Status FB Ibu anak ahli syurga yang saya ceritakan tadi

Entry pagi tadi saya tulis SEBAGAI MOTIVASI UNTUK DIRI SAYA & U ALL MOGA2 KITA TERMOTIVASI UNTUK LEBIH JAGA EMOSI @ LEBIH BERSABAR... Itu tujuan sebenar ye sayang2.. (",) Entry tu BUKAN FOKUS KEPADA CARA DIDIK ANAK... Kita ada cara masing2 dalam didik anak2... Jika anak tak jalan cara "slow", kita boleh guna cara "keras"... walau camne cara sekali pun, motifnya adalah sama... untuk yang terbaik dekat anak2... Kan mama QS :) *Suka dengan anak2 Mama QS ni, nampak manja & dengar cakap walaupun Mama garang.. hihii.. Opstttt mak saya pun garang tau... Rasa macam didikan Mama QS & mak saya ni sama je.... (",)

Saya keluarkan entry tu lepas teringat pasal anak syurga yang telah kembali kepada penciptaNYA... Selain tu, ianya jugak sebagai huraian selepas baca status ibu kepada arwah.. Status ni dah lama, tapi saya tersentuh lagi sekali... Setiap kali saya singgah FB dia, pasti bergenang... Ramai yang sayangkan anak syurga tu.... Apa2 pun, saya nak share status FB kepada anak syurga ni...

October 3 Entah kenapa hrni jiwa mama tlebih sentimental skit..sbb kt surau tkt 3 IJN terdengar suara budak2 menangis..hrni juga genap seminggu xdgr tangisan adek yg dulunya mama xsuka dgr dn suruh diam..skrg dh diam..1mgu..dulu..stp kali solat..ada sorg budak kecik tunggu kt bucu dpn sejadah mama dn naik ke riba mama lpas salam dan tadah tgn baca al fatihah ikut mama..kdg2 mama mrh dia sbb sengaja duduk ats sejadah time mama nk sujud..dia merajuk pastu lari..tp skrg budak tu tgh terbaring..terkulai..layu..dgn wayar berselirat.. ya Allah..rindu sungguh..adek skrg 2thn 8 bln..dah pandai smbhyg dan brdoa..Allah maha pengasih penyayang pasti makbulkan doa dedek nak bgn peluk mama kan..selalulah ingat..jgn marah anak2 tanpa sbb..kita tak tahu smpai bila Allah pinjamkan dia pada kita..

P/s : Jika sudi, baca status ni dengan penuh penghayatan, baru u all akan faham maksud saya.... Arwah ada masalah jantung... dihantar ke hospital dalam keadaan riang... berlari2... lepas operate, terus tak sedar hingga habis nyawa... 4 kali jantungnya diusik dalam tempoh berada di ijn... Bayangkan betapa seksanya kita sebagai ibu ni melihat anak camtu.. xsedar.. terlantar atas katil.. anak yang hanya berusia 2 TAHUN 8 BULAN...

Nak lagi sedih? Nak lagi rasa termotivasi? Nak lagi menghayati? Nak lagi paham kenapa saya buat entry pagi tadi?... Sila baca di FB ibu arwah.. 

{ 23 comments.. read them below or add one }

Si Matatajam Si Matatajam October 10, 2013
Ya Allah sebak dan luluh sangat bila baca status tu T.T
Ibu Lala Ibu Lala October 10, 2013
Akk ada kwn yg mcm ni jugak. Operation tu x berjaya dan anknye pergi mengadap ilahi. 5 thn je sempat bersama.

Kita sbg ibu sbnrnya serba slh bila ank kita sakit. Klw x pegi jd lain. Klw pegi jd lain pulk nak nak kejadian mcm ni. Moga Allah pelihara kita dan keluarga. Dah itu suratannya terpaksa la terima walau hati x rela.

