Aqilah dah botak (^_^)

Aqilah sekarang ni dah botak.. dah takda rambut... hihii.. Actually, kepala aqilah ni dibotakkan pada hari rabu minggu lepas @ hari ke 10... Lepas saya berurut, terus suruh tukang urut tu cukur... Ni pun dah kira lewat... kalau ikutkan, kita disunatkan untuk lakukannya pada hari ke 7... (",)


Ini gambar aqilah sebelum kene botak.. (",)
  


Ini pulak gambar dah botak... Aqilah malu, siap tutup muka lagi.. muahahaa... Ohya, kita memang digalakkan untuk botakkan kepala anak yang baru lahir ni... banyak kebaikan dia.. Lagipun rambut asal @ rambut ketika dalam perut tu, dipanggil rambut berpenyakit (",)

P/s : Semua hadiah untuk top komentar, saya dah pos semalam..

P/s : 03/11/2012, Tali pusat Aqilah dah tercabut



{ 58 comments.. read them below or add one }

nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey November 05, 2012
Tahniah Kak Ina.. bru leh terjah ari ni.. baru tahu jantina anak kak ina.. dri ari tu duk berteka teki.. :)
ni lah akibatnye cuti lame..
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna November 05, 2012
owww..malu la kita ibu masuk blog ibu yg glamer tu..hahaha...
Mrs Lurve Mrs Lurve November 05, 2012
malu dia tutup muka..betul tue rambut dlm perut tue kena cukur bg abis..tp ada jgk yg suka gunting sikit2 jer
Cik Nani Noraini Cik Nani Noraini November 05, 2012
betul kak. adik sedara sy, mama dia tak nak botakkan kepala sebab sayang rmbut tu. sangat lebat. tapi bila dah besar sikit, kepala anak dia penuh kudis. last2 botak jugak. kesian budak tu, tak tau pape lagi.
Pwincess sarah Pwincess sarah November 05, 2012
aqilah botak pown tetap comel.. nnti bila rambut dah tumbuh lgi la comel.. kan baby aqila.. ^_^
Tina Othman Tina Othman November 05, 2012
hihi aqilah malu ye sebab dah botak, tapi tulah ada jugak org yg tak botakkan anak kan, org tua2 kata rambut asal ni kotor kan
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan November 05, 2012
aik malu dia ye.. :)

haip! akak tak leh makan western lagi, pantang betul2 dulu :)
Ibu Lala Ibu Lala November 05, 2012
Akk pun botakkn kpla sume ank2. Tp ada gk yg x cukur.
anitadiana anitadiana November 05, 2012
kak ita pun botak kan semua anak..tapi lambat biasa lepas abis pantang 44 hari..kalu perempuan tu terus sunat kan kat kg..lepas tu baru botakan..pandainya aqilah malu ya..he.he
izan mama mia izan mama mia November 05, 2012
ada juga yg berpendapat, baby pompuan xpayah di botakkan hanya baby boy sahaja...tapi saya botakkan juga mia dulu tapi tika umur dia 4 bulan..hihhi...
pinky pinky November 05, 2012
hehehe...nnati tumbuh balik....
emma emma November 05, 2012
hehehe Aqilah malu ek kpale da botak :-)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 05, 2012
rambut aqilah lebat juga tu....aqilah dh botak hehe...botak2 pun ttp comel jer....wah malu sampai tutup muka hehe
NaZiRaH... NaZiRaH... November 05, 2012
adik bongsu sy cukur rambut lewat hari tu sebab tak sempat.hari ke 14 klu x salah, mak tak sihat lepas lahir kat dia.huhu
syawalsimpsons syawalsimpsons November 05, 2012
cumilll je malew2..kikkiik....izz botak dah 2 minggu lahir
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha November 05, 2012
caption yg sesuai tuk gmbr di bawah..."kitewww da botak..mari main aucak aucak:

=P
syiela syiela November 05, 2012
malu ek hehhehe.. comel je :)
ayut ayut November 05, 2012
botak dh aqilah....xpe nnt tumbuh rmbut lg byk yer...hihihi..

