Alisha dah makin lancar bercakap.....

Masa Alisha duk cakap bahasa German, saya duk komplen bila nak lancar tapi bila Alisha dah hampir lancar berkata2, saya plak duk rindu nak dengar bahasa GERMAN.. adehhh..

Alisha sekarang dah makin lancar tapi dia cakap ada PELAT la plak.. TAPI TAK SEMUA PELAT, ADA WORD YANG DIA PELAT... takpa, lama2 ok la kan... Alisha ni jenis suka bertanya.. Duk tanya "Ibu, apa tu ibu?".. Kalau Aqilah kacau dia, "Ibu, tengok Aqilah kejap".. Cakap lak key el... tak nak kalah.. "Apa ko buat?" katanya.. hihii

Ohya, Alisha ni makin besar makin pemalu tau... menantu pilihan la katakan... kalau umah orang, nak sesuatu, slownya suara... jenuh nak letak telinga ni dekat mulut dia... gaya orang berbisik...

{ 22 comments.. read them below or add one }

Ann Ishak Ann Ishak October 26, 2013
ada gaya lemah lembut ni :)
Puan Kutu Puan Kutu October 26, 2013
cakap kl pengaruh tv kot..tv kan cakap kl.hehe
Masya Masya October 26, 2013
Alisha oklah perempuan malu bisik2, amir yg lelaki pun sama alahai jenuh nak dgr klu dia mintak sesuatu sambil bisik2tau....
Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 26, 2013
Haaa... pandai alisha ye agaknya budak perempuan mmg sopan...jadi kelakuan dia oun sopan je.. seronok macam ni
azizah :) azizah :) October 26, 2013
makin petah la pasni dia cakap yer.. xlarat ibu nak jawab..hehe
Cik Nur™ Cik Nur™ October 26, 2013
hehehehe...mesti comei je kan bila malu2.. :)
Mama Adam Mama Adam October 27, 2013
Hahahah.... susahnya ada menantu pilihan ni =)
Tihara Tihara October 27, 2013
alhamdulillah, mesti petah kan dia :)
Nora Karim Nora Karim October 27, 2013
anak dara dah ni.. hihihi
eita eita October 27, 2013
barulah faham sikit kan...susah nak faham bahasa german budak2 ni..
ibuayu ibuayu October 28, 2013
Bahasa german ya hehehe
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin October 28, 2013
haha pemalu mcm ibunya kecik2 dlu kot.hehe
Shida Radzuan Shida Radzuan October 28, 2013
elok la gtu kak ina hehe :) baru2 kot nnt dah makin bsar xde malu dah hehe tp hope alisha makin sopan smpai dah besar :)
Sweetmama Sweetmama October 28, 2013
bagus la alisha pandai bawa diri kat rumah org, senang la ibu kalau nak bawa anak berjalan g rumah org..
Mimi Azirah Mimi Azirah October 28, 2013
samala ngan aina kak ina...dah pndai ckp asyik bercakap aje..tny itu ini
Izan Ishak Izan Ishak October 28, 2013
alhamdulillah alisha makin lancar bercakap. pasni ibulah yg tak larat nak layan dia pulak kan.
Haryati Faizal Haryati Faizal October 28, 2013
takpe lama2 lancar la tu....
Deqla Manjew Deqla Manjew October 28, 2013
bila dah lancar berckp ni..mesti lagi byk dia ckp kan..petah.. kan...