Set Bersalin yang menjadi pilihan hati saya.. (^_^)


Sebelum ni saya pernah buat entry tanya u all pasal set bersalin shaklee kan.. Lepas baca semua komen, akhirnya, saya telah memilih SET BERSALIN SHAKLEE.... Saya pilih trial set untuk 40 hari...RM100... Dia bagi, SHAKLEE B-COMPLEX, SHAKLEE VITA-LEA WITH IRON FORMULA, SHAKLEE VITA-C & SHAKLEE ZINC...


Saya beli set bersalin Shaklee ni, siap dapat gift macam gambar dekat atas ni... (",).. Ohya, saya beli dengan Redcomelmall.com... Untuk pengetahuan u all, set bersalin shaklee ni bagi saya sangat2lah bagus!!.. 

1) U all bayanglah, berpantang kali ni saya rasa sangat2 sihat berbanding masa alisha dulu... lagipun time alisha dulu, saya kena jahit banyak.. time aqilah ni sikit je... Sampai makcik & sepupu saya cakap, saya ni macam biasa je.. macam orang bukan dalam pantang.. nampak cergas.. (",)

2) Ada jugak yang tegur muka saya berseri2... yela, biasa orang berpantang kan nampak macam tak cergas.. tapi saya ni pulak nampak macam orang tak berpantang.. tu yang dorang kata macam berseri2 kot...hihii

3) Secara peribadinya, luka jahitan saya dah elok.. dah kering.. tak sampai 10 hari pun.. tapi hanya disebabkan benang yang terlebih panjang tu je yang jadi masalah dekat saya... kalau takda benang tu.. mesti dekat bawah tu dah ok sesangat .. hihii

4) Susu badan saya pun banyak & lebih pekat berbanding alisha dulu... selain dari shaklee, maybe sebab saya pun makan buah kurma (",)

5) Yang paling best, saya takda sembelit.. kalau Alisha dulu, saya memang takut2 nak buang air besar, apatah lagi kena jahit banyak.. tapi kali ni, jahit sikit je & najis pun senang je keluar.. tak sangka pulak.. tau2 je dah keluar... hahahhahhah

Bagi saya produk shaklee ni sangat2 bagus... sampai saya terpikir lepas ni nak beli produk lain pulak.. maybe set penyusuan ke.. hihii.. Saya memang syorkan dekat u all beli shaklee ni.. memang best... Rugi masa time alisha dulu saya tak pernah tahu pasal shaklee.. (",)

Ohya, saya ada dapat komen dari Nurul..


So, pada u all yang nak beli apa2 je produk Shaklee ni, bolehlah bagitahu nurul jika nak... katanya nak bagi harga special.. tapi kena inform yang u all tahu pasal ni dari blog saya.. tapi tak tahulah pulak saya harga special tu berapa...  (^_^) Beli dengan Redcomelmall.com pun boleh... mana tau boleh dapat gift macam saya jugak... hihii   


{ 66 comments.. read them below or add one }

rieda_ffya rieda_ffya November 07, 2012
alaa na..ubat2 semua besau2..sy ni liat nk telan ubat..kalo besar tu mmg x jalan le...heee
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa November 07, 2012
Akak dlunpkai set bersalin HPA utk dua2..alhamdulillah mmg ok...yg penting serasi ngan kitakn :)
Mrs Lurve Mrs Lurve November 07, 2012
ramai yg bg review bagus sal shaklee nie, sy pun ingat nak cuba jgk nti..
umialya umialya November 07, 2012
ptg2 ni xder idea le nak komen.. ok daa ni kan?
Deqla manjew Deqla manjew November 07, 2012
x penah merasa ubat2 gini dear.. haha..entah bile dpt merasa...tp deqla x suka la mkn ubat..camno tu? huhu
FADLUL & FIFAH FADLUL & FIFAH November 07, 2012
menarik gak tawaran tu..huhu..saya pun blm pernah cb shaklee ni..
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P November 07, 2012
Yana pun pernah beli Shaklee, tapi tak bertahan lama sbb baby tak jadi.. Kalau jadi pasni nak beli lagi :)
syawalsimpsons syawalsimpsons November 07, 2012
sue ppakai set bersalin lain...tapi sue ada beli ESP..mmg terbaik juga..alhamdulillah mmg sue cargas dr sebelom..cayo x..sue x tido pon siang..klo tido, bila bangun, rasa penat je..so x yah tido...alhamdulillah susu pon banyak je...melimpah2..asik la bertukar baju
NugRuL SakuRa NugRuL SakuRa November 07, 2012
Wahhh.... bleh dapat diskaun ke? Hehehehe nk try tanye utk set skincare la....
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 07, 2012
ramai yg kata produk shaklee ni bagus..
alhamdulillah...blh la teruskan ambil..

