Sisik ikan kerisi yang sedap..!!


Eh, u all pernah makan sisik ikan kerisi tak ni??.. Normally kalau saya goreng ikan kerisi, saya tak buang sisik tau.. just buang isi perut dia tu je.. lepas tu letak garam + kunyit & terus goreng garing2... Bila makan sisik ikan tu kan.. dah gaya macam makan keropok.. hihii

Kalau u all nak try, u all mesti goreng garing2 tau.. baru boleh makan sisik dia tu.. krup krap je bunyi.. ditambah plak makan dengan sambal belacan + nasi panas2... sepinggan tak cukup nasi.. hihii 


{ 25 comments.. read them below or add one }

Deqla Manjew Deqla Manjew May 29, 2013
sama la dear.. deqla pun x buang...sbb mmg rangup la dimakan... ;)
diana diana May 29, 2013
kalau mak akak dia suruh buang..ada sikit2 pun sisik tu siap la ..dia bising nanti..heheeh
Delimasari Delimasari May 29, 2013
kte pun suka ikan ni tp buang sisik - nnti nk cuba ngan sisik goreng yer...
QasehnyaRania QasehnyaRania May 29, 2013
selalu saya buang.
cik abe tak kasi buang..
mrs mell mrs mell May 29, 2013
same.. kite pun suka makan ngn sisik.. krup krap jer..
syawalsimpsons syawalsimpsons May 29, 2013
sedapnyer tgk..lapar la pulok
sueshe sueshe May 29, 2013
kak ina ni buat kite terliurrr ooo... mmg feberet sgt ni..mmg best klu goreng garing2 kan?? tp ikan kerisi kat putrajaya ni rs dia xsame ngn fresh kt kg punye...
Sally Yatiey Sally Yatiey May 29, 2013
Boleh cuba lain kali ^_^
muja muja May 29, 2013
alaa,,,, muja kurang sikit makan ikan,, hehe
Noe Noe May 29, 2013
mmg sedap klu goreng x buang sisik..ada rasa rangup kt situ..
Mas Zull Mas Zull May 29, 2013
assalamualaikum intan...yer la sedap...;)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ May 29, 2013
Salam K.Ina..
huhu.. tak pernah lagi mkn sisik die.. ikan ni pun jarang mkn sbb tulang dia tajam sgt2.. huhuh..

takpe..nnti leh try :)
Aju Mohit Aju Mohit May 29, 2013
tak pernah makan lagi ina, biasanya akan buang tak tinggal 1 pun ;)
Jemarisuri Jemarisuri May 29, 2013
xpernah la plak..first time tau cite ni...hihi..slalu js buang je sisik dia...haha..
nti next time blhlah try...
UniMeOw UniMeOw May 29, 2013
laaaa xtaw lak sisik dia sedap.slama ni punya la gigih buang..siap mrungut lg,npe laaaa abh bli ikan ni..hahaha
azizah :) azizah :) May 29, 2013
ikan kerisi? xpernah makan lagi kot..heee tapi kalau dah tahu ni senang la xpayah buang sisiknya..
Cik Nur™ Cik Nur™ May 30, 2013
ehh..Nur selalu buang.
Lepas ni nak cubalah tak buang.. :)
Azi Azi May 30, 2013
azi xleh makan klu ada sisik tu.. memang orng terengganu makan cam gini kot sbb adik ipar dan family dia kalau masak xpenah siang sisik ikan krisi. Maybe jugak hanya kebetulan...
ieda immi ieda immi May 30, 2013
ikan kerisi nie akak suke belah belakang .. taruk sambal sikit .. mak aihh ;)
rostina76 rostina76 May 30, 2013
salam…oh kros selalu mmg buang smp licin…pasni blh try version bersisik plak.hehe
Haryati Faizal Haryati Faizal May 30, 2013
tk penah try lagi... selama buang je sisik dia...
jaakechik jaakechik May 30, 2013
jaa goreng ikan ni ngn sisik.... sedap sbb rangup bila digoreng garing.
Puan Kutu Puan Kutu May 30, 2013
sy selalunya malas nak buang sisik ikan bukan sbb suka makan sisik.hehe