Tiga minggu yang terakhir...

Sekejap je... kandungan saya dah pun mencecah 37 minggu.. InsyaAllah lagi 3 minggu, bakal adik alisha ni ada dalam rahim saya.. Selepas tu, InsyaAllah, dia akan melihat dunia ni.. melihat wajah ibu, abah & kakak dia.. (",).. Actually, 37 minggu ni, bila2 je saya boleh bersalin kan.. baby dah matang... standby je.. tapi harapnya, biarlah lahir 40 minggu macam alisha dulu.. (",)

Selama 3 minggu jugaklah lagi saya akan merasa gerakan adik alisha ni.. lepas ni, dah tak dapat rasa... Adik Alisha sangat aktif bergerak.. perut pun senget benget dibuatnya.. hihii.. Kadang2 berombak2.. Alahaiii sweet je rasa moment tu... Kalau time alisha dulu, siap nampak bentuk tapak kaki lagi dekat kulit perut saya ni tau... Tapi untuk adik alisha ni, saya tak dapat nak tengok +  tak sempat pun lagi nak rakam.. yela, ada alisha, tak boleh nak tengok saya rileks sikit atas katil.. mesti datang.. tu yang takleh nak rakam tu.. hihii.. Tapi akan diusahakan jugak untuk rakam... mana tau kot2 lagi sekali saya dapat rakam tapak kaki.. hihii

Alhamdulillah jugak setakat ni saya tak mempunyai masalah apa2.. kaki pun tak bengkak.. duk kurus kering nampak urat macam sebelum pregnant... adehhh... saya pun pelik... padahal saya ni aktif je berjalan.. Apa2 pun alhamdulillah... baguslah kan tak bengkak.. senang saya nak buat kerja + nak bergerak (",)

Perasaan saya sekarang ni tak tau camne... happy ada, takut pun ada.. takut tu sebab takut untuk merasai kene jahit lagi sekali.. hihii.... Dalam masa yang sama, ada gak rasa tak sabar.. tak sabar nak tahu jantina adik alisha + nak tengok reaksi alisha bila dah ada adik.. hihii.. Tak sabar jugak nak rakam pertemuan pertama alisha & adik dia nanti... (^_^) Lepas ni, mesti blog saya akan bertambah ceria dengan cerita pasal alisha & adik dia... 

Apa2 pun, u all doakan saya moga saya selamat melahirkan anak yang sihat & cukup sifat & segalanya lah yer u all... Moga proses kelahiran nanti dipermudahkan... (",)

P/s : BE ke 24 (Maxis Talk More 28) telah singgah di blog GA..


Tiga minggu yang terakhir...

{ 59 comments.. read them below or add one }

Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 15, 2012
xlama dh tu.. wlaupun xsbr, berdebar2 tguu, klau sy dulu time2 ni sempat lg pikir nk g mkn benda2 tertentu, haha... relax ye, ramai yg tlg doakan ina slmt bersalin n cepat sihat....
lynn kamarul lynn kamarul October 15, 2012
selamat pg ina. insya Allah semoga adik alisha sihat2 hendaknya dan sy doakan ina mudah melahirkan. sy sendiri sebagai pembaca setia di sini ternanti2 entri2 ina lepas ini. boleh la belajar cara jaga bby pulak. hihihi gud luck .
azizah :) azizah :) October 15, 2012
jijah doakan semoga akak di permudahkan bersalin... alisha seronok dapat adik baru.. yg pastinya adik baru adalah boboy! hehehe

Nigina Nigina October 15, 2012
alhamdulillah... bila bila masa pun beranak ni hehehe.. alisha confirm teruja tu.. harap semua dipermudahkannya yer...
ieyda ieyda October 15, 2012
xsbrkan nk tgu kelahiran yg kedua nie...mcm 1st time nk bersalin kan...
TQ atas tips utk kurus yg intan bg...insyaallah akan ieyda praktiskan...
Anum Shukri Anum Shukri October 15, 2012
sekejap jer dh nk bersalin..akk doakan semua selamat..
rieda_ffya rieda_ffya October 15, 2012
mesti teruja seorang ibu kan na...makin meriah family na nnti..
nazirah (^_^) nazirah (^_^) October 15, 2012
amin...akak dalam pantang nnt camna..larat ke nak update blog selalu..orang tua2 cakap dalam pantang tak boleh banyak duduk...huhuhu...
UniMeOw UniMeOw October 15, 2012
semoga dipermudahkan..amin..