hihi..tq for sharing..mane tahu kot2 nk tambah anak lg blh la..:)

kak..hadiah dah sampai..cantik sgt..tq :)
Mrs Velentine Mrs Velentine November 07, 2012
MV nak try lah nnt bila berpantang anak ke-4(tp kak tak tahu bila),,hehehe
UmmiAbi UmmiAbi November 07, 2012
Ummi mkn shaklee sejak bf... Masa tu amik set B trial n skrang mkn set mengandung lak..n pasni akan truskan dgn set berpantang & continue blik dgn set BF..hehe...
Senang coz kakak & abg ipar yg jual...
PinkUmmi PinkUmmi November 07, 2012
utk anak yg akan dtg sy nak try la kak ina
emma emma November 07, 2012
alhamdulillah kak ina serasi ngn produk ni.. yg best nye ia mmpbyk kn air susu kan? alhamdulillah..
Cik Nurul Siezuka Cik Nurul Siezuka November 07, 2012
Memang terbaik Shaklee tu yer.. :)
mamavogue mamavogue November 07, 2012
Ina,
mamavogue pun dah jadi Shaklee Independent Distributor.
Memula dulu makan utk diri sendiri. bila dah terasa badan bertambah sehat ni, baik share ngan kawan2 lain :)
adyna adyna November 07, 2012
akak pun nak beli , sebab dgr cite kebaikan supplement nie :) tapi akak amik yg utk hilangkan parut operation n kesihatn ;)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda November 07, 2012
wah..bgusnye set b'salin Shaklee nie ye.. kire ok la tue hrganye, dpt mcm2 pil vitamin..
Cik Nur Cik Nur November 07, 2012
produk ni mmg best.. nur mkn vit c.. :)

ShimaSalleh ShimaSalleh November 07, 2012
Alhamdulillah Inan sihat dan cergas dikala pantang hihihi..
Masa prgnt afiq ingat nak beli juga tapi tak terbeli jugak. Xde rezeki.. Insyaallah next time kot uikkk hihihi
ayut ayut November 07, 2012
tu dia...sebut name blog ini dpt hrga best...hihihi..ap lg..yg berkenaan blhlah mencube.. ^__^
UniMeOw UniMeOw November 07, 2012
uih,,,kagum plak uni membacanya..hehe

kak penah mkn jamu x?mst xthn bau jamu ni kan..(serkap jarang..hehe)
Zie Zie November 07, 2012
shaklee ni memang bagus.
Haryati Faizal Haryati Faizal November 07, 2012
erm...cam menarik..insyaAllah 1 ari nanti nak try jugak la...hihi
Riena Haiqal Riena Haiqal November 07, 2012
Ym ada gak jual shaklee ni.. rasa macam nak try jer.. memang nak try lepas bersalin nanti.. InsyaALLah
umialya umialya November 07, 2012
ohya.. akak guna Nona Roguy & Amway.. ok jer, mungkin bergantung atas keserasian individu
Aju Mohit Aju Mohit November 07, 2012
mmg bagus, susu pekat dan mengenyangkan baby, ini review akak pas guna set breastfeed shaklee
LYAfrina LYAfrina November 07, 2012
selamat bpantang ina.. pantang betul2 ye..jaga semua pemakanan...
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ November 07, 2012
Nieza pon mkn ni bile time pregnen aritu..after bersalin pon..tp skang mkn yg nona roguy..
jaakechik jaakechik November 07, 2012
insyaALLAH nanti kalau bsalin lagi jaa cuba produk ni,,, murah dah tu RM100....
Tihara Tihara November 07, 2012
as salam

mekasih ina bagitau produk best..manalah tau boleh cuba soon :)
eita eita November 07, 2012
nanti bile dah bersalin leh lah order..
hihihihi
eita eita November 07, 2012
singgah lagi klik white ..healthy potato chip maker untuk 2 beradik yg kiut tu
Mama Adam Mama Adam November 07, 2012
Wahhh.... Saya xpernah makan apa2 mcm ngan adam dulu. Jadi, walaupun anak dh besar, xtau pape pun
sal ya sal ya November 07, 2012
sekarang ni tgh consume shaklee vit-c dgn pil habbatus sauda.
Shasha Yacob Shasha Yacob November 07, 2012
waaa, untunglah mama aqilah ni. hihi
zan zan November 07, 2012
boleh cuba ni,
tapi bila yeek.
C'Jai C'Jai November 07, 2012
mudah2an berasbabkan shaklee Allah beri kesihatan yg baik pada Ina semasa dan selepas berpantang..
Azi Azi November 08, 2012
sy tak tahan nak makan pil shaklee ni.. besar sgt..huhuhu..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha November 08, 2012
wah..noted entry ne..nnti pantang ble beli..tpi xthu la bila..kahwin pun idak :P
Noraziha Noraziha November 08, 2012
oo..tak penah tau lg psl shaklee ni. Bagus eh..leh la try nnt2.
Si Matatajam Si Matatajam November 08, 2012
Cam best ja baca pasal Shaklee ni yek...Insyaallah kl ada rezeki Khalish nk dapat adik, bleh la M try..
ieda ieda November 08, 2012
alhamdulillah
skrg nie dah banyak produk set bersalin di pasaran .. sesuai dgn tidak sahaja ..

