Tips maintain UV?

Tadi Lynn ada komen tanya saya, apa cara yang saya buat untuk maintain UV... Secara peribadinya, saya sendiri tak tahu cara nak maintain kan UV.. Apa yang saya buat, hanyalah BUAT ENTRY & BLOGWALKING.. Itu je pun.. Sama je dengan u all (",) 

Cuma macam sekarang ni, saya dalam proses untuk maintain kan UV dengan 1000++ sehari... Alhamdulillah, dalam tempoh 2 minggu ni, saya berjaya lakukannya... Apa yang saya buat, saya tambah lagi entry.. Kalau sebelum ni, sehari 3 entry, sekarang saya up jadi 4 entry sehari... Tapi tengok atas kerajinan jugaklah.. hihii... 

Ohya, lagi satu, saya akan cek Nuffnang bahagian STATISTIK tu, jika saya tengok, statistik tu agak2 confirm boleh sampai UV yang kita target bila dah cukup pukul 12 tengah malam, saya takdalah buat entry lagi.. Jika tak cukup, saya buatlah lagi... tapi dekat sini, u all kena pandai2 anggar lah yer... Macam saya, normally, pukul 2 lebih petang dah dapat 500 UV, so, jika publish lagi entry, insyaAllah sampai tengah malam, boleh dapat 1000++ UV...

Lagi satu, entry yang saya publish, biasanya pukul 2 petang ke atas mesti ada 1 entry paling kurang, sebab saya pikir, orang balik dari lunch, mesti nak relax2 otak, baca blog kejap... hihi... Sama gak macam pagi, saya pikir, sebelum orang mula kerja, relax2 otak, mengadap blog jap.. hehehh... Bila malam tu pulak, mereka2 yang tak dapat singgah blog di siang hari, mereka akan singgah di malam hari... (",)

Selain tu, saya jugak berpendapat, UV ni jugak dapat maintain jika kita ada pembaca setia ke silent readers ke.. pembaca setia yang saya maksudkan tu adalah, apabila kita publish je entry, berdezupppppp dia datang terjah blog kita.. hihii.. Kiranya, dia seolah2 sentiasa menanti entry dari kita.. hehehe.. Eh, jangan tanya saya macamana nak dapat pembaca setia tau, sebab saya sendiri pun tak tahu.. hihii.. U all pembaca setia dekat blog saya ni pun, saya tak tahu apa yang menariknya dengan blog saya, so, nak kongsi dengan u all untuk dapatkan pembaca setia tak bolehlah... Saya no idea.. hihii

P/s : Jika kita rajin update entry tapi takda pembaca, pun susah jugak nak maintain.. (^_^)


Tips maintain UV?

{ 65 comments.. read them below or add one }

mama maman aka yana mama maman aka yana November 28, 2012
bukan senang nak maintain kann.. mama nih naik turun jew.. hahaha
jelah jelah November 28, 2012
owh cmtu rupenyer...tq sbb bg tips..
ieyda ieyda November 28, 2012
ooo...mcmni ye maintain UV...tips nie akan ieyda guna utk blog ieydalah...harap2 akak bg ye...hihihihiii
TQ so much
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail November 28, 2012
muja pembaca stia sbb suke daughters of the blogger,, hehe
izan mama mia izan mama mia November 28, 2012
sampai kering ideaa... nak taip cerita apa dah ni ina.....
Mimie Mimie November 28, 2012
betul tuh kak....tips yg bagus nih...sy de gak ikut beberapa tips yg kak ina bg..alhamdulillah menjadi...yg pntg kena rajin update blog n BW
intanfirdaus247 intanfirdaus247 November 28, 2012
Zana, selamat berblogwalking, selamat ber entry dan selamat segalanya..hehehe…Caiyok2 dear
Mrs Velentine Mrs Velentine November 28, 2012
banyaknye..sya skg target nak maintain 100+ jer sehari..
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan November 28, 2012
Itula..kalau buat entry banyak-banyak tapi readers sikit tak gune jugak kan..hmm..tgh pikir jugak nk cmne nak dpt uv cm ina ni
myfirdz myfirdz November 28, 2012
Niat juga penting kan... kita follow n komen org dgn ikhlas,, kita akn dpt mcm tu juga nnt.. :)
saifudin saifudin November 28, 2012
Terimakasih informasi nya gan, sangat bermanfaat :)
nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,
syiela syiela November 28, 2012
susah nk maintain UV...

