Syarat nak dapatkan SPONSORED POST dari Nuffnang


Sorry jika u all tak jelas dengan print screen ni

Tadi kan, saya sajalah  hantar ticket dekat Nuffnang, tanya dia apa syarat2 untuk dapat Sponsored Post.. Ohya, sponsored post ni, kiranya kita akan review sesuatu produk.. ikut apa yang pengiklan tu suruh la kan.. Lepas tu, kita dapatlah income.. (",) Tapi susah jugak nak dapat sponsored post ni tau...

Syarat2 untuk dapat Sponsored Post

1) Unique Visitor harian kita hendaklah 1000 UV

2) Bila UV kita dah 1000, automatik pihak Nuffnang akan syorkan blog kita dekat pengiklan..

3) Tapi, Nuffnang hanya boleh bagi cadangan je lah kan.. sebab semua keputusan tetap bergantung kepada pengiklan.. jika pihak pengiklan pilih blog kita, maka rezeki kitalah.. tapi jika pihak pengiklan tak pilih.. kira takda rezeki lagi lah tu kan.. maybe next time.. (",)

Tinggi jugakkan dorang nak.. 1000 UV.. Emmmm kalau minggu lepas, UV saya maintain 800++, minggu ni pulak, maintain 900++.. tapi rasanya nak dapat maintain 1000++ sehari tu, maybe bukan tahun ni lah kot.. sebab saya pun dah nak bersalin.. Takpa, jika ada rezeki saya, tahun depan maybe boleh dapat 1000++ kan... (^_^)

Bukanlah nak kejar sangat dengan income berblog ni.. tapi tu la u all, jika dapat income, dikira bonus kan.. (",) Actually, saya dah mula terpikir nak tolong ringankan beban my dear.. Yela, u all yang bekerja, sebab nak ringankan beban hubby u all kan, so, saya yang duduk rumah ni, mana tahu, dengan berblog pun mampu ringankan beban hubby saya... (",) Emmm bulan ni, my dear banyak kene guna duit.. disebabkan tiba2 ada kejadian yang tak diduga... tu yang tiba2 terpikir pasal ni.. Jika saya dapat income walaupun sekadar RM50 sebulan, at least bolehlah guna duit tu beli susu or pampers anak kan.. hihi

Setakat ni, saya dah dapat lebih kurang RM500 dari hasil berblog, tapi simpan dalam bank sebab tak tahu nak guna untuk apa.. so, sekarang saya rasa duit tu or income akan2 datang, maybe saya boleh guna untuk beli susu or pampers alisha & pampers adik dia di masa akan datang.. hihi... Lagipun, duit berblog ni, memang saya nak bagi dekat anak2 pun... (",).. Bolehlah kurangkan sikit beban my dear walaupun tak banyak kan... (",) 

P/s : Walaupun belum tentu boleh memenuhi syarat tapi semangat tu harus ada... hihi


{ 61 comments.. read them below or add one }

Nazayiena Nazayiena October 18, 2012
Byknya dah dpt hasil berblog,tahniah.
lizz lizz October 18, 2012
good luck ok..yang penting kena rajin update blog....
◕ Kawaii D Y S H A ◕ ◕ Kawaii D Y S H A ◕ October 18, 2012
btol, sama la xkeje.. hubby smbg study.. ada side income bagus jugak boleh tlong beli susu anak n pampers tu yg pntig.
Cik Nur Cik Nur October 18, 2012
1000UV..uu..byk tu..apapun nur rasa akak mampu..

chaiyok2..!
Azza Afdzal Azza Afdzal October 18, 2012
sehari 1000 UV?? mmg tak la hihihi
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 18, 2012
Insyaallah mana tahu lepas ni ada rezeki kak ina kan....a'a dt income sikit2 pun jd la blh bantu husband juga kan
Kakcik Nur Kakcik Nur October 18, 2012
Jangankan nak dapat sponsored post, BE pun dah lama sangat blog kakcik tak dapat. :(
aizu's life aizu's life October 18, 2012
bestnye..
sy xreti sbenarnye nk ber'nuffnang2 ni..huhu

