Memuatkan ...

Bahan pembelajaran untuk Alisha & Aqilah...


Alhamdulillah saya dimurahkan rezeki untuk hadiahkan DVD PLAYER BLU-RAY untuk Alisha & Aqilah... Untuk pengetahuan u all, hadiah ni saya beli guna duit earning Nuffnang yang saya dapat tau... Harga dia sebenarnya RM399 tapi tengah promosi dapat RM299... Dekat tempat lain lagi mahal tau... ada yang RM400++ & ada yang RM500++... Jenis Blu-Ray ni bagus tau.. dia boleh baca semua format.. Bukan je boleh tengok Cite, tapi nak baca komik one piece pun boleh dekat sini.. hihii.. Full HD so gambar dia memang cantiklah... (",).. 

Tujuan saya beli DVD player ni dekat Alisha & Aqilah pasalnya sekarang ni saya dah nak start pembelajaran untuk Aqilah, so, pada pandangan saya, bila tengok dekat TV tu lagi senang sebab skrin dia besar.. lagi satu, si alisha ni pulak, kalau bukak dekat komputer, dah gaya macam dia nak masuk dalam komputer tu jugak... betapa dekatnya dia tengok... yela, bukan elok untuk mata tengok dekat2 kan...

Pembelajaran yang saya maksudkan tu adalah pasang apa2 video pembelajaran bagi 2 beradik tu tengok... Nanti Aqilah 3 bulan, saya nak mula kenalkan Aqilah dengan buku pulak.. makin busy saya lepas ni... hihii... Ohya, sejak dari Alisha lagi saya kenalkan dengan buku ketika umur 3 bulan, bila dia umur 8 bulan, dia dah takda nak koyak2 buku tapi dah pandai belek2 buku... Membaca tak pandai lagilah agaknya... yela, saya pun tak reti nak detect sebab bahasa rasmi Alisha masih lagi bahasa German... Tapi takpa, saya tahu, alisha simpan semua maklumat yang saya ajar dia selama ni... hehheh

P/s : Mini Giveaway bulan ni tunda minggu depan yer... (^_^)


51 orang suka berlian:

umialya berkata...

alhamdulillah rezeki anak2kan..

syawalsimpsons berkata...

wahhh bestnyer

ieyda berkata...

baguskan pembelajran bentuk mcamni. baik utk minda bayi n kanak2 seusia alisha

Falsya berkata...

wahhhhh...alhamdulillah rezeki alisha n aqilah...;)

Riena Haiqal berkata...

wahhhhh terbaik la... saya pasang baby tv dan ipad je utk Haiqal... hehehehehhe.. nanti nak beli juga la supaya senang Haiqal nak belajar..

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

murah rezeki dpt hadiahkan pd anak2 kan kak..

CeqGu berkata...

akak pun ada satu blue-ray kat mesia. tak pernah pakai pun hehe. tu pun gift masa beli tv. balik mesia nanti bleh la try. Firas usahkan tgk laptop, tgk tv pun ala2 mcm nak masuk dalam tu. risau dgn mata tu nanti

Rai Ourkizuna berkata...

memang bagus kenalkan buku awal awal.. video tu bagus kalau kita pun duduk sama dengan dia masa dia tengok tu..sambil2 tu kita terangkan dan jawab soalan dia..

jaa jaa berkata...

fuh, dahsyat.. komik one piece pun leh tgk.. tp abah alisha xleh kacau la kan tengok kat sini??

CeqGu berkata...

opss lupa, kalau tgh cari stroller, jemput baca entry akak. tgh teruja guna Graco hahaha.....graco kena bagi royalti kat akak ni sbb tlg promote kui kui kui

http://arenis.blogspot.com/2012/12/kelebihan-dan-kebaikan-stroller-ringan.html

Nurul Husna berkata...

Bestnya alisha & aqilah dpt hadiah yer..hadiah yg sgt berguna :)

Ratu Hatiku berkata...

Rezeki anak tu...seronoklah Alisha :D

muhammad naim Abdullah berkata...

Mesti seronok adik-adik . hehe

Pasang cd Quran akak, semoga mereka suka akan al quran. Insya Allah

:)

Jemarisuri berkata...

alhamdulillah ada gak rezeki mrk berdua ni...

azizah :) berkata...

oklah tu kak.. melentur buluh dari rebungnya..

aimi adilah berkata...

alhamdunillah rezeki ank2 =)

Azza Afdzal berkata...

untuk dewasa mcm kita ada tak dvd untuk pembelajaran hihihihi

Fiza Rahman berkata...

