Muka saya cengkung?

Firstly nak bagitahu yang berat badan saya dah naik... Kalau after puasa, saya ada gtau u all berat saya turun jadi 47KG kan.. tapi sekarang dah jadi 50kg tau.. Suke sebab dah tak sentuh angka 4.. (^_^) Walaupun berat badan saya naik, tapi kalau u all tengok dari sudut sisi, muka saya nampak cengkung tau.. 
Macam gambar ni haaa... bila terlebar senyum, ginilah jadinya.. nampak cengkung.. sampai kak aisy pun perasan.. btw, jangan risau ye kak.. saya tak anggap ianya kutukan pun.. hihii (",)
Gambar dari depan, tak cengkung sangat kan? (",)

Saya tak pasti kenapa jadi camtu.. maybe sebab bila saya over senyum, tulang pipi terlebih tinggi naik kot.. so, garisan dekat pipi tu terbentuk.. maka, nampaklah kecengkungan muka saya tu.. (",) Muka saya ni jenis bujur.. tu yang jadi lebih ketara tu..

Eh, u all paham ke apa garisan pipi yang saya maksudkan tu?.. Saya tak reti nak bagitahu.. tapi u all tengok gambar atas ni...bila saya senyum, kan ada garisan dari tulang pipi turun ke bawah... Tu yang orang boleh nampak saya cengkung walaupun berat badan saya dah bertambah.. tapi kalau saya kurus, bertambah2lah cengkung... dah gaya macam orang umo 40 tahun.. kikikiiii
Sekian penjelasan dari saya.. (^_^)
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 20 comments.. read them below or add one }

Deqla Manjew Deqla Manjew October 22, 2013
yela.. nmpk cengkung.. tp rasanya sbb tulang pipi ina timbul sgt.. tu yg nmpk cengkung kot..deqla plak kurus.. tp pp x menmpkkan pun yg deqla ni kurus.. hihi
syawalsimpsons syawalsimpsons October 22, 2013
ina tetap cantik ni...suke tgk muka ina licin jee
DYatie DYatie October 22, 2013
Sama la dgn kite pun. Tp skrg mg tgh gemuk. Hahahahhaha. Pipi dh tak bro nak cengkung. =P
Nurhidayah Azmi Nurhidayah Azmi October 22, 2013
Kak ina!! sy pn ada masalah yg sama. berat susah sgt nak cecah 50kg tp pipi sy xcengkung. cuma muka nmpak pucat. perut dh 8 bulan ni baru dpt cecah 51kg tau. fuhh.. makan byk tp xnaik. normal kot kak. mmg kita jenis mcmtu. hehe.
QasehnyaRania QasehnyaRania October 22, 2013
ok je.myb ina punya tulang pipi tinggi.. mcm family en suami sy.adik beradik dorang semua jenis tulang pipi tinggi
Mama Adam Mama Adam October 22, 2013
Cuba try naik sikit lg. 52kg ke... mesti cantik!
Haryati Faizal Haryati Faizal October 22, 2013
takpe mungkin ina menyusu kot...yati pun pas bersalin ni muka pun jadi cengkung...kurus... nak tambah berat badan jugak cam ina
fieda fieda October 22, 2013
dri tepi je kot nmpk cengkung...
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI October 22, 2013
tak kisah..tetap comel ciptaan ALLAH =)
azizah :) azizah :) October 22, 2013
muka cengkung tak bermakna kurus kak.. mungkin rupa bentuk atau tulang pp tu sendiri buat muka kita jadi cengkung
Puan Kutu Puan Kutu October 22, 2013
Hehe muka cengkung pun jadi kisah.sebenarnya muka kita ni tak semestinya gemuk akan tembam.ada gak org kurus meka tembam kan
IntaNBerliaN IntaNBerliaN October 22, 2013
@Puan Kutu

dh tercipta kisah muka cengkung kan.. :)

see, betapa senangnya nak cari idea utk buat entry.. ku kui kui.. :)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN October 22, 2013
@syawalsimpsons

xdanya licin.. meh sini tgk2 dkt2 yer.. bijik2 mcm nasik tu berlambak kt hidung n dagu ni haaa... adehhh :)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN October 22, 2013
@Nurhidayah Azmi

a'aa kan, mkn byk tp ya ampun.. jenuh nak naik berat badan...
IntaNBerliaN IntaNBerliaN October 22, 2013
@Haryati Faizal

dulu saya lg teruk cengkungnya... yela, time tu menyusu alisha, berat turun mendadak jd 42kg je.. dh mcm makcik tua je rupenya... hihii
Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 22, 2013
Giitu kesahnya ...takpelah ina..yang penting kena sihat..kurus atau nampak kurus atau nampak gemuk tu ikut pandangan masing masing kan? Ada yg suka berisi..ada yg suka kurus cengkung
shahdiana shahdiana October 22, 2013
50kg tu kira kurus jugak ina memandangkan ina kan tinggi..sebab tu nampak cenkung yana rasa....janji sihat ina..itu yang penting...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha October 23, 2013
hye makcik?da masuk 40 erk?.hahaha.

btw, classmate eca umur 38thn tau..kitaorg g library, boleh pulak org kt library tu pggl dia "dik"..terus eca tersentak.
Mimi Azirah Mimi Azirah October 28, 2013
memg nmpk cengkung..tulang pipi kak ina nmpak jelas kak ina..pipi epal...