U all suka marah anak??

Kita manusia biasa... Bila dah termakan dengan hasutan setan, pasti akan terlepas jugak... pasti nak jugak termarah anak tu.. Setan tengok kita macam tu, bukan main lagi duk bersorak riang, bertepuk, menari sakan.. Haihh..!!

Nasihat untuk u all secara umum & diri saya secara khasnya... JANGAN SUKA MARAH ANAK2 TAK TENTU PASAL... JANGAN HANYA MEREKA MERENGEK MINTAK PERHATIAN PUN KITA DUK MARAH2... Sayang-sayang saya semua... Belajar yer.. belajar kawal emosi..!!

Sayang sayang saya sekalian... ingatlah satu pesanan ni, jangan marah anak tanpa sebab munasabah.. sesungguhnya kita tak tahu sampai bila Tuhan pinjamkan Anak-anak syurga ni untuk kita jaga... Sekarang kita marah sebab dia kacau kita buat kerja rumah, sepahkan rumah, kita marah sebab dia duk menangis tapi ingatlah, jika Tuhan dah ambik kembali harta pinjaman kita tu... Time tu, kita pasti rindukan tangisan mereka.. rindukan rumah yang berselerak... rindukan mereka datang kacau kita... 

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 15 comments.. read them below or add one }

Mama Adam Mama Adam October 03, 2013
Syukur adam jenis tak naikkan darah. Tegur sikit je dah ok. Makan nasihat. Harap2 aleesya pun sama baik macam abang.
Arra Ahmad Arra Ahmad October 03, 2013
Arra jarang marah anak..kalau dia buat salah dia sendiri yang takut..:)
Mas Zull Mas Zull October 03, 2013
assalamualaikum intan...betul tu kena juga tahan tahap kesabaran kita tu walaupun terasa nak marah sesangat...;)
syawalsimpsons syawalsimpsons October 03, 2013
jadi sebak pulok sue ngan ayat last tu..tak nafikan sue pon kengkadang terlepas jugak bila marah syawal ni...tp cepat2 sue akan minta maaf ngan dier...peluk n cium dier
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra October 03, 2013
haish, sebak baca entry akak ni walaupun ringkas tapi makan dalam...moga andai saya ada nanti saya di beri penuh kesabaran, thanx a lot akak atas nasihat tu..;-)
Deqla Manjew Deqla Manjew October 03, 2013
deqla penah mrh anak2 buah tp bersebab la.. tp bg mereka maksu dia mcm x mrh.. agaknya muka deqla x serius kot masa mrh.. x pndai buat muka garang.. hahaha..
azizah :) azizah :) October 03, 2013
oohh insaf! kimi baru merengek nak berdukung jer.. dlm hati stress gak! hope lepas ni jijah lebih bersabar~
Mrs Velentine Mrs Velentine October 03, 2013
hehehe..MV kalau marahkan anak smpi tak jadi marah..sebab bukannya depa takut siap boleh buat lawak
Cik Nur™ Cik Nur™ October 03, 2013
dan kalau betul ank tu salah, jgn marah tengking2... bagi nasihat dan yg penting cakap elok2.. :)
Puan Kutu Puan Kutu October 04, 2013
tak boleh marah?marah yg mendidik boleh kan..marah yg saja2 je takboleh kan.hehe
IntaNBerliaN IntaNBerliaN October 04, 2013
@Puan Kutu

marah utk mendidik takpa.. kat entry tertulis marah yg tanpa sbb munasabah.. :-)
Maria Firdz Maria Firdz October 04, 2013
kdg2 termarah gak.. bila kepenatan yg melampau.. tapi cepat2 istghfar dan pujuk blik... tapi mrah mendidik itu ofkos la wajib dah... sbb sy amat tekankan bab adab dalam mndidik...