Anak yang pandai ambik berat @ penyayang.. (",)

Semalam kan, my dear tak berapa sihat tau u all.. so, saya pun sapulah minyak dekat badan my dear... sekali alisha terus datang dekat kami sambil cakap "Abah kit.. abah kit" @ "Abah sakit.. abah sakit".. Saya pun iya kanlah kata2 alisha tu kan... Lepas tu, terus dia berlari masuk bilik tengah @ bilik yang tersimpan mainan dia... sekali alisha keluar dari bilik tu siap bawak pam yang ala2 picagari... (",)

Bila sampai dekat abah dia, alisha cakap "cuk.. cuk" @ "cucuk.. cucuk".. & terus je cucuk tangan abah dia.. Lepas dah cucuk tu, dia boleh mintak dengan saya mangkuk & senduk yang dia buat main yang kebetulan berada berhampiran saya.. saya pun bagilah mangkuk & senduk tu dekat dia.. terus dia suap dekat abah dia sambil cakap "kan.. kan.." @ "makan.. makan"... Alahaiii anak... pandainya kamu ambik berat dekat abah yer.. siap bagi  rawatan & bagi makan lagi.. (",)

Inilah alisha.. saya perasan dia memang seorang yang penyayang.. tak sangka pulak dia paham yang abah dia tengah sakit & dia sebagai "doktor" harus bagi rawatan dekat abah dia.. First class lagi.. siap "doktor" suapkan makanan dekat pesakit.. (^_^)


Anak yang pandai ambik berat @ penyayang.. (",)

{ 53 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous October 05, 2012
bosanlah entry yg sama je..sapa nak baca.
Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 05, 2012
alahai, mmg baik kakak alisha ni..tau abah sakit ye.. esok2 bila ada adik,xrisau ni...
kak tini (umialya) kak tini (umialya) October 05, 2012
besar nnt nak jadi Doc ya alisha?
dEdEQ dE wIshEs dEdEQ dE wIshEs October 05, 2012
EH EH .. PINTARNYE .. INSYA ALLAH BESAR NNTI LEH JADIK DOKTOR .. AMIN
Mira Adzlia Mira Adzlia October 05, 2012
hehe...da bsar nnti nk jd doktor ye alisha
mama aryan mama aryan October 05, 2012
bagusnya alisha..nanti besar bole jadi doktor ye nak..
PinkUmmi PinkUmmi October 05, 2012
alahai pandainya alisha...
Riena Haiqal Riena Haiqal October 05, 2012
bijaknya alisha. cita2 nak jadi doktor ke Alisha.. (^_^)
ShimaSalleh ShimaSalleh October 05, 2012
hihihi comel je.. klu aqil terbalik pulak. Kita yg sakit bubuh minyak, bila dia tgok kita sapu2 minyak tu, dia plak yg suh sapu kat dia hihihi, siap kata sakit, sakit ;p kikikik
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ October 05, 2012
Salam Ina...sweetnyaaa Alisha!K.atie doakn semoga HB ina cepat sembuh ya.Aminn
UmmiAbi UmmiAbi October 05, 2012
Hehe..pandailah Dr. Alisha ni...:) Mg abah Alisha cepat sihat..
Qasey Honey Qasey Honey October 05, 2012
untungnya ade anak cerdik gitu...sok sng la kalau dh beradik nti...kompem dia yg sbuk nti tu...hehe
Mrs Velentine Mrs Velentine October 05, 2012
good girls...sayg kakak alisha
nur anis nur anis October 05, 2012
hihi..memang dah boleh jadi doktor dah ni..:)
Mrs Lurve Mrs Lurve October 05, 2012
bagus alisha nie, kecik2 lagi dah ada sikap mcm tue
Kakzakie Kakzakie October 05, 2012
Bila ada adik lagilah dia caring Intan. Naluri perempuan pun jugalah kakak rasa - ada genetik dari Intan+suami juga kan..
permatabiru permatabiru October 05, 2012
pandai alisha..sayangggg mama& abah dia la tue..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 05, 2012
wow kagum betul dgn alisha...dia fhm kan situasi waktu tu :)

done - twisties
- maxis
- standard chartered
sal ya sal ya October 05, 2012
hahaha... doc kecik. terbaik la.
maya amir maya amir October 05, 2012
comelnye alisha ni..cerdik, bijak..ni mesti besar nanti nak jadik doctor kan? hehehe.. meh sini auntie peluk cium sket..heheh..

