Ibu, boleh tolong jangan kacau alisha baca buku tak? (",)

Ni kes malam tadi.. Macam biasa, anak saya ni memang tiap2 hari akan pegang buku... walau tak reti baca tapi reti belek jadilah... hehhehe.. Dia tak kira buku sape, buku saya pun dia 'baca'.. buku abah dia pun dia 'baca'.. janji dapat 'baca' buku.. hihii


Semalam, dia nak menelaah buku saya, baru je dia duduk atas meja jepun, saya dah nak ambik gambar dia.. dia yang perasan situasi tu.. apa lagi... terus bagi warning... heheh.. Nampak tak, siap angkat jari telunjuk yer... nak bagi tahu jangan bising @ jangan duk sibuk2 ambik gambar dia.. dia nak study!... muahhahhahha


Tapi saya tetap jugak ambik gambar dia.. jangan main2.. tengoklah gaya anak saya yang baru nak start 'membaca' tu.. duduk mengiring hokay... kikikikiii... Alisha dapat tangkap yang ibu dia tak nak dengar larangan dia tadi tapi tetap jugak ambik gambar dia... Last2...


Alisha bangun dari atas meja jepun & beralih ke kerusi malas untuk sambung kembali 'membaca'... hahhahhah... Kalau u all nak tahu, alisha ni, kalau dapat buku... gaya dia 'baca' buku tu macam2... sambil berdiri ada, sambil baring ada, sambil berjalan ada... hahha... dah macam gaya orang besar... belum lagi tengok gaya alisha baca surat khabar... hihihii

{ 55 comments.. read them below or add one }

mama aryan mama aryan October 01, 2012
bagus la alisha ni..kecik2 dah rajin membaca
ieyda ieyda October 01, 2012
khusyuknya baca buku...tebal lak tu, leh hbskan ke lam masa 2 bulan...hihihiii
Kakzakie Kakzakie October 01, 2012
Anak perempuan memang suka baca Intan. Tinggulah bila dah boleh baca kemana pergi pun baca buku. Itu kakak amat percaya sebab anak kakak semuanya perempuan..
Mrs Velentine Mrs Velentine October 01, 2012
alisha2 mmg bijak...cubit2 sony & kotek
Riena Haiqal Riena Haiqal October 01, 2012
hahahahahahahah.. jangan kacau la.. dah macam2 aksi dah tgk dia baca buku.. khusyuk nya.. (^_^)
pinky pinky October 01, 2012
hehehe...dah pandai warning ibu ya Alisha...=)
Deq's Qienz Deq's Qienz October 01, 2012
Bagus alisha..pupuk minat mbaca dari kecil besar nt xsusa dahh..
Mira Adzlia Mira Adzlia October 01, 2012
bgus la kcik2 lg da minat membaca :)
fiza fiza October 01, 2012
Rajinnya membaca ☺☺
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI October 01, 2012
rajinnnya dia 'baca' ea..hihi.
aimi adilah aimi adilah October 01, 2012
pandai lah xlme ag.. nt g blajar kt oversea ye dik =)
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P October 01, 2012
baguslah kecik2 Alisha dah suka membaca. ilmu takkan habis :)
Mrs Lurve Mrs Lurve October 01, 2012
bagus nie, kecik2 dh tunjuk minat baca
UmmiAbi UmmiAbi October 01, 2012
Nt besar mesti jadi ulat buku ni...:)
shidaR shidaR October 01, 2012
apa lah yg kusyuk sgt dia duk belek2 tu kak hehe..ade gmbar kartun ke kat buku tebal tu hehee.. :)

