Sejak2 dah bergelar kakak..


Hakikatnya inilah Alisha apabila dah bergelar KAKAK... Setiap kali nak tidur.. kiranya permulaan nak tidur lah kan.. mesti nak tidur sebelah Aqilah sambil peluk Aqilah.. bila dah terlena sikit.. barulah dia bergerak sikit dari Aqilah, tanpa dia sedar.. hihii.. 

Actually, gambar dekat atas ni, saya baru je ambik tadi.. Alisha baru lepas menangis sebab dia nak keluar rumah tapi saya tak bagi sebab takda siapa nak teman dia.. so, dia menangislah.. last2 dia masuk bilik, suruh saya bukak baju dia & dalam keadaan tengah menangis tu, dia pergi peluk aqilah & terus tertidur... alahaiiiii sedih pulak saya tengok.. seolah2 adik dia tu lah tempat dia mengadu...

Ohya, hari ni jugak, secara rasminya, Alisha dah pandai sebut nama aqilah... siap lambai tangan dekat aqilah sambil sebut "Hai Aqilah.."... hahahhah.. sweet sungguh kakak alisha ni... (^_^)

P/s : BE ke 29 ( Chartis Travel Insurance ) telah singgah di blog GA

{ 63 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons November 07, 2012
sue suke sangat la kat alisha ni...
PinkUmmi PinkUmmi November 07, 2012
alahai sweetnye die tido ngan adik...
umialya umialya November 07, 2012
alahai sweetnya alisha.. sayu jer akak tengok gambar ni
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 07, 2012
la kesiannya alisha sampai tetido sambil peluk aqilah...sweet tgk alisha peluk aqilah tu....alisha tgh gengam apa tu kt tgn hehe...

done celcom n baskin robbins
Cik Nur Cik Nur November 07, 2012
alololo..sweetnya..!
nanti dah besar, tentu ada je cerita yg nak diborakkan dua beradik ni.. :)
Nazayiena Nazayiena November 07, 2012
Alahai siannya Alisha nak main luar tp xde org yg nak temankan,xpe nanti ibu dah habis pantang dan adik dah besar sikit boleh jln2 kat luar tu.
Mrs Lurve Mrs Lurve November 07, 2012
baiknya kak alisha nie..
mamavogue mamavogue November 07, 2012
Hati ibu mana yang tak syahdu..
mamavogue yg tengok gamba ni pun touching dah..
Alisha oh Alisha :)
UmmiAbi UmmiAbi November 07, 2012
Makin hari, makin byk vocab n words dr mulut Alisha....Well done sayang...Muah Aqilah utk ummi ye...:)
nur anis nur anis November 07, 2012
sayangnya alisha dekat adik ye...
fiza fiza November 07, 2012
Sweet. Sayang kakak ngan adik yer.
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ November 07, 2012
Comelnye tgk diaorg tu..sweet sgt si alisha ni..sayang kamu berdua!♥
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey November 07, 2012
SWEETNYE KAKAK ALISHA NI.. CARING KAT AQILAH :)
anitadiana anitadiana November 07, 2012
so sweet...toucing lak kak ita tengok alisha sanyang sangat kat adiknya..harap arisya pun sama mcm alisha masa kak ita bersalin bulan 1 nanti..
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin November 07, 2012
Alisha peluk Aqilah mcm peluk bantal peluk lak ye.hehe
ShimaSalleh ShimaSalleh November 07, 2012
hihi kadg2 budak dah mengantuk pe'el dia byk dan lain mcm sikit hihihi..
Gambar yg cantik!
Aisy Nasiha Aisy Nasiha November 07, 2012
Siaan alisha menangis, tapi best tgk kemesraan alisha dgn adiknya... Boleh harap kakak aqilah ni.
QasehnyaRania QasehnyaRania November 07, 2012
so weet ;)
MEH DOK ngn ciksu,ciksu teman main,nak ;)
dEdEQ dE wIshEs dEdEQ dE wIshEs November 07, 2012
OLOLO . COMEL SGT .. PENYAYANG LA ALISHA NI
ros_reeza ros_reeza November 07, 2012
bagusnya gini.. ada sifat penyayang :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 07, 2012
alhamdulillah...kakak yg baik..alisha mmg sweet :)
ieda ieda November 07, 2012
aloor sweetnya dia ...
nie dah besar sure rapat nanti
bukan main sayang alisya kat adik yee ;)
Dylla Abas Dylla Abas November 07, 2012
kakak n adik yg comel >_<
Tihara Tihara November 07, 2012
as salam

