Kelebihan bila anak-anak ada tablet @ tab sendiri

Tiba2 rasa bagus pulak Alisha ni ada tab sendiri... Tiba2 pulak dah pandai cakap omputih.. hahah.. Semalam kan, lepas main dia kemas mainan dia tau.. Bila dah siap kemas, dia cakap "GOOD JOB" sambil angkat ibu jari.. Nak tunggu ibu puji lambat sangat.. muahhaha.. Selalu dia pandai sebut GOOD.. ni dah tambah lagi pengetahuan dia dengan perkataan GOOD JOB... Pandai pulak dia guna GOOD JOB tu di situasi yang betul.. Ni maknanya dia pahamla apa maksud GOOD JOB tu kan.. (",)

Tapikan ada jugak yang lawaknya... U ARE CLEVER Alisha boleh sebut U ARE KELEBER.. Adoiiii gelak besar saya dibuatnya...kikikiii... Ohya, untuk pengetahuan u all, Alisha belajar words ni dari GAME EDUCATION tau.. Alaa u all kalau nak, boleh je install dekat PLAY STORE tu pergi bahagian KATEGORI pastu pilihla KATEGORI EDUCATION.. Saya banyak install GAME EDUCATION ni untuk Alisha.. GAME PAO Alisha dah tak layan sangat dah sekarang ni... Selain dari tu, saya banyak letak VIDEO PEMBELAJARAN jugak untuk Alisha... 
 
Benda ada, kita harus guna sebaik yang mungkin.. kenalah "sumbat" pasal pembelajaran jugak kan.. Takdalah anak kita tu duk lalai main game je.. Sambil pegang tab sambil belajar kata orang.. (^_^)

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Kelebihan bila anak-anak ada tablet @ tab sendiri

{ 25 comments.. read them below or add one }

~aSHa~ ~aSHa~ August 28, 2013
budak2 skrg ni lagi pandai menggunakan gajet dari kita ni...ehehehehee
Mimi Azirah Mimi Azirah August 28, 2013
Betul tuh kak ina...bila kita blikan ank2 tab jgn leka kan diorg dgn sesuatu yg x berfaedah...mcm sy pun sy buh game yg boleh uji kemahiran diorang...kat play store.memg byk games education utk ank2...lg satu sy de jugak selitkan video nasyid n upin dan ipin....bg sy katun upin dan ipin nih satu satunya katun yg byk memberi manfaat cthnya adab dgn org tua, cikgu, kwn2,psl puasa, mengaji...ble ank2 tgk secara otomatiknya mereka blaja ttg keunikkan dan keindahan agama Islam..betul x kak ina?
D Yatie D Yatie August 28, 2013
Arissa cepat bosan. Sebelum ni dia mmg pgg fulltime tab tok dia. Skrg dia dh tak layan. Huuuu.
syawalsimpsons syawalsimpsons August 28, 2013
mmg baguih pon kengkadang...si syawal pon gitoo..tp tu la kalo dah main tu asik la fokus yg tu je sekarang ni..tp nampak dier dah slow sikit nak amik HP mak pak dier ni
Siti Asiah Siti Asiah August 28, 2013
Salam,Aleesha ank yg panndai yea. Asiah pun byk isi game berbtk pembelajaran dlm tab kakak...:)
Mon MonaLea Mon MonaLea August 28, 2013
budak2 sekarang. anak saya yang 10 bulan pun dah pandai jugak dah. suka sgt lagu twinkle2 little star bila mainkan dekat tab
Zee Suhaini Zee Suhaini August 28, 2013
alisha ni cepat belajar sungguh..okey la tu kak ina kalo betul cara guna..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief August 28, 2013
Wah kelasss alisha siap speaking london lagi hihihi...gud girl
Raha Mohd Iskak Raha Mohd Iskak August 28, 2013
hehehe..pandai Alisha.
Ina bole cari Mufradat & Hijaiya jugak. Sambil2 belajar BI, Alisha bole belajar bahasa arab jugak :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 28, 2013
Salam K.Ina..

hihi..kadang2 tablet pintar ni salah satu gadget yg mmbantu jugk..good girl alisha.. :)
Haryati Faizal Haryati Faizal August 28, 2013
betul tu ina, bukan game semata tapi tuk education anak jugak, dr tak tau bley jadi tau... kdg2 dengan benda camtu dia lagi cepat belajar.
JunAina JunAina August 28, 2013
2 in 1 lah kiranyakan...untung anak2 zaman moden nikan?
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI August 28, 2013
tp yui layan pao sbb tak download yg lain..kih2
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat August 28, 2013
Betul tue Ina memang ada kelebihannya...Syifa baru 2 tahun lebih sudah mengenal huruf A sampai Z,No 1 Sampai 10...nama binantang pun dia tahu tapi ikut bahasa inggerislah hihihi
IntaNBerliaN IntaNBerliaN August 28, 2013
@Mimi Azirah

yap, betoi tu mimie... samalah.. yg yg alisha ni pun byk video upin ipin kak ina ltk...

psl agama mcm iqra pun kak ina ltk jugak... membaca mengenal n menulis
IntaNBerliaN IntaNBerliaN August 28, 2013
@Raha Mohd Iskak

thanks ayu... ingatkan saya pasal ni... tunggu alisha tido nanti blh install.. time dia jaga, nak sentuh pun susah.. hihi
azizah :) azizah :) August 28, 2013
kalau install benda yg berfaedah macam game uji minda, bacaan quran ke tu mmg bagus..anak2 boleh belajar dari situ kan..
Sally Yatiey Sally Yatiey August 28, 2013
Pandai Alisha ni ;) hee
Cik Nur™ Cik Nur™ August 28, 2013
bgus kalau dipantau...
tapi selalunya budak2 lelaki nak game yg lawan2 tu je...
nanakimie nanakimie August 28, 2013
hebatlah alisha!:)

kecik2 da pandai speaking ye,heee
Nora Karim Nora Karim August 29, 2013
teknologi ni kadang2 memang sangat membantu... bagus ada perkembangan positif pada alisha... :D

keleber pun boleh.... heheheh
Mrs Velentine Mrs Velentine August 29, 2013
good job alisha..hehehe....u are clever...hehe...anak2 mmg cepat belajar
Deqla Manjew Deqla Manjew August 29, 2013
budak2 sekrg mmg cpt belajar.. sbb tu kena lebih peka dgn apa yg dia belajar kan.. tgk gaya alisha ni mmg bakal jadi budak cerdik nih.. mesti masok skolah lagi tambah2 pandai..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief September 01, 2013
bijaknyerrr alisha...

kak ina baca link kat bawah ni...just sharing apa pendapat wardina

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=635916773099333&set=a.170151576342524.37380.160640243960324&type=3&theater