALISHA!!  KAMU BETOI2 MEMBUKTIKAN YANG KAMU DAH BETOI2 READY JADI KAKAK (^_^)

Harap2 sikap Alisha ni berkekalan... (^_^)

P/S : Saya akan guna panggilan "Adik Alisha" selagi belum ada nama...


Kamu memang ANAK & KAKAK yang baik sayang.....

{ 84 comments.. read them below or add one }

Kakzakie Purvit Kakzakie Purvit October 24, 2012
Terharu kakak dengan tingkah-laku Alisha. Moga begitulah sampai bila-bila...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 24, 2012
baca entry ni rasa sebak bukan sbb sedih tp sbb terharu dgn sikap alisha.....alisha kak yg baik n penyayang.....Insyaallah sikap alisha akan berterusan mcm tu
Unknown Unknown October 24, 2012
tentu la dia suka..dah ada geng..dan tentu la dia syg..tu kan adiknya... :)
ayut ayut October 24, 2012
Alisha mmg kakak yg bek..!good girl ^____^
syawalsimpsons syawalsimpsons October 24, 2012
seronoknyer ada ruang untuk ina N adik alisha..sebab alisha paham..baguih la alisha ni...
Madam iEeDaZ Madam iEeDaZ October 24, 2012
wah...baik betul alisha..mmg die dh ready nk jadi kakak yg baik...:)
NoEn NoEn October 24, 2012
good girl la alisha
mmg terserlah dia sgt syg adik dia
lizz lizz October 24, 2012
baiknyer alisha...dah jadik kakak mestila sayangkan adik kan alisha
Mommy_ima Mommy_ima October 24, 2012
sejuknya hati dpt anak sebaik alisha... :) Adik alisha jd baik mcm kakak alisha tau...kakak baik! :)
Umialya Umialya October 24, 2012
Alhamdulillah Alisha kakak yg baik...
mama aryan mama aryan October 24, 2012
alhamdulillah..tahniah ina ye dgn kelahiran anak kedua..
utk alisha juga..semoga terus menjadi kakak yg baik..
Unknown Unknown October 24, 2012
ekekek memang alisya memahami
syukurr sgt2 ..
memang dia bagi chance kat mama dia .. rehat cukup2 dik dan selamat berpantang dari akak ;)
SumeSakan SumeSakan October 24, 2012
wahhh btol2 kaka prihatin nih...sayang btol ngan adik ye alisha...tertunggu pict adik alisha nih...moga berkekalan sayang adik tau alisha...hehehehe
iietamalek iietamalek October 24, 2012
wh..bagus la alisha..

tolong mama jagekan adik yer..

hehe
Unknown Unknown October 24, 2012
bagus laa camtu..alisha
Norzie hany Norzie hany October 24, 2012
Sayangnya alisha kat adik dia ye ina.
sal ya sal ya October 24, 2012
kakak yg baik insyaAllah...
fieda fieda October 24, 2012
olololo..swettnyer alisha..memahami betul ye..
Tie HT Tie HT October 24, 2012
as salam,

alhamdulillah, insya Allah alisha dah makin membesar sbg kakak :)
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ October 24, 2012
Bagus alisha! Dah sedia nak jadi kakak dah..kakak yang sangat penyayang..sweetnye kamoo..ciom sket!♥
Miss N™ Miss N™ October 24, 2012
Bagus Alisha... sayang adik smpai bila2 ye sayang.. :)

