Pengumuman nama adik Alisha...

Tu diaaa... nama adik alisha baru ada yer.. hihii... Actually nama ni, kami baru buat persetujuan pagi tadi sebelum my dear gerak untuk pergi daftar... Malam tadi, masa my dear sampai sini dari sungai petani, kami berdua dah cari2 nama tapi last2 tak tahu nak pilih apa & ambik keputusan untuk tidur je... hihii... Pagi ni sebelum pergi daftar, my dear tanya nak letak nama apa.. terus saya cakap aqilah... my dear pun setuju je... hihii... malas nak pikir banyak2.. baik terus buat keputusan.. hihii


So, secara rasminya, nama adik alisha adalah NUR AQILAH BINTI MOHAMAD SUKRI... Panggil Aqilah.. hihiii.. secara rasminya jugak, blog saya ni akan ada nama ALISHA & AQILAH... (^_^) Ohya, maksud nama AQILAH adalah CERDAS & PANDAI.. (",)

Tempek sekeping gambar AQILAH (^_^)


{ 76 comments.. read them below or add one }

Aisy Nasiha Aisy Nasiha November 02, 2012
Assalamualaikum Nur Aqilah.... sweet je nama awak ye... cepat besar n sihat ye... salam cium...
Kakzakie Kakzakie November 02, 2012
Insya-Allah akan cerdas dan pandai macam kakak dia juga.
Tentang Kita Tentang Kita November 02, 2012
alhamdulillah dah ada nama tuk 2nd baby....cantik nama tu
Ibu Lala Ibu Lala November 02, 2012
simple tapi sedap. welcome Aqilah...
Mrs Velentine Mrs Velentine November 02, 2012
sedap nama..MV panggil qilah...
nur anis nur anis November 02, 2012
hai aqilah..welcome to the world..:)
fiza fiza November 02, 2012
Terjawab sudah. Sedap nama ☺☺
Mrs Lurve Mrs Lurve November 02, 2012
akhirnya dpt jgk nama hehehehe....hai aqilah, aunty azie dkt sini..jom kita berkenalan...comel betul bila buka mata mcm tue..
nanakimie nanakimie November 02, 2012
wah,sedap jugak tu,yang penting ada maksud kan sis:)

hai baby aqilah!heee....
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa November 02, 2012
Welcome to the world baby aqilah
azizah :) azizah :) November 02, 2012
yeahh welcome nur aqilah :) senang nak sebut namanya... Alhmdulilah maksud pon baik...
Marya Yusof Marya Yusof November 02, 2012
As salam IB,

Tahniah! Memang sedap nama adik Alisha! Aqilah, moga cerdik & pandai membezakan yg baik & yang batil insya'ALLAH... Ameen :)

Selamat berpantang juga buat IB... Akak tahu dari Murni tp baru harini sempat singgah sini... Maaf ye lewat sikit... Moga IB sihat & jaga diri baik2 k :)

Muaaah buat baby kecik! Alahai rindunya nak bau baby :)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha November 02, 2012
assalammualaikum aqilah..anty dtg jenguk jap.....kakak alisha sihat x?.hehehe.


sedap nama tueeeeeeeeee..apa mimpi letak aqilah?hehe
Nyue Nyue November 02, 2012
tomelnya nya baby aqilah ni....nyue suka bau baby...hehehehe..geram nya..nk picit2..eee...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha November 02, 2012
belanja alisah & aqilah makan eskrem robin.
permatabiru permatabiru November 02, 2012
secomel namanya juga..comel aqilah
fieda fieda November 02, 2012
akhirnya nur aqilah nama diberi..selamat dtg Nur Aqilah ke dunia baru..moga2 akan jadi anak yg solehah...
anitadiana anitadiana November 02, 2012
wahhhhhhhhhhh sedapnya namanya....nama ne ada sejarah dalam kes kak ita...masa nak bubuh nama arisya dah nak bubuh aqilah ne..coz..nama abgnya aqil dan adik aqilah..tapi hubby kak ita nak taruk balqis coz..hubby nak anak ikut turutan ABC...AQIL Darwisy...Nur BALQIS Arisya..dan yg ne tak tahu lah dia nak bubuh huruf C,kalu perempuan senang lah kalu Boy bukan ke pening....
Haryati Faizal Haryati Faizal November 02, 2012
ahamdulillah, ada nama dah ye adik alisha ni ye....
NaZiRaH... NaZiRaH... November 02, 2012
cantik nama tu akak, akhirnya ada nama juga adik alisya yer..hii
zachflazz zachflazz November 02, 2012
welcome Aqilah...
selamat datang pulak di blog Umi Intan.. hehe
Uni Uni November 02, 2012
Nice name! saya masih tercari2 nama yang sesuai untuk anak kedua ni..now pregnant at 30 weeks... :)
QasehnyaRania QasehnyaRania November 02, 2012
hye aqilah..nama mcm kawan ciksu la. ;)

done for alisha n aqilah.. ;)
hajar hajar November 02, 2012
semoga aqilah membesar menjadi anak yg solehah ye...
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda November 02, 2012
wah.. dh ade name..
elok name Aqilah tue..
sy ade rmi kwn pki name tue.. name fave kot, hehe..
hye Aqilah!! Nie Auntie Nisa, hehe.. XD

done maxis..
Masya Masya November 02, 2012
sedapp nama tu.. memang cergas pandailah nanti yer.. hihihihihi ... jgn ibu dia tak larat nak layan sudah tau....
CikNana CikNana November 02, 2012
eh..comel orgnya,cntik namanya..:)
Sally Yatiey Sally Yatiey November 02, 2012
Cantik nama adik alisha, Nur Aqilah :) hee
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 02, 2012
salam nur aqilah...
akhirnya...ade namaya..tahniah..!
Cik Nur Cik Nur November 02, 2012
Baik maknanya.. :)

