Hakikat seorang ibu bila bergambar dengan anak

Semalam kami keluar pergi Tesco.. Sebelum tu suruh my dear ambik gambar saya 3 beranak dulu.. Nak keep banyak2 gambar 3 beranak (",)


Inilah hakikat seorang ibu setiap kali bergambar dengan anak2.. Ibu tetap maintain tayang gigi tengok kamera.. Tapi anak, sorang pandang hulu.. sorang pandang hilir...


Nak lagi hebat, kadang anak duk menangis tapi ibu tetap maintain dengan senyuman... nak ambik gambar punya pasal.. hihii


Inilah hakikat seorang ibu.. Susah betoi nak ambik gambar dengan kesemua anak2nya tengok kamera.. Btw, gambar atas ni, Alisha baru nak kiss saya.. Sekarang ni suka benor duk kiss Abah, Ibu & adik dia.. Ohya, semalam time saya duk bersiap, sempat lagi Alisha cakap "Ibu, cantik..".. Amboi.. mentang2 nak keluar sebab nak tunaikan hajat dia, terus puji ibu cantik... 

P/s : Rasanya yang pasal muka saya cengkung tu kan, pemakaian tudung jadi penyebab jugakla.. Rasanya saya tak sesuai pakai tudung jenis serkup @ awning camtu kot.. Tu yang muka nampak lebih cengkung & lebih kertu...
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 21 comments.. read them below or add one }

permatabiru permatabiru October 31, 2013
yup..setuju bab tudung tu..lg cantik dan cun bershwal or bawal..tudung berawning bukan pilihan saya juga..seriusly nampak tua dr umur..pendapat sy la..bila sy pakai..
izan mama mia izan mama mia October 31, 2013
mmg ina..bkn semua org sesuai pakai tdg ada awning tuu... sbb tu akak sk pakai selengdang...cam ina mmg nampak lain kalau pakai tdg ada awning tuu..hii
syawalsimpsons syawalsimpsons October 31, 2013
pada sue yang dah jumpe ina dah 2x, ina tetap cun n cantik tau...yang paling penting tinggi...ikkkikikik..mmg itu la ibu...mmmm...bergamba sakan anak2 semua kelaut
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah October 31, 2013
nape aqilah muram je tu hihi
lizz lizz October 31, 2013
betul memang susah nak amik gambo ngan anak2 sekarang tambah2 bila dah beso ni..
kena bagi upah kalo nak bergambo ngan dierang ni...saya pun dah lamer tak bergambar ngan anak2...
Dylla Abas Dylla Abas October 31, 2013
selalunya budak kecik kalau puji dia betul2 maksudkannya..ikhlas gitu :)
Nurullai Abdullah Nurullai Abdullah October 31, 2013
Cantiknya kak ina... Nak jumpa live, hihi
zachflazz zachflazz October 31, 2013
tiga seperti akak beradik, hehe
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI October 31, 2013
comel anak branak..mgkin gak fktor tudung tu..hihi
UmmiAbi UmmiAbi October 31, 2013
Cantiknya k'ina.. Betullah k'ina.. Pemakaian tudung penyebabnya. Msa jga wafa kt ward dlu lau pakai tdung bawal ramai akak2 situ trmasuk nurse panggil adik. Then, bila pkai tdung awning semua panggil kakak.Makcik cleaner pun panggil kakak...huhu, nk nangish..haha
azizah :) azizah :) October 31, 2013
mesti aqilah ni pyh betul nk amik gambar kan. hee
Mimi Azirah Mimi Azirah October 31, 2013
tudung jugak faktor utama bntuk muka kita...sy kalo pakai tudung sarung nmpk tua skit..bile pakai shawl bru sesuai ngn umo..hahaha
Ainim Suju Ainim Suju October 31, 2013
Ala..comelnya Alisha.. suka sgt muka dia..manja
Maria Firdz Maria Firdz October 31, 2013
si adik yg ssh nk pndag kamera.. hehe
Deqla Manjew Deqla Manjew October 31, 2013
bebudak mmg ssh bila nak amek gmbr betul2.. mesti slh sorg pndg lain.. haha.. geram je rasa..
Mira Adzlia Mira Adzlia October 31, 2013
hihi..ibunya mmg cntik pun..tu yg alisha puji..
Masya Masya November 01, 2013
anak² mmg ada moodnya nak bergambar dgn mereka kikiki .. pandai alisha amik hati ibu yer..

ina mungkin x sesuai kot.. sy pulak xtaulah sesuai ke dak.. sy ni semua tudung pun sy pakai janji selesa... xtaulah org yg tgk mcm mana..
QasehnyaRania QasehnyaRania November 01, 2013
sy pula tak suka pakai tudung yg ada awning.sbb tak sesuai dgn muka yg bulat ni