Memuatkan ...

Pengalaman memalukan yang tak mungkin saya lupa sampai bila2...

Kalau u all nak gelak, gelak je lah tau... hahhahahha... Nak cite pasal kejadian ketika saya bersalinkan Aqilah... Ohya, story pasal bersalin tu, nantilah saya up ye, malas nak mengarang lagi... hihii.. Ni first time tau, ia berlaku... time alisha dulu takda pun...

Tapi sebenarnya, memang dari saya sebelum kahwin lagi, saya pernah dengar ada je orang jadi camni.. dorang2 dekat hospital tu cakap normal... hahhahha.. Yela, time nak bersalin tu, mana nak kisah, takda rasa malu pun, tapi lepas bersalin tu, baru rasa nak gelak kaw kaw dekat diri sendiri... hahhahah

U all tau tak, saya 'melepas' dalam labour room... ahhahhahah... Actually, dari dalam wad lagi, saya dah bagitahu nurse yang saya nak buang air besar tapi time tu, nurse tak bagi sebab saya dah sakit & dah nak tolak saya ke labour room... kiranya dorang takut saya teran taik terkeluar anak pulak... hahhahahha

Bila dah sampai labour room, saya bagitahulah yang saya rasa nak terbeyak tapi saya sendiri kompius samada betoi nak terbeyak or nak terkeluar anak.. lepas tu, dorang suruh saya teran... dia cakap "Puan, kalau puan betul2 nak beyak, puan beyak, tak bolehlah main2".. Fuyooo dia suruh saya beyak atas katil siap lapik kertas... ahhahhahhah... dia tak kisah pun... selamba je cakap macam tu.... gaya macam saya nak tipu dia je yang saya ni nak beyak... ahhahha... psyko saya la tuuu... (^_^)

Saya cakaplah "Takkan nak beyak kat sini... taik pun tak nak keluar".. hahhahhahhahha... Nurse tu pun cakap "Puan beyak je puan.. teran je... normallah tu.."... Time tu saya memang sangat2 tak tahan dah.. yela, dengan sakit nak bersalin lagi.. malas nak cakap banyak dah.... saya teran jugak... hahahhahhah... Serius, time tu saya risau takut time teran tu, baby yang keluar bukannya najis... Takut + sakit punya pasal... tempat kuar baby tu saya kemut & teran je najis... hihihii...

Sungguh saya takkan lupa pengalaman ni... hahhahhahha... Antara pengalaman bersalinkan Aqilah... ekekkekkek... Ada sapa2 yang ada pengalaman terbaikkkkkkkkk macam saya ni jugak tak?... hahhahhahhahha



70 orang suka berlian:

Mira Adzlia berkata...

hihihi..mcm2 kn pengalaman org bersalin..serius rse tkut.

Che Rosliza Che mat berkata...

cr tak pernah lagi ada pengalaman tue...sebab awal2 dorang dah suntik ubat berak hihihihi...kelakarlah...

C'Jai berkata...

hehe...akak dulu sebelum bersalin dia dh siap masukkan ubat untuk buang..da2 rasa nak terkucir..macam tak sempat nk cari tandas..jadi ms bersalin xde la terbuang dh kat dlm labour room..

apa pun pengalaman setiap org tu tak sama ..kan..

permatabiru berkata...

terjadi juga dlu masa bersalinkan kaisara..tu pun kes sy nak buang dlu dlam toilet sblum ke labour room diorang yg tak kasi..hehehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P berkata...

hehee..malu nya. macam mana bahagian saya nanti. ada juga kawan2 saya alami kisah camni. tapi diorang kata nak malu camne, benda dah nak keluar sangat

Kesuma Angsana berkata...

he he he

Shasha Yacob berkata...

Haha, pernah juga dengar cerita orang bersalin macam nih, normal ah t, lek lek :D

emma berkata...

hehehe xde lagi pglmn cam kak ina..hehehee...

Bui Junaidi berkata...

DULU MASA KAK BUI BERANAKKAN ATHIRAH ADA DGR ORG SEBELAH SAMPAI TERBERAK..HEHE..

KAK BUI PULAK X PERNAH SAMPAI BERAK TP TERKENCING ADALAH..HABIS BASAH BAJU NURSE..HIHIHI..LEPAS KELUAR ATHIRAH TU TERUS MINTAK MAAF DEKAT NURSE TU,TP NURSE TU KATA TAKPER..PERKARA BIASA..

nur anis berkata...

huhu....malunya..hihi..

umialya berkata...

ha3..

ShimaSalleh berkata...

ekekekeke... pernah dengar pengalaman org jugak. Diri sendiri tak pernah lagi... Kenangan tuh untuk Ina :))

anitadiana berkata...

kelakar lah ina ne..kalu kat PPUM ne..dia bagi ubat masuk bontot..turun katil terus nak rasa terberak sesangat..tak pernah jadi lagi kat kak ita,,,

nanieybarnieylurviey berkata...

hehe :)
mcm2 kisah :)

Mrs Lurve berkata...

hehehe memg normal mcm tue kan...tp tuela kita yg malu

SumeSakan berkata...

wahhh x biasa lagi rasa sakit nak bersalin kow2...hope kali nih dapat rasa cam ne nak bersalin normal...hehehehe..

