Petua or tips tak nak bagi mengandung

Jangan salah paham yer.. Petua or tips ni HANYA UNTUK MEREKA2 YANG SEDANG MERANCANG MENJARAKKAN KELAHIRAN ANAK MACAM SAYA NI SAHAJA YER.. (^_^) Pada u all yang nak cepat mengandung, BACA SINI..

Petua or tips ni, arwah opah saya yang bagitahu.. Katanya, lepas bersama, kita terus bangun masuk tandas & keluarkan "peluru" yang telah terkena sasaran tu yer.. Caranya camni.. Kita masuk tandas & duduk mencangkung lepas tu kedua belah tangan kita tekan2 @ tolak2 bahagian ari2 tu kebawah.. U all buatlah sampai u all rasa dah habis terkeluar... (",)

Eh, tapi bagi kita yang merancang, kita mesti tak nak "peluru" tu terlepas ke sasarankan.. tapi kalau terlepas jugak.. inilah caranya tau.. (^_^).. Saya ni merancang takdalah sampai 4 5 tahun baru nak pregnant lagi.. yela, saya kan nak anak ramai.. muahhaha.. 

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.


{ 28 comments.. read them below or add one }

JunAina JunAina August 22, 2013
Akak tak merancang tapi suami yang merancang dalam2 merancang tu lekat juga dah namanya rezeki tapi setakat 3 bulan ja rezeki tu. Rasa bersalah pun ada jugak sebab masa dpt tahu tu nangis macam tak suka tp lama2 suka pulak.
QueeN TerataI QueeN TerataI August 22, 2013
hehehe.. msg2 ada cara sendiri kot..
Ummiarissa Mahdi Ummiarissa Mahdi August 22, 2013
satu lagi lepas bersama lompat-lompat waktu kat bilik air...hehehe...betul ada yang ajar macam tu...
syawalsimpsons syawalsimpsons August 22, 2013
ooo info yang baik ni..sue pon tak tau
Deqla Manjew Deqla Manjew August 22, 2013
tips yg ni mmg deqla TAK ikot la.. hahahaha..
IbuNoey IbuNoey August 22, 2013
hehe..hebat tips akak ni..Noey pun pas ni nak merancang..hehe..
Shima Salleh Shima Salleh August 22, 2013
lebih kurang petua shima.. cumanya.. shima xde la terus kocoh2 gi toilet.. terus bangun buat mcm senaman yg jari tgn sentuh jari kaki tuh.. apakenama senaman tu yer? hihihiii... Sbb perut kita otomatik ditekan.. pastikan sampai jari kaki hihihi.. kalo tak sampai mintak tolong en,Ayah tolak blkg bdn :) Tapi skrg shima tak rancang dah kikikik... Target thn depan tp dah 3bln tak merancang dah :))
D Yatie D Yatie August 22, 2013
Haahaha. Peluru. Sasaran. Kelakar lak rsa. Saya pun meramcang. :)
Myra Jay Myra Jay August 22, 2013
Pernah dengar tip macam ni, memang sesuai buat yang merancang sendiri, tp adakalanya terbabas jugak kan.. :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 22, 2013
Salam K.Ina..

hihi..tenkiu for tips.. cara cma siram baja kat luar jer.. :p
azizah :) azizah :) August 22, 2013
hehe pasni jijah kena merancang..ngee bila dah duk dekat ni takut cepat lekat pulak..hehe
mama3heroo mama3heroo August 22, 2013
hehe..tq bg tips ye ina..akk guna kaedah pil perancang je,dr ank pertama sampailah ank ketiga ni..
||aLeaSaRa|| ||aLeaSaRa|| August 22, 2013
@Ummiarissa Mahdijangan terjatuh pulak dalam toilet sudahlah ye he3...
Mimi Azirah Mimi Azirah August 23, 2013
Saya merancang kak...mkn pil...tp sy memg buat mcm ptua nih. Lpas bersama terus gi toilet...buang air pastu cuci skali kasi kluar...tmpoh mik.pil sy nih pun last bln dpn..pastu nk stop mik pil n plan sndri..thun dpn insyaAllah sy nk peknen..
Haryati Faizal Haryati Faizal August 23, 2013
yati pun merancang sendiri sbb org kata pengambilan pil perancang akan memberi effect kat kita tuk jangka panjang...
Puan Kutu Puan Kutu August 23, 2013
klu dh subur buat macam ni kompem tak berkesan kot.haha tak berani la sy..muahaha..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN August 23, 2013
@Puan Kutu

hihii.. jgn sengaja tembak ke sasaran yer... kan saya dah tulis cara ni untuk mereka2 yang "terlepas".. mksudnya tanpa sedar la tu...

kalau secara sedar.. saya pun tak berani.. :)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief August 24, 2013
Bagus petua ni utk yg xmo mngandung lg...xslh mncuba kan dgn izin-NYA jg
Masya Masya August 24, 2013
hahahhaaa.. x pernah tahu boleh guna cara mcm ni ..
- AZIE - - AZIE - August 26, 2013
hahahaha tips nie bagus..
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan January 15, 2014
tak pernah dengar yang tekan kat ari2 tu... mak pesan....tekan ibu jari kaki... nnti keluar semua.. biasanya lepas tu jgn terus tdo la... :)
ct aman ct aman January 15, 2014
byk org byk carenye kan...hihi...tq 4 sharing...
=)
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna January 15, 2014
nenek saya ajar melompat lompat..hahaha.. tapi sepupu saya buat mmg berkesan..saya pun kadang2 buat..tapi segan ngan encik suami.. haha
AnonymousAnonymous February 06, 2015
Kalo lompat2 tu Nak bape Kali sehari..
AnonymousAnonymous February 06, 2015
Nk lompat bape Kali sehari
eka kamaleka kamal January 13, 2016
Sya pun merancg jgk alhmdulilah buat masa ny xlekat lg,egt nk jrak sket dgn ank sulung.tp sy lepas bsma tu syg twos minum air dn buang air kcil tu pesan mk sy lau nk jarak ..