Pertama kali berpisah dengan Alisha..


Sepanjang saya bersama alisha.. Baru sekali kami berjauhan.. tu pun time saya dimasukkan ke wad sebab bersalinkan Aqilah.. Secara peribadinya time tu, saya sangat2 sedih.. siap menangis hokay!!!

U all bayanglah.. Malam yang saya kena tahan dekat wad tu (22/10/2012), saya telefon my dear.. tanya macamana alisha.. my dear cakap, Alisha tak bagi tutup pintu rumah... kalau tutup dia menangis.. nak ajak my dear keluar... alahaiii sedihnya saya time tu jangan cakaplah... maybe alisha tak bagi tutup pintu sebab dia pelik kenapa dia & abah je balik rumah tapi ibu dia tak ikut sama.. 

Lepas letak je telefon, terus saya menangis.. tiba2 datang pulak nurse bagi ubat... adehhhh... kacau daun betoi orang tengah feeling... muahahhahah.. sekali nurse tanya "Awat teriak?". Saya jawablah "Teringat dekat anak".. lepas tu nurse cakap "Sabar.. esok bolehlah balik".. lagi syahdu saya dibuatnya.. makan ubat sambil sedu sedan.. hahahha..

Lepas nurse keluar, tiba2 handphone saya pulak berbunyi.. rupa2nya sue @ ibu syawal telefon sebab nak wish tahniah.. tanpa segan silu, saya luahkan pulak perasaan dekat sue.. hihii.. padahal tu first time kami sembang di telefon... sedih yang amatlah time tu.. betoi2 teringat dekat alisha... barulah saya tahu yang saya tak boleh berpisah dengan alisha... yela, alisha lah kawan saya dekat sungai petani selama ni... (^_^)


{ 52 comments.. read them below or add one }

deno deno November 06, 2012
penyayangnya seorang ibu .. bertuah alisha dpt ibu penyayang seperti akak...
izan mama mia izan mama mia November 06, 2012
mmg saya pun xpernah berpisah dgn anak...comel pic alisha nih
Azi Azi November 06, 2012
sy pn xpernah berpisah ngan sofea kecuali time bersalin hakeem, klu outstation pn sggp bawak anak. sbb tu sy decide bersalin swasta, tp ada masalah pulak, last2 bersalin spital kerajaan kena berpisah jugak.. sib baik bersalin normal, klu czer lg lama kena duk spital.. huhuhu..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 06, 2012
salam kak..
alahai..ini menunjukkan bahawasanye akak sgt2 lah rapat dgn alisha..hihi..mmg kawan baik ni.. :)
ShimaSalleh ShimaSalleh November 06, 2012
alolololo comei plok ibu alisha aqilah nih hihihi... siapa yg tak syg anak kan... kan...
Nur Ezqy Nur Ezqy November 06, 2012
Just Open Our Latest Deal!!! :)
HANYA RM1/pcs strip ujian kehamilan(pregnancy) dan ovulasi (kesuburan)

Syarat pembelian:
min 10pcs
Juga menerima pembelian pukal (100pcs keatas + potongan diskaun)
Boleh campur pregnancy + ovulation
kos penghantaran mula dari RM 3.50 ~ ke atas (ikut berat barang)

Kami akan cuba yang terbaik untuk meminimumkan kos penghantaran anda :)

