HOTMAS... Banyak, murah & sedap.. (^_^)

Kalau tak silap, entry ni saya duk peram dekat draft dari tahun lepas (tengoklah watermark dekat gambar pun masih yang lama)... PERAM SAMPAI DAH LUPA HARGA SETIAP SATU MAKANAN NI... Tapi total dia saya tetap ingat sampai sekarang.. hihii


Kalau u all datang Sungai Petani, U all datanglah singgah ke HOTMAS... Harga makanan dia MURAH + BANYAK...!!! Lebih murah dari tempat yang kami dinner celebrate birthday my dear tu... (",)


Ni burger Alisha punya.. jangan ditanya harga sebab memang dah lupa sangat2.. Nanti u all tengok je total keseluruhannya dekat bawah sekali.. (",)


SUP KAMBING... RESTORAN HOTMAS terletak di JALAN LAGENDA INDAH, TAMAN LAGENDA INDAH.. BERSEBELAHAN SASTRIA HOTEL.. 1 KM DARI TESCO KECIK OR VILLAGE MALL SUNGAI PETANI.. 200 METER DARI SWISS INN HOTEL...


Tempat ni memang sentiasa HOT... Bayanglah betapa ramainya orang g makan dekat HOTMAS ni, sampaikan orang terpaksa tunggu meja kosong... tak sempat kemas meja lagi tapi orang dah g duduk untuk booking..!! Sampai tahap tu sekali... tahap orang sanggup berdiri menunggu luar kedai...!!


Kalau u all jenis makan sikit.. better order 1 nasi kongsi 2 orang sebab memang banyakkkk... HARGA??? Murahhhhhhhhhhh


Ni saya punya.. Harga dia berapa ntah, dah lupa.. tapi tak sampai 15 pun rasanya... kalau chicken chop, tak sampai rm10 pun tau.. besau pulak tu.... tapi tak tahulah pulak kot2 sekarang ni naik harga kan..


Ini antara menu yang kami makan.. tapi rasa macam ada lagi saya tak ambik gambar ni.. bukan apa, time ni mak saya bising, katanya takda keje lain duk ambik gambar je... kui kui kui.... Btw, untuk kali ni, kami pergi makan seramai 5 orang + Alisha seorang... U all tahu total dia berapa??? Kalau tak silap saya HANYA RM78.. KALAU LEBIH PUN MAYBE RM80 LEBIH SECOET TAPI YANG PASTI TAK SAMPAI RM90... Sangat murah kan???... Berbanding dengan Restoran yang sebelum ni.. makan untuk 3 orang, total RM82.40.... Apa2 pun, 2 2 restoran ni adalah antara yang terbaik di Sungai Petani..!!!

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 20 comments.. read them below or add one }

Ayu Zan Ayu Zan October 01, 2013
laama dah xpekena ciken cop.ehehe
mazni mazni October 01, 2013
nampak mcm sedap je, tpi jauh noh restoran ni, smpai kat sungai petani sana, huhu..
syawalsimpsons syawalsimpsons October 01, 2013
boleh la lepas ni singgah situ kalo balik SP ni
Ema Johari Ema Johari October 01, 2013
sungai petani..jauhnya...hehehehe..tp kalau ke sana..InsyaALLAH lah akan cari
Deqla Manjew Deqla Manjew October 01, 2013
terliur tgk sup kambing tu..tp deqla x mkn kambing.. tukar ngan ayam pun sdp gak kan..
lizz lizz October 01, 2013
waa sedapnyer lapo lak bila tengok makanan petang-petang gini...nanti kalo pi sana bolehla try...jumpa ngan ina sekali hehe
Mimi Azirah Mimi Azirah October 01, 2013
lapor plak tgk entry makanan nih..hahaha
QueeN TerataI QueeN TerataI October 01, 2013
sedap2nya makanan tu.. mmg sgt murah dah tu... ;)
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna October 01, 2013
murah la kalau 5 org makan tak sampai seratus.. best best..
D Yatie D Yatie October 01, 2013
Kalau dah area kedah, makanan memang murah2! =D
D Yatie D Yatie October 01, 2013
Kalau dah area kedah, makanan memang murah2! =D
Haryati Faizal Haryati Faizal October 02, 2013
meleleh air liur bila tgk burger tu...
azizah :) azizah :) October 02, 2013
eeee sedapnyaaa burger gan chicken chop tu! terliurr nak makan.. ahh!
hafizulhakim hafizulhakim October 02, 2013
Sedapnya makan kt Hotmas! dulu masa study kt uitm kedah ada gak bpe kali g makan sana. Portion dia banyak. Harga pun murah :)
montana montana October 03, 2013
nyum2...tengok post pasai makanan ni dan2 lapaq...aduuiiii
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 06, 2013
banyak n murah mmg tempat makan yg ok la tuh