PEPLUM yang tengah hot!!!

U all ada tak baju Peplum? or pernah tengok tak peplum ni?? Bagi saya peplum ni memang cantiklah... cantik yang amat.. Tengah pemes sekarang ni.. (",) Eh, sebenarnya kan, saya baru je tahu pasal peplum ni dua minggu lepas... ahhahahhah... Saya tengok dekat blog Naylisha Boutique.. tengok je peplum ni, terus jatuh cinta sampai saya rasa.. Nak beli... nak beli... nak beli.... ekekkekkek.. 


Tengok gambar dekat atas tu... ada antara u all yang jatuh cinta tak dekat peplum ni??.. hihii.. Ohya, peplum tu, baju je tau, tak termasuk dress.. kiranya baju yang warna oren kosong tu la dipanggil peplum...(^_^)


Warna biru ni pun cantikkan... Seriuslah.. memang saya rasa nak je guna jugak peplum ni... tapi tu la... sabar ina.. sabar.. awak tengah berpantang lagi tu... hihiii


Peplum ni, cantik jugak kalau kita pakai nak pergi majlis apa2.. kalau kenduri kawen ni pun orait gak ni.. yela, dah ala2 kurung moden jovian gitu... hihii.. Dengan reka bentuk dia tu memang cun habis lah..!!!

Ini antara contoh pemakaian peplum ni... Dekat dalam, u all boleh pakai dress & dekat luar sarungkan dengan peplum... Ohya, dekat blog Naylisha Boutique jual sehelai peplum + sehelai dress dengan harga RM 85 tidak tidak termasuk kos pengeposan...


Jika u all tak nak pakai dengan dress, u all boleh jugak pakai dengan skirt kembang... 1 set Rm 84...

Apa diaa..?? U all tak berminat dengan peplum tanpa corak??.. Jangan risau yer sayang sayang saya ni... sebabnya Naylisha Boutique jugak ada menyediakan peplum yang ada corak bunga2.. (",)... So, u all boleh pilih mana satu yang berkenan.. samada yang kosong or berbunga2... hihi




Jika u all nak beli semata2 peplum saja pun boleh tau.. harganya cuma RM 45 untuk yang kosong & RM 49 untuk yang bercorak.. U all boleh jugak pakai dengan palazzo or apa2 je.. mengikut kreativiti u all yang u all rasa cantik.. (",)... 

Meh sini saya nak tambah sikit lagi maklumat untuk u all.. (^_^)

Material :  High Quality Lycra 

Free Size : S till L

Peplum ni jenis kain yang "jatuh" & terletak cantik je dekat badan kita... (",)

Peplum ni melepasi punggung

Yang paling penting... Peplum di Naylisha Boutique adalah murah...!! Harga Pasaran RM 55 - RM 70, sedangkan di Naylisha Boutique hanya RM 45 (tanpa corak) RM 49 (bercorak).. Sangat murah hokay!!

So, apa lagi u all.. Jika u all berminat nak beli, bolehlah order dengan Naylisha Boutique... pergi ke blogshop Naylisha Boutique or boleh jugak tengok lain2 warna lagi untuk peplum ni di Facebook Naylisha Boutique (",)

Opstttt lagi satu nak tunjuk dekat u all...


TELEKUNG TRAVEL.. Sekali pandang macam handbag kan... Sangat2 cantik!! Kalau kita bawak pergi jejalan, orang yang tengok kita pegang pun ingat kita pegang handbag,... padahal telekung.. hihii.. Telekung travel ni pun sangat murah tau.. hanya RM 30 sahaja!!.. Murahkan... Jika tak nak bawak beg besar2 isi telekung, beli je telekung travel ni.. senang... hihii.. Eh, kalau dijadikan hantaran pun sesuai jugakkan... sape2 yang nak bertunang tu, bolehlah beli (^_^)