budak2 kalo tgh bt ssuatu kite ggu mmg dia marah kn kak hehee..
ayut ayut October 01, 2012
ibu..jgn kacau alisha nk baca buku...hihihi.good girl la kamu ni :)
syiela syiela October 01, 2012
hehehhe jangan kacau ok kakak nak baca ^_^
dEdEQ dE wIshEs dEdEQ dE wIshEs October 01, 2012
OLOLO KIUT MIUT .. HEHE ..
BESAR NANTI JADI DAK PINTAR N LEH BANGGAKAN IBU YE ALISHA
maya amir maya amir October 01, 2012
wahh bagusnya alisha ni.. mesti ikut mama & ayah die, ulat buku ni kan? :)die umur berapa ye ina?
inazamri inazamri October 01, 2012
elok tu tanamkan minat suka membaca sejak kecik ye alisha
iietamalek iietamalek October 01, 2012
bagusnyer alisha minat bace buku..
permatabiru permatabiru October 01, 2012
besar2 nanti mesti rajin membaca..bagus la alisha nie..
anitadiana anitadiana October 01, 2012
khusyuknya baca buku alisha...nanti dah pandai baca..mesti rajin juga tau...
ieda ieda October 01, 2012
wah2 lentok2 alisya baca buku
memang x leh ganggu nie ;)
Si Matatajam Si Matatajam October 01, 2012
Seronok M tgk telatah Alisha ni..aksi ia comel sangat masa membaca tu..siap mengiring bagai...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha October 01, 2012
pukul kang ibu dia ne...kacau je alisha nak membaca :P
PinkUmmi PinkUmmi October 01, 2012
bagus alisha nih.kecik kecik dah sukakan buku.....same mcm aina dan auni tp bile smp tahap boring mula la nak koyakkan buku..mse tuh memg kne bwk lari buku cpt2 kalo abis la...
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa October 01, 2012
bagus2..jadikan tabiat suka membaca tu..:)
Sally Yatiey Sally Yatiey October 01, 2012
Bagus alisha. Hee. Rajin membaca buku..
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ October 01, 2012
masa sweety skola rndah dlu,habis semua buku kt pusat sumber sweety baca..sangat suka mmbaca smpai skrg..hrp2 minat n hobi alisya akn kekal smpai besar..(^__^)
Cik Nur Cik Nur October 01, 2012
wahh..bgusnya..kecik2 dah suka buku.. bijak2...
Puan Kutu Puan Kutu October 01, 2012
rajin baca buku.dh besar nti mesti pandai..:)
NoEn NoEn October 01, 2012
alolo..rajin alisha...bagus
Haryati Faizal Haryati Faizal October 01, 2012
semoga kalau skola nanti jdi budak bijak ye alisha...
~emi~ ~emi~ October 01, 2012
Kalau tak koyak buku tu takpe lah. Hehe. Anak sedara sy kalau dia dah bosan dengan buku tu, dia mula la nak koyak or baling merata2..kadang2 berebut dengan adik dia. huhu..
Azi Azi October 01, 2012
anak saya klu dpt buku mula2 belek pastu bila kita tak sedar habis dia koyak...hi3
azizah :) azizah :) October 01, 2012
so cute! baguslah kak.. tanamkan minat membaca dari kecik kan..
C'Jai C'Jai October 02, 2012
wah..pandai baca dah ye alisha..:)
sal ya sal ya October 02, 2012
anak2 akak selalunya mintak kita bacakan buku tu untuk dia orang.
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat October 02, 2012
Lawaklah alisha nie....so...sweet....elok dari kecik didik baca buku...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 02, 2012
amboi2 nak baca tempat tinggi2.hehe takper mana tahu esok alisha belajar tinggi2..sbb tuh nak duduk tinggi.hehehe
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan October 02, 2012
amboi macam2 gaya alisha baca buku, betul2 menghayati isi kandungan buku tu nampaknya :)
Myra Jay Myra Jay October 02, 2012
Moga amalan suka membaca ni diteruskan smpai besaq ye sayang ;)
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa October 02, 2012
bgusla..dr kecil dia dah biasa buka buku..nnt besar rajin la dia nak bljar kak
Ema Blog Ema Blog October 02, 2012
rajin membaca..lekas pandaikan alisha..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 04, 2012
hehe...mmg mcm2 gaya ada..
^^_
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 10, 2012
bgus la Alisha nie.. nnti srh ibu bli kn buku byk2 ye, hehe..
9n0L4 9n0L4 October 22, 2012
cmne gaye die bace paper? hee. nnt upload ehhh. nak tengok. :)