First time alisha macam ni selepas dapat adik...

Ok, ni dah entry ke 4 untuk hari ni... hehehe.. Actually, saya ni dalam proses nak maintainkan dengan 1000++ UV sehari.. Alhamdulillah, setakat ni, dari minggu lepas lagi UV harian dah 1k++.. Saya cuba nak maintainkan UV banyak tu.. so, untuk maintain haruslah usahakan.. hihii.. Takdalah sekadar angan2 mat jenin. hihii.. Lagipun kalau kita usaha, baru kita berjaya, tak usaha, camna nak berjaya kan... (^_^).. Ok, lupakan pasal tu...

Selama ni, saya cerita dekat u all, betapa sayangnya Alisha dekat aqilah kan.. Tapi entah macamana, semalam, dia ada mimpi buruk ke apa ke, saya pun tak pasti.. boleh pulak, time tidur tu, dia tak bagi saya layan aqilah... suruh peluk dia je... Aqilah masa tu, terkebil2 tengok saya.. sesekali aqilah bunyi "ek"..

Saya nak bagilah aqilah susu, terus alisha menangis & bagitahu suruh peluk dia... alahaiiii... Saya pun cari akai cakap "Sian aqilah..." tapi alisha buat derkkk je, biasanya dia yang kalut bila dengar suara aqilah.. Saya ni duk pikir, alisha ni mimpi ke mengigau ke apa.. yela, menangis tapi mata pejam.. hahhahha..

Last2 aqilah dah mula merengek & saya terus bangun & bagi aqilah minum susu.. alisha terus dengan menangis & tidur atas riba saya sambil peluk saya... hahah... Bila bangun pagi tadi, alisha buat macam takda ape2.. kembali sayangkan adik dia macam selalu.. hihii.. Mengigau kot alisha ni, tak pun, nak ambik perhatian kejap.. eh, tapikan, sebenarnya memang alisha ni jenis mengigau... hehhe


First time alisha macam ni selepas dapat adik...

{ 60 comments.. read them below or add one }

Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan November 27, 2012
Hehe..rania takde plak mcm ni..yang skang ni raisyala..si adik..nampak mama die tak layan die..sibuk layan kakak..mula merengek suruh angkat..
ShimaSalleh ShimaSalleh November 27, 2012
Adalah tu yg dia mimpikan..
nana nana November 27, 2012
alahai alisha....erm nie kena sebelah2 nie ...sorg sebelah kanan sorg lagi sebelah kiri.....
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail November 27, 2012
ada la tu yang kita tak tau,, nak jemput akak join http://mujadafewa.blogspot.com/2012/11/12-samsung-galaxy-s-iii-to-be-won-who.html best giler nih!!! join la,, senang sangat amat je :)
Mimie Mimie November 27, 2012
hehehe...mengigau la tuh
ieyda ieyda November 27, 2012
biasalah tu, dia nak lbh kasih sayang.....

wow UV dah cecah 1k..bestnya...UV ieyda sikit je...xtau nak wat mcmne lg...hihihihiii
nur anis nur anis November 27, 2012
hihi..ngigau ye alisha...
Ratu Hatiku Ratu Hatiku November 27, 2012
Hehe..nak kan perhatian la tu...
umialya umialya November 27, 2012
dia perlukan perhatian kot..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha November 27, 2012
dia lupa kot dia ada adik.hahaha :P
Masya Masya November 27, 2012
iyerlah mengigau kot.... x pun mmg nak perhatian jugak tu... cian alisha..
Deqla manjew Deqla manjew November 27, 2012
haha... biase la tu..kdg2 dia nkkan perhatian lebih..cemburu la tu..tp cemburu tu kan tandanya syg...apapun, dia mmg sygkan adik dia..
Mrs Velentine Mrs Velentine November 27, 2012
siannya..mengigau kot//syg kakak alisha
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 27, 2012
hihih.. alisha mengigau ke tu.. ?
emma emma November 27, 2012
Agaknye Alisha mngigau tu kak ina.. sebelum tido tu die ade tengok cite seram tak?
emma emma November 27, 2012
InsyaAllah UV kak ina mesti maintain nye.. Sy salah seorang pembaca setia entry kak ina :) kalo tak tinggal jejak pun sy tetap singgah..
izan mama mia izan mama mia November 27, 2012
mmg usia alisya sekarang sk mengigau...cam mia juga....dalam dok tido..boleh bersembang..pas tu..tido balik..
Riedaffya ibrahim Riedaffya ibrahim November 27, 2012
alisha dengki kat adik yg dpt lbh perhatian kut..hee...saje nak manja ngan mamanye...
NORSHAHFEZA HAMSAN NORSHAHFEZA HAMSAN November 27, 2012
mengigau lah tuh,hehehe alisha kn syg aqilah kn,,
fiza fiza November 27, 2012
Mengigau lah tu kot ☻☺
Jaa Jaa November 27, 2012
erm, ngigau kot...hehee...
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey November 27, 2012
ngigau kot.. bgun pgi ok je tu.. :)
NaZiRaH... NaZiRaH... November 27, 2012
akak, agaknya alisya mamai n lupa kot dia ada adik..hihihi
Cik Nur Cik Nur November 27, 2012
heee..dia ngingaulah tu...:)
adalah menda yg buat dia sedih tu...sbb tu nak ibu pelukk jee
nita nita November 27, 2012
ala siannya.. kena bagi banyak perhatian ni. Hingga terngigau-ngigau...kadang2 anak yang baik ni dia tak luahkan tapi dia memang dia nakkan perhatian macam dulu2 jugak..so kena pandai bagi masa supaya si kakak tak rasa tersisih..
lynndAmya lynndAmya November 27, 2012
haha comelnya si alisha, em, tp hati akak xtersentuh ke bila si alisha tu berperangai mcm tu pulak tbe2? hihi, alisha syg ibunya~ haha :D comel je..
Mama Adam Mama Adam November 27, 2012
Hihi... Siannya... Ngigau la kot. Dia kn sayang adik...