{ 66 comments.. read them below or add one }

rieda_ffya rieda_ffya November 19, 2012
waqh...sy suke..sy suke..harga murah..bole beli nih..
Dayana Bahar Dayana Bahar November 19, 2012
memang lawa la... hehe murah lak tu...
Mrs Lurve Mrs Lurve November 19, 2012
baru je duk cari2 sal peplum nie...memg cantik, memg tingin nak beli...ari2 dh pk nak tempah ke tailor pun hehehehe
anitadiana anitadiana November 19, 2012
cantik-cantik..org kurus sesuai lah ina..he..he...kak ita yg terlebih comel ne tak sesuai..he..he
permatabiru permatabiru November 19, 2012
peplum mmg tgh hot skrg..rasa mcm nak grab juga nanti...hehe sesuai ke??dgn saya ekk
Kakzakie Kakzakie November 19, 2012
Cantik-cantik Ina. Tinggal pilih aje mana suka. Sekarng meamng tengah tred ini.
aizu's life aizu's life November 19, 2012
mmg sweet je tgk..tp kne abeskan pantang dlu.. baru boleh melawa.. hehe
umialya umialya November 19, 2012
akakpun tergoda, jap lg nak lawat...
Mira Adzlia Mira Adzlia November 19, 2012
sy pun suke peplum..hihi
intanfirdaus247 intanfirdaus247 November 19, 2012
cantik2 belaka...:) sabar ina, pas pantang boleh pakai ..hehehe
nur anis nur anis November 19, 2012
cantiknyaa...saya pun suka..:)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha November 19, 2012
perghhhhhhhhhhh...xde size daku..hahaha.kena maintain kuruskan makan cmne.hahaha
Cikgu Ma Cikgu Ma November 19, 2012
kurang berminat lah...hehehe
maszull maszull November 19, 2012
assalamualaikum intan...yer la cantik2 suka tengok..:)
Azi Azi November 19, 2012
memang peplum ni tgh glamor org pakai skrg, btul kata intan sesuai tuk g kendurila.. tp klu ibu tgh nyusu baby susahla kan..
sal ya sal ya November 19, 2012
mmg cantik. takde yg lagi labuh ke?
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna November 19, 2012
oo..camni peplum.. selalu gak nampak..
shahdiana shahdiana November 19, 2012
baru tau pasal ni...peplum ek...unik nama...sapalah yang cipta....teringin jugak nak beli tapi ada ke saiz..hehehe...maklumlah ina memang kecik tapi yana ni besar sikit...hahahahha
Riena Haiqal Riena Haiqal November 19, 2012
memang glemer dah peplum sekarang ni.. tu ar teringin sangat nak beli tapi tunggu la lepas bersalin nanti..huhuhuhuhuh tahan2 hati jer ni
ayut ayut November 19, 2012
ingt baju fesyen ni nk bt bju nikah..tp tak tahula nk bt tak..hahahaha :p
PinkUmmi PinkUmmi November 19, 2012
wah cantik cantik la kak ina
fiza fiza November 19, 2012
Sekali tengok tak cantik, dua kali tengok cantik plak ☺☺
Si Matatajam Si Matatajam November 19, 2012
Berkenan plak M tgk telekung tu sb adik M nak kawin thn dpn..bleh buat hantaran..
nanakimie nanakimie November 19, 2012
1st time ngk,hee...nana ni kuno cket sis,heee....cantik2x!dua cantik:)yg penting lepas pd pgng kan sis:)
pinky pinky November 19, 2012
tak boleh pakai baju mcm ni....nt nmpk muncit,...hehehe...
mia izzati mia izzati November 19, 2012
cantiknyee baju tu kak..telekung tu pon cantikk beg dia..
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa November 19, 2012
wah bergaya sungguh..hehe..

