Cara dapatkan TRAFIK MELALUI LABEL

Hari ni saya nak share pasal TIPS UNTUK DAPATKAN TRAFIK MELALUI LABEL plak.. Alaaa setiap entry u all, mesti u all ada letak label apa2 kan.. cuba tengok entry ni.. dekat bawah tu, bukan ke ada tulis "BAKUL MAINAN".. haa yang tu la label.. saya punya ni, saja je tulis bakul mainan.. nak sesuaikan dengan blog saya yang penuh dengan "mainan" anak2.. hihiii

Saya nak ajar u all.. kalau nak letak label sesuatu entry.. jangan letak yang tu je semata2 tau.. maksud saya macam ni... sebagai contoh, saya buat entry berkenaan :-

MY DEAR HADIAHKAN SAYA MESIN BASUH AUTOMATIK PANASONIC 7KG YANG DIBELI DEKAT KEDAI WAH LEE GROUP SUNGAI PETANI.. 

So, dah sah2 la saya akan labelkan entry tu dengan MY DEAR = merujuk kepada my dear yang bagi & HADIAH = merujuk kepada hadiah mesin basuh... sebenarnya sayang2 saya sekalian... u all bukan je boleh tulis label MY DEAR & HADIAH je... tapi label lain pun boleh... contoh, MESIN BASUH PANASONIC, MESIN BASUH PANASONIC 7KG, MESIN BASUH AUTOMATIK, MESIN BASUH MURAH, WAH LEE GROUP, WAH LEE GROUP SUNGAI PETANI

Apa yang u all tulis kat label tu, boleh dijadikan sebagai KEYWORD jugak tau...!! Maybe ada orang nak searh MESIN BASUH MURAH, tak pasal2 google bagi link blog u all... TAPI, BILA GUNA KEYWORD MELALUI LABEL, ORANG YANG SEARCH TU BUKAN DIRECT AKAN SAMPAI DEKAT ENTRY TU TAU TAPI AKAN SAMPAI DEKAT ARITIKEL ENTRY YANG U ALL DAH TULIS LABEL MESIN BASUH MURAH... Eh, sayang2 saya ni paham ke tak?? Meh saya bagi contoh entry saya...


Antara keyword yang rajin singgah kat blog saya adalah RESEPI MINUM PETANG... Ok, nampak tak, link blog saya yang paling bawah tu...  RESEPI MINUM PETANG YANG SIMPLE... Kalau u all klik link tu, u all akan nampak bermacam2 jenis resepi yang saya dah letak bawah label RESEPI MINUM PETANG.. Sebagai contoh, salah satu entrynya adalah resepi donut.. saya tidak hanya labelkan entry tu dengan hanya DONUT OR RESEPI DONUT, TAPI JUGAK SAYA LETAK LABEL RESEPI MINUM PETANG... Paham tak ni??.. Senang cakap camni la... U all letak label, berdasarkan apa yang u all rasa orang akan search... 

Lagi satu tips untuk u all jugak, kalau u all buat entry WW la katakan.. dekat entry tu u all tempek gambar murtabak... U all jangan buat label WW semata2 tau.. tapi tulis jugak label MURTABAK, MURTABAK SEDAP, MURTABAK DEKAT PASAR MALAM... Ini contoh je la tau... Kenapa saya suruh tulis label tu semua..?? sebabnya, kalau orang google melalui images, tak pasal2 akan dapat link blog u all.. bila orang terjah, automatiklah u all dapat trafik kan... (^_^)

Haaa panjang lebar cikgu bagi penerangan ni... harap anak2 murid sekalian paham yer.. (",) Kalau rasa nak TIPS banyak lagi pasal blog or life.. rajin2 la godek2 blog saya ni yer... Klik je TAB TIPS dekat bawah header saya tu.. nak PETUA ke.. RESEPI ke.. jangan segan silu KLIK TAB bawah header ek.. hihii

{ 23 comments.. read them below or add one }

Masya Masya May 31, 2013
blog ina memang mesra seo tau.. sebab sy seacrh lain pun kadang² nampak ada blog ina dalam tu .. sbb label ni lah kot.
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI May 31, 2013
ilmu bgus ni kak..hihi..

kak, nak tnya pndpt akk ni..

Dapat emel. Ada yang pernah dengar pasal ini tak?
http://weeclicks.com.my/
Ok ke tak? Ganggu Nuffnang tak?

kompius jap..huhu,.
Mas Zull Mas Zull May 31, 2013
assalamualaikum intan...memang banyak tips yg mama dpt dr sini.. mekacih atas perkongsian ini...:)
Sally Yatiey Sally Yatiey May 31, 2013
Nice sharing kak Ina ^_^
Mieya Atiera Mieya Atiera May 31, 2013
Nak buat tu yang tak berapa nak rajin sikit. Btw, thanks for sharing ya!
azizah :) azizah :) May 31, 2013
terbaiklah kak.. pasni rajin lah jijah buat label banyak2 camtu..heee
QasehnyaRania QasehnyaRania May 31, 2013
pernah perati sebelum ni. pastu dok pikir kenape perlu letak label.

paling byk label sy jmpa setakat ni blog mj n ina.pastu saya terpikir kenape perlu ltak?sbb sy nmpak mcm serabut je. pastu dok pikir ade ke org nak klik label tu.. huhu..

sy kadang2 letak semua.kadang letak ala kadar.

pastu kat layout sy siap pilih yg perlu dgn tak perlu tunjuk.maknanya yg penting je sy letak..

ok take note.tenkiu. skrg jugak on balik ..hihi

WanitaMustanir WanitaMustanir May 31, 2013
Macam tu rupanya..
Sebelum ni saya memang tak suka sangat label banyak2, tapi lepas ni kena letaklah.. hehehe

terima kasih kak intanBerlian.. :)
nita nita May 31, 2013
wah, bagus jugak tips tu kan.. thanks Ina :)
Anum Shukri Anum Shukri May 31, 2013
terima kasih atas perkongsian...
tips yg bagus..
Aju Mohit Aju Mohit May 31, 2013
perkongsian yg baguslah ina ;)
Mimi Azirah Mimi Azirah May 31, 2013
Bagus kak ina share psl nih.thanks kak..pasni sy akan upgrade entry sy dgn label yg mantap..hehehe
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra June 01, 2013
thanx akak, share tips yang sangat berguna untuk blogger baru macam saya..;-)
Cik Nur™ Cik Nur™ June 01, 2013
ohhh..nur slalu entry WW letak WW je semata2..huhh
adyna adyna June 02, 2013
Akak pun baru tau ;)
Papa Mifz Papa Mifz June 02, 2013
sangat berguna perkongsian nih...tq...:)
Deq's Qienz Deq's Qienz June 03, 2013
hye kak ina..lama suda xjenguk sini,sihat ke??alisha gan aqilah sihat x?hope smua dlm keadaan baik saja ya.
Fiza Rahman Fiza Rahman June 03, 2013
Thanks for the tips ina1
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 03, 2013
salam K.ina..
yep! tenkiu diatas perkongsian..
cma pun dah mula melabelkan entri2 cma.. hihi..
Aisy Nasiha Aisy Nasiha June 03, 2013
bagusla info ni. Kalau ramai yg buat macam ni senangla kita yang google cari maklumat....
Haryati Faizal Haryati Faizal June 03, 2013
faham cikgu ina.... hihihi....
tq share tau...
Deqla Manjew Deqla Manjew June 04, 2013
wahhh detail betul... menarik ni... tp camane nk buat label tu...?? huhu.. nmpk sgt buta it..kehkehkeh...
ctfand ctfand July 23, 2013
very informative article! saya suka! :)