Dylla Abas berkata...

hee..pernah dgr juga pengalaman yg mcm ni...ada tu tgh teran keluar sekali dgn baby...terbaekk la :)

PinkUmmi berkata...

hahaha...klaka la kak ina nih

Falsya berkata...

alamak...mcm mana la bahagian falsya nnt kan..heheh

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wani xder lg pengalaman mcm tu tp opismate wani ada cita dia penah mcm kes kak ina ni la hehehehe....tp kan wani ms checkup nk bersalin tu dorang bg ubat untuk buang dulu air besar hikss.

N i e Z a berkata...

hahahahhaa...penah jd kat saya msa bersalin anak sulung dlu..nurse tu mmg suh poo poo je kt atas katil..malu tu mmg ade..tp dh mmg x thn sgt..cian tgk diorg bersihkan pas tu...hehehhe..dah pas bersalin tu..jumpa nurse tu blk mmg malu je la..hehehehhe

lynndAmya berkata...

wahhh, bila2 igt balik, mesti kelakar kan, tp ye lah mase tu bdh xingat ape lagi dh..sy ni pon belum kawen lagi, harap2 bila smpi mase nya nt, dipermudahkan lah semuanya, amin~ hihi :D

Ummiarissa Mahdi berkata...

biasa sebelum ditolak ke labour room doktor/misi akan bagi ubat kat tempat beyak tu,suh kita beyak dulu...(Beyak?..ish)anak sulung dulu,memang terasa nak terbeyak...tapi rupanya nak bersalin sebab kita takde pengalaman ketika itu...

syiela berkata...

hehhehe.. takpe bukan selalu :)

Deqla manjew berkata...

hahaha.. habis tu nurse tu la eh bersihkan najis? hikhik...bgs la nurse tu..tp mmg dah keje dia kan.. :p

Jaa berkata...

hahaha... nasib baik nurse sambut qilah, kl x konfirm kena taik ibu... hahaha.. tapi tu la... nak buat camner dah nak terberak kan???

pinky berkata...

hehehe.....malu jgk kan...

Si Matatajam berkata...

Adoi la Inaaaaaaa..lawak sungguh....tapi mana tau, kalau M pun dok tmpt Ina jgn2 wat camtu gak kan..ekekekeke..

Tina Othman berkata...

haa penah dgr jugak kes mcm ni, ala ina time tu dah takde malu dah, sebab sakit bercampur2 kan

Deq's Qienz berkata...

kahkah..mmg mlucukan la..sy xprnh lak cmtuh..lg po baru sorang xtau la kot lps² nih ka..hihii

aizu's life berkata...

hahahah.. cmtu pn boleh ke.. mmg le segan giler..
apa pn, pengorbanan ibu yg bsusah payah melahirkan mmg x ternilai :)

intanfirdaus247 berkata...

kah kah..kelaka la baca entry nih..hehe..done click standard chartered dgn colgate..:)

mia izzati berkata...

byk gak dengar citer..lain org lain pengalaman bersalinnye..setiap anak pon lain pengalamanye kan..hehe

Riedaffya ibrahim berkata...

memang nakal...tp itu lah rase bile nak bersalin kan..dua perasaan..satu nak melahirkan..satu lg nak beyak tuh..tp normal tau..msisi akan suh beyak je kat situ...kwn sy pon pernah jd cam kes ina...untung2 ade misi basuhkan...tp bkn nak kenakan misi tu kan..heee

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

hihi, mcm mak yui la ..sama..kih2..

Nieyxzha Hassan berkata...

Hehe..nieza time raisya..bukan terberak..terkencing..mintak pergi toilet tak kasi..sudahnye abis lencun katil dlm labour room tu

Ibu Lala berkata...

Ina bersalin kat mana tu. Okey la dapat nurse camtu kan. memahami..

mama aryan berkata...

akak xde pengalaman mcm ni,sbb diorg dah bg ubat awal2 sebelum bersalin tu,buang apa yg patut,anak kedua mmg x sempat apa la..sampai spital dah 8cm..pastu tuggu push je..hehe

iietamalek berkata...

saya pun mase besalin dulu, pernah tershishi kat lanor room. maybe sebab minum air akar fatimah byk sgt kot..

hehe

Mrs Velentine berkata...

hahaha..lucu

Anak Kampung berkata...

walau iman xd pengalaman ag tapi dgr2 dri akk2 senior nh mcm2 cter.ada yg lwwk la..tapi 2 normal je kan kak?

mama ila berkata...

hihihi..macam sama jer kisah kita..erkkkkk..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

mmg selalu dr kes2 mcm ni.. hehe..biaselah tu akak..
cma dulu rase nk terberak..rupenye nk meneran.. hihih.. :)

Yati Ali berkata...

sy pun ada pengalaman 'melepas' kat atas katil masa nak bersalinkan anak no.2. nak buat cam ner, dah dia org mmg tak bagi tinggalkan katil pun...malu tak usah cakaplah...bila citer kat kakak sy, dia yg gelak..hahaha

Cik Nur berkata...

selalu juga dengar mcm ni..hihih..xpe kak, normallah tu..hihihi

fiza berkata...

