Penat jugak layan karenah orang yang terlalu sayangkan adik nih...

Saya rasa kan, bila si kakak, suka pukul adik mesti kita rimas kan.. tapi hakikatnya, bila si kakak terlalu sayangkan adik pun, jadi rimas jugak.. hahahhah... Macam si kakak yang penyayang si alisha ni lah... hihii.. Penat layan karenah dia... (",)

U all bayanglah, orang bukan boleh sentuh aqilah... my dad sentuh, dia merengek, my sis sentuh dia merengek, sampai ke my dear sentuh pun dia merengek... alahaiii alisha... betapa tak baginya dia orang ambik adik dia... Yang dia bagi ambik @ pegang, hanya saya & opah dia... Orang lain, susah sikit... bila mood dia baik, dia bagi pegang tapi bila angin kus2 dia sampai... jangan harap nak pegang... ahhahhah.. Tapi dari dia bagi pegang dengan tak bagi pegang, lebih banyak tak bagi pegang.... 

Lagi satu pulak, pantang jumpa adik dia, mesti nak kiss... saya yang tengok pun naik rimas... ahhahha.. Yela, dia tak kisah adik dia tengah tidur pun, janji dia dapat kiss... yang si aqilah ni pulak, mulalah geliat2 kan badan dia... bila saya tegur cakap "Aqilah nak tidur, jangan kacau.." Dia boleh pulak buat aksi melambai tangan sambil sebut "Hai Aqilah",.. siap senyum lagi.. adehhhhhh... ni yang nak geget2 ni... dia tunjuk aksi comel camgitu pulak... tak jadi nak marah... ahhahahha

Kalau alisha yang sayang adik ni pun, saya dah naik rimas, nak kiss tak kira masa, camna pulak kalau jenis yang suka pukul manja dekat adik tu ek... mesti rimas jugak kan... hihii


Penat jugak layan karenah orang yang terlalu sayangkan adik nih...

{ 60 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine November 20, 2012
takpe kak..alisha ni penyayang...jenis tak memukul..
Mama Vogue Mama Vogue November 20, 2012
Alisha seronok sgt tu dapat kwn bermain :) Dia tak sabar dah nak ajak aqilah bermain ngan dia..
ieyda ieyda November 20, 2012
sayang btl alisya kat aqilah tu kan.
bertuah ada kakak mcmni..hihii
Myra Jay Myra Jay November 20, 2012
Hheeee, Alisha sayang sangat la tu adiknya ha... ;)
Aju Mohit Aju Mohit November 20, 2012
sayang betul adik dia ye ina, sampai rimas adik dibuatnya ;). ina

nak mintak tolong klik Button Google +1 di entry ni http://www.ajumohit.com/contest-ga/iphone-5-gadget-impian.html

tq in advance!!
Mrs Lurve Mrs Lurve November 20, 2012
ape..nti alisha boleh jd kakak yg baik dan penyayang pd adiknya..
PRINCESS FARISHA PRINCESS FARISHA November 20, 2012
alisha pn nk manje2..bgus la die syg adik die :)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 20, 2012
nampak sangat kakak alisha sayang sgt2 kt adik dia tu :-)
Deqla manjew Deqla manjew November 20, 2012
syg sgt kat adik smpai x leh pegang2 yer..dia pikir org nk culik la tu..hihi..kalo org luar yg pegang mesti ngamok sakan kan..
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna November 20, 2012
hehehe..insya allah alisha jadi anak yang baik..kakak yang boleh jaga adik2..bagusnya dia tak jeles pada adik dia..takde la kita risau dia buat apa2 kan.
fiza fiza November 20, 2012
Sayang betul alisha ngan adik dia erk. Macam qahirah klo sayang habis di peluknya adik sampai naik rimas & menangis adik di buatnya.
Aisy Nasiha Aisy Nasiha November 20, 2012
Ni kakak yang penyayng sangat.. baik alisha ni.. Smoga sampai besar pun akan jg adik baik2 ye
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail November 20, 2012
sayang tu penting,, tak pe,, daripada dia jeles ngn adik,, baik la dia sayang,, eheh
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail November 20, 2012
kak ina,, akak ada fb tak? hehe,, nak tanya pasal exabytes. boleh tak?
UmmiAbi UmmiAbi November 20, 2012
Bagus kakak alisya ni.. Nt besar mesti sama2 take care..:)
pinky pinky November 20, 2012
syg betul dgn adiknya ya Alisya...
umialya umialya November 20, 2012
Alisha.. Makcik Tini nak ambil adik bolah??
syiela syiela November 20, 2012
sayang sungguh kat adik dia ^_^
jaakechik jaakechik November 20, 2012
pasni ni boleh ler peknen lagi. tak risau sbb dah ada bibik..hihi...
Cik Nur Cik Nur November 20, 2012
sayang betul dia dekat adik dia ye.. :)

