Harga kamera Fujifilm FinePix S2980

Duk cite pasal kamera la plak je hari ni.. hihii.. Takpala, start esok & sehingga minggu depan, u all akan baca cite anak saya je.. tapi semua gambar blurr sikit yer.. sebab tu gambar dari kamera saya yang rosak.. InsyaAllah, esok last saya tengok blog... sebab lusa kami dah nak balik Terengganu... maybe Selasa minggu depan kot baru saya akan bukak blog.. so, sepanjang ketiadaan saya, u all singgah jugak tau.. sebab saya akan buat auto publish.. tapi guna gambar "stok" yang kamera rosak tu la.. hihi

Berbalik kepada cerita kamera, Deqla & Kak Tini ada tanya saya harga, so, saya nak inform la kat sini (",) Alaa murah je.. takda sampai ribu pun.. kena ukur baju di badan sendiri (^_^)


Ini antara barang yang saya dapat... KAMERA, SCREEN PROTECTOR, TRIPOD, MEMORI KAD 8GB, BATERI SEKALI DENGAN PENGECAS SANYO, GUARANTEE CARD 2 TAHUN, USB UNTUK SAMBUNG KAT KOMPUTER DAN DEKAT TV & BEG.. Ohya, satu kelemahan kamera ni, dia guna bateri AA.. tapi apa ada hal.. zaman saya kecik2 dulu pun guna bateri AA jugak.. heheh.. cuma bezanya, yang ni bateri yang boleh cas semula.. Nak senang, beli bateri yang boleh cas ni lagi satu set.. nanti, bila satu set bateri tengah cas, guna yang lagi satu set.. so, still boleh ambik gambar (",)


TRIPOD ni memang tinggi.. kalah ketinggian Alisha.. hihii.. Ngam2 bawah dada saya... Nak tau harganya??? Tengok gambar kat bawah yer (",)


Untuk semua barang yang saya dapat, saya haya perlu bayar RM600.. Murah sangat2 kan.. (",) Gift pun berlambak2.. hihi.. Ohya, saya beli kamera ni dekat KEDAI KAMERA FUJIFILM DALAM TESCO KECIK DEKAT SUNGAI PETANI.. Harga kamera kat kedai dia, memang murah2.. boleh mintak kurang banyak2.. hihii

Actually semalam, pilihan saya antara 2 tau.. KAMERA CANON & KAMERA FUJIFILM.. Design kedua2 kamera tu sama je.. yang beza, gambar canon, dah sah2 lagi cantik kan.. zoom canon tu pun lagi jauh & function dia lagi bertambahla kan... ikutkan hati, nak je ambik canon tu.. tapi bila pikir balik, tujuan beli kamera sebab nak ambik gambar Alisha & Aqilah, so, takdalah beria sangat nak zoom yang besar.. sekali sekala je guna zoom jauh.. kot2 nak ambik gambar gunung ke.. (^_^) Lagi satu plak, pikir duit nanti nak balik Terengganu.. so, banyak nak guna duit jugak...

Ohya, kamera Canon yang saya tengok tu.. harga dia RM950 after less.. beza RM350.. boleh beli lagi satu kamera gayanya.. so, rasa macam rugi.. Last2 inilah kamera pilihan hati saya.. (",) Gambar dia tetap tak hampakan saya..

NAK TENGOK GAMBAR KAMERA FUJIFILM FINEPIX S2980 KLIK SINI

P/s : Lepas ni saya bukan setakat galas handbag tapi galas kamera sekali yer.. my dear cakap gantung kat tengkuk.. hahha

{ 34 comments.. read them below or add one }

AyueJean AJ AyueJean AJ May 13, 2013
Lepas ni jangan bagi anak main lagi kak.....
Kang menyesal tak sudah lagi... =D
syawalsimpsons syawalsimpsons May 13, 2013
bestnyer...sue egat camera digital biasa..mmg best la camera ni..mmg murah
Nurakmaniza Nurakmaniza May 13, 2013
murahnye..... tp jauh sgt kut...nak cari kamera gak utk project n program... kat u byk sgt aktiviti..so, rsa sdh bila xde pic...nak guna hp, mcm xbest je..huhu
Myra Jay Myra Jay May 13, 2013
Ok sesangat lah rege kamera tu.. Berbaloi beli.. Bnyk dapat free gift plak tu
maria firdz maria firdz May 13, 2013
Lepas ni mkin byk ler gmbr ank2 kn.. Murah la... Ingt kn smpa ribu riban.. Huhu
Deqla Manjew Deqla Manjew May 13, 2013
wahh murah jugak tu kan..thanks tau sudi share harga kamera kat sini.. hihi...
Mas Zull Mas Zull May 13, 2013
assalamualaikum intan...wah dah dapat kamera baru pasni kena la jaga elok2 yer...:)
Ibu Lala Ibu Lala May 13, 2013
wah menariknya. akk jugak yg guna kamera lama. guna je bateri cepat kong. tension betul..
umi alya umi alya May 13, 2013
lorrrrrrrrrrrrr ini yg akak syg bangat pd Ina, rasanya baru jer bertanyakan soklan tentang reganya terus up..