sms:0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com
blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com
ieda ieda November 06, 2012
yelahh ina ..
x pernah berpisah ngan alisya lagi kan .. kalau akak jadi ina mauuuu sayu ati nie ...
macam akk kena masuk wad sbb tiba2 ada darah tinggi masa 1nd bb .. sedihh sampai nangis2 tgk bb huhuh
emma emma November 06, 2012
Mmg terase sedih tu kan kak ina sbb ari2 kak ina dgn alisha. Mcm sy dl pun dah 10bulan tak keje pas bsalin kan syirah, mnangis jugak 1st time nk tinggal kt pengasuh tu..
Mrs Velentine Mrs Velentine November 06, 2012
samalah kita...mmg berat hati nak berpisah dgn anak lama2..
Riena Haiqal Riena Haiqal November 06, 2012
heheheheh.. saya first time berpisah dengan haiqal masa saya kena tahan kat wad haritu.. memang sama la situasi kita.. nangis je sepanjang malam.. 4 hari juga la saya kena tahan..memang tiap2 malam nangis ingat dia.. dahla kalau tidur selalu jer berpeluk dengan dia.. bila saya takder husband cakap dia susah nak tidur..
Cik Nur Cik Nur November 06, 2012
sebak baca entry ni...
sedihkan walaupun kejap..
shahdiana shahdiana November 06, 2012
memang seorang ibu akan berperasaan begitu ina...esok bila alisha 1st time pegi sekolah pun ina sure nangis...yana 1st time hantar haikal tadika...menangis tau...rasa sebak sangat & rasa dah besar anak aku....
fieda fieda November 06, 2012
hihihi..mau nya tak sedih tak pernah2 berpisah tetiba kena berpisah kan..huhuhu..kak fieda pun terasa sedihnya..sue ada bgtau kak gieda ina nangis sbb teringat kt alisha...huwaaaaaa...
ijA ijA November 06, 2012
dulu-dulu masa kecik2 pun, masa ume bersalinkan adik kita..kita xde selera maakan walaupun makanan tu sedap macam mana pun..kita menangis , selepas tu tidur je...rindu ume @ mak kita sekarang ne..
mama aryan mama aryan November 06, 2012
sama la dgn akak masa nak bersalin anak kedua,tp lebih mencabar sbb terpaksa berpisah dgn adam lama..
Andy Borneo Andy Borneo November 06, 2012
silaturahmi kat sini.. heheh.. :)
aimaniman aimaniman November 06, 2012
sedihnya.. akak pon x pernah berpisah ngan anak2 siap tolak kalau kena p kursus jauh2.. alasan anak kecik.. sama jer berpisah time lahirkan baby no 2 dan 3 jer..
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ November 06, 2012
Betol..nieza pon camtu..tak bley berpisah..sbb asyik tido dengan die..tetibe mlm tu tdo sorg..rase x senang duduk ;(
Mya Abdullah Mya Abdullah November 06, 2012
kasih sayang ibu :)
i love my mum <3
hihi
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 06, 2012
sedihnya Ya Allah baca entry kak ina ni...dapat bayang perasaan antara ibu dgn anak yg terpisah sementara ni....part alisha xbg ttp pintu pun buat air mata wani begenang ni....last sekali ayat kak ina yang kata hanya alisha kwn kak ina di sp tu pun sedih rasa...

done milkadeal, digi samsung galaxy note II & celcom
Tihara Tihara November 06, 2012
as salam