mesti alisha pandai jaga adik nanti.. :)
mama_umar_maryam mama_umar_maryam November 20, 2012
smpi besar nnt kakak protect adek kesayanagn die,insyaAllah :)
LYAfrina LYAfrina November 20, 2012
kakak penyayang ni.. nnti aqilah besar , suka la kakak dia..leh main sama2.. & mesti dia org kamceng sgt
lurun namzar lurun namzar November 20, 2012
alisha boleh jadi cth akak penyayang. :)
NORSHAHFEZA HAMSAN NORSHAHFEZA HAMSAN November 20, 2012
hehe alololo sweetnyer,,sampai cmtu seklai yer die syg adiknye,eheheh
Pn. Sheila@CC Pn. Sheila@CC November 20, 2012
sayangnyer kat adik dia... cute sgt... hehe
◕ D Y S H A  S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ November 20, 2012
syg sgt kat adik.. sweet je dua beradik ne
Cik Nurul Siezuka Cik Nurul Siezuka November 20, 2012
Aloooo sayang sangat dia kat adik dia... comelnyer diorang ni..
eita eita November 20, 2012
trelebih sayang plok alisha ni...
hehehe....
mia izzati mia izzati November 20, 2012
alalala comeynye lahhh semua org pegang pon taklehh hehe...bagus tu kecik2 dah tunjuk sifat kakak tuuu
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha November 21, 2012
dia bukan cakap "hye aqilah" la kak..dia cakap,"bye adik..adik tido ye..nnti kakak kacau lagi".

muahhahaa XD
Si Matatajam Si Matatajam November 21, 2012
Amboi Sayang sungguh dia kat adik dia tu...
Si Matatajam Si Matatajam November 21, 2012
Klik2 pru BSN..tapi stuck plak..
sal ya sal ya November 21, 2012
done digi prepaid smart & milo
TiranaAduka TiranaAduka November 21, 2012
lama tak dtg sini.
Pekabar intan.
anitadiana anitadiana November 21, 2012
tak pa lah ina..kak ita lagi suka mcm tu..daripada aliha pukul adik..lagi risau...sama dengan aqil lah ne..hati ada taman...suka cium adik..kalu tido mesti nak peluk adik...
Mira Adzlia Mira Adzlia November 21, 2012
alisha sorg yg sgt protected..hihi :)
Haryati Faizal Haryati Faizal November 21, 2012
mesti dia takmo bg aqilah tido tu...nanti dia takde kawan..hihi
iietamalek iietamalek November 21, 2012
gud girl la alisha.hehe
Dylla Abas Dylla Abas November 21, 2012
bertuah dpt anak mcm Alisha ni..penyayang :)
Ema Blog Ema Blog November 21, 2012
alaa, aunty baru nak bgtahu nak abil adik alisha ni...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 21, 2012
merah?nak kata kiss balah hari2..tulah padahal masa hamil buatlah jugak cakap hari2 kat dia ada baby sayang baby tapi idak der dengar..kadang nampak sayang kadang gaduh.disebabkan dia mcm2 sofiapun kalau nampak nurul dekat ngan merah dia tarik..sik kena taik jerlah nurul..nie ngan dok baca2 buku mcm mana nak buat.huhu sama2 jelesjer.nak kata tak makan kurma makan tak tinggal.huhu dulu merah tuh hari2 makan kurma sbb bendatuh jer nurul leh mkn..skang banyak banyak kali nasihat jer ke dia jgn pukul adik..jaga adik sayang adik..huhu
azizah :) azizah :) November 21, 2012
penyayang sungguh alisha ni.. padahal bukan org luar pon nak pegang adiknya..hee
mama aryan mama aryan November 21, 2012
lagi ok jd kakak penyayang dari asyik nak pukul adik je kan..
9n0L4 9n0L4 November 21, 2012
huhu. okey la tu suke cium. aqilah wangi sgt. tu pasal la die suke kiss kot. :)
ayut ayut November 21, 2012
:) alisha mmg syg btul ni...nnt jg adik bek2x ea alisha:)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 21, 2012
hehe..kite rimas xpe..jgn anak2 yg rimas.. mudah2an kasih syg 2 beradik comel ni berkekalan selamanya..

kakak alisha gud girl :)
Nora Karim Nora Karim November 21, 2012
alololo sweetnya alisha ni...
misshannajr misshannajr November 21, 2012
syg sgt kat adik tu si alisha ni hehe
Puan Kutu Puan Kutu November 21, 2012
mmg normal bg budak sebaya alisha.biar le orang nak syg adik,ibu jgn rimas2 ok!hikhik
shidaR shidaR November 22, 2012
tunggu la dah besar skit ha..lain pula prgai dtg heheee :D
Azi Azi November 22, 2012
bagusla alisha ni penyayang orangnya.. harap2 berterusan smpi ke besar
shahdiana shahdiana November 22, 2012
karenah anak-anak ni kejap buat kita rimas kejap kita rasa dialah pengubat rindu walau rimas...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat November 27, 2012
biasalah tue...alisha baru dapat adik dan kawan...mesti exited...sebelum nie dia sorang..hihihi