Sebak akk bc citer ni ina. Moga ibu tu tabah dan kuat. Moga lepas ni allah bg sesuatu yg lebih baik utknya.
Joanna Yunus Joanna Yunus October 10, 2013
hehehehe.... malu pulak mama... mama pun sebenarnya menceritakan pada semua ketegasan mama hehehe.... tapikan walaupun mama ni tegas dengan anak-anak, anak2 tetap apa-apa mama... sampai Mr H mama cakap le... sikit2 mama, kang mama marah pun cari balik mama hehehehe
syawalsimpsons syawalsimpsons October 10, 2013
tanpa membaca FB mak arwah pon dah buat sue bergenang air mata...terus la teringat akan anak2 kat taska
yana aina yana aina October 10, 2013
YaAllah ... arwah dedek dah kembali padaNya?? sy add FB ibunya utk ikut cerita dedek. baru semalam tak on FB. sesungguhnya Allah menyayangi arwah. salam takziah buat keluarga arwah ... al-fatihah
ctfand ctfand October 10, 2013
InsyaAllah..saya lihat ibu anak ini kuat.. Saya juga pernah kehilangan anak kecil yg berumur 1 tahun 5 bulan pada tahun 2012.. peritnya, hanya Allah yg tahu.. Sama-sama kita doakan moga keluarga anak ini tabah mengharungi hari-hari mendatang tanpanya disisi.. al-Fatihah..
Lynda Che Lah Lynda Che Lah October 10, 2013
Allahuakbar! Ye kak..kita taktau smpi bila anak-anak ini dipinjamkan..Kalau ditengking..diherdik tapi tiba-tiba terkulai layu..entahlah..Ya Allah..bersediakah kita dgn kiamat kecil tu..Semoga aman di sana wahai ahli syurga!
azizah :) azizah :) October 10, 2013
Allah.. sedihnya.. nak ngis rasa.. xnak jadi camtu! sedih...
Ema Johari Ema Johari October 10, 2013
sayunya...Al-Fatihah untuk arwah
cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl October 10, 2013
Teringat kt sppu kcik sy berusia 27hri,pergi mengadap ilahi 3hri lalu..sedihnya~~
QasehnyaRania QasehnyaRania October 10, 2013
thanks ina share.semoga sama2 termotivasi.in shaa Allah
QueeN TerataI QueeN TerataI October 10, 2013
mmg sedih ina... tula kdg2 bila tgk anak2 kena marah dengan ayah diorg.. Queen pula yg terasa sedihnya.. lps je kena marah2 dengan ayah confirm Queen akan pujuk semula. kdg2 anak2 nak bermanja jekan.. cumakita sbg ibubapa kurg fhm & terus2 nak marah x tentu hala..
Fiza Rahman Fiza Rahman October 10, 2013
Terkesan dihati dgn status ni ian. Bergenang air mataku *emo ko. Tak nak marah2 anak tanpa sbb lagi...huhuhu...
Eda Eda October 10, 2013
baru mengikuti kisah dedek nie mmg awai2 dah bertakung air mata...harap keluarganya tabah menerima segala dugaan...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 10, 2013
wani ada tgk fb psl ni semalam...sedih sgt...mmg terkesan kata2 dia tu...moga jadi iktibar utk kita para ibu
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 10, 2013
serious bdan trus jd seram sjuk..bkn sbb tkut tp sbb sgt2 sdih bile bc status tue... T_T
lynn kamarul lynn kamarul October 11, 2013
ina..sebaknya hati sy.. rasa bersalah sgt sebab sy cepat marah jugak ngan anak2... sedihnya
Puan Kutu Puan Kutu October 12, 2013
setuju 100% ina.sayu n sedih sgtbaca status tu..siapa sgka kan..
Mimi Azirah Mimi Azirah October 15, 2013
Sy bace nih pun dh sebak kak
Ayu Zan Ayu Zan March 09, 2014
baru baca ni kak. entry lama da kan. tp boleh pulak baru nak sedih. sob sob