Jangan minum ais kalau tak nak perut buncit..


Komen dari NINA RICCI (cantik je nick macam tuannya..).. Dia pun setuju dengan entry saya yang sebelum ni.. yang pasal TIPS UNTUK ELAK PERUT BUNCIT tu... Kalau u all tak nak orang tegur or tanya u all "dah berapa bulan mengandung?" yang pada hakikatnya u all tak mengandung pun.. U all ingat pesan saya ni.. JANGAN MINUM AIS...!!

Tapi kalau sekali sekala tu.. no hal la.. maksud saya, jangan jadikan AIS SEBAGAI MINUMAN WAJIB... Kalau tak minum langsung, lagi bagusla kan.. (",) Nak dapatkan kata2 motivasi or semangat untuk u all terus berhenti minum ais?? BACA ENTRY SAYA YANG NI...

P/s : Untuk berjaya JANGAN MENCIPTA ALASAN

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 23 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons August 22, 2013
sue pon cuba kurangkan ais jugak sekarang ni
Ayu Zan Ayu Zan August 22, 2013
setuju! malu aih..anak dara da muncit dek kerana ais. tu yg slow down.hehe
Zira Aziz Zira Aziz August 22, 2013
..wajib minum ais sekali sehari.. nk kne kurangkan ni..:P
Puan Mell Puan Mell August 22, 2013
tengah motivasikan diri tak minum ais. lepas anak jatuh sakit. sbb ade org ckp efek bby jugak. die bf. huhuhu
QueeN TerataI QueeN TerataI August 22, 2013
dh lama gak x minum ais lps pantang aritu tp sejak bulan raya ni kan.. isk.. sedap je ais tu nampaknya.. hehehe
Myra Jay Myra Jay August 22, 2013
Myra pun dok cuba elakkan ais, tp tak berjaya bila tak tahan dengan cuaca panas
Ema Johari Ema Johari August 22, 2013
lebihkan usaha utk kurangkan minum ais..
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ August 22, 2013
salam Ina,dlm cuaca panas mmg tak tahan dugaan dgn air ais nih! :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 22, 2013
Salam K.Ina..

huhu..cma bukan peminum ais...
pastu tak suka minum air lps makan..1/2 jam lepas tu baru terasa nk minum...
tp teruk betul perut naik bila byk minum air kosong.. kenape ntah..?
azizah :) azizah :) August 22, 2013
time preggy ni la suka minum ais kak.. suka manis2.. dulu sebelum preggy tak pulak... harap2 lepas pantang dapat kekalkan tak minum ais sgt..
Nora Karim Nora Karim August 22, 2013
akak pun jarang ambil ais... tapi ice blended suka... hahahah
IbuNoey IbuNoey August 22, 2013
ni Noey setuju..sebab tu kalau dalam pantang pun tak boleh minum ais..kan,kak?
deno deno August 22, 2013
abah dneo pun cakap mcm tu
Mimi Azirah Mimi Azirah August 23, 2013
Betul tuh kak ina...sy sblm nih minum kak ais..sjak terperasan prt buncit sy trus brenti perlahan lahan...byk minum air suam skang...kalo teringin bru sy minum berais tp had2 la
Aju Mohit Aju Mohit August 23, 2013
betul tu ina, ais kurangkan sebab itu pun boleh buat badan sakit2, akak minum juga sekali sekala hehehehe
Marya Yusof Marya Yusof August 23, 2013
As salam ina,

Terima kasih atas ingatan... :)

Kat Msia kalau tak minum ais mmg tak sah.. panas..! huhuhuuu...

Tp mmg betul kena amalkan minum air suam utk cepat langsing... minum byk air masak boleh bakar kalori :))

Delimasari Delimasari August 23, 2013
betui22222 - elakan ais, bnyakan air suam
mama_ka0ri mama_ka0ri August 23, 2013
itulah..nafsu tak tahan bila tgk ais..lagi2 di musim panas ni..walaupon tahu minum ais tak elok..haha..
Haryati Faizal Haryati Faizal August 23, 2013
nak try kurangkan jugak la pasni, tapi klu ikut sebelum ni kat ofis sekali je minum ais, balik umah ikut keadaan jegak rs dahaga sangat baru minum ais, klu tak air biasa je pun takpe
DIARI FARISHA DIARI FARISHA August 23, 2013
saye ni hantu ais..adui..xtahan..tmbh2 lagi cuaca panas
Sally Yatiey Sally Yatiey August 23, 2013
kena elakkan minum ais lah lepas ni ;) hee
Deqla Manjew Deqla Manjew August 23, 2013
alamakk.. baru je minum ais ...haha.. kena elakkan ni..sbb perot deqla pun muncit.. ehh muncit tu seksi la ina ...hahahahaha.. ;p
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief August 24, 2013
Wani dh krg minum ais skng ni hihi