#mne la entry name adik alisha ni..hihihih
Riena Haiqal Riena Haiqal November 05, 2012
eh eh Aqilah malu la lepas kena botak.. takpe Aqilah.. nanti bila dah ada rambut mesti comel sangat2.. heheheheheheh
Cik Nur Cik Nur November 05, 2012
waaa..aqilah dah botak..
alisha xkata ape ke tgk adiknya dah xde rambut..hihi
Puan Kutu Puan Kutu November 05, 2012
ye ke rambut tu berpenyakit?tak tau pulak..tp aiman dulu mmg botakkan jugak.sebelum botak lurus elok rambut dia.pas botak kerinting halus plak,tak sama macam rambut asal..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 05, 2012
betultuh tak elok simpan rambut dalam perut lagi..bercukur banyak kebaikannya=)alahai malu2 pulak aqilah nie=)
Haryati Faizal Haryati Faizal November 05, 2012
betul tu...ina, seeloknya dicukurla rambuat baby...biar tumbuh rambut baru...
ShimaSalleh ShimaSalleh November 05, 2012
Alololo malu plok hihihiii.. Ank shima dua2 ayah dia cukur sendiri :) Lepas tu timbang kat ar-rahnu dan nilaikan.. duitnya kasi kat org yg sepatyutnya :)
zachflazz zachflazz November 05, 2012
nah, benar bukan. kakak aqilah sudah mengalah di judul posting Intan
C'Jai C'Jai November 05, 2012
Tumbuh rambut baru nanti lagi cantik.....♥♥
Tihara Tihara November 05, 2012
as salam

berubah dah sikit muka dia..suka tengok perkembangan anak2 ina :)
jaakechik jaakechik November 05, 2012
hehe...lucu gmbar aqilah botak tu, malu2 lak dia...hehehhee.... notti!
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 05, 2012
mesti tumbuh rambut lagi cantik.. hihih.. :)
eita eita November 05, 2012
sempat lagi tu tup muka..malu sangat lah tu
Zie Zie November 05, 2012
rambut baru nanti lagi cantik... lawan rambut Rayyan hehehe....

p/s : ngidam selepas beranak yer... durian crepe ni kena oder... kat sp.. ada tu pun kena oder.. tu yang leceh...
ieda ieda November 05, 2012
bb kalau botak lagi comel .. cepat tumbuh rambut baru ;)

akak order durian crepe di ktn nie je dik .. tu pun setelah kecewa 2x order x sedap huhu
fieda fieda November 06, 2012
olololo..malu pulok dia ye..
Dylla Abas Dylla Abas November 06, 2012
heee...pandai pula dia tutup muka dia kan >_<
shahdiana shahdiana November 06, 2012
alalala...dah botak anak dara ina ni...semoga rambut yang tumbuh akan cantik berseri...
Azi Azi November 06, 2012
memalu pulak aqilah pas botak/...
mama aryan mama aryan November 06, 2012
ohh..jgn amik gambar aqilah malu sebab dah botak nih..hehe
nanti tumbuh rambut baru mesti lg cantik
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ November 06, 2012
Nieza tak cukur lagi rambut raisya..takottt..tggu abahnye cukur la..dulu time rania, aki die yg cukur
azizah :) azizah :) November 06, 2012
hehe comey! malu pulak bila botak yer..hehe

betul tu kak.. rambut dalam perot masa kandungan rambut berpenyakit..hehe
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat November 07, 2012
Dah botak....hihihi nanti cepat tumbuh...
PinkUmmi PinkUmmi November 07, 2012
hihihi...dah botak....bertambah comel
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda November 07, 2012
hihi~.. comel je pic Aqilah malu2 tue..
Si Matatajam Si Matatajam November 08, 2012
Malu yek cayang sebab dah botak..hi hi comel... Teringin plak nk bb gurl..
Myra Jay Myra Jay November 08, 2012
Hehee, Aqilah dah pandai malu2 ye :D
Masya Masya November 08, 2012
siap tutup muka malu yer hihihihihi ... mmg elok dibotakkan x kira lelaki ke perempuan...
Nora Karim Nora Karim November 08, 2012
senang sikit kalau cukur masa dalam hari... sebab tak meragam...
lynn kamarul lynn kamarul November 09, 2012
pasni sure rambut aqilah tumbuh melebat balik kan =)
9n0L4 9n0L4 November 09, 2012
sedapnyeeeeeee kalau dpt cium ni. mesti wangi. :)
QasehnyaRania QasehnyaRania November 21, 2012
aqilah maleww yer ;D
done white ;D