Selamat belajar utk alisha & aqilah.

Mira Adzlia berkata...

pasnih lg sronok alisha bljr :)

Mimie berkata...

wah akak beli dvd untuk alisha dan aqilah....bagus nih kak..memeg kalo tengok kat tv memg puas...

zachflazz berkata...

pasti akan sangat berguna untuk pembelajaran alisha san aqilah.
selamat belajar Nak.

nanieybarnieylurviey berkata...

:) best la lepas ni kan.. Alisha and Aqilah belajar and kak Ina pun join skali.. :) asyikkkkkkkkkk

Si Matatajam berkata...

Bagus tu..awal2 lagi dah ada strategi utk depa

deq's qienz berkata...

wahhh suke la diorg,,terbaekk

QueeN TerataI berkata...

wah.. anak2 sekarangkan... semakin canggih medium pembelajaran diorg berbanding kita dulu2 ye x...

shasha yacob berkata...

huh, ingatkan dah terlepas mini giveaway tuh hihi, bagus juga beli untu anak2 kan kaka ina, kalau kaka ina nak tips jaga anak , boleh lah jenguk blog sya hihi :)

dya bunga berkata...

murh tu 299..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak..
wahh..blueray baruu...
alhamdulillah..seronokla alisya & aqilah lepas ni..

tahniah :)

Mrs Velentine berkata...

semoga usaha akak berjaya....sya pun berusaha untuk ajar anak2...bertuah jadi surirumah ni...jangan pandang suri rumah ni sebelah mata..

dak-eiza berkata...

bagos tu
mmg budak cepat blaja guna visual cenggini
CD magic english sgt best!

Cik Nur berkata...

wahh...untungnya alisha dengan aqila..nanti boleh belajar sama2.. :)

Ummu Muhammad berkata...

wahhh rezeki anak betul ibu die berblog..muge pandai cerdik pintar soleh solehah anak ibu ayah ;)

Mas Zull berkata...

assalamualaikum intan...mesti seronok alisha nanti...:)

Ummi Iman berkata...

Moga cepat pandai :)

Haryati Faizal berkata...

bagus ina ye...didik anak membaca dr kecik lagi...

ShimaSalleh berkata...

Abg aqil yg besar ni pun gemar koyak kertas.. lepas tu dia sumbat dlm lori sampah dia kikikik.. kengkunon sampah la tu...

Mama Adam berkata...

Xpe. Mungkin skrg x nmpk lg kesannya. Tp nnti, tiba2 je ina tgk alisha dh pandai. Dia tgh menyerap tu

Eca Dwinky Asha berkata...

masuk la~..hehehe.untung budak ada bhn pembelajaran mcm ne :)

mama aryan berkata...

alhamdulillah rezeki anak2

shidaR berkata...

hope semua perancgan bjln dgn lncar kak.. :)

ayut berkata...

rezeki akak nk membelikan utk diorg...leh dh blaja nnt dpan tv..hihihi

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Alhamdullillah,

wah mesti happy alisha siap dpt DVD player Blu-Ray lagi..:)

QasehnyaRania berkata...

alhamdulillah..rezeki anak2..
teruskan yer :D

Puan Kutu berkata...

apa2 saja bahan pembelajaran utk meransan anak mmg bagus dibelu..tabik spring la kt ina sbb peka dengan bahan pembelajaran anak2 sejak mereka baby lg..:)

Azi berkata...

dvd umah sy dvd cikai je... 99hinggit.. hahahaha

emma berkata...

betul2.. mmg bgs aja ank dr kecik lg..
smoga ank2 kite trs mmbesar sbgai anak yg bijak, InsyaAllah..

ieda berkata...

alhamdulillah .. rejeki aqilah dan alisya ..
insyaallah dikk , kita ibu bapa sahaja yg tahu apa terbaik buat anak2 kita kan ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

bagus juga kan......wah lepas ni alisha n aqilah mesti lg seronok nak belajar..nanti kak ina update kat sini tau pasal pembelajaran dorang dgn dvd ni

sal ya berkata...

budak2 ni cpt blaja kalau tgk cd.

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

heheh senang kan kalau dapat on kt tv,,mudah nk blaja

wan nurul hezrina berkata...

kalau bahan2 pembelajaran fun mmg dorg takkan bosan..sekarang ada ipad,tv pembelajaranpun ada..mcm2 teknik ado=)hehe alhamdulillah rezeki 2 beradik nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...