Pakej Bestari Al-Furqan & Bacalah Anakku

Ya Allah... terlupa nak gtau u all apa yang ada dalam PAKEJ BESTARI AL-FURQAN.. Entry banyak sangat tersadai dalam draft tu..


Al-Furqan & Bacalah Anakku.. pembelajaran terkini Alisha yang melibatkan buku.. Sekarang ni pembelajaran Alisha yang tak melibatkan buku pun ada yer.. Lenkali saya share.. Dah jadi banyak sangat apa yang saya nak tulis kat blog.. dengan aktiviti Alisha la.. aktiviti Aqilah la.. pembelajaran Alisha la.. Aktiviti kami sekeluarga la.. Jadi tak terkejar nak buat entry.. tu yang last2 ambik keputusan peram je dekat draft semuanya.. muahhahha


Dalam pakej Bestari Al-Furqan ni ada buku aktiviti, muqaddam.. CD untuk parent sebagai rujukan... Muqaddam tu bila anak kita dah habis semua buku.. bolehla terus ajar baca muqaddam..


Ada jugak disertakan rajah makhraj huruf.. 


Inilah 4 buah buku yang diguna untuk ajar anak2... Buku 1 hingga buku 4..



A-Furqan ni bagus tau.. sebab dia ajar melalui word pertama yang anak2 kita sebut.. Maksud saya camni.. kan anak2 akan pandai sebut BA BA .. MA MA terlebih dahulu.. So, camtulah dengan Al-Furqan ni jugak... 



Ohya, dalam set ni jugak ada FLASH CARD tau.. Yang kotak warna biru tu flash card...


Yang ni pulak Bacalah Anakku...Guna kaedah FONETIK @ kaedah yang banyak diguna pakai dekat tadika2 sekarang ni... Moga Alisha pandai membaca sebelum masuk tadika.. Ohya, orang kata, anak2 yang guna teknik ni, cepat je membaca.. tak sampai setahun dah pandai baca.. Alisha belum lagi sebab ibu dia belum start ajar lagi.. hahhahha... Lagi pun Alisha nak masuk tadika umur 5 or 6 tahun.. tu yang ibu dia suka ngelat tu.. adehhhh

Saya beli bahan pembelajaran ni di kedai buku HASANI.. Al-Furqan tu berharga RM85 after offer RM68.. Bacalah Anakku berharga RM36.90 tapi selepas offer dapat RM29.55
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 16 comments.. read them below or add one }

Tetamu Istimewa Tetamu Istimewa October 24, 2013
Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.
Salma Tayo Salma Tayo October 24, 2013
saya ada set flash card ni.baru nak start ajar anak sikit2.tapi budak2 biasala, asyik nak main je.
syawalsimpsons syawalsimpsons October 24, 2013
baguih alisha walaupun duduk umah tapi still ada XTVT kat umah kan
syawalsimpsons syawalsimpsons October 24, 2013
suke tgk alisha ada pembelajaran kat umah walaupun dier hanya duduk umah kan
Haryati Faizal Haryati Faizal October 24, 2013
tq share ye ina, bagus utk anak2 ye...
Deqla Manjew Deqla Manjew October 24, 2013
alhamdulillah...kecik2 dah diterapkan.. murah jugak ye harga offer buku tu...
Masha Meisters Masha Meisters October 24, 2013
hmm...interesting! bagus ni ;-)
DYatie DYatie October 24, 2013
Tak sabar nak bagi arissa betul2 terdedah dgn bnd gini. Sbb skrg br 1 thn 8 bulan. So x push sgt dia.
QasehnyaRania QasehnyaRania October 24, 2013
bagus.
dah la harga pon murah je
azizah :) azizah :) October 25, 2013
bagus pembelajaran camni.. didik anak ilmu agma
Puan Kutu Puan Kutu October 26, 2013
ibu jangan ngelat,mulakan awal takpe..pelan2 kayuh..nti 5 taun dah lancar baca..macam aiman dh 6 taun tak lancar lagi..ibunya pun stat msa umur 6 taun kan.hehe..

kt hasani ada ye..sy nk carikkan aiman easy phonic
Shida Radzuan Shida Radzuan October 28, 2013
wahh lepas diskaun murahnye kak mmg patut beli.. :)

lgpn bku yg byk bgmbar mmg melatih minda budak2 cepat bljar kak :)
Mimi Azirah Mimi Azirah October 28, 2013
yg set bacalah anakku tuh sy dah de..yg al-furqan tuh lum de lg..
shahdiana shahdiana October 28, 2013
elok jgk ajar sikit2..skng ni pun budak2 masuk tadika dah tau byk benda...bkn kosong x tau apa lngsung...
nor amylia maztura mazran nor amylia maztura mazran January 03, 2015
assalamualaikum...
kat mane nk beli ye puan..
nor amylia maztura mazran nor amylia maztura mazran January 03, 2015
Assalamualaikum..
katmna nk beli ye puan..