Pertemuan kali kedua

Pertemuan kali kedua?? Yap, pertemuan kali kedua dengan blogger Sue @ Ibu Syawal & Izz.. Tahun lepas Sue dah pernah sampai rumah sewa saya ni.. BACA ENTRY INI YER... Tahun ni lagi sekali jumpa.. Suka jumpa Sue ni, sebabnya Sue peramah.. Kebetulan Sue datang kali ni, my dear takda dekat rumah pulak.. my dear pergi hidupkan roadtax.. Balik dari sana, my dear tanya mana kawan ina.. dah balik ke.. ingat ada tunggu abang balik.. hihii.. Takpala, ada rezeki, lain kali jumpa lagi kan... (",)


Ni la gambar sue dengan anak dia, Syawal & Izz.. Saya pulak dengan Alisha & Aqilah.. Eloklah.. saya 2 2 perempuan, Sue, 2 2 lelaki.. umur anak2 sebaya... Eh, gambar ni gelap sikit.. tapi oklah gelap pun.. sebabnya keadaan wajah saya tu sangat comot.. dengan muka berminyak bagai.. tudung pun berserabai je.. adoiii...tensen je tengok wajah sendiri..!!


Ni menu yang saya hidangkan untuk family SUE.. Ni je yang mampu masak.. Masak sambil layan karenah anak.. Nak masak yang ni je pun, tapi sebelum tu pening kepala pikir nak masak apa.. hahha.. Last2 ambik keputusan masak NASI TOMATO, KARI AYAM, ACAR RAMPAI MASAK, SAMBAL BELACAN &  AGAR-AGAR OREO..

Pada mulanya terpikir nak buat bihun goreng sebab sue kata nak datang petang kan.. Tapi tiba2 pulak terpikir lebih baik masak nasi sebab sue mesti belum lunch.. So, masaklah nasi.. bagi perut family sue kenyang2 dulu baru selesa bergerak ke sana sini.. cewahhhhh (",)

Apa2 pun, thanks sebab sudi datang ke teratak saya ni yer.. nanti datang untuk kali ketiga pulak tau.. kikikii.. SINGGAH BACA ENTRY DI BLOG SUE YER...

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.


{ 20 comments.. read them below or add one }

Ainim Suju Ainim Suju August 21, 2013
Seronoknya dapat jumpa kenalan blogger. Sesekali jumpa mesti meriahkan
mama3heroo mama3heroo August 21, 2013
bestnye dpt jmpe member blogger
mama_ka0ri mama_ka0ri August 21, 2013
seronoknya dpt jumpa geng blogger..bila blh jumpa ina ni..:)
Dylla Abas Dylla Abas August 21, 2013
k.ina tension muka comot2 camtu..?? tp natural beauty la :)
syawalsimpsons syawalsimpsons August 21, 2013
akob pon suke ngan masakan ina...sedap..katanya kalah sue,...katanya...insyallah kalo sue jadi balik raya haji nnt sue roger ina ok....tp yang penting agar oreo mmg terbaik..nak makan banyak2 muka tak tau malu kan...tp izz pulok buat hal nak tido kan
Ayu Zan Ayu Zan August 21, 2013
seronok bebalas kunjungan.. :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 21, 2013
Salam K.Ina..

huhu..seronoknya ade rakan blogger yg ingat kita.. :)

meriah menu akak masak...penyanyang.. :)
fizafantagirO fizafantagirO August 21, 2013
Fiza sejak balik dr kampung ni, tak pegi beraya kat mana mana lagi . adehh teringin nak pegi open houseeee :p
Haryati Faizal Haryati Faizal August 21, 2013
beshnye dapat kunjungan dr kwn2 ye...
Deqla Manjew Deqla Manjew August 21, 2013
wahh sedapnye menu utk tetamu blogger.. best la dpt jumpa lagi.. sape yg tolong snap pic tu kalo dah hubby xde kat umah? ;)
azizah :) azizah :) August 21, 2013
seronoknya kak.. kalau jijah dekat gan rumah akak pon jijah pegi beraya.. sambil leh tukar2 cerita..hee
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI August 21, 2013
kt bila lg nak jumpa kak? hihi
dak-eiza dak-eiza August 21, 2013
seronoknya dpt jumpe sahabat maya
kalau dekat2 boleh kita wat gathering kann
:))
lizz lizz August 21, 2013
Waa bestnyer ina..sue dtg umah mesti borak sakan ni..masakan ina tu semua sedap2 tu..terliur saya...
Mimi Azirah Mimi Azirah August 21, 2013
Utgla dpt jmp sue..huhuhu
IntaNBerliaN IntaNBerliaN August 21, 2013
@Deqla Manjew

hubby sue yg tlg ambik gambar kami :)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN August 21, 2013
@nuyui a.k.a miss YUI

InsyaAllah ada rezeki, kita mesti jumpa lg :)
Puan Kutu Puan Kutu August 22, 2013
byk tu ina masak.untunglah sue..tak nak jemput kite ke makan nasi tomato?hehe
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief September 08, 2013
selalu gak sue g umah kak ina yer hihi