Alisha takda rasa cemburu ke?


Alisha ni sangat2lah kakak yang baik... Takda nak jeles2... sampai saya terpikir, alisha ni tak reti jeles ke... hahahaaa... Nak jeles dengan aqilah, jauh sekali tapi sayang tu melebih2.. (",) Saya nak cite kat u all beberapa situasi...

SITUASI 1

Saya bagi alisha minum susu, tiba2 boleh pulak dia pergi sentuh dada saya & cakap "Susu.. adik".. Maksudnya, alisha suruh saya bagi aqilah jugak susu... (",)

SITUASI 2

Ketika aqilah tengah tidur tepi saya, saya main2lah dengan alisha... saya peluk & cium dia... tiba2 alisha cakap "sayang adik.." sambil tangan tunjuk dekat adik.. maksudnya, alisha suruh saya peluk & cium aqilah jugak... (",)

SITUASI 3

Saya bagi Alisha makan nasi dekat luar rumah sebab dia yang suruh... tengah2 makan, dia boleh terdengar adik dia bunyi "ek"... bukannya menangis pun... lagipun time tu, my dear ada jaga aqilah... terus alisha cakap "adik nangis... cepat".. sambil dia berjalan masuk dalam rumah... saya cakap "Abah ada... alisha makan nasi dulu sampai habis"... tapi dia taknak makan dah.. nak pergi dekat adik dia jugak... alahaiiiii... sanggup tinggal nasi semata2 kerana adik...

Saya harap moga alisha & aqilah akan sentiasa sayang menyayangi antara satu sama lain untuk selama2nya... Ohya, alisha tak pernah mintak susu badan saya walaupun nampak adik dia minum tapi sebaliknya dia cakap, susu badan saya tu, susu adik (",)

{ 56 comments.. read them below or add one }

pinky pinky November 05, 2012
alololo....sweet Alisha dgn adiknya...

Norzie hany Norzie hany November 05, 2012
Bagusnya kakak Alisha...sayang betul kat adik dia ye.
Mrs Lurve Mrs Lurve November 05, 2012
bagusnya alisha...memg kakak yg penyayang..
inazamri inazamri November 05, 2012
alisha kakak yg baik sangat2.bertuah aqilah dpt kakak cam alisha ni
emma emma November 05, 2012
bagusnye Alisha ni.. kalo sy ade bby lagi arap2 biarlah Syirah bsikap penyayang mcam Alisha ^_^
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 05, 2012
Ya Allah dah nampak betapa sayangnya alisha dekat aqilah...terharu betul baca entry ni....teserlah sifat penyayang alisha...semoga ianya berterusan...

done breath and stop
NaZiRaH... NaZiRaH... November 05, 2012
baiknya alisya ;-)
untung aqilah dapat kakak macam alisya.. ;-)
mamavogue mamavogue November 05, 2012
Alisha mmg sayang sgt kat adik nyer..! Nak ucap tahniah kat Ina sebab berjaya didik Alisha jadi kakak yang baik :)
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- November 05, 2012
kakak yg baik ... dy cpt matang .. tak mcm sstgh budak yg masih manje dgn ibunya wlupun ad adik ...
umialya umialya November 05, 2012
alhamdulillah, mg kekal kasihsayang 2 beradik ni
CikNana CikNana November 05, 2012
kakak yang sgt baik dan penyayang..:)
Jemari_Suri Jemari_Suri November 05, 2012
good girl alisha..cepat fhm agaknye dia...^^
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha November 05, 2012
kenapa sweet sgt ne..moga aqilah syg alisha mcm ne juga suatu hri nnti :D
◕ Kawaii D Y S H A ◕ ◕ Kawaii D Y S H A ◕ November 05, 2012
baiknya alisha, semoga alisha menjadi beradi-beradik yang sayang menyayangi n comel>.<
syiela syiela November 05, 2012
pandainya alisha.. syukur alhamdulillah
Kakzakie Kakzakie November 05, 2012
Buat kakak terharu pulak Alisha nie... Bijak dan penyayang sungguh.
ayut ayut November 05, 2012
bgus la alisha...jd akak yg bek ye syg...nnt cik ayut syg lebih2x lg kat alisha.. :)
Riena Haiqal Riena Haiqal November 05, 2012
good girl la Alisha.. sayang adik ye..jangan jahat kat adik ye sayang..
Cik Nur Cik Nur November 05, 2012
alololo..cerdiknya alishaa... :)
ambik berat betul dia pasal adik dia.. :)
Puan Kutu Puan Kutu November 05, 2012
bagus betul alisha nie.jarang ada budak yg sebaya alisha klu ada adik,tp tak jeles kt adik..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 05, 2012
alahai sejuk perut ina ngandun alisha..baik sungguh..semoga dia terus jadi kakak yangbaik..ciri2 dah nampak sangat ada=)
Sally Yatiey Sally Yatiey November 05, 2012
Bagusnya alisha ni. Kakak yg sangat penyayang..
Haryati Faizal Haryati Faizal November 05, 2012
alhamdulillah syukur... alisha mang memahami ye...
deno deno November 05, 2012
alisga kakak yang pandai dan penyayang.. bagus alisha ;)
zachflazz zachflazz November 05, 2012
alisha anak yang baik. teruskan sifat baik kamu, Alisha
C'Jai C'Jai November 05, 2012
Alhamdulillah...alisha mmg kakak yg penyayang....moga berterusan....:-)
Tihara Tihara November 05, 2012
as salam

