Dengan yakin jawab SEDAP..!!

Saya bersiaran lagi untuk resepi yang buat hubby u all memuji.. yang buat mak mentua bertambah sayang.. yang buat perut ipar duai kenyang.. muahhaha.. Resepi ni saya pernah share sebelum ni.. tapi yang tu saya guna ayam... kali ni saya guna daging tapi bahan2 dia kurang dari yang ayam tu sebab malas nak letak... walaupun camtu my dear dengan nada yang yakin cakap SEDAP.. siap suruh masak untuk MIL minggu depan.. (^_^)


Resepi ni sangat2 senang.. biasalah, saya kan suka masakan yang simple tapi sedap... CARA : BAWANG BESAR + BAWANG PUTIH + CILI KERING + SERAI = KISAR.. TUMIS BAHAN KISAR SAMPAI PECAH MINYAK PASTU MASUKKAN DAGING.. DAH EMPUK, MASUKKAN SANTAN & GARAM = MASAK SAMPAI KEPEKATAN YANG U ALL SUKA.. NAK BERKUAH PUN BOLEH, TAK NAK BERKUAH PUN BOLEH.. SEMUANYA SEDAP! (",)..

Cantik pulak gambar hasil zoom kamera murah saya ni...

My dear makan bertambah tau.. memang sedaplah u all.. try la masak tau.. kalau tak nak guna daging, guna ayam pun boleh.. ayam tu goreng dulu.. Nak tengok resepi yang guna ayam, KLIK SINI..

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 19 comments.. read them below or add one }

azizah :) azizah :) August 26, 2013
pehh sedapnya kakkk..
Mimi Azirah Mimi Azirah August 26, 2013
tgk pun tau sedap kak...
Cik Mun Cik Mun August 26, 2013
hehe..nnti mun cuba ye..
Ummiarissa Mahdi Ummiarissa Mahdi August 26, 2013
senang sangai ye Intan...memang sedaplah..
mama_ka0ri mama_ka0ri August 26, 2013
uihh..nmpk cam sedap..nanti nak try buat la..enhubby kita suke makan daging..

ina..bookmark raya ina sampai lepas raya..sy dah buat entry..jemputla tgk..hehe..
Joanna Yunus Joanna Yunus August 26, 2013
Kalau tambah kunyit dan serai jadi rendang basah kan... tapi mmg nampak menyelerakan
umi alya umi alya August 26, 2013
jika kehabisan idea, selalunya akak guna bahan2 spt diatas tapi tanpa di tumis, sedap..
Cik Nur™ Cik Nur™ August 26, 2013
waaa....tgk pic pun dah terliur..
betul2 sedap la tuu
Shima Salleh Shima Salleh August 26, 2013
apa tu resepinya? rendang ke?
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 27, 2013
Salam K.INa..

hahaha..pagi2 dah menggoda CMa dgn masakan akak ni..wajib try!
tenkiu sharing :)

dah pandai godek2 camera ye..cantik hasil zooms :)
Maria Firdz Maria Firdz August 27, 2013
tgk pun dh mcm sedap.. :)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief August 27, 2013
adeh dapnyerrr nengok dh la ngah posa ni hihihi
syawalsimpsons syawalsimpsons August 27, 2013
takpe lepas ni sue buat jugak..mana tau akob kata sedap mcm husband ina cakap kan
IntaNBerliaN IntaNBerliaN August 28, 2013
@Shima Salleh

xtau la saya apa nama resepinya.. main hentam kromo je ni.. masak sambal kot.. hihi
Deqla Manjew Deqla Manjew August 29, 2013
mmg sedap nmpknya tu.. untung la hubby ada isteri pndai memasak.. serba serbi terer ina nih.. hihi.. mmg cantik pic zoom tu dear..