uni pun x sabar nak tgk adk alisha!!hik3...^_^
Mrs Velentine Mrs Velentine October 15, 2012
sya doakan awak selamat melahirkan...baguslah kaki tak bengkak maknanya darah tue tak tersekat..kalau nak elak kaki bengkak letak kaki atas bantal masa tidur..
Mira Adzlia Mira Adzlia October 15, 2012
wah...debaran nih...insya-Allah...smuge slmt yer sumenya kak.... :)
Aju Mohit Aju Mohit October 15, 2012
moga dipermudahkan segalanya ina, akak biasa awal 2 minggu bersalin, tiga2 anak pon mcm tu, tak sabar nak tgk baby...
pinky pinky October 15, 2012
ooo....smpat raya aji dulu tak???

apa2pun doakan Intan dgn baby selamat....
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI October 15, 2012
msti berdebar2 kan.. takpe..kami doakan semuanya slmt ya...amiin.
Tihara Tihara October 15, 2012
insha Allah, didoakan muga ina selamat melahirkan anak kedua nanti..take care :)
fiza fiza October 15, 2012
Good luck ina. Bila² jer ni kan. Smoga dipermudahkan olehNYA.
Ctie Anis Nisa Ctie Anis Nisa October 15, 2012
semoga di mudahkan segalanya kak..Amin...:))
emma emma October 15, 2012
Org tua2 cakap anak yang seterusnye akan lahir ikut yang pertame. mcm Alisha lahir genap 40minggu kan, InsyaAllah adik die pun akan lahir bile dah 40minggu jgk :) Sy dulu lahir kan syirah mase kandungan 38minggu. Emm nanti bile baby da lahir mesti rindu saat2 die masih dlam perut..
Semoga Allah permudahkan segalanya untuk Intan, AMIN..
izan mama mia izan mama mia October 15, 2012
moga semuanya dipermudahkan..insyaallah...ina
Tentang Kita Tentang Kita October 15, 2012
3 minggu lagi...x sabar nak menantikan saat itu
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: October 15, 2012
semoga dipermudahkan semuanya,amin ~
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha October 15, 2012
eca xsbr nak kawen je baca entry akak ne.hehehe
nur anis nur anis October 15, 2012
waa..tak lama dah tu..semoga dipermudahkan ye kak..tak sabar nak tengok adil alisha...:)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 15, 2012
dh xlama kan alisha nk jd kakak....Insyaallah wani doakan semoga proses kelahiran dipermudahkan.wani doa juga kak ina n babay selamat nanti..

tutup kedai ker hr ni haha
SumeSakan SumeSakan October 15, 2012
wahh x lama dah alisya nak dapat main ngan adik dia...hehehehe..insyaallah INA didoakan semoga semuanya berjalan lancar...baby sihat...ibu sihat...alisya pun sihat...hehehehe...sweet...
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna October 15, 2012
semoga dipermudahkan ya intan.. best la alisha dapat kawan nanti.. mesti excited..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana October 15, 2012
jaga diri & moga dipermudahkah ye ina!
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ October 15, 2012
Semoga dipermudahkan semuanya..amin..

Intan..nak tanye..BE tu ape..dah lame blogging tapi tak tau ape mnde alah tu..pastu yang Intan selalu dapat cash out dari mane eh..nak blaja tapi tau nak tanye sape. Harap intan leh tlg.. :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 15, 2012

Rasa pergerakan bby dlm perut mmg awesome!
Wlupun kdg2 senak perut dibuatnye..hehhe..