sedihnya baca entry ni..ada plak muka alisha kat atas tu..boleh imagine cane perasaan ina..tp alhamdulillah semuanya dah selamat :)
zachflazz zachflazz November 06, 2012
alisha, yang tabah hati ya Nak...
cobaan pertama akan membuat kamu semakin manis dan dewasa. jadilah kakak yang sempurna. aamiin.
azizah :) azizah :) November 06, 2012
kak! sebaknya jijah baca.. ni lah kasih syg ibu gan anak.. sampai berjauhan sikit pon dah ngis sedih..
Aju Mohit Aju Mohit November 06, 2012
alahai sedihnya akak baca entry ni, yelah kan tak pernah berjauhan, takpe pasni dah ada geng lagi :)
NaZiRaH... NaZiRaH... November 06, 2012
ha'a, sebak baca entry ni...huhu
Haryati Faizal Haryati Faizal November 06, 2012
yela...ina kan jaga alisha dr kecik tak penah pisah pun...mesti sedihkan bl terpisah sat...
nanakimie nanakimie November 06, 2012
sedeh la entry ni sis,huhu....kasih sayang ibu n anak,moga alisha jadi anak yg baik...
ummiarissa ummiarissa November 06, 2012
biasalah tu ina...saya pun rasa begitu bila lahirkan anak ke-2..sentiasa teringat yang sulung...tapi duk ngan mak...
mia izzati mia izzati November 06, 2012
tu la bila jadi mak2 ni..perasaan rindu tu menjadi2..bila pi keje pon teirngat kat anak sy yg sorang tuu..tapi bila dah jumpa asik jadi tarzan je sy ni..saboo jele...
Anum Shukri Anum Shukri November 07, 2012
Salam ina...
Lamanya akk tak datang sini...
dah bersalin ya..
tahniah ya...Alhamdulillah...
teratak hati teratak hati November 07, 2012
Dpt bayangkn camane sdihnya..mmg boleh nangis la kn..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat November 07, 2012
Nurse tue kacau betulkan...baru nak feling2...tahniah ina dapat baby...ingatkan boy...
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa November 07, 2012
Btul tu deno..akak mmg pnynang sdh pla dgr ceta akak
PinkUmmi PinkUmmi November 07, 2012
pernah jd dekat sy dulu jugak mase kne tahan wad sbb mengandungkan auni...bantai menangis sbb igt dkt aina...smpi bgkak2 mate..huhuhu
anitadiana anitadiana November 07, 2012
kak ita kalu gi kursus kena lah berpisah..tapi setiap time rehat kena call cakap dengan semua anak-anak..kekadang tu sedih lah tapi kena keja,kekadang anak cari juga..
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin November 07, 2012
alolo akak ni feeling lak.beselah tu.klu anak sorg mle2 mmg kita rapat,nk berjauhan pn ssh
syiela syiela November 07, 2012
dah biasa bersama tetiba kena pisah kejap mmg sedihkan
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda November 07, 2012
swwetnye entry nie Ina.. kalo Alisha bc, die pun msti sebak..

dlu2 mase sy smbung blk blaja pas abis pantang, sy pun sdih n brat ati coz nk tglkn Hannah yg still kecik kat umah.. tp now dh biase dh, hehe..
ayut ayut November 07, 2012
T_T cian alisha...kejap je ea alisha..syg kat ibu sgt tu :)
Mama Adam Mama Adam November 07, 2012
Sweetnya. Semua ni akan jadi kenangan breharga satu hari nanti
sal ya sal ya November 07, 2012
memang sedih. masa bersalinkan Anis dulu pun macam tu. selalu je teringat kat Alya. dah la Anis kena warded lama. jauh daripada rumah. bulan pose lg. kesian dkt hubby la. tp mmg tak blh nak tidur mlm sgt. teringat je dia mcm mana kat rumah. bila bersalinkan Azfar teringat pulak budak dua beradik mcm mana la dgn abah dia. huhuhu...
Noraziha Noraziha November 08, 2012
Agaknya sume mak nak dapat anak ke 2 tu alami sindrom yg sama kot. Sedih je tingat anak sulung nangis meraung nak ikut dok kat spital gak
Si Matatajam Si Matatajam November 08, 2012
Touching plak bila M baca entry ni...sgt2 memahami rasa tu.,
NoEn NoEn November 08, 2012
alahai...sedihnya
sy pn xpernah berpisah ngan alya
Myra Jay Myra Jay November 08, 2012
Itulah kasih sayang seorang Ibu.... ;)
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan November 08, 2012
sekarang dah tak berpisah dah dengan alisha :)
Puan Kutu Puan Kutu November 08, 2012
bertuah alisya sentiasa disisi ibu,mesti sedah sbb tak pernah pisah,baru 1st time kan..

sy n aiman mmg dh selalu terpisah.sejak baby aiman mmg membesar ditengah jln.klu sy kursus or takde org ngasuh,aiman selalu balik kedah dok ngan wan n maktok.smp dh besar ni dia mmg tak kisah pisah dengan ibu.tp klu lama2 rindu jugak..:)
lynn kamarul lynn kamarul November 09, 2012
ina ni full time house wife so perasaan sedih tu mesti menebal kan. bbg wanita bekerja mayb boleh kawal sikit rasa tu
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 09, 2012
alahai..nurulkan pernah rasatau masa tinggalkan merah kat melaka..huhu..
9n0L4 9n0L4 November 13, 2012
name pun tak pernah berenggang selame ni kan. pasti rinduuuuuu. ;)