Bahan pembelajaran untuk Alisha & Aqilah...


Alhamdulillah saya dimurahkan rezeki untuk hadiahkan DVD PLAYER BLU-RAY untuk Alisha & Aqilah... Untuk pengetahuan u all, hadiah ni saya beli guna duit earning Nuffnang yang saya dapat tau... Harga dia sebenarnya RM399 tapi tengah promosi dapat RM299... Dekat tempat lain lagi mahal tau... ada yang RM400++ & ada yang RM500++... Jenis Blu-Ray ni bagus tau.. dia boleh baca semua format.. Bukan je boleh tengok Cite, tapi nak baca komik one piece pun boleh dekat sini.. hihii.. Full HD so gambar dia memang cantiklah... (",).. 

Tujuan saya beli DVD player ni dekat Alisha & Aqilah pasalnya sekarang ni saya dah nak start pembelajaran untuk Aqilah, so, pada pandangan saya, bila tengok dekat TV tu lagi senang sebab skrin dia besar.. lagi satu, si alisha ni pulak, kalau bukak dekat komputer, dah gaya macam dia nak masuk dalam komputer tu jugak... betapa dekatnya dia tengok... yela, bukan elok untuk mata tengok dekat2 kan...

Pembelajaran yang saya maksudkan tu adalah pasang apa2 video pembelajaran bagi 2 beradik tu tengok... Nanti Aqilah 3 bulan, saya nak mula kenalkan Aqilah dengan buku pulak.. makin busy saya lepas ni... hihii... Ohya, sejak dari Alisha lagi saya kenalkan dengan buku ketika umur 3 bulan, bila dia umur 8 bulan, dia dah takda nak koyak2 buku tapi dah pandai belek2 buku... Membaca tak pandai lagilah agaknya... yela, saya pun tak reti nak detect sebab bahasa rasmi Alisha masih lagi bahasa German... Tapi takpa, saya tahu, alisha simpan semua maklumat yang saya ajar dia selama ni... hehheh

P/s : Mini Giveaway bulan ni tunda minggu depan yer... (^_^)


{ 51 comments.. read them below or add one }

umialya umialya December 27, 2012
alhamdulillah rezeki anak2kan..
ieyda ieyda December 27, 2012
baguskan pembelajran bentuk mcamni. baik utk minda bayi n kanak2 seusia alisha
Falsya Falsya December 27, 2012
wahhhhh...alhamdulillah rezeki alisha n aqilah...;)
Riena Haiqal Riena Haiqal December 27, 2012
wahhhhh terbaik la... saya pasang baby tv dan ipad je utk Haiqal... hehehehehhe.. nanti nak beli juga la supaya senang Haiqal nak belajar..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI December 27, 2012
murah rezeki dpt hadiahkan pd anak2 kan kak..

CeqGu CeqGu December 27, 2012
akak pun ada satu blue-ray kat mesia. tak pernah pakai pun hehe. tu pun gift masa beli tv. balik mesia nanti bleh la try. Firas usahkan tgk laptop, tgk tv pun ala2 mcm nak masuk dalam tu. risau dgn mata tu nanti
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna December 27, 2012
memang bagus kenalkan buku awal awal.. video tu bagus kalau kita pun duduk sama dengan dia masa dia tengok tu..sambil2 tu kita terangkan dan jawab soalan dia..
jaa jaa jaa jaa December 27, 2012
fuh, dahsyat.. komik one piece pun leh tgk.. tp abah alisha xleh kacau la kan tengok kat sini??
CeqGu CeqGu December 27, 2012
opss lupa, kalau tgh cari stroller, jemput baca entry akak. tgh teruja guna Graco hahaha.....graco kena bagi royalti kat akak ni sbb tlg promote kui kui kui

http://arenis.blogspot.com/2012/12/kelebihan-dan-kebaikan-stroller-ringan.html
Nurul Husna Nurul Husna December 27, 2012
Bestnya alisha & aqilah dpt hadiah yer..hadiah yg sgt berguna :)
Ratu Hatiku Ratu Hatiku December 27, 2012
Rezeki anak tu...seronoklah Alisha :D
muhammad naim Abdullah muhammad naim Abdullah December 27, 2012
Mesti seronok adik-adik . hehe