bijak alisha ni, berkat doa ibunya :)
jaakechik jaakechik November 05, 2012
bagus ler dpt anak cam alisha tu kan? kecik2 dah nampak dia prihatin..hihi...
jaakechik jaakechik November 05, 2012
p/s : tengkiu letak jaa dalam bloglist..hihi..suuukkoo!
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 05, 2012
mmg good girl kakak alisha ni.. :)
UniMeOw UniMeOw November 05, 2012
amazing!! :o

jrg kot jd cmnie..slalu kan kakak/abg akn jeles ngn adik kecik?

alhamdulillah..myb sb kak intan slalu cter kat alisha sal adek kot....hihi
eita eita November 05, 2012
biasa kalau budak lain jeles giler bile ada adik....bgus betol alisha kan
Zie Zie November 05, 2012
macam dania... sayang sangat kat adik dia.. walaupun minggu pertama dia agak membawa diri... lepas baik demam tu balik rumah memang asyik nak cayang baby... kalau baby nanges dia dulu yang pi kat baby...

sayang dia kat baby aqilah yer...
ieda ieda November 05, 2012
bagusnyaa alisya ..
memang sayang nooo kat adik nie ;)
sal ya sal ya November 06, 2012
sayang adaik sebab akhirnya dia ada kawan.
fieda fieda November 06, 2012
alisha ni mmg memahami betul la..
Dylla Abas Dylla Abas November 06, 2012
alalala...comelnya Alisha :)
shahdiana shahdiana November 06, 2012
dia bukan tak reti jeles ina tapi rasanya dia lebih kepada menjadi kakak yang bertanggungjawab....
NoEn NoEn November 06, 2012
bagus kakak sayang adik ;)
Azi Azi November 06, 2012
syg sungguh alisha ke aqilah..
mama aryan mama aryan November 06, 2012
sweetnya kakak alisha ni ye..penyayang dgn adiknya
azizah :) azizah :) November 06, 2012
alisha memang kakak n anak penyayang! Alhamdulilah.. bertuahnya akak... moga alisha boleh jadi kakak yg baik yg menjaga keluarganya..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat November 07, 2012
Sweetnya Alisha...tak jeles gan adiknya...
PinkUmmi PinkUmmi November 07, 2012
alahai sweetnye die...
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda November 07, 2012
kagum la ngan Alisha nie..
well, nie sumer berkat didikan Ina la.. congrats dear.. ^_^
Si Matatajam Si Matatajam November 08, 2012
Caringnya Alisha ni yek...
Masya Masya November 08, 2012
alhamdulillah dipermudahkan segala urusan ina..
Nora Karim Nora Karim November 08, 2012
heheh sweet betul alisha ni...
lynn kamarul lynn kamarul November 09, 2012
care betul alisha pada aqilah eh.. cepat anak ina ni matang
9n0L4 9n0L4 November 09, 2012
sweetnyeeeee alisha. nnt jadi BFF la ni. ;)