Akhirnya...

Akhirnya rumah saya dah pasang STREAMYX.. Akhirnya saya tak perlu lagi bergilir guna broadband dengan my dear... Akhirnya saya dapat download apa sahaja yang saya nak tanpa perlu pikir akan kehabisan limit.. Yuhuuu rumah saya dah ada WIFI.. Alisha pun pun boleh guna WIFI.. muahhahhah.. Opsttttt Alisha ada dapat gadjet baru tau.. nanti saya story (",)

Sebelum raya my dear pergi dekat TELEKOM untuk daftar STREAMYX ni.. Hari Khamis baru ni, dorang datang pasang wayar telefon rumah tu haaa... Hari Sabtu baru dorang hantar modem.. hari Sabtu tu jugak, kami suami isteri sibuk duk beronline.. teruja la konon.. kui kui kuui...

Ohya, lepas dorang masukkan line telefon, my dear kena bayar RM70.. Bulan ni tak tahu berapa kene bayar tapi bulan2 nanti kene RM60.. Murah RM8 dari broadband.. Eh, broadband kami guna jugak tau.. kiranya sekarang ni, rumah kami ada streamyx & broadband la.. my dear saja tak nak potong broadband.. sayang katanya... lagipun kalau balik rumah MIL nanti takda internet.. tu perlu jugak broadband.. sebab my dear duk sibuk dengan saham dia tu je ha.. Saya takpa, balik kampung saya cuti dari berblog.. hihii (^_^)

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 22 comments.. read them below or add one }

the malay male the malay male August 19, 2013
makin kerap lah update blog ye
syawalsimpsons syawalsimpsons August 19, 2013
ok la dah ada line yg tetap kan....semua boleh guna kan
Sayangku Zie Sayangku Zie August 19, 2013
tahniah ina .. akak dah lama pakai streamix bayar pakej 60 ni jugak...
tapi line dia slow gak lah nak tengok video tu tersekat gak lah.. oo sekarang dia buat ofer lagi kot kalau tak dah habis pakej ni...

Ibu Lala Ibu Lala August 19, 2013
Best la ina. Senang nak update blog nanti. Mesti ina ada byk cerita kan ry ni.
Mrs Velentine Mrs Velentine August 19, 2013
wah bestlah ada wifi nak tumpang boleh??
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha August 19, 2013
murahnya pakej akak..eca punya pakej 130/bulan :(

mahal betulllllll,nak kena kurang jugak sebab sorg je guna.
mama3heroo mama3heroo August 19, 2013
m3h pun baru pasang stremix,sblm ni pkai broadband..mmg susah nk on9
Fiza Rahman Fiza Rahman August 19, 2013
Bestnya dah ada streamyx.
Dylla Abas Dylla Abas August 19, 2013
uish..ada streamyx mmg best gile la nak on9
azizah :) azizah :) August 19, 2013
wow.. confirm line laju giler ni.bestnyaa!
Puan Kutu Puan Kutu August 19, 2013
streamyx ni line dia ok,laju gak tp yg tak tahannya org kata selalu problem..line telekom tu la yg selalu buat hal.

sy skang pakai wifi celcom.sama je harga dengan broadband.cina edai tu kata zaman sang org dh tak pakai broadband dah.hehe..

wifi ni boleh on sekali 3 laptop,pstu takde limit..:)
QasehnyaRania QasehnyaRania August 19, 2013
baru best kan nak beronline
IbuNoey IbuNoey August 19, 2013
wah...cam best je pakai streamyx..jimat kan?
Sweetmama Sweetmama August 19, 2013
mmg puashati pakai line stremyx drpd broadband, k.eija pun skrg dh pakai unifi, senang boleh on wifi sekali..
izan mama mia izan mama mia August 19, 2013
dok cadang nak gn wifi gak ni
Sally Yatiey Sally Yatiey August 19, 2013
Saya pun guna streamyx wifi ni ;D
Haryati Faizal Haryati Faizal August 19, 2013
syok la pasni... cepat je kan...
zachflazz zachflazz August 20, 2013
congrats Intan..
akhirnya bisa donlot sepuas-puasnya ya..
Deqla Manjew Deqla Manjew August 20, 2013
deqla kat umah pasang unifi.. sgt ok..tp sbb xde laptop tu yg x bw.. kalo bw kat umah pun guna henpon je..tp letih la jugak ...haha.. laptop ada 1 je.. hubby punye.. dia nk guna utk keja dia.. so xkan deqla nk ganggu.. huhuhu.. itu la ada laptot dulu dibiarkan rosak.. muehehehe.. pdn muka utk diri sendiri.. ;p
Shima Salleh Shima Salleh August 20, 2013
wahahaha.. baguslah.. rumah shima pun dah lama ada wifi cuma password sendiri tak ingat ekekekeke...
Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah August 21, 2013
murah pulak streamix rm60.. selalu RM100 lebih.. tahniah.. syoknye..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 21, 2013
Salam K.INa..

wah..dah pasang streamiyx uolss..
hihi..streamyx ni antara jalur lebar terbaik..best le on9 tanpa buffering lagi.. :)