Alisha yang dah pandai basuh buyak sendiri


Alisha si anak yang pandai ni, sekarang kalau kat umah sendiri, time nak buyak @ berak memang dah tak gtau saya.. terus je masuk tandas & cuci sendiri.. tau2 je dia datang bagitahu "akak buyak".. dengan wajah penuh keceriaan.. hihi *ceria sebab kononnya dia rasa dia dah pandai masuk tandas sendiri & cuci sendiri..

Setiap kali tu jugak saya akan pergi basuh semula vontot dia tu.. bukan pe u all, kurang keyakinan bila budak umur 2 tahun lebih dah pandai basuh buyak sendiri... tapi takdalah saya tunjuk dekat alisha perasaan saya tu... tapi saya tetap cakap "yeayyy kakak dah pandai"... (",)

Walaupun anak saya cuci guna sabun sekalipun, perasaan was2 tu tetap gak ada.. padahal time saya cuci vontot dia tu rasa bersih je... takda sisa2 pun... kih kih kih... Apa2 pun, good job la jugak untuk Alisha! (",)

{ 24 comments.. read them below or add one }

sueshe sueshe May 09, 2013
bile la nk ajar aina xpkai pampes..huhu.
takut pengasuh je nnt yg xnk tlg.. delima ibu bekerja..hihi
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ May 09, 2013
Salam K.Ina..
hihi..seronoknya..
alhamdulillah.. tahniah buat alisha :)
anitadiana anitadiana May 09, 2013
sama lah dengan arisya..rasa mcm tak yakin sangat ...tetap basuh juga..sama mcm ina juga...
Deqla Manjew Deqla Manjew May 09, 2013
xde sisa2 tu maknanya dah betol2 bersih la eh dia cuci tu..yeayyy alisha dah pandai..!!
Haryati Faizal Haryati Faizal May 09, 2013
alhamdulillah...pandai dah ye...
betul tu ina, kdg cam was2 jugak bersih ke tak... tp cam yati ajar suh cuci ngan sabun tmpt buang air besar tu 3 kali...
lynn kamarul lynn kamarul May 09, 2013
Alhamdulillah pasni kalau g skool Alisha da pandai berdikari...


p/s : lama sy tak jenguk ina kat sini. asyik on off blogging
lynn kamarul lynn kamarul May 09, 2013
Alhamdulillah pasni kalau g skool Alisha da pandai berdikari...


p/s : lama sy tak jenguk ina kat sini. asyik on off blogging
Si Matatajam Si Matatajam May 09, 2013
Bagusnya Alisha..dah pandai berdikari tu...Khalish masih Ibu dia yg basuhkan sebab geli katanya..hu hu
lizz lizz May 09, 2013
alisha ni bagus pandai basuh buyak sendirik baru 2 tahun kan kagum...tapi memanng kita kena cuci balik kot takut tak berapa nak bersihkan...
Sally Yatiey Sally Yatiey May 09, 2013
Wahhhh..tahniah Alisha! ^_^
Mama Vogue Mama Vogue May 09, 2013
Amboiii baguih nya anak dara ni!!
Hakim 2 thn 10 bulan masih pakai pampers tau..
Ntah bila nak start diaper free
eita eita May 09, 2013
dah pandai berdikari...
Cik Nur™ Cik Nur™ May 09, 2013
panadai alisha....
cepat belajar.. :)
jaakechik jaakechik May 09, 2013
wah bagus la alisha ni. cpt betul dia pandai sesuatu. ada sesetengah org tu 3-4 tahun masih ada yg berpampers lagi....heeee!
Mrs Velentine Mrs Velentine May 10, 2013
good job alisha......klik2 untuk alisha
Myra Jay Myra Jay May 10, 2013
Hheee, alahai Alisha kecik2 da pandai berdikari... :)

Bagus sayang ;D
Masya Masya May 10, 2013
kakak yg pandai.. mudah kerja ibu kan..
QasehnyaRania QasehnyaRania May 11, 2013
yeay alisha dah pandai :)
azizah :) azizah :) May 11, 2013
tahniah2 alisha.. kecik2 dah pandai berdikari sendiri..lega hati ibunya ni..
Mas Zull Mas Zull May 12, 2013
assalamualaikum intan...dah semakin membesar dah die yer...;)
deno deno May 13, 2013
dah makin pandai alisya! insyaallah takde apa2, ahad nanti bleh jumpa :)
Fiza Rahman Fiza Rahman May 14, 2013
Alhamdulillah...bestnya.