alahai, sayangnya dia kat adik..sweet sgt :)
emma emma November 07, 2012
suke tengok pic ni :-)
syiela syiela November 07, 2012
mengadu kt adik dia tu
Mrs Velentine Mrs Velentine November 07, 2012
sweetnya...kak mesti drg rapat ni nnt..
Mira Adzlia Mira Adzlia November 07, 2012
mmg suweet sgt kakak alisha nih
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda November 07, 2012
sweet je kakak n adik, hehe...
Alisha pgg ape kat tgn die tue? hehe..
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail November 07, 2012
sorry akak sbb lambat wish congratulations for your second baby,,, congratulations!!!! muja baru abis exam sebenarnya,,, tak update pape lagi,, haha,, rasa mcam needs time to start all over again,, dah lbey kurang 2 minggu tak sentuh laptop ni,,, rasa kekok lak,, hehe,, sayang both!!! muahhh!!! :D
Haryati Faizal Haryati Faizal November 07, 2012
comeinye alisya tido ngan adik dia...
Riena Haiqal Riena Haiqal November 07, 2012
kakak dan adik yang comel sangat... jadi kaka yang penyayang ye Alisha
NaZiRaH... NaZiRaH... November 07, 2012
sweet sangat tgk alisya ni...dia memang seorang kakak dan anak yg baik...;-)
jaakechik jaakechik November 07, 2012
nanti bila aqilah dah besar boleh ler jadik peneman akak bmain...kan?
eita eita November 07, 2012
alahai kiut nyer 2 beradik ni tido..
Mama Adam Mama Adam November 07, 2012
Nasib baik la ada tpt mengadu. Dh besar nnti, boleh jd bestfriend
sal ya sal ya November 07, 2012
alahai... kesian kakak alisha nih.
Shasha Yacob Shasha Yacob November 07, 2012
sweetnya adik beradik ni, dah dapat gelaran akak mesti la bersemangat alisha ni.kan. hihi
Azi Azi November 08, 2012
comella tgk alisha tido.. alisha suka tido xpakai baju ker?
Noraziha Noraziha November 08, 2012
Sweet je kakak sayang sgt kat adik. Kakak dah panggil nama adik ye, die tak panggil bb ke?
Si Matatajam Si Matatajam November 08, 2012
Sayangnya Alisya kat Aqilah...so sweet..
dya bunga dya bunga November 08, 2012
ala..sweetnya tidur dgn adik dia
Myra Jay Myra Jay November 08, 2012
Hheee, alahai sweetnya ;)
Nora Karim Nora Karim November 08, 2012
a lo lo lo... sweetnya... lepas ni kalau kena marah ngan ina dia mengadu kat aqilah la.. heheh
azizah :) azizah :) November 08, 2012
hai aqilah...hehe so sweet kakak alisha ni..
Puan Kutu Puan Kutu November 08, 2012
syg betul dekat adik.smp jadi tempat mengadu lg..so sweet..:)
lynn kamarul lynn kamarul November 09, 2012
sweetnya kakak alisha ni. aqilah x merengek lak kena peluk camtu eh. anak2 ibu ni
shahdiana shahdiana November 09, 2012
yela alisha mesti boleh jadi kakak yang sangat baik....terharu la....
nanakimie nanakimie November 09, 2012
wah,bagus alisha,sayang adik selalu ye:)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 09, 2012
nape dia suruh bukak baju?hehe cumiljer dia tido=)adik dia cam sofia nampak mcm baby boy plak=)hehe sayang btul kat adik
fieda fieda November 09, 2012
alahai ina...sweet betull..kalau la maira camni kan best...hihihi..ni anti betul dia dgn budak kecik..
shidaR shidaR November 13, 2012
alahai alisha manja plak tgk dia dgn adik dia :)
9n0L4 9n0L4 November 13, 2012
hehe. amboiiii. cepat ingat name adek die tu. jeles ibu kan. ;)