X lama dah kan? Mesti Alisha eksited tunggu adik dia ni..
Insyallah..semoga segala urusan dipermudahkan allah yg maha esa :)

Tahniah utk be tu ^_^
eza miza eza miza October 15, 2012
xsabar nak tunggu adik alisha kuar.. ina berpantang kat mana nanti?
permatabiru permatabiru October 15, 2012
bestnya nak dapat second baby..
syiela syiela October 15, 2012
dah tak lama dah mesti sangat berdebar2 je kan...

moga selamat semuanya nanti
UmmiAbi UmmiAbi October 15, 2012
InsyaALLAH..ummi doakan semua sihat & selamat.. K'ina jaga dri baik2 ye...Org kata time2 cmni dah boleh minum air kelapa muda..Nt baby yg keluar tu bersih je... Moga Allah permudahkan..Amin...
sal ya sal ya October 15, 2012
akak punya pengalamn tak ada yang bersalin 40 minggu. bersalin awal je walaupun Azfar dua minggu awal. tp kalau boleh biar la awal. hehehe...
Riena Haiqal Riena Haiqal October 15, 2012
semoga dipermudahkan segalanya.. dan diselamatkan.. (^_^)
Haryati Faizal Haryati Faizal October 15, 2012
besh bila baca pengalaman ina mengandung, tp sy takde rezeki lagi nak pregnant....tgh dok berusaha...ni...hihi...
Cik Nur Cik Nur October 15, 2012
Moga dipermudahkan segalanya.. :)

alisha pun xsabar nak jumpa adik.. :)
Izan Ishak Izan Ishak October 15, 2012
alhamdulillah...dah tak lama dah nak terima kehadiran org baru. mesti tak sbr sgt kan~
Nora Karim Nora Karim October 15, 2012
moga selamat semuanya ina... jaga diri baik2 tau... (ish... akak pulak yang excited sama...ahahha)
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha October 15, 2012
sekjp je masa berlalu yer..dh nk bersalin pun..moga dipermudahkan semua urusan nanti...tak sabar nk tgk adik alisya nanti :)
teratak hati teratak hati October 15, 2012
Sekejap je 9 bulan dh brlalu..semoga selamat ye..
lizz lizz October 15, 2012
tak sabar nak tengok baby baru....moga selamat dan mudah bersalin nanti...kkkk
ieda ieda October 15, 2012
alhamdulillah .. dah x lama .. sekejap jee .. insyaallah akak doakan semua selamat ..
x sabar nak tgk reaksi alisya terima adik ;)
Ema Blog Ema Blog October 15, 2012
Moga diberi kesihatan yang baik sepanjang ini
Myra Jay Myra Jay October 15, 2012
Bestnyer..

Pasti sweet moment untuk dikenang ;D
eita eita October 15, 2012
dah tak lama tu...

tak sabar jugak nak tengok baby alisha
Nida Mohd Nida Mohd October 15, 2012
pejam celik pejan celik sekejap je tiga minggu tu..Insyaallah semoga semuanya dipermudahkan..tak sabar nk tgk adik Alisha nanti..
Si Matatajam Si Matatajam October 15, 2012
Mesti nervous ja kan...M doakan segalanya dipermudahkan dan selamat ibu dan anak..
Mrs Lurve Mrs Lurve October 16, 2012
ofismate sy bersalin awal tau ina, kalo ikut due 16 okt, sekali tgk2 2 okt dh kuar..2 mgu awal, tp alhamdulillah kedua2 sihat, terpaksa czer. harap dipermudahkan utk ina dan baby..
fieda fieda October 16, 2012
wah...alisha makin hampir utk bergelar seorang kakak...
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa October 16, 2012
wah xsbrnya nak dpt baby baru..akak mesti xakan update blog semntara waktu...we'll miss u :P
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 17, 2012
selamat ek yunk..semoga semuanya dipermudahkan Allah=)

tak sabarnya tgk baby baru...urmmm dah ada bau babynie..

merah dulu masuk 37minggu dia dah bersalin..si sofia plak 41minggu.sedap duk dlm perut.hahahaha
Dylla Abas Dylla Abas October 17, 2012
moga semuanya dipermudahkan n moga selamat kedua2 nya ye...amin :)

anitadiana anitadiana October 17, 2012
semoga di permudahkan ya ina...kak ita semua dah rasa pengalaman tu..tetap takut dan seram walaupun anak nak masuk 4,kerana semuanya lain-lain pengalamannya,untuk kak diana normal awal seminggu,aqil oprit 40minggu,si arisya indius 40 minggu tapi normal lah..dan yg paling sakit dan cepat si arisya lah..ne yg ke 4 ne tak tahu lagi ..awal bulan 1 nanti...
ayut ayut October 17, 2012
semoga selamat ye kak semua yer :)
9n0L4 9n0L4 November 03, 2012
wahhh. siap nmpk tapak kaki ehhh. hehe. mesti comel. ;)