murahnya tp kt sini tak merasalah harga semurah tu
Si Matatajam Si Matatajam May 13, 2013
Lps ni snap2 sakan la bila balik tranung tu yek..
ieda immi ieda immi May 13, 2013
murah tuu
hurmm akak pun tgh kira2 nak beli kamera kecik sikit dari skrg ..
kalau pic cantik semua nak ekeke ;)
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim May 13, 2013
wahh ina mmg betul murah.ada hikmah sesuatu kejadiankan?nak diganti dengan yang lebih baik..alhamdulillah dahlah berkualiti n murah so mmg berbaloi
lizz lizz May 13, 2013
lepasni bertambah-tambah la gambar kat blog ina ni...aaah murah la kamera ni...siap dpt tripod tu yang best..
Sally Yatiey Sally Yatiey May 13, 2013
murah jugak harga kamera ni kak.. ;)
deno deno May 13, 2013
jaga baik2 akak... nanti alisya nak test jugak kamera tu.... hihi^^ btw kak, kamera kita lebih kurang la.. tapi deno punya nikon.. dah lama kamera deno..

p/s: insyaallah ahad tu kalau takde apa2 deno ke rumah akak di chendering.. dah cakap kat abah.. abah kata boleh kalau abah takde hal.. nanti nak bwk kamera jugak, bleh tangkap gambar akak dan budak kecik dua butir comel2 nih.. hihi.. harap2 xde apa2 la ahad tu, teringin sgt jumpa kakina dan budak2 ni:)
Papa Mifz Papa Mifz May 13, 2013
lepas nih makin bersemangat lah mengambil gambar yer...;)
eita eita May 13, 2013
memang murah sangat2..
nak beli jugak tapi dah ada kan..xleh nak membazir...

NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra May 13, 2013
wahhh...bestnya dapat kamera baru..... bergaya sakan la alisha pasni..hihi
azizah :) azizah :) May 13, 2013
ada tripod yg best tu..senang nak capture gambar sendiri..memang murah la kak!
E'in E'in May 13, 2013
serius?? murah gile...
QasehnyaRania QasehnyaRania May 13, 2013
jaga baik2 ye :)

elok bebenor ler blogger gantung kat tengkok.snng nak amik gambo.. hihi

Cik Nur™ Cik Nur™ May 13, 2013
rm600...?
perghh..murah tu...
kamera pun cun ala2 DSLR kan.. :)
deno deno May 14, 2013
akak, mcm mana nak buat... kita ada satu blog lagi, tapi nak letak jugak iklan nuff kat situ.. mcm mana ya?
anitadiana anitadiana May 14, 2013
ok lah ina..kak ita pakai hp cap ayam aje..janji boleh tangkap pic anak-abak..he..he..tak mampu gak...tumpang kemera adik selalu nikon adiknya...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ May 14, 2013
Salam K.iNa..
mmg berbaloi beli..murah dan bukan calang2 jenama tu.. yg penting tahan lama..

yeay.. gasakla ibu aqilah & alisha bersnap lepas ni.. hihihi.. :)
Mimi Azirah Mimi Azirah May 14, 2013
wahhh..murah giler kak...siap dpt tripod lg....
Masya Masya May 14, 2013
memang murah btl ni hihihihi... kt kene pandai berbelanjakan...
Mrs Velentine Mrs Velentine May 15, 2013
BERBALOI HARGA DGN GIFT YANG DITERMA...
jaakechik jaakechik May 16, 2013
kamera baru... wahhh mengancamnya! tergoda jaa tgk tau!!
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha May 22, 2013
gantung kt tengkuk u...xmenahan i..kakaka...pergh,nak pinjam kamera ne.
TralalaTralala July 09, 2013
Assalamualaikum Kak ? :D

Akak beli Kamera tu berapa harganya eh ?