tp best kalo dpt side income dr sumber yg x diduga :)
mama aryan mama aryan October 18, 2012
insyaAllah..moga dimurahkan rezeki ina dan keluarga
SumeSakan SumeSakan October 18, 2012
yup apa2pun semangat tuh penting...alamak saya x join pun nufnang nih...nanti lah kaji selidik...ekekekeke
Hilmirda Daud Hilmirda Daud October 18, 2012
walau apa pun rintangan yang mendatang, semagat mesti ada..
nur anis nur anis October 18, 2012
banyak juga rezeki akak dengan blog ni ye..tahniah kak..semoga akak sentiasa murah rezeki..:)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha October 18, 2012
insyaallah,ada lah rezeki untuk akak nnti :)

eca doakan =)
Mrs Velentine Mrs Velentine October 18, 2012
try lah says..sya dh dua kali cash out...125+50..bolehlah buat tambah duit tabung
mama maman aka yana mama maman aka yana October 18, 2012
nak dpt 1000uv tuh mungkin impossible bg mama.. janji mama happy menulis sudah la kann..

hope zarina murah rezeki eks.. :p
kak tini (umialya) kak tini (umialya) October 18, 2012
n3 kali ni wat akak sayu jer, huhuhu
Tihara Tihara October 18, 2012
as salam,

insha Allah, niat yang baik akan dimudahlan..teruskan semangat :)
azizah :) azizah :) October 18, 2012
kalau 1000 uv sehari memang tak lah... tp kalau minggu2 mmg dah lama apply...hehehe

gudluck kak..
Myra Jay Myra Jay October 18, 2012
InsyaAllah mudah-mudahan berjaya cecah UV sehari 1,k.

Income berblog ni bagus boleh tampung mana yg kurang kan.
Myra pun kalau income berblog setiap bulan mantain, terpikir nak brenti keje, tapi mungkin lambat lagi la kot :D
fiza fiza October 18, 2012
Owh...baru saya tahu. Insya'allah ini, mana tau ada rezeki nanti.
sal ya sal ya October 18, 2012
insyaAllah... ada la tu.


*done VW*
Kesuma Angsana Kesuma Angsana October 18, 2012
insyaAllah ada rezeki tu nnti !
adyna adyna October 18, 2012
insyaAllah bile berusaha pasti berjaya kan :)
PinkUmmi PinkUmmi October 18, 2012
1000uv??byk jugak tuh kak ina...semoga kak ina terus maju...chaiyok chaiyok
Saleha Saleha October 18, 2012
InsyaAllah, semoga dipermudahkan rezki

sayani dulu berangan jugak nak dapatkan income dari blog, tp selalu kebuntuan nak citer pasal apa.. followerpun tak banyak
mmg en. nuffnang tak pandangpun

tp ada sesuatu yng sngat saya suka tentang blog, kerana apabila berinteraksi dengan kwn2 maya, rasa mcm dekat sangat di hati.. walaupun tak pernah bersua muka

semoga ina selamat melahirkan anak yg sihat comel dan soleh
semoga dipermudahkan segalanya
amin
QasehnyaRania QasehnyaRania October 18, 2012
Good luck ina
wow..byk juga tu dapat

maaf su online guna phone je,blog ina bleh msk cuma nk tinggal komen tak boleh..huhu
suhaina laui. suhaina laui. October 18, 2012
gud luck ina!...sue pun slalu pkir mcm tu m sentiasa pikir nk ringan beban pd myhubby....kalo ade income sdri ni lain skit ;)
NoEn NoEn October 18, 2012
hoho....banyak nya
apepun all the best k
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail October 18, 2012
laa,, bnyak amat tu,, tak sempat2,,
JunAina JunAina October 18, 2012
1000UV mak haiii...akak nak dapat 50 pun jenohhh...kena menuntut lebih nih.
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna October 18, 2012
insya allah..intan boleh..good luck intan..