ina, jom join GA kat blog simply moi saya & mintak tolong war2kan juga pada blogger lain..tq ina:)
C'Jai C'Jai October 05, 2012
bakal doktor ni..Alhamdulillah sekecil ini sudah menebal dgn sifat kasih sayang.. ;o)★
Cikgu Ma Cikgu Ma October 05, 2012
wah...ciri2 anak solehah la...^_^
mamavogue mamavogue October 05, 2012
Alisha..
Adorable & lovely girl..

Kalau dapat jumpa, aunty gomol2 awak tau..! Geram sangat ngan si pipi tembam ni :)
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna October 05, 2012
bijaknya alisha..hehehe..
Tihara Tihara October 05, 2012
mesti lega je rasa abah alisha..besar nt jadi doktor yea alisha :)
ayut ayut October 05, 2012
blh dah...alisha ada gaya doktor..mne tahu btul2 jd doktor kan kak ina..amin..hihihi.rajin btul :)
Lyaa Suriany Lyaa Suriany October 05, 2012
sejuk hati
pandai dia concern
hehe
comel!
Masya Masya October 05, 2012
hihihihi .. alisha².. ade jer...
Tentang Kita Tentang Kita October 05, 2012
alahai comelnyer....kecik2 dah tahu amik berat..bagus
adyna adyna October 05, 2012
anak perempuan meamng naluri keibuan nye tinggi kan :)
syawalsimpsons syawalsimpsons October 05, 2012
baguihnyer alisha ni...nak tak duduk ngan aunty soya ni..kikikiki
eita eita October 05, 2012
susah nak cari doktor yg penyayang macam ni...
:)
aimi adilah aimi adilah October 05, 2012
alisha akak sakit ni..tlg rawat akk =) hihihihiihih

geram nye dpt ank cm alisha ni best nye hdup =)
Farah Shamsudin Farah Shamsudin October 05, 2012
pandainye dieee... best kan tgk perkembangan die.. makin lame makin cerdik..
Cik Nur Cik Nur October 05, 2012
baik betul doktor tu suapkan ubat yer.. :)

InsyaALLAH..satu hari nanti alisha akan jadi doktor.. :)
pinky pinky October 05, 2012
mesti sweet jer Allisha masa tu....=)
Haryati Faizal Haryati Faizal October 05, 2012
alahai..kiutnya kau alisha...bijak ye..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha October 05, 2012
insyaallah..doktor nur alisha.suatu hari nanti ;)
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ October 05, 2012
hahaha..doktor swasta pun tak sebaik doktor alisya..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 05, 2012
fuhhh fuhhh tiup2 cket biar alisha jd doktor..jd doc gg pun ok dpt rawat gg untie selalu ada problm..huhuhu
Si Matatajam Si Matatajam October 05, 2012
Alahai so sweet la Alisha ni..
shidaR shidaR October 06, 2012
alahai comelnye kakak alisha tu ^_^
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 06, 2012
untung ibu ngan abah ade doc special ni...

doc alisha^^_
azizah :) azizah :) October 06, 2012
bagusnya alisha ni.. cik jijah doakan moga alisha berjaya hingga menara gading.. untung2 jadi doktor.. InsyaAllah..
Myra Jay Myra Jay October 08, 2012
Hheee, comel je ALisha ni, seronok baca pasal gelagat dia..
Ambik berat tul :D
QasehnyaRania QasehnyaRania October 08, 2012
doktor wanita aspirasi tun dr siti hasmah..insyaALLAH..

doktor pakar puan yer alisha;D
malaysia kurang doktor pakar puan.. huhu
done 4 alisha
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 10, 2012
doktor Alisha yg comel, hehe...
Nora Karim Nora Karim October 15, 2012
anak2 waktu mcm ni dia mmg sangat menghargai kita... moga akan terus menghargai kita sehingga kita tiada nanti... amin... InsyaAllah...
9n0L4 9n0L4 October 30, 2012
hihi. ade bakat dah tu nak jadi doktor. ;)