Nanti letak pic alisha dengan adik dia ye.. :)
☾SHiemaCMa☾ ☾SHiemaCMa☾ October 24, 2012
gud gurl alisha..mmg kakak yg baik :)

selamat berpantang kak :)
Mrs Velentine Mrs Velentine October 24, 2012
sayang kakak alisha...mmmuahh
AnonymousAnonymous October 24, 2012
mmg good girl lah kakak alisha kan2..
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P October 24, 2012
tahniah kak, selamat berpantang. Alisha pandai jaga adik, dah ada geng!
Cikgu Ma Cikgu Ma October 24, 2012
x sabar nak tengok baby baru.. ^_^
- AZIE - - AZIE - October 24, 2012
xtau nak ckp apa dgn reaksi alisha...speechless..bagus btl alisha..
rieda_ffya rieda_ffya October 24, 2012
moga alisha jd kakak yg baik n best tau..
eija_sweetmama eija_sweetmama October 24, 2012
Good Girl la alisha..
Insyaallah dia akan syg adik dia sampai bila2..
emma emma October 24, 2012
Bagusnye Alisha.. dapat bayangkan camne keadaan Alisha mase tu ^_^
Si Matatajam Si Matatajam October 24, 2012
Baiknya Alisha..mmg betoi la dia dah ready menggalas tanggungjawab seorang kakak ni..
Fiza Rahman Fiza Rahman October 24, 2012
Bagusnya alisha. Cepat matang.
Izan Ishak Izan Ishak October 24, 2012
alahai alisha... kami mmg anak n kakak yg sangat baik n memahami. cepat sgt matang berbanding usia~
Unknown Unknown October 24, 2012
Pantang betul2 ye Ina :)
Take care
QasehnyaRania QasehnyaRania October 24, 2012
Insyaallah alisya akn jd kakak yg baik dan penyayang..amin
Unknown Unknown October 24, 2012
oh dah bersalin yer...tahniah!! semoga semuo nyer baik2 ajer...amin...
Unknown Unknown October 24, 2012
awlololo, sayangnya dia dengan adik dia, ini mesti kes mesra adik beradik kan. hihi
Mimie Mimie October 24, 2012
alahai...sweetnye alisha..memg die seorg kakak yg bertanggungjawab...
haryati haryati October 24, 2012
bagusnya alisha, sgt2 prihatin ye...
misshannajr misshannajr October 24, 2012
sweetnya..semoga alisha akn terus jd anak yang baik...akakkkkkk!!! tahniah :)
ajumohit ajumohit October 24, 2012
pandainya alisha sayang adik ye, hehe nasib baik tak jeles ye ina
ida =) ida =) October 24, 2012
Hihihi.. Sweet nya. X sangka kan. Budak kecik pun prihatin!
ewanthology ewanthology October 24, 2012
kakak dgn adik takmo gaduh2 k ..huhu
Unknown Unknown October 24, 2012
alisha mmg ank yg baik ^_^
eita eita October 24, 2012
bagus betol alisha ni...
Nora Karim Nora Karim October 25, 2012
ala lo lo... comei la alisha...
Deq's Qienz Deq's Qienz October 25, 2012
bagusnya alisha..bagi anty bb alisha buleh tak??kak ina pntang mna??maaf skg sy guna bhs kak ina coz br tau yg k. ina lbh tua dr sya.hihii
emarieys emarieys October 25, 2012
good kakak..jaga adik baik-baik yer..
Unknown Unknown October 25, 2012
Alisha kakak yang baik.. Hee
Senang ada anak macam alisha ni..
inazamri inazamri October 25, 2012
semoga alisha terus menjd anak dan kakak yg baik.Selamat hari raya aidiladha.Akak akan bertolak balik ke Kedah pukul 4ptg ni.
Riena Haiqal Riena Haiqal October 25, 2012
baiknya kakak Alisha ye.. siap bgtau adik dia nak apa.. hehehehehe.. comel sangat.. semoga terus jadi akak yang baik ye Alisha
Unknown Unknown October 26, 2012
tengok balik post ni, syang sgt dia dekat adiknya ni. hihi
Unknown Unknown October 26, 2012
tengok balik post ni, syang sgt dia dekat adiknya ni. hihi
Unknown Unknown October 26, 2012