Pasang cd Quran akak, semoga mereka suka akan al quran. Insya Allah

:)
Jemarisuri Jemarisuri December 27, 2012
alhamdulillah ada gak rezeki mrk berdua ni...
azizah :) azizah :) December 27, 2012
oklah tu kak.. melentur buluh dari rebungnya..
aimi adilah aimi adilah December 27, 2012
alhamdunillah rezeki ank2 =)
Azza Afdzal Azza Afdzal December 27, 2012
untuk dewasa mcm kita ada tak dvd untuk pembelajaran hihihihi
Fiza Rahman Fiza Rahman December 27, 2012
Selamat belajar utk alisha & aqilah.
Mira Adzlia Mira Adzlia December 27, 2012
pasnih lg sronok alisha bljr :)
Mimie Mimie December 27, 2012
wah akak beli dvd untuk alisha dan aqilah....bagus nih kak..memeg kalo tengok kat tv memg puas...
zachflazz zachflazz December 27, 2012
pasti akan sangat berguna untuk pembelajaran alisha san aqilah.
selamat belajar Nak.
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey December 27, 2012
:) best la lepas ni kan.. Alisha and Aqilah belajar and kak Ina pun join skali.. :) asyikkkkkkkkkk
Si Matatajam Si Matatajam December 27, 2012
Bagus tu..awal2 lagi dah ada strategi utk depa
deq's qienz deq's qienz December 27, 2012
wahhh suke la diorg,,terbaekk
QueeN TerataI QueeN TerataI December 27, 2012
wah.. anak2 sekarangkan... semakin canggih medium pembelajaran diorg berbanding kita dulu2 ye x...
shasha yacob shasha yacob December 27, 2012
huh, ingatkan dah terlepas mini giveaway tuh hihi, bagus juga beli untu anak2 kan kaka ina, kalau kaka ina nak tips jaga anak , boleh lah jenguk blog sya hihi :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ December 27, 2012
salam kak..
wahh..blueray baruu...
alhamdulillah..seronokla alisya & aqilah lepas ni..

tahniah :)
Mrs Velentine Mrs Velentine December 27, 2012
semoga usaha akak berjaya....sya pun berusaha untuk ajar anak2...bertuah jadi surirumah ni...jangan pandang suri rumah ni sebelah mata..
dak-eiza dak-eiza December 27, 2012
bagos tu
mmg budak cepat blaja guna visual cenggini
CD magic english sgt best!
Cik Nur Cik Nur December 27, 2012
wahh...untungnya alisha dengan aqila..nanti boleh belajar sama2.. :)
Ummu Muhammad Ummu Muhammad December 27, 2012
wahhh rezeki anak betul ibu die berblog..muge pandai cerdik pintar soleh solehah anak ibu ayah ;)
Mas Zull Mas Zull December 27, 2012
assalamualaikum intan...mesti seronok alisha nanti...:)
Haryati Faizal Haryati Faizal December 27, 2012
bagus ina ye...didik anak membaca dr kecik lagi...
ShimaSalleh ShimaSalleh December 27, 2012
Abg aqil yg besar ni pun gemar koyak kertas.. lepas tu dia sumbat dlm lori sampah dia kikikik.. kengkunon sampah la tu...
Mama Adam Mama Adam December 27, 2012
Xpe. Mungkin skrg x nmpk lg kesannya. Tp nnti, tiba2 je ina tgk alisha dh pandai. Dia tgh menyerap tu
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha December 27, 2012
masuk la~..hehehe.untung budak ada bhn pembelajaran mcm ne :)
mama aryan mama aryan December 27, 2012
alhamdulillah rezeki anak2
shidaR shidaR December 27, 2012
hope semua perancgan bjln dgn lncar kak.. :)
ayut ayut December 28, 2012
rezeki akak nk membelikan utk diorg...leh dh blaja nnt dpan tv..hihihi
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY December 28, 2012
Alhamdullillah,

wah mesti happy alisha siap dpt DVD player Blu-Ray lagi..:)
QasehnyaRania QasehnyaRania December 29, 2012
alhamdulillah..rezeki anak2..
teruskan yer :D
Puan Kutu Puan Kutu December 30, 2012
apa2 saja bahan pembelajaran utk meransan anak mmg bagus dibelu..tabik spring la kt ina sbb peka dengan bahan pembelajaran anak2 sejak mereka baby lg..:)
Azi Azi December 30, 2012
dvd umah sy dvd cikai je... 99hinggit.. hahahaha
emma emma December 31, 2012
betul2.. mmg bgs aja ank dr kecik lg..
smoga ank2 kite trs mmbesar sbgai anak yg bijak, InsyaAllah..
ieda ieda December 31, 2012
alhamdulillah .. rejeki aqilah dan alisya ..
insyaallah dikk , kita ibu bapa sahaja yg tahu apa terbaik buat anak2 kita kan ;)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief December 31, 2012
bagus juga kan......wah lepas ni alisha n aqilah mesti lg seronok nak belajar..nanti kak ina update kat sini tau pasal pembelajaran dorang dgn dvd ni
sal ya sal ya January 01, 2013
budak2 ni cpt blaja kalau tgk cd.
NORSHAHFEZA HAMSAN NORSHAHFEZA HAMSAN January 01, 2013
heheh senang kan kalau dapat on kt tv,,mudah nk blaja
wan nurul hezrina wan nurul hezrina January 03, 2013
kalau bahan2 pembelajaran fun mmg dorg takkan bosan..sekarang ada ipad,tv pembelajaranpun ada..mcm2 teknik ado=)hehe alhamdulillah rezeki 2 beradik nie