Alisha dah salah paham dengan maksud buat

Alisha ni dah pandai mengadu tau u all... Mengadu kalau kita buat dia.. eh jap, sebenarnya Alisha ni macam terkompius dengan "buat" tau... Contohlah, kalau Aqilah ambik kerusi dia, dia katalah Aqilah buat padahal bukannya Aqilah pukul dia pun.. sepatutnya Alisha kene gtau Aqilah ambik kerusi dia... ..  Lagi satu kalau saya or my dear marah dia, dia cakap lak kami buat dia... Yang lagi lawak, kalau dia terjatuh sendiri, dia datang dekat saya mengadu "Ibu, kakak buat".. hahaaa Diri dia sendiri buat dekat dia... kikikiii

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 17 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons October 09, 2013
dier dah salah paham dengan perkataan buat tu
~emi~ ~emi~ October 09, 2013
Kakak buat..haha comel.
lizz lizz October 09, 2013
comella la gelagat alisha ni..memang kekadang memang konpius sikit...kita kena ajar dia tapi kena ajar sikit2 dulu..lelama mesti dia paham...
Qhaifa Nur Qhaifa Nur October 09, 2013
maksud tu yang kita konpius kan..
Azi Azi October 09, 2013
sofea dulu pn macam tu jugak. xreti apa maksud buat tu. bila makin besar dah makin faham..
Masya Masya October 09, 2013
Dah usi mcm budak2masih confuse nak menerangkan... Jd kt lah kene main persnan terangkan kat diaaas
Ema Johari Ema Johari October 09, 2013
hehehe..mengaku buat sendirilah gitunya
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 09, 2013
alololo kakak alisha buat diri sendiri yer
Puan Kutu Puan Kutu October 10, 2013
bukan salah faham,betullah la penggunaan buat tu alisha kan?hehe
Si Matatajam Si Matatajam October 10, 2013
Ye la kan , org sebelah utara ni Biasanya Kalau word buat tu maksudnya pukul..hi hi.. Keliru dia..
Mimi Azirah Mimi Azirah October 15, 2013
Hahaha..klaka la alisha nih..yg xtahan die siap ckp ibu kakak buat..buat diri sndiri ye alisha