tahniah ina... UV tinggi tu
Fai CeritaCinta Fai CeritaCinta November 28, 2012
nak kena upkan sharing kat blog la mcm ni.. siap2 kan 3 entri dan buat auto publish. tpi kn kak, fai kadang2 xde idea la nk tulis ape.. tu yg kadang 2-3 hari baru update
Nida Mohd Nida Mohd November 28, 2012
IB memang rajin update entry sbb tu boleh maintain UV..kalo cam saye ni ikut mood je nak menaip memang hampeh la UV..hahahaha
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat November 28, 2012
sokong dengan pendapat ina...cr pun sekrg uv dlm sehari cecah 1000 lebih...tue pun kalau rajin update entry..
Deqla manjew Deqla manjew November 28, 2012
betul jugak tu kan...mesti ada timing yg sesuai..tp awk rajin update entri..mcm deqla ni mls..lagipun kdg2 bz koje..huhu...
Ratu Hatiku Ratu Hatiku November 28, 2012
Tq for sharing...bukan sng tu...lbh2 lg blogger baru mcm saya uhuhuhu...
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey November 28, 2012
tips yg sgt bagus.. nnti sendiri pun xthu nk maintainkan uv tu mcm mne.. :)
maszmadi maszmadi November 28, 2012
masz sekarang dapat 100 uv sehari pon dah bersyukur dah, siap sengeh sampai ke telinga, susah woo nak dapat.. haha
lynn kamarul lynn kamarul November 28, 2012
ina, huhuhu malu sy.. thanks tau utk penjelasan lanjut ttg uv ni tp tu la.. risau gak la nak naikkan uv cos blog sy bkn la ramai pengunjung sgt.. so klu x ramai singgah ssh jugak kan... hehe takpe , lepas ni sy pasti kan lebih rajin kuarkan entri baru ...


*** malu sampai blushing dah ni
NoEn NoEn November 28, 2012
kesimpulannya kene rajin la kan
Si Matatajam Si Matatajam November 28, 2012
Nice tips Ina...dasat la bleh maintain 1000uv sehari..
Si Matatajam Si Matatajam November 28, 2012
Sori Ina iklan x kuar Walaupun M dh refresh..
Cik Nur Cik Nur November 28, 2012
tips yg bagus.. :)
dan yg penting kena rajinkan kak..
eita eita November 28, 2012
dasat tu sehari 4,5, 6 entry..
kita punyer 1 entry pun tak lepas...
huhuhu
fiza fiza November 28, 2012
Good tips. Betul juga tu. Up entry bebanyak tapi nan hado org nak bacanya. Memang susah nak maintain UV nih.
NORSHAHFEZA HAMSAN NORSHAHFEZA HAMSAN November 28, 2012
nice sharing kak,,memula tak tau pon sal uv ni=)
LYAfrina LYAfrina November 28, 2012
gud sharing...
huhu..sehari 4 entry... mmg x mampu la.. lya just target at least sehari 1 entry je.. itu pon ade berhari-hari bru 1 entry.. dulu2 sehari leh gak upkan paling kkurang pon 2 entry... biasa lebih la.. tp sbb skarang kekangan masa & tuntutan kerja + family.. tu x sempat nk fokus.. nk update + bw pon terhad/...

maszull maszull November 28, 2012
assalamualaikum intan...betul2 tu bagus n3...:)
Papa Mifz Papa Mifz November 28, 2012
hebat...keep on blogging yer...:)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 28, 2012
ssh nk dpr pmbaca setia ni..
mcm cma cma suke komen je..ade org yg dtg komen tu seronok jgk le.. hihihih... :)

tp ssh nk dpt uv lebih dr 100 huhuhu
iietamalek iietamalek November 28, 2012
Kena tambahkan kerajinanla macam ni..hehehe
Ummiarissa Mahdi Ummiarissa Mahdi November 28, 2012
bila blog ada isi dan menarik..hari2 datang mengadap pun tak kisah...blog ina banyak tips keibubapaan...
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa November 28, 2012
info menarik..sha shari 100+ ja..huh~
◕ D Y S H A  S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ November 28, 2012
baru tau.. selama ne saya tak amik peduli pun sekarag nak rasa gak income dari berblog ne
Shasha Yacob Shasha Yacob November 28, 2012
uv dekat blog dan nuffnang xsama kan? hihi
NaZiRaH... NaZiRaH... November 28, 2012
"apabila kita publish je entry, berdezupppppp dia datang terjah blog kita.." hikhikhik..macam terasa ja....;-p hihihi..saya suka baca blog yang selalu update entry baru..salah satunya blog akak la...hihihi
Aju Mohit Aju Mohit November 28, 2012
good tips ina, kalau rajin bw mmg akan naik traffik blog, tp akak tak sempat nk bw, hanya up entry tgh panas skrg ni je, so tak brp ramai pembca setia di blog akak

