Peminat buah Orange

Alisha ni dia memang suka makan buah.. Dari kecik lagi.. Sayur pun dia suka jugak.. tapi tu la, walaupun camtu, kulit dia tetap bermasalah.. ada EKZEMA...


Buah oren ni, kalau 3 4 bijik, sekali dia hadap sensorang habis... suka betoi makan..


Sampai ke Aqilah nak ambik pun dia tak bagi.. Tengoklah dekat gambar atas tu.. Time elok, dia bagi je dekat adik dia.. tapi time angin kus2 datang, ya ampun... adik baru nak g dekat, terus dia menjerit..

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 18 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons October 08, 2013
alisha...aunty soya nak kawan ngan kamoo la alisha...kawan ngan aunty soya tau bila aunty soya datang..ok
QueeN TerataI QueeN TerataI October 08, 2013
BAGUSLAH ALISHA SUKA MKN BUAH & SAYUR. ANAK QUEEN BKN MAIN SUSH NK MAKAN SAYUR..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 08, 2013
salam Ina..

sori sgt2 sbb jrang dh lepak sni...
Alisha ade ekzema? adk sy pun ade...
kulit die akn menggelupas kdang2 ikut keadaan cuaca
Joanna Yunus Joanna Yunus October 08, 2013
mungkin beza umur diorang ni ina... tapi tak juga Qayyum tu dah besar kalau angin tak nak share jangan harap le
lizz lizz October 08, 2013
anak saya sara suka makan buah abangnyer makan jugak tapi sikit2..bagusla alisha suka makan oren vitamin c oren tinggi bagus untuk anak2...macam sara suka stoberi n kiwi...
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra October 08, 2013
hihihi, baik utk penghadaman kan akak buah oren ni...
Mimi Azirah Mimi Azirah October 08, 2013
kemain alisha mkn buah oren
Ainim Suju Ainim Suju October 08, 2013
berkerut dahi dia makan oren ya
QasehnyaRania QasehnyaRania October 08, 2013
adat la tu.. jap baik jap lawn..
in shaa Allah dah besar nanti ok tu

ada lagi tak alisha.. ciksu nak sikit, boleh?
Mas Zull Mas Zull October 08, 2013
assalamualaikum intan ...seronoknya tengok Alisha makan buah oren tu...:)
ZaimahBakar ZaimahBakar October 08, 2013
Pernah tak dengar eczema ni salah satu kesan dari vaksin? ima pernah terbaca, dan masih buat research..(research la sangat kan..haha. Utk pemahaman sendiri je la).. dan sedikit eksperimen dijalankan ke atas aleesya n aneesa.

Aleesya full pakej vaksin..eczema agak teruk..tp skg alhamdulillah terkawal. Tp kalau ada salah mkn beberapa jenis mknn, start naik eczema.
Aneesa stop vaksin sejak 6 bulan.. mmr tak ambil. Eczema masa kecil2 je dulu. skg dah ok. Kalau ada pun, kadang2 n tak teruk mcm kakak dia.

*tp tak boleh nak pasti, sbb aneesa full bf. Aleesya kejap je dulu. Ntahlah..byk sgt faktor. Alamak..pjg sgt taip. Sekadar kongsi pendapat ntah pape dari yg tak bertauliah.kekeke :p
izan mama mia izan mama mia October 08, 2013
sama cam mia laa alisha ni suka buah oren...hihih...

p/s buku dah sampai...tak sabar mia suruh ambil gambar letak kat blog "citer kat dia..buku dah sampai maceh."..hihihi...teruja nak baca alif ba ta... kata buku jawi dia kata salah...ni buku alif ba ta.. hihi...

tq ina..
azizah :) azizah :) October 08, 2013
kalau masam bagusnya alisha makan.. mama jijah pon xsuke makan oren masam2..hee
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 08, 2013
bagus alisha buah oren kaya dgn vita c
Deqla Manjew Deqla Manjew October 08, 2013
elok mkn buah..tp x masam ke oren tu.. sungguh2 betul tu alisha mkn.. smpai x nk bg aqilah..hihi
Mrs Velentine Mrs Velentine October 09, 2013
siap halang pakai tangan lagi yea alisha
Puan Kutu Puan Kutu October 10, 2013
buah oren mmg sedap.bagus suka tgok anak2 makan buah n sayur..:)
Fiza Rahman Fiza Rahman October 10, 2013
Sama ngan qahirah. Klo masam pon dibedalnya juga.