Hahahaha...saya masa bersalin anak pertama. Nurse dah bagi ubat vontot utk yak. Rupanya tak habis kluar. Mana meneran tu ter yak sket ☺☺

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

xmemalukan la kak,hehe normal lah tu =)

Aisy Nasiha berkata...

bt pgalaman n kenangan ye ina... Dh tpaksa meneran tak kisahlah ye, yg penting baby keluarnya cepat...

eita berkata...

kihkihkih...mesti malu kan..tapi dah sakit nak buat macamana...

takut lah plok

Mama Adam berkata...

Saya operate. X rasa la pengalaman mcm tu. hihii

ct kektus berkata...

hehee. pengalaman mcm ni mmg tak kan boleh lupa lah kak.

azizah :) berkata...

iya kak normal la tu :) sebab kalau akak g tandas bahaya jugak takut yg keluar anak.. bila keluar anak..anak jatuh maka nurse n 1 hosp kena jawab insiden tu.. tu salah satu faktor mereka tak kasi g tandas..nurse dah biasa pesakit berak o kencing atas katil tu..haha

suhaina laui. berkata...

mmg normal...tp syukur sy xde mcm tu hihihi...sb ms akif dulu nurse dh kasi ubat dulu suh berak n kencing b4 g lab.room...lpas cek jalan... n masa safiya sy xmakan byk dr ptg hinng la saat nk bersalin mknkurma je ;)

jaakechik berkata...

masa jaa bsalin dulu xde pulak kes mcm ni, tp mmg selalu jugak dgr kes berak time nak beranak ni. hihi. memalukan bila difikirkan time kita x sakit ni kan. hihi..

Eca Dwinky Asha berkata...

nak bljr meneran mulai hari ini.

Dayana Bahar berkata...

Malu weh.. hihi lepas ni klu nk bersalin lg.. xyah gi spital tu dah.. hihi malu

lynn kamarul berkata...

ina ni.. buat sy senyum sorang2 je... lawak la tp nk buat macam mana kan dah sakit perut lak time nak kuar baby..

Nurul Husna Mohd Hassan berkata...

hik3. dah nurse suruh buang kita buang jela kak. hik3

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Hhahaha, selalunya mmg kalau kita dah masuk dlm labour room nurse dah x bg kita g toilet lg dah, k.eija masa bersalinkan zaquan pernah gak dh masuk dlm labour tiba2 rasa mcm nak terkencing bila bgtau nurse, nurse kata dh x boleh turun g toilet, so nurse masukkan tiub n paket suruh kita kencing..

ayut berkata...

adehhh...mmg terbaekkk punye pengalaman akak..hihihi..tp mmg tkut jgk kang kuar baby tak pasal2x kak :D

UmmiAbi berkata...

Nt aqilah dh besar, aqilah ckp: "Eeei...ibu beyak kt Labour room ye..."hehehe

wan nurul hezrina berkata...

isyk2 dasyat sungguh..lawak tull..nurul pernah rasa tapi nurul tak berak tapi kencingjer.haha..bayangkan mmglah jadi nursenie mencabar..dengan ragam pesakit..kencing berak dah biasa hadap..mulia jugak kerja nurse nie

Azi berkata...

sy penah masa ank pertama tp time tu tgh wat ctg,dlm bilik menunggu.. doktor xkasi bangun suh je berak kt situ tp xmalu sgt sbb xde org.. hihihi...pengalaman pengalaman...

Riena Haiqal berkata...

McM2 ragam kan.... Hehehe wallah pun malu tapi apa bole buat....

sal ya berkata...

ada jugak pengalaman masa ni. husben je yg tahu. hehehe...

Nora Karim berkata...

ina... mmg normal la kot.. sebab masa akak dulu pun mmg dorang tak kasi teran kat bilik air... walaupun kita konfiden yg kita nak teran najis bukan baby... sbb dorang tak nak amik risiko kalau baby yang keluar dlm toilet bowl..

9n0L4 berkata...

hihi. nurse la bersih kan ehhhh. mmg malu tapi berak tu normal. :)

shidaR berkata...

ingtkn time kecik je ade org rurskn berak kite kan..dah besar pn ade hehee..kak mmg xleh lupa kalo sya pun ^_^

QasehnyaRania berkata...

tak da pengalaman.

nanti dah ada nak citer jugak :)

QasehnyaRania berkata...

tak da pengalaman.

nanti dah ada nak citer jugak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...