done aiskrim tuk aqilah..
Tihara Tihara November 19, 2012
as salam

berkenan kat telekung tu:)
ieda ieda November 19, 2012
cantik2 ... hurmmm utk akak x der saiz koot huhuh
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 19, 2012
cantiknyeeeeeee... blh try ni :)
eintan nurfuzie eintan nurfuzie November 19, 2012
ooo.. cik en baru tau sal peplum ni.. oooo...ehhehe
CikNana CikNana November 19, 2012
bah..aku pun mahu satu jgk nie..:)
lizz lizz November 19, 2012
cantik...nak gak membelinyer hari tu teringin baju jovian tak der saiz sampai kesudah tak beli lagi..
syiela syiela November 19, 2012
boleh jengah sana nanti.. mmg tengah fofular fesyen ni kan
Papa Mifz Papa Mifz November 19, 2012
Ingat sejenis buah pelum tadi,haha
Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah November 19, 2012
cantik baju die.. ala2 skirt tu.. hihi.. tapi telekung travel tu yang lagi best kot sebab senang.. tinggal je dalam kerete kan..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 19, 2012
semua cantik la.....terjatuh hati pulak tgk hikss
Ema Blog Ema Blog November 19, 2012
cantik..tp entah padan tak dgn akak..takut belikan..singkat..
LYAfrina LYAfrina November 19, 2012
a ah.. lya pon suka sgt... mmg cantik
NORSHAHFEZA HAMSAN NORSHAHFEZA HAMSAN November 19, 2012
cantiknyer peplum ni,,
yg pling cntik wane kuning mustard,,=)
eita eita November 19, 2012
ada tengok orang pakai baju ni masa kenduri kawen hari tu...
ingat baju retro..
hehhehehe..jankun nyer....




Izan Ishak Izan Ishak November 19, 2012
cantik peplum ni ina... tapi kalau nak bf bby mcm susah sikitlah...
azizah :) azizah :) November 19, 2012
wah kak! suka nya tengok... rasa nak grab satu je ni..teringin nak pakai ladies gini..
fieda fieda November 20, 2012
alamak..kak fieda dh terberkenan dah ni..
Marya Yusof Marya Yusof November 20, 2012
As salam IB,

Mmg cantik2 semuanya... Harga pun berpatutan! Kalau kat Msia lama dah rembat ni..hiks... suka baju peplum tu & dah ada satu! Taklah sebiji tapi ala-ala lah...hehehe...

Baby sihat?
QasehnyaRania QasehnyaRania November 20, 2012
a`aa..cantik2 je kan..minat yang atas2 tu...corak2 kureng sikit..mcm clouded je..hihi

mornink bb ;D
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa November 20, 2012
wah!mmg cantikkan..tp utnuk yg slim molim mcm inala kot,..mcm akak ni tntu2 akan nmpak lg kembang,huwaaaa!!!
teratak hati teratak hati November 20, 2012
Cantik2..tp utk yg berisi tu tk sesuai kot..sbb ada potongan gitu kan..
Myra Jay Myra Jay November 20, 2012
Myra pun baru kenal dengan Peplum ni..
Tengah dok ushar2 gaklah :D
ShimaSalleh ShimaSalleh November 20, 2012
cantik klu org lain yg pakai hahahaha... tidak bagi diriku cewahhh

Telekung tu adik shima ada.. hihihi tumpang pakai jelah hahahaha
jaakechik jaakechik November 20, 2012
ohh peplum nama bju ni ek? bru semalam tgk rakan jaa pakai kat fb, ada gak terdetik, cantiknya baju dia... ohhh pasni dah tau la nama dia...tq share!
Cik Nur Cik Nur November 20, 2012
warna biru dan warna pink tu cantiklah..!

telekung tu nur ade satu..hihihi
9n0L4 9n0L4 November 20, 2012
kiut jugak telekung tu. material die kain licin agknye ye. :)
Puan Kutu Puan Kutu November 21, 2012
baju lajovian nie mmg tgh meletop skang nie.namanya peplum ekk?baru tahu.hehe..entah bila sy dpt pakai baju cmnie lor!
shidaR shidaR November 22, 2012
oo ni la baju tgh hot skg heheee :D
lynn kamarul lynn kamarul November 22, 2012
nak melaram macam ni jugak tp kena struggle turunkan berat badan dulu
noornoor November 30, 2012
mcmana nak order?
Aju Mohit Aju Mohit December 08, 2012
mmg hot fesyen peplum ni kan ina, akak pon berkenan!!!
Athirah Nisrina Athirah Nisrina January 04, 2013
adayg lg murah yg sy beli.. 45 ringgit termasuk pos.. beli online jugak ..kain cotton.. sesuai utk muslimah cam kita ni.. lycra tu melekat.. labuh dia ats lutut sikit je.. memang cantik.. klau nk.. pergi ke ladyfazshop.blogspot.com/
Ngan Ngan February 21, 2013
cantiknyaa...saya pun suka..:)