Aqilah dan Alisha..

lepas ni aqilah kena penggil alisha ape..? kakak ke kaklong.. :)
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan November 02, 2012
yang penting makna nama tu yang baik2 & sesuai dengan adik alisha :)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 02, 2012
sedap nama tu kak ina....blog ni jd blog 2A hehe...blog Kak Sal 3A blog kak ina 2A hehehe...maksud nama pun elok...alolololo comeynya aqilah...geram tgk baby ni hiks
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna November 02, 2012
dah dekat2 dah ngan nama anak pompuan saya..atiqah.. hehehe..

semoga membesar sihat dan kuat ye aqilah..
pinky pinky November 02, 2012
selamat datang Aqilah....

auntie doakan aqilah jadi anak yg solehah...amin...
suhaina laui. suhaina laui. November 02, 2012
alisha n aqilah...mudah sebut n ingat...tok nenek pun senang nk panggil kan ;)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 02, 2012
alhamdulillah dah ada nama yang baik maknanya=)
ShimaSalleh ShimaSalleh November 02, 2012
Tahniah! Aqilah :) Moga cerdik mcm kakak Alisha.. Jgn tersasul ye ibu hihihi...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana November 02, 2012
alhamdullillah nama yg indah !
SumeSakan SumeSakan November 02, 2012
Alhamdulillah terjawab sudah nama adik alisha ni ye...moga akan jadi cerdik dan pandai seperti makna yg tersirat...insyaallah...Comelnya dia...rindu nak cium baby baru2 gini...hehehe..x sabor rasanya
deno deno November 02, 2012
oloh tomey2 aqilahhh... yg special tu nama adik "A" juga kat depan... Alisha dan Aqilah... :)
Ummu Muhammad Ummu Muhammad November 02, 2012
marhaban ya aqilah!! simple dan canteek name adik alisha..nampak tegas name ni intan ;)
Cik Nani Noraini Cik Nani Noraini November 02, 2012
Aqilah.. :)

kak, sy kat kg cik zainal! hehe.. :)
shahdiana shahdiana November 02, 2012
hye aqilah...simple je dia ye....
mama_umar_maryam mama_umar_maryam November 02, 2012
indahnye name..nama tu doa kan :)
Puan Kutu Puan Kutu November 03, 2012
aqilah...welcome to blog ibu..hehe

sedap nama adik alisha!
teratak hati teratak hati November 03, 2012
Hai aqilah..hehe..dua org kwn sy pun bagi nama anak diorang aqilah..asalkan maksudnya bagus kn..
C'Jai C'Jai November 03, 2012
hehe...Aqilah.muka sapa ni..

Sedap disebut nama Aqilah...
eita eita November 03, 2012
banyak nyer rambut aqilah...
comel2
jaakechik jaakechik November 03, 2012
NUR AQILAH BINTI MOHAMAD SUKRI?
22 okt??

alamak... macam kebetulan laa pulok. anak jaa si fikri tu pon lahir 22 oktober (2011) nama en.suami jaa pulak MOHD SUKRI.. hehe.. kebetulan!

-->MUHAMMAD HAZIQ FIKRI B. MOHD SUKRI
--> maksud : cerdik pemikiran! hehehehe.....

p/s : nanti tetiap tahun leh celebrate sekali.... haha... ~celebrate dlm blog je laa...kikiki....
caliph shuriken caliph shuriken November 03, 2012
akhirnya, dh ada nama utk bb.. assalamualaikum, aqilah ^^
Noraziha Noraziha November 04, 2012
Semoga Nur Aqilah cerdas dan pandai sebagaimana namamu ye, nak. Suke nama yg ringkas camtu.
sal ya sal ya November 04, 2012
cari2 tp tak blh nak decide ye? Aqilah... welcome to the world of mommies & babies.
ieda ieda November 04, 2012
alhamdulillahhh
cantik dan sedapp didengar nama tuu ;)
Riena Haiqal Riena Haiqal November 04, 2012
suka dengan nama Nur Aqilah ni... sedap je bila panggil...
Si Matatajam Si Matatajam November 04, 2012
Nice name nice meaning..nice meeting u Aqilah... Mai sini, auntie M nak kiss skit.,mmuahhh..
NoEn NoEn November 04, 2012
Sedap nma...mcm nama ank buah (^_^)v
Azi Azi November 04, 2012
simple je nama ni,...
syiela syiela November 05, 2012
sweet je.. dunia alisha dan aqilah
ayut ayut November 05, 2012
Haaa..jumpe dh entry nama adik alisha..Aqilah...akhirnya...smoga aqilah mnjd insan yg bijak kelak.amin :)
Dylla Abas Dylla Abas November 06, 2012
welcome to the world Aqilah...sweet nama tu, simple but nice :)
Anum Shukri Anum Shukri November 07, 2012
Salam...sedap nama tu...semoga Aqilah menjadi anak yang solehah...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat November 07, 2012
Nuraqilah...pendek dan sweet jer nama...nanti story pasal Aqilah pulak...hihihi
PinkUmmi PinkUmmi November 07, 2012
Nama sama mcm adik sepupu saya....Pendek dan senang nak sebut...
Myra Jay Myra Jay November 08, 2012
Sedap nama Aqilah....
Senang disebut, senang diingat :D
lynn kamarul lynn kamarul November 09, 2012
nama dia senang nak ingat. macam alisha jugakkkk ... hehe
9n0L4 9n0L4 November 09, 2012
aqilahhhh, lahir petang ye. hehe. same lah kite. ;)