akak kenal shaklee nie sejak dari remaja , akak pernah jadi ahli tp masa tu produk nie x berapa terkenal ..

akak dlm pantang makan ubat2 asli kg sahaja .. alhamdulillah masih ada org tua yg pandai buat set bersalin dari kg nie ;)
QasehnyaRania QasehnyaRania November 08, 2012
eh..eh macam berminat pula yg satu ubat tu utk rambut gugur,kelemumur
dan penting untuk kesuburan.

macam su boleh ke..hihi

rambut byk gugur la.sayang pula..

ke sebb nk usia meningkat..kih..kih
mrs mell mrs mell November 08, 2012
ramai yg cakap elok ye.. nanti nak try la.. mase pntg nanti.. huhu
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 08, 2012
ramai kata bagus produk ni..ok anak kedua nanti nk guna gak produk ni..kihkihkih...bila tu xtau la lg
lizz lizz November 08, 2012
shakklee memang best...terutama untuk kita yang menyusu penah makan gak...

Myra Jay Myra Jay November 08, 2012
Produk Shaklee ni memang diakui berkesan, tapi kebanyakan member2 Myra semua guna produk dari Mustika Ratu tak silap
Nora Karim Nora Karim November 08, 2012
ina set shaklee ni mmg bagus... dulu akak amik yang set tuk menyusu tu.. mmg bagus la... susu pekat.. anak dah menyusu mmg kenyang dan tidur lena...
Ema Blog Ema Blog November 08, 2012
pasni leh lah cuba..tunggu next preggy...heheh
azizah :) azizah :) November 08, 2012
betul kak.. kalau jijah baru bersalin makan shaklee ni bagus kak.. susu dia pon banyak giler..skrg dia dah jadi stokis shaklee pon..nampak la keberkesannya ni..
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin November 08, 2012
wah nice.take note utk masa depan
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat November 08, 2012
Hari tue ada dapat jugak dapat ubat shaklee nie dari hasil menang contest...tapi cr tak bolehlah nak teruskan ubat tue...badan jadi sakit2....emmm tue yg pelik tue..
Puan Kutu Puan Kutu November 08, 2012
entah ekk sy masih mencari set mana yg sesuai,.dekat2 nak deliver nti kot baru wat keputusan..mungkin akan dipertimbangkan set bersalin shaklee nie..:)
lynn kamarul lynn kamarul November 09, 2012
ina.. nnt klu ok bgtahu lah eh. boleh sy war2 kan
shahdiana shahdiana November 09, 2012
ini kalo nak try kena guna blog ina ni...hehehe...teringin nak ada baby lagi bila tau produk best macam ni...tapi sabar dulu la.....yang ada ni pun dah buat hidup yana kelam kabut...
mama aryan mama aryan November 09, 2012
bagus juga ye..kalu peknen lagi bole la akak try
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 09, 2012
haaa guna jugak set shaklee nie..nurulpun guna dulu..kan ada nurul komen kat entri ina sebelum ni=)
fieda fieda November 09, 2012
femes ye ubat ni skrg..
shidaR shidaR November 13, 2012
wahhh bagus..bg pgguna shaklee blh serbu dgn serta merta..sape xnk murah kn..hehee :D
9n0L4 9n0L4 November 13, 2012
konfem nak amek ni jugak nnt bile bile. huhu. tapi byk ye pil tu. besor pulak tu. ;)
nazirah abdullah nazirah abdullah November 18, 2012
memg terbukti berkesan produk shaklee ni. saya masa lahrkan qisya dulu pun xguna shaklee lg, tp after keguguran awal tahun ni, saya tekad guna shaklee, dan sgt best! kita boleh rasa beza dia. kalau untuk berpantang sgtlah memudahkan.
mcm2 set ada, untuk kesuburan, pregnancy, kecantikan, resdung, darah tinggi dll.
vitamin c dia sgt la femes n laris. murah plak tu. kalau harga retail biasa dlm rm92 UNTUK 180 BIJI, SATU BIJI JATUH DLM 50 SEN JE KN? BOLEH MAKAN 6 BULAN TU..
TP KALAU DGN SAYA BOLEH DAPAT HARGA ISTIMEWA!;)
JEMPUT LAWAT BLOG & FB SAYA ;)
qissmemummyhealthy.blogspot
FB : qmm nazirah shaklee
nazirah abdullah nazirah abdullah November 18, 2012
@rieda_ffya

boleh cuba esp shaklee! ;)
ianya bentuk susu tepung.boleh minum dengan jus, susu, milo dll. mealshake pun best, sedap. dua2 untuk tenaga selepas peant lelah bersalin .hihi

Siti Asiah Siti Asiah January 30, 2013
Asiah pny set berpantang shaklee tu lum habis lg, bl yg utk 3bln tu, ank dh umo 6bln dah...:)