oh ye, komli tu pesaing nuffnang ina, akak dh patah hati dengan nuff so tu yg apply komli tu hihi, ina ok ngan nuff kan? so better setia dengannya
Nora Karim Nora Karim November 28, 2012
betul la ina... org2 yang rajin cam ina mesti boleh maintain UV... hehe tahniah...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha November 29, 2012
awak letak pemanis ke dkt blog awak ne?..ke org yg edit blog ne mmg manis orgnya?...hahahahahaha #larikkkkkkkkkkkkkkk :P


blog mmg best la.mmg org nak baca :P
azizah :) azizah :) November 29, 2012
jijah salah sorang pembaca setia akk..hahaha tetibe*

dulu iya jijah rajin up 3-4entry memang trafik naik..lately 1x je sehari sebab kepadatan masa..huhuhu sedeyy..
DuNia KeBaHaGiaaNKu....... DuNia KeBaHaGiaaNKu....... November 29, 2012
hehehe peminat setia tue bonda ler nie....hahahaha kena kejar jgk nie...
Myra Jay Myra Jay November 29, 2012
TQ Ina, myra pun kadang praktis macam ni jugak..

Tp bab nak update entry tu ikut mood jugak..hehee :)
Mummy Akmar Mummy Akmar November 29, 2012
Tq share tips ni. nak update entry tu yang lemah sikit kalau tengah bekerja ni heeee~
ayut ayut November 29, 2012
berdezuppp dtg..hihihi..ayut kdg2x cpt..kdg2x lmbt...tips yg sdg dipraktikkan.. ;)
Haryati Faizal Haryati Faizal November 29, 2012
tq 4 sharing ina...

tp kan UV yati belum cecah smpai angka ina tu hihi...
emma emma November 29, 2012
sebb entry2 kak ina sume ade "isi" tu yang followers x saba nk tgu entry baru :)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 29, 2012
tengs sharing kak...wani dok mantain 100++ ja UV sehari beza jauh kan dgn kak ina hahaha....1 entry ja sehari mampu buat sbb kalut dgn keja opis sama hihi....skang ni bw dgn nk balas komen pn lmbat sbb line teruk giler..tensen betoi la...tp apa pun tips yg kak ina bg akak disimpan utk panduan kemudian hari...In Shaa Allah
mama aryan mama aryan November 29, 2012
akak 1 hari 1 entri je,kalu raji ada la 2..tu pun jarang..sbb kalu tulis byk2 pun takde org baca..sedih lak..hihi
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa November 29, 2012
huwaaaa!!!nk up 1 entry pun brpeluh,..ape lg 3,4..terrorla ina ni :)
Riena Haiqal Riena Haiqal November 30, 2012
oh macam tu rupanya... terima kasih Ina..
deno deno November 30, 2012
deno hari2 dtg... kdg2 ada komen, kdg2 silent.. tp yg pasti hari2 mesti dtg sini nak tahu cerita alisya dan adik baru dia... hihi:)
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan December 02, 2012
sebab blog akak ni banyak info berguna sebab tu ramai yang singgah sampai kadang2 ada yang singgah berkali2 sehari :)
shidaR shidaR December 02, 2012
betul kak..tips nk maintain nih..xde yg khusus depends pada kite nk kawal blog kita..kdg2 tajuk entri juga mmpgaruhi juge..selain pmbaca setia silent2 reader..kan.. :)
Miza Yusof Miza Yusof December 03, 2012
salam kak, thanks berkongsi tips. semoga miza dapat praktikkan dekat blog miza :)
9n0L4 9n0L4 December 04, 2012
yg penting mmg readers la main peranan kan. :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina December 18, 2012
banyakk nyer uv ina..nurul tak sampai banyak2 sgt kot.huhu
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan May 05, 2013
ina pakai iklan komli ker?