alisha memang kakak yang boleh menjaga keluarganya.. Alhamdulilah...untung kak ina nanti bila alisha dah besar...
Noraziha Noraziha October 27, 2012
Syahdu je baca. Mmg kakak yg baik sgt..kakak yg boleh diharap
Deq's Qienz Deq's Qienz October 27, 2012
Xdak adiah apapon kak..cuma kasi sbg tnda pkenalan jew..hihii..hope alisha suke klip rmbut tuh..alhmdulillah mujur dpt..hinggatkn xsmpy dah..chemor ktna perak ek?? Sori ketinggaln sikit.
Deq's Qienz Deq's Qienz October 27, 2012
Kak nanti kasi add kt chemor tuh ya..nk kasi sesuatu kt org baru ;)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 27, 2012
bgus la Alisha nie..
msti die hepi dpt adik.. ^_^
caliph shuriken caliph shuriken October 27, 2012
bgus laa cmtu, alisha mmg ready jadi kakak ^^
Si Matatajam Si Matatajam October 28, 2012
Salam Aidil Adha buat Ina sekeluarga..
KasihDariLaut KasihDariLaut October 28, 2012
comelnya Alisha.. semoa menjadi anak yang baik ye..
eita eita October 28, 2012
singgah sini..
sambil tu klik milo next game untuk baby alisha
Ayu Ayu October 29, 2012
Baguslah Alisha mcm tu...sure dia excited sbb dah jadi kakak kan...:)
fieda fieda October 29, 2012
Hai alisha tgh buat aape ye..tgh jaga baby ye...jgn kasi baby nangis ye kakak...
Masya Masya October 29, 2012
bgsnya alisha.. x mau ganggu ibu dia..
Mrs Velentine Mrs Velentine October 29, 2012
salam aidiladha dear..baca sini http://msvelentine.blogspot.com/2012/10/update-senarai-penghuni-bloglist-paling.html
Cinta Misteri Cinta Misteri October 29, 2012
Alaa sweetnya Alisya. Btw, congratulation yea. Kakak CiM pun dh slamat melahirkn. Lom smpt tengok lg ni
mama lynn mama lynn October 30, 2012
insya Allah ina, sy percaya alisha akan jd lebih matang bila dah ada adik ni.. gud gurl la alisha ni... =)
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin October 30, 2012
wah caringnya Alisha pada adiknya, seronoknya dpt anak yg memahami macam Alisha ni kan.Senyuk je.Bagus Alisha,jaga adik elok2 ye.Jadilah seorang kakak yg baik ye.Kak Ina,jaga diri elok2 ye.Jangan xcukup tdo ye :)
mummyrinazone beauty mummyrinazone beauty October 30, 2012
wah dasyat sungguh sifat kekakakkan alishya..si merah2 takderlah mcm alishya..huhu cuma skarang baru nampaklah sifat kakak tapi kadang dia jeles.semua perasaan adakat dia.hahaha
Shida Radzuan Shida Radzuan October 31, 2012
tahniah alisah dah buktikn dia adalah kakak..moga alisha cepat mmbesar dan bntu kak ina jg adik alisha nnt :)
duniaanita74.blogspot.com duniaanita74.blogspot.com October 31, 2012
pandainya alisha..kak ita pun dah latih arisya semenjak mengandung ne..sayang cium perut nne..sayang beby...bila nampak beby org lain..dan beby jiran dia sayang sangat..harap arisya sama mcm alisha..
Dylla Abas Dylla Abas October 31, 2012
bertuah dpt anak yg baik mcm alisha ni kan..alhamdulillah..moga2 dia kekal menjadi anak yg baik n kakak yg penyanyang :)
Myra Jay Myra Jay October 31, 2012
Alhamdulillah, sejuk hati kakak
Alisha dah semakin matang :)
Moga dia menjadi anak yang solehah dan kakak yang baik :D
Salina Mat Isa Salina Mat Isa November 03, 2012
Bagusnya alisha..dia tk de smpai demam ek dpt adik..selalu dengar kwn2 yg dh brsalin anak kedua,anak pertama demam..tp biasanya anak lelaki la dgar camtu..hehe..
9n0L4 9n0L4 November 08, 2012
ank ppuan ni besenye cpt matured kan. ina pun selalu ckp dan pesan kat die yg baik baik. mesti penuh dlm otak ni tu. :)