Alisha dah pandai bagitahu

Saya nak update pasal perkembangan free diapers Alisha.. Kalau tidur malam, jika Alisha nak kencing, dia dah pandai kejutkan saya.. (^_^) Alisha dah makin bagus.. dah makin pandai..!! Ohya, Saya jugak memang dah lama tak kejut Alisha bangun kencing tau.. Alisha ni pun, punya bagus kawalan kencing dia tu.. bayanglah, kalau dia tidur dari malam sampai pukul 11 pagi pun, dia tetap tak kencing... bangun tidur baru dia masuk tandas untuk kencing & mandi...

Nampak tak, sebenarnya mengajar anak free diapers ni sangatlah senang... Cuma kita as parent ni antara nak dengan tak nak antara malas dengan rajin je nak ajar anak ni... Eh, baru teringat lagi satu... time berjalan raya baru ni, abah Alisha suruh Alisha pakai pampers masa raya ketiga tu... maybe sebab serik kot time raya tu, setiap rumah yang singgah asyik nak membuang je.. hahha.. Mana tak nyer.. hari raya kan.. dah makan macam2 haruslah Alisha membuang.. (",)

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 19 comments.. read them below or add one }

Cik Mun Cik Mun August 23, 2013
nanti dah kahwin bolela minx tips..heeee
Haryati Faizal Haryati Faizal August 23, 2013
betul tu ina, tak susah mana pun cuma kita sebagai ibu n bapa nak tak nak je buat....
IbuNoey IbuNoey August 23, 2013
suka ngan ayat akak ni

'as parent ni antara nak dengan tak nak antara malas dengan rajin je nak ajar anak ni'

betul,betul,betul...
Nur Atira Nur Atira August 23, 2013
waaa , bagus la tu . bijak dah alisha ni .
Mimi Azirah Mimi Azirah August 23, 2013
Seronokkan kak ina ble ank dh free diapers spnuhnya
Mimi Azirah Mimi Azirah August 23, 2013
Seronokkan kan kak ina bila ank dh free diapers
mama_ka0ri mama_ka0ri August 23, 2013
hihi..pandai dah dia!!
tumpang seronok jgk..hehe..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 23, 2013
Salam K.INa...

Alhmdulillah.. goog girl alisha ni.. hihi.. cepat belajar :)
azizah :) azizah :) August 23, 2013
syabas alisha.. lepas ni dah free diapers selamanya..hee
D Yatie D Yatie August 23, 2013
Tak tahu bila arissa nak free diapers. Nak nyer pun seminggu dua hari je dengan dia
Sobs!
Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah August 23, 2013
waaa.. seronoknye.. alhamdulillah.. bijak..
Puan Kutu Puan Kutu August 23, 2013
setiap anak tak sama.ada yg cpt free drypers ada yg tidak..Alisha ni bagus

tp klu smp umo 4taun pun masih berpampers nak salahkan siapa?rimas je sy tgok nmpk macam terlebih manjakan anak.hehe
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief August 24, 2013
Alisha ank yg bijak...ibu2 yg nk free diapers anak2 ni kena kuat smgt xblh lemah kan..kn buat sungguh2
Masya Masya August 24, 2013
amir dulu sampai 3 tahun itu pun sbb xde size.. gigih ajar tau.. alhamdulillah berjaya, bgslah alisha ni cepat paham.. dan mendengar kata ... alahai abah dia.. x kosa nak melayan pg membuang ker??? budak-budak kuat minum kuatlah kenicing .. kuat makan .. kuatlah membuangnya hihihihi
Cik Nur™ Cik Nur™ August 25, 2013
pandai alisha...
apapun nak free lampin dgn ank2 ni ibu kena kuat semangatkan...