jauhnya lagi perjalanan nak dapatkan 1000uv kat blog saya..hahaha..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 18, 2012
1000 uv sehari?...alahai...tgk je la.. hihi..
blm ade rezeki utk dptkan sponsored post ni...
utk akak blh la...chaiyok2 kak :)

tq for sharing tau :)
Haryati Faizal Haryati Faizal October 18, 2012
bagusnya...duit hsl berblog ina simpan kat bank... bley guna time susah kan?
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 18, 2012
kak ina komen pertama kak ina tu dpt la hehe....
dEdEQ dE wIshEs dEdEQ dE wIshEs October 18, 2012
WAH .. SHARING IS CARING LA KAKA .. CAYALAH .. JGE KESIHATAN N KANDUNGAN TAW .. INSYA ALLAH .. ADE REZEKI NANTI :)
Nora Karim Nora Karim October 18, 2012
insyaAllah ina rajin berblog... mesti boleh punya... akak doakan... :D
luqman zakaria luqman zakaria October 18, 2012
memang berjanggut la nak dapatkan 1000UV ..heheehe,,
shar90 shar90 October 18, 2012
nuff pon xbuat lagi... teringin plak... hee
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa October 18, 2012
wah..bestnya..untung la akak dpt side smpai rm500...yala..kdg2 cian kat husbnd kan..harap duit tu dpt mmbntu :)
jaakechik jaakechik October 18, 2012
hari tu kan dah dpt 900++ uv? sikit lagi mmg x mustahil nya lag nak dpt 1k tuu... lagipun blog ni kan mmg best... siap dicarik abg benggg lagik..hehe
Mama Adam Mama Adam October 18, 2012
Bestnya....
Insya allah trafik terjaga walaupun tgh pantang.

Btw, mcm mana nk dpt trafic tinggi?
deno deno October 18, 2012
deno rasa akak layak :)
Azi Azi October 18, 2012
sy ntah thun bila boleh smpi uv 1000 tu agaknya...huhuhu
Sally Yatiey Sally Yatiey October 18, 2012
Goodluck...
Nice sharing. Hee. Tinggi jugak uv blog akak ni..
eita eita October 18, 2012
harap2 murah lagi rezeki kan...

Si Matatajam Si Matatajam October 19, 2012
Selalu tgk sponsored post kat blog kak Ina KL, Redmummy dan blogger2 otai ni..mesti dah dasat la UV depa kan..
hazfee hazfee October 19, 2012
tinggi jugak UV yang diaorg nak. huhu
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin October 19, 2012
uisshh lari dari asal ni. kalau 1000 tu jgn mimpi la nk dpt
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse October 19, 2012
yeay..sikit lagi..tahun ni pun sempat tu.. Go ibu alisha! :)
lynn kamarul lynn kamarul October 19, 2012
tahniah ina, sy belum smpai ke tahap itu + berblog utk suka2 , sy suka menulis meluah apa yg tpendam dlm hati ni. sbgai isteri naluri nak mbantu suami tu mmg ada dlm diri kan. kadang2 kt tak sanggup tgk insan yg kt syg tbeban dengan masalah
Riena Haiqal Riena Haiqal October 19, 2012
InsyaAllah kena berusaha lebih la ni nampak gayanya..
Izan Ishak Izan Ishak October 19, 2012
kalau k.izan lah mmg jauh lagi angan2 nak dpt sponsored post tu~
anitadiana anitadiana October 19, 2012
tahniah ina...kak ita tak pernah dapat pun..
anitadiana anitadiana October 19, 2012
tahniah ina...kak ita tak pernah dapat pun..
ayut ayut October 19, 2012
smgat itu perlu ada kak ina...u can do it!niat nak membantu suami sndri..msti ada jln yer.. :)
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan October 21, 2012
lepas dapat baby baru ni mesti lagi bertambah2 rezeki akak :)
9n0L4 9n0L4 November 07, 2012
byknye la hasil berblog ina ye. adat la org rajin, dptla lebih kan. :)
lynndamya lynndamya March 05, 2014
aaaa.sukenye bace !! (n_n) best gila akak ! owh ye, baru sy faham mcm tu rupanya syarat utk dpt sponsored post, and lg satu, baru sy fhm..tiket tu ala2 ruang utk kita bertanya kt nuffnang ya..haha..baru faham, Thanx akak ! :D
aneezjaafar aneezjaafar May 20, 2014
baru dapat offer ni.. blog bukan glemer pun.. jadi blur sekejap.. haaa... apa perlu sy buat ni??