Hebatnya uv. Blog saya baru 100 sehari. Tapi, nk target tahun depan 1000 uv sehari leh?

Kena rajin2 la...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 27, 2012
dia mengigau lah tu...alisha kan mmg sayangkan aqilah..kan alisha kan...saja juga nk test ibu dia tuh hikss
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief November 27, 2012
wah tinggi UV kak ina..hebakkk la...tahniah
ct kektus ct kektus November 27, 2012
dia mimpi seram tak kak. tu yg tak mau lepas akak. huhu
adyna adyna November 27, 2012
dia mai cemburu kot ina ;)
inazamri inazamri November 27, 2012
rasanya mmg dia mengingau la tu.
Qasey Honey Qasey Honey November 27, 2012
ala siannya alisha..dlu dia sorg..ape2 smua dia..ni ade adik pula..sskali gkn emosi dia tganggu kot..hehe
azizah :) azizah :) November 27, 2012
dia mengigau dalam sedar kot kak.. hehee biasalah budak2 baya alisha tu kuat mengigau...
mama_umar_maryam mama_umar_maryam November 27, 2012
ohh kuat ngigau ye alisha..hehehe,comel je..bdk2 berdua kt umh ni klu penat sgt main waktu siang mmg malam slalu gak ngigau
jaakechik jaakechik November 27, 2012
jealous kot.hihi.. tapi ngigau mcm gitu x pa, jgn sleep walking suda...bahaya!
jaakechik jaakechik November 27, 2012
p/s : 1k++ uv? wahhh bestnya.. tahniah yer...moga dapat jobs yg baik dari nuffnang nanti..hehe..
Marya Yusof Marya Yusof November 27, 2012
As salam IB,

Budak2 sebaya Alisha & Iman mmg suka mengigau... aritu Iman nyanyi2 sambil tidur...hehehe...
Dayana Bahar Dayana Bahar November 27, 2012
Mungkin alisha mimpi menakutkan kot.. sellunya bila ada gangguan budak mmg berperangai pelik...
Si Matatajam Si Matatajam November 28, 2012
Mungkin dia nak lebih perhatian kot...
lynn kamarul lynn kamarul November 28, 2012
hati dia touching la tu.. hehe rindu kat mama dia ni. ina macam mana ina maintai uv tu eh. ada apa2 tips tak ?
lynn kamarul lynn kamarul November 28, 2012
hati dia touching la tu.. hehe rindu kat mama dia ni. ina macam mana ina maintai uv tu eh. ada apa2 tips tak ?
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan November 28, 2012
anak sedara saya darjah 6 pun ngigau lagi kak. hik3
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna November 28, 2012
mengigau kot..kesian alisha..takpe la.. sesekali dia nak manja2..hehehe..
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY November 28, 2012
rasanya dia nak perhatian la tu, mmg kadang2 anak2 ni tiba anginnya dia rasa jeles sbb tu dia nak kita layan dia pulak..
ayut ayut November 28, 2012
ngigau kot kak...mgkn agk ye tbawak2x smpi ke tido..time sedar tak smpi ati agk ye nk bt perangai..hopefully tak la berlarutan...
Mrs Lurve Mrs Lurve November 28, 2012
agaknya dia mengigau sbb asyik nmpk ina sentiasa dgn aqilah kot..
mama aryan mama aryan November 28, 2012
alisha nak perhatian ina kot...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana November 28, 2012
budak2 ni kdg2 susah kita nk jangka !
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 28, 2012
ngingaulah nie punya cerita..tapi nape dia ngingau tak bagi ina pegang aw=qilah ek??ermm..
Azi Azi November 28, 2012
rajin intan ye.. dlm berpantang tetap maintain traffik.. sy ni berganda2 nak sampai seribu tu.. huhuhu
Riena Haiqal Riena Haiqal November 28, 2012
Wahh rajinnya Ina.... Hehehehehe... Sian Alisha... Sesekali nak bermanja lot...
Myra Jay Myra Jay November 29, 2012
Tahniah ye Ina...
moga terus mantain, kalau dapat mantain nanti senang nak dapat Sponsored Post, manalah tahu kan :D
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa November 29, 2012
wah bestnya akak dpt maintain hingga 1k..mngkin alisha mengigau kot..hehe
shidaR shidaR December 02, 2012
budak2 ngigau mmg comel :)
9n0L4 9n0L4 December 04, 2012
hihi. alisha yg mengigau tapi mimpi ngeri utk aqilah. :)