Roti gulung berinti daging cincang


Actually saya buat roti ni dah lama tau.. sebelum bersalin.. tak sempat buat entry tapi aqilah dah nak keluar.. hehhehe.. banyak lagi entry yang sepatutnya publish sebelum bersalin tapi tertunggak.. (^_^).. Roti ni bagi saya yang pada masa saya buat tu lapar tahap gaban memang sedap lah.. Ni bila tengok gambar dah rasa teringin, tapi tengah berpantang la pulak.. adehhh... (",)

Saya buat roti ni just ikut kreativiti saya je.. apa yang ada dekat rumah, yang tu lah saya guna.. hihii.. Cara2nya : Tumis bawang besar + bawang putih yang dipotong dadu.. lepas tu masukkan daging cincang + ubi kentang yang dipotong dadu.. lepas tu masukkan cili sos + sos tomato + sos tiram + air + garam = masak sampai kering... Ambik sekeping roti, letak inti yang dah masak tadi.. gulung, lepas tu celup dalam telur & goreng.. Saya goreng guna kuali yang tak payah guna minyak tu.. tapi saya letak marjerin sikit.. (",)

Senang je kan buat.. cuma kita perlu kreatif je.. saya masa buat ni, takda sayur dalam peti ais, kalau tak, gerenti saya letak punya.. ada ubi kentang je.. jadilah dari takda langsung... hihi


{ 72 comments.. read them below or add one }

anitadiana anitadiana November 09, 2012
sedapnya...biasa buat pakai kulit popia aje..tak pernah pakai roti..
mamavogue mamavogue November 09, 2012
buat ini karipap pun sedap ni Ina, cuma lebihkan kentang skit..hihi.

Mekasih kongsi resepi simple mcm ni :)
Mrs Velentine Mrs Velentine November 09, 2012
sedap nnt boleh cuba..tq share
Masya Masya November 09, 2012
petang² macam ni kalau dapat makan bestkan...
Deqla manjew Deqla manjew November 09, 2012
perggghhh... kecur ayaq liuq....
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 09, 2012
laparnyer petang2 nie..ujan lagi nie.lapar sangat=(
Cik Nur Cik Nur November 09, 2012
laparnya bila tgk roti gulung akak ni..terliur nur..hihihi

memasak mmg kena kreatif kn.. :)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha November 09, 2012
ihateu!..uwaaaaaaaaa,tgh lapar ne.xpe xpe.nnti balas dendam :P
shahdiana shahdiana November 09, 2012
biasanya resepi yang simple tu yang sedap tu...
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ November 09, 2012
hmm..sedap tu..

ina, nak letak banner nieza kat sini leh tak? brape yer?
Mrs Lurve Mrs Lurve November 09, 2012
bestnya..nmpk pun sedap..selalu wat dgn sardin je gulung2 gini..nk try jgk..stock daging byk kat umah
puan.mila puan.mila November 09, 2012
sedapnya..terliur plak :P
Fai CeritaCinta Fai CeritaCinta November 09, 2012
mkn panas2 time hujan mmg sedap.. hehe..
PinkUmmi PinkUmmi November 09, 2012
sedapnye kak ina...meleleh air liur sy nih
fieda fieda November 09, 2012
dh mcm karipap dah ina..hihihi..lapor ni...
fieda fieda November 09, 2012
ina.......iklan takder la ptg ni..brooch dh sampai tau...
Myra Jay Myra Jay November 09, 2012
Sedap, makan pulak masa hujan, fuhh memang layan abes ;)
maszull maszull November 09, 2012
assalamualaikum intan...sedap juga kalau dapat buat roti gulung mcm ni...teringin juga nak membuatnya...:)
Si Matatajam Si Matatajam November 09, 2012
Sedap tu..kreatif Ina ni...
Si Matatajam Si Matatajam November 09, 2012
Sori Ina iklan x kuar la...
Papa Mifz Papa Mifz November 09, 2012
kelihatan sungguh lazat!!
NaZiRaH... NaZiRaH... November 09, 2012
treliur plak baca resepi akak,bila2 free nak try buat la..hihihi
ieda ieda November 09, 2012
sedappppppppp
kalau buat roti gulung nie , inti memang boleh pelbagaikan kan ;)
dya bunga dya bunga November 09, 2012
slalu buat guna sardin je..hihi
azlia azlia November 09, 2012
wow...hujan2 ni lapar jd nya..
Jemari_Suri Jemari_Suri November 09, 2012
mesti time ni kalau tengok smua terliur kan...sbr ina kejap je tak terasa masa berlalu...
eita eita November 09, 2012
sedap nyer..
tapi sekarang ni takleh nak makan daging...
huhuhu...
ShimaSalleh ShimaSalleh November 09, 2012
nyummm nyummm... adehhh tapi raya haji ni dpt bykkkkk daging... kena la tukar ayam buat inti hihihi
azizah :) azizah :) November 09, 2012
pehh lapar malam2 ni..menyelerakan..
sal ya sal ya November 09, 2012
mmg kalau dah lapar tu ada je idea nak buat apa pun kan? ni pun nampak sedap je.
C'Jai C'Jai November 09, 2012
sempat lagi ina perturunkan resepi...:)...mmg sedap nampaknya...
intanfirdaus247 intanfirdaus247 November 10, 2012
Salam ukhuwah..saya pon intan..:) wah sedap pula tgk entry awak malam2 gini..lapooo..heheheh...saya dah follow..:)
Shasha Yacob Shasha Yacob November 10, 2012
fulamak weyy, sodapnya, nak satu. aha
Nora Karim Nora Karim November 10, 2012
Adui... ujan2 ni lapar la pulak!
Norzie hany Norzie hany November 10, 2012
Sedapnya makan time hujan2 mcm ni.
misshannajr misshannajr November 10, 2012
ingtkan ada org tu langgar pantang hehe...sedapnya kak...kalau guna kulit popia pun sedap juga ni kak..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 10, 2012
wah..dapnye...dapnye.. nyum3.. :)
Deq's Qienz Deq's Qienz November 10, 2012
alamakk sedapnya..nak sikit..compom dah abess kan??hikhik
Tihara Tihara November 10, 2012
as salam

haah mmg kretif lah ina,,terus perut rasa pedih je lapo :)
Puan Kutu Puan Kutu November 10, 2012
inti roti ni boleh buat popia n karipap gak kan?klu rajin la.guna roti pun dh cukup rajin dh klu sy lah..haha..
Mama Adam Mama Adam November 10, 2012
hahaha.... ingatkan menu berpantang. terkejut juga ;p
Haryati Faizal Haryati Faizal November 10, 2012
nk try jugak lah...mcm sedap je...
Si Matatajam Si Matatajam November 11, 2012
Singgah klik Nuff...apa habaq anak2 Ina..
Aju Mohit Aju Mohit November 11, 2012
tq ina, sesuai untuk bekalan anak2 akak ke sekolah nanti, ringkas dab mengenyangkan ;)
caliph shuriken caliph shuriken November 11, 2012
wahh, sy suka simple2 cmni.. senang nk mamam ^^
Ema Blog Ema Blog November 11, 2012
jgn makan time pantang roti ni..bg kat akak tak aper..hehehe
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 11, 2012
rasa mcm dh komen jer entry ni....sedap tgk tmbah2 tangkap gambo dekat tu....tengah2 malam ni lapor la pulak hehe
Riena Haiqal Riena Haiqal November 12, 2012
sedapnyaaaaaaaaa... lapar la pula. kalau buat lagi nanti kirimkan kat saya ye. heheheh
aizu's life aizu's life November 12, 2012
nampak cam sedap!!
kompem aqilah tere masak bile bsr nnt.. sbb mak nye rjn masak ms pegnen.. hehe
izan mama mia izan mama mia November 12, 2012
pernah buat,..tapi saya tak suka gn daging cincang...
ayut ayut November 12, 2012
menu best ni...tp ayut takde kuali tu..kena jd kreatif ni nk buat mcmne time grg..hihihih :)
Kesuma Angsana Kesuma Angsana November 12, 2012
yg ini mmg sedap ,KA pown suka
syiela syiela November 12, 2012
sedapnya... nyum nyum!
lynn kamarul lynn kamarul November 12, 2012
resepi ni boleh buat inti samosa jugak =)
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan November 12, 2012
musim2 hujan ni, sedap makan ni :)
Azi Azi November 12, 2012
wah sedapnya nampak...
jaakechik jaakechik November 12, 2012
sedap nya tgk. simple lak tu cara buatnya...boleh cuba nanti...
shidaR shidaR November 13, 2012
bkn sbb lapar jer..sbb sedap pn sama faktor hehee :D
9n0L4 9n0L4 November 15, 2012
sedapnyeeeeee. kalau celup telur mmg die lekat ke gulungan tu? :)
Shasha Yacob Shasha Yacob November 17, 2012
wow, kretif dalam mencipta hidangan makanan, cantek lah.
adlyana adli adlyana adli November 02, 2013
Yeay. Dah try. Thanks share resipi ni. Sedap :)
adlyana adli adlyana adli November 02, 2013
Yeay. Dah